Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Srbija,...
STRANA 2 OD 2
-ShonE- Re: re 16.04.2011. 12:01 #315500

status: user
broj poruka: 3529
Ti sinko da krenes lepo da pises knjigu, pa da unovcis svoje iskustvo, ko zna, mozda i snime film ako bude bas zanimljivo, neka drama, triler, slicno.

:: Evo ti moj primer
:: 1996 godine sam preko Vojske otisao u London na Park L.S Drive za kompjuterskog tehnologa. Pola stipendije (5000 funti) platila je vojska, a pola sam se morao da snadjem, plus knjige, plus stanovanje , maaaaa, plus sve ostalo( nasao donatora)
:: E sad, u srdnjoj sam bio ispod prosjecan, da ne kazem ocajan, ali mi je tamo bilo lakse za nauciti, nego tamo
:: Imas puno, puno prakse( ucis prvo metode pamcenja, pa tek onda gradivo), plus teorija, plus si u inetrnatu( ne mozes da izadjes van kampusa, tako da samo imas vremena da ucis( odnosi se samo na one koji nemaju drzavljanstvo Velike Britanije, USA, Njemacke ili Francuske). Nakon predavanja, radio sam u bibloioteci i kopirao knjige od likova, koji su bili tatini i mamini sinovi i ucio sam. Uspio sam da tokom skolovanja za 2 godine i mesec dana zavrsim 9 semestara, mada mi eng leski nije maternji jezik, vec je srpsko-hrvatski
:: Nisam bio od najboljih studenata, ali sam medju njima najbrze ovadavao metodama. Onda dolazi cuveni april 1998 godine, kada ocu donesem diplomu i ne vjeruje mi da sam zavrsio ( mislio je da sam falsifikovao diplomu). Inace, najneskolovaniji sam u familiji( skolovanje je bilo moderno pre 20 godina i donosilo boljitak svima, a ne samo tebi)
:: Dobijam obavestenje od nase ambasade u Londonu da su mi obezbedili posao u Sarajevu i dolazim u ambasadu, gdje mi daju kartu za Sarajevo i 3000 KM i pismom preporuka da radim u ambasadi
:: E tu pocinje zvrcka
:: Dolaskom u Sarajevo za stalno, nisam ni sanjao da necu dobiti posao u ambasadi, nego jos zamalo da dobijem i batine
:: Poenta, je da sam bio naivan( izgleda i ostao) da je bitno znanje i kvalitet, a ne sa kim si dobar( citaj: ispijas jutarnju kafu)
:: popizdim i vratim se u NS. Posto sam bio bez posla mesec i po, a u Vojsci je izlazio konkurs za JSO, prijavim se za obuku( iskreno, ne znam koji mj mi je to trebalo), jer nakon obuke bicu primljen u drzavljanstvo Jugoslavije, koje( naravno), nisam dobio do 2004 godine, kada sam morao da potpisem odredjeni papir, da bi bio primljen u knjigu drzavljana
:: Prodjem obuku, zaglavim na Kosovu(budem ranjen) i u invalidskim kolicima( uz sve to sranje sto se desavalo nasi mesari sa VMA su mi htjeli da odrezu nogu, plus se nisam sjecao ni ko sam, a nije me bilo u bazi podataka( brisu te sa svih spiskova, kada pristupis u JSO)
:: Prepozna me Stankovic ( ministar sadasnji) i obavesti familiju( jedino sam ja rodjen u Sarajevu, a sva ostala familija sa oceve strane je iz Vojvodine)
:: Obezbedi mi da odem u Padovu na operaciju i prohodam nakon 6 meseci rehabilitacije
:: Vratim se, bez posla, a posao mi ponudi adventista u Sarajevu da radim u CRPC -komisiji za imovinske zahtjeve izbjeglica i raseljenih lica, gdje sam radio godinu i po. Dobijam ponudu od predpostavljene da odem u USA da se doskolujem i da ce mi dati djeparac, dok se to ne zavrsi
:: Ja dajem otkaz i dobijam kartu i kes i odlazim u Cikago
:: Ali, prc, jos jednom, dobijem po usima
:: Od toga ne bude nista, pa se vratim u Sarajevo da radim na radiju kao montazer radio programa
:: Itd, da ne nastavljam, znaci, nije nikada, kod nas, bitno sta znas, vec sa kim ispijas jutarnju kafu, a sve ostalo je sporedno( mislmi na znanje)
:: Prema tome, manje ucenja, a vise druzenja
:: Zao mi je sto sam propustio mnoge momente u zivotu da bih postigao nesto na profesionalnom planu, a kasnije stradao, kao politicki nepodoban( citaj: nepotkupljiv)
:: Znaci, dobar i budala dva brata i nemoj to zaboraviti( najvise ce bacati kamenje oni na tebe kojima si pomogao)
:: I najvaznije, sve je politika. Veoma je bitno da mladi budu u partijama, jer danas, ne mogu ni cistaci da budu, ako ne potpisu blanko papir( u slucaju da ne odgovaraju, fraj otkaz)
:: Znaci,nije bitno znanje, vec jutarnja kafa
:: A tvoj privatni zivot, ako zelis da zivis malo vise od ostatka nacije, stalno ce biti pod lupom smradova i prevaranata, koji ce pokusavati i uspece da ti podmetnu nogu
:: Drugim recima, samo u privatnom sektoru, mozete postici nesto, a da se ne morate kompromitovati kao licnost
:: I jedan citat od Lorda Karinktona: `Divan narod, ali puno laze i spletkari, a posebno se lako prodaje, ane zna sta stoji iza toga.` - covek rekao nakon samo 3 dana boravka u Sarajevu i 2 dana u Beogradu.
:: operator
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 16.04.2011. 12:29 #315505

broj poruka: 2236
To jeste ljigavo, ali je objektivno najbezbolnija varijanta, jer si video da je radio brže od tebe.
Mogao si da pitaš tog pobednika ko ga je i gde učio, umesto da sada nagađaš.

A taj tvoj nastavnik je mogao, umesto što ti je preneo svoj utisak, i da kaže koju reč tamo nekome ko te radove kontroliše, da se raspita ko pravi te takve zadatke itd. itd., pa da se svima prisutnima do detalja razjasni o čemu se zapravo radi, zašto ovaj radi 30% brže od svih vas ostalih i zašto vi ostali nikada u životu niste videli to što je on video.

Ali ga je očigledno mrzelo i da prdne, iz samo njemu znanih razloga. Toliko o solidarnosti.

Računaj da si video možda 0.2% ljige, ona prava ljiga još nije ni prošla pored tebe i u narednih 10 godina ovde možeš da očekuješ samo eskalaciju takvog stanja.

Ako sam dobro shvatio, treća si godina srednje. Planiraj da prodaš bubreg, ako treba, da bi upisao neki fakultet preko. Bilo koji, što dalje od Balkana. Dobro, ne baš najgori, ali se raspitaj, pretraži internet i vidi otprilike gde si sada i gde možeš da budeš za godinu i po dana.

Lako ćeš ga posle sa diplomom tamo ugraditi i lakše ćeš dići kredit (BEZ superpovoljne-turbo-extra kamate od 12% godišnje). Najverovatnije ti neće ni trebati kredit za 15-20k eura, jer se sa tolikim parama preko više ne kreće ni na letovanje, pošto se u proseku zarađuju za 5-6 meseci početničkog rada(naravno, ne fizičkog, zato i upisuješ fakultet).
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: ... 16.04.2011. 12:49 #315508

broj poruka: 9121
On je pregledao radove sa jos nekima, pa je i sam rekao to. A sve je unapred poznato i nama deci, a kamoli njima, ali zasto se o svemu tome cuti ne znam ni sam. Ako je bolji od tebe moze da bude do max 30 % brzi, ali ovaj je bio 100% brzi. Ali taj decko je u celoj toj prici najmanje kriv, nego tu vuku konce ovi iznad njega koji mu to verovatno pokazu i on sta ce mora to da nauci + ako bude medju prvima moze da ubode neku nagradu. Znam da sam i ja u toj situaciji verovatno bih isto postupao :),...

Zavrsna sam godina (cetvrta), studiram ovde iako imam mogucnost za tamo,...

Pozdrav!

:: To jeste ljigavo, ali je objektivno najbezbolnija varijanta, jer si video da je radio brže od tebe
:: Mogao si da pitaš tog pobednika ko ga je i gde učio, umesto da sada nagađaš
:: A taj tvoj nastavnik je mogao, umesto što ti je preneo svoj utisak, i da kaže koju reč tamo nekome ko te radove kontroliše, da se raspita ko pravi te takve zadatke itd. itd., pa da se svima prisutnima do detalja razjasni o čemu se zapravo radi, zašto ovaj radi 30% brže od svih vas ostalih i zašto vi ostali nikada u životu niste videli to što je on video.
:: Ali ga je očigledno mrzelo i da prdne, iz samo njemu znanih razloga. Toliko o solidarnosti
:: Računaj da si video možda 0.2% ljige, ona prava ljiga još nije ni prošla pored tebe i u narednih 10 godina ovde možeš da očekuješ samo eskalaciju takvog stanja
:: Ako sam dobro shvatio, treća si godina srednje. Planiraj da prodaš bubreg, ako treba, da bi upisao neki fakultet preko. Bilo koji, što dalje od Balkana. Dobro, ne baš najgori, ali se raspitaj, pretraži internet i vidi otprilike gde si sada i gde možeš da budeš za godinu i po dana
:: Lako ćeš ga posle sa diplomom tamo ugraditi i lakše ćeš dići kredit (BEZ superpovoljne-turbo-extra kamate od 12% godišnje). Najverovatnije ti neće ni trebati kredit za 15-20k eura, jer se sa tolikim parama preko više ne kreće ni na letovanje, pošto se u proseku zarađuju za 5-6 meseci početničkog rada(naravno, ne fizičkog, zato i upisuješ fakultet).
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 16.04.2011. 14:57 #315571

broj poruka: 2236
Tvoje vreme = tvoja stvar.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648185.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs