Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Intel Sandy Bridge-E CPUs Up to 66% Faster than Core i7 2600
STRANA 2 OD 3  
SkyFire Realnost prijatelju!Surova realnost! 03.05.2011. 17:58 #320873

status: user
broj poruka: 18472
@Kalife

Tako je brate,objasni mi.Ja sam u teskoj zabludi.Uhvatila me neka paranoja :)

Znas sta je najveca zalost i sta me pogadja?
Sto lazu narod.Obmanjuju kao poslednje ovcice.
Imaju jak marketing,udaraju na sva vrata,kupuju testere i sajtove,podmazuju sve rupe tamo gde tehnoloski ne mogu da se pokazu ,obecavaju kule i gradove,avione i kamione i na kraju sta? ``Tresla se gora rodio se mis` Isto slucaj sa ATI,ista je to firma isti nacin poslovanja.Izbacili su seriju 6xxx,obecavali su cudo.Secam se dan danas `Cayman ce biti 50% brzi od GTX480` .Neki su bili ubedjeni da ce da oduva i 5970 ..Smesno..
I sta ste dobili?15% brzi chip od Cypressa!
A gledaj sledeci scenario..Izlazi 7xxx serija bazirana na istoj Cayman arhitekturi samo u nizem procsu 28nm!Ocekuj 30% boljih performansi uz nesto bolje karakterisitke.
Ako nagruvaju jos malo shadera procenat ce da se jos malo pomeri!
Ovi gruvaju shadere sa jedne strane,sa druge jezgra..Nesto mi je sistem same tehnologije poznat!

E vidis to je meni zao,sto se narod laze i peca na njihove trikove lazi i podvale!
Niko nece da sagleda sustinu..
No nebitno,kao sto neko rece,ko mene u opste uzima za ozbiljno kad sam ja fanboy

Štangliranje

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS Ono sto cenim kod intela i zbog cega i ja ima jedan vremesni 03.05.2011. 18:02 #320878

broj poruka: 1017

je to sto se overklokuju ko ludi, a sandy takodje prati taj trend.

Ali ocu sandy sa 4 jezgra, fizickih, za manje od 100e. Kad to ponude, nece biti problema, platicu i plocu skuplje.
gile23 ... 03.05.2011. 18:07 #320885

broj poruka: 9121
Ovde ima neki bug :) !

Pozdrav !
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS Re: Realnost prijatelju!Surova realnost! 03.05.2011. 18:11 #320889

Pa sa tom energijom idi u politiku da imamo kog da glasamo.

I zadrzi nepristrasnost i pravicnost ako te odlikuju ko sto kazes, sazali se na narod i spasi nas, da imamo koga da glasamo.

A ne ne smeta ti sto je sadasnji predsednik dobio izbore usled jakog marketinga okruzen decom, sa spikom mi znamo da vam je tesko, bice vam bolje.

Daj ne kak*, znas da marketing prodaje proizvod (Coca Cola).

A ati/nvidia, pusti to ima tu svasta.
Ja se secam i da je fermi trebao da bude cudo, pa 480, FAIL, 470 FAIL, 465 FAIL, dok ne ubodose nekako 460. Sad 5** je malo ispeglan i kompletan proizvod. Ali evolucija a ne revolucija.

A narod samo interesuje performansa/cena, ilii performansa/(cena+odrzavanje).

Jedni mogu posebno da klokuju dart vejdere a drugi ih imaju vise, razlika ali ti ne znaci nista, interesuje te kako na kraju radi.

:: @Kalife
::
:: Tako je brate,objasni mi.Ja sam u teskoj zabludi.Uhvatila me neka paranoja :
:: Znas sta je najveca zalost i sta me pogadja
:: Sto lazu narod.Obmanjuju kao poslednje ovcice
:: Imaju jak marketing,udaraju na sva vrata,kupuju testere i sajtove,podmazuju sve rupe tamo gde tehnoloski ne mogu da se pokazu ,obecavaju kule i gradove,avione i kamione i na kraju sta? ``Tresla se gora rodio se mis` Isto slucaj sa ATI,ista je to firma isti nacin poslovanja.Izbacili su seriju 6xxx,obecavali su cudo.Secam se dan danas `Cayman ce biti 50% brzi od GTX480` .Neki su bili ubedjeni da ce da oduva i 5970 ..Smesno.
:: I sta ste dobili?15% brzi chip od Cypressa
:: A gledaj sledeci scenario..Izlazi 7xxx serija bazirana na istoj Cayman arhitekturi samo u nizem procsu 28nm!Ocekuj 30% boljih performansi uz nesto bolje karakterisitke
:: Ako nagruvaju jos malo shadera procenat ce da se jos malo pomeri
:: Ovi gruvaju shadere sa jedne strane,sa druge jezgra..Nesto mi je sistem same tehnologije poznat
:: E vidis to je meni zao,sto se narod laze i peca na njihove trikove lazi i podvale
:: Niko nece da sagleda sustinu.
:: No nebitno,kao sto neko rece,ko mene u opste uzima za ozbiljno kad sam ja fanboy
:: Štangliranje
raic re 03.05.2011. 18:16 #320894

broj poruka: 9006
Jebiga gile, nije valjda moglo na isti soket zbog recimo memorijskog kontrolera, sta li.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

nemanja21 Re: Realnost prijatelju!Surova realnost! 03.05.2011. 18:17 #320895

broj poruka: 1227
Žalost je što imaš toliko znanja i pamćenja a nemaš objektivnu sliku ispred sebe Kao da sve greške, propuste, laži, pusta obećanja AMD-a smeštaš u kakvu tepsiju, a sve Intela i nVidije propuštaš kroz rešeto. Poradi na još jednoj tepsiji, ko zna gde bi ti onda bio kraj

:: @Kalife
:: Tako je brate,objasni mi.Ja sam u teskoj zabludi.Uhvatila me neka paranoja :
:: Znas sta je najveca zalost i sta me pogadja
:: Sto lazu narod.Obmanjuju kao poslednje ovcice
:: Imaju jak marketing,udaraju na sva vrata,kupuju testere i sajtove,podmazuju sve rupe tamo gde tehnoloski ne mogu da se pokazu ,obecavaju kule i gradove,avione i kamione i na kraju sta? ``Tresla se gora rodio se mis` Isto slucaj sa ATI,ista je to firma isti nacin poslovanja.Izbacili su seriju 6xxx,obecavali su cudo.Secam se dan danas `Cayman ce biti 50% brzi od GTX480` .Neki su bili ubedjeni da ce da oduva i 5970 ..Smesno.
:: I sta ste dobili?15% brzi chip od Cypressa
:: A gledaj sledeci scenario..Izlazi 7xxx serija bazirana na istoj Cayman arhitekturi samo u nizem procsu 28nm!Ocekuj 30% boljih performansi uz nesto bolje karakterisitke
:: Ako nagruvaju jos malo shadera procenat ce da se jos malo pomeri
:: Ovi gruvaju shadere sa jedne strane,sa druge jezgra..Nesto mi je sistem same tehnologije poznat
:: E vidis to je meni zao,sto se narod laze i peca na njihove trikove lazi i podvale
:: Niko nece da sagleda sustinu.
:: No nebitno,kao sto neko rece,ko mene u opste uzima za ozbiljno kad sam ja fanboy
gliga79 Procesori 03.05.2011. 18:18 #320897

broj poruka: 4641
Koliko pamtim, jedini put kad je AMD bio bolji je bilo kad je izbacio one procesore sa Barton jezgrima. Mogli su da se klokuju u tacku i sam sam imao Barton-a.
U svim drugim slucajevima je Intel bio taj koji vodi kolo.
I sada je tako.
Ko zeli najbolji procesor (iz nekog razloga) ide na Intel, ostali idu na AMD jer im nije potreban `Najbolji`.
Jasno ko dan

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
MSI 6850 Cyclone, Power edition

SkyFire Kalife presvijetla zvezdo istoka :) 03.05.2011. 18:22 #320900

Razlika je izmedju tebe i mene sto cu ja da budem zadrt radi pravicnosti da to isteram do kraja a ti i tebi slicnima ce te da se sluzite `malverzacijama`!

Mani me politike,to me ama bas ne zanima ni najmanje niti je to tema za ovu vrstu polemike!

Coca Colla ima dobar marketing ali i fantastican ukus!
Nju ne prodaje samo reklama vec osecaj koji imas dok je pijes .)

Pomenuo si Fermi.Kako ja i ti sad da pricamo na tu temu kad apsolutno ne znas nista o njemu?!
Prvo Fermi je toliko komplikovana arhitektura da ju je bilo tesko razviti u 40nm procesu!
Sto se tice ove tvrdnje detaljnije o tome mozes naci na bilo kom svetskom prinzatom sajtu/forumu..
Sam razlog kasnjenja i prevremeno izbacivanje je dovelo to toga.
GTX 470/480 su daleko od Fail.GTX480 je i dalje brza karta od 6970 a jeftinija danas recimo!
Jedino sto malo vise trosi!Operativne karte sasvim korektne uz malo jacu plasiranu cenu GTX480 kad se pojavio.
Posto su majsotori tweakovanja savladali su 40nm i izbacili perfektne karte.
GTX560,GTX570,GTX580,GTX590 ..GTX460 je bio samo uveritira i nacin da se zaradi!

Uzmes u ozbir da je GTX580 brzi od najbrze Dual GPU kartice GTX295 iz prosle generacije za oko 20-30% cak,zavisno do igre te ces shvatices da je itekako revolucija a pogotovu na polju GPGPU!
Da li treba da ti racunam napredak u procentima pa da vidis koliko je nVidia pruzila u odnosu na proslu generaciju?!Sto se tice Fermi,on cak i nije dovoljno iskoriscen za ono sto moze da ponudi te ako se slucajno desi da se odluce za Fermi u jos nizem procesu prozivodnje videcemo koliki je zapravo njegov potencijal.U suprotnom stize Kepler!

Narod..E vala jes..Tu si donekle u pravu.Mada taj narod se deli na grupe.One koje interesuje tehnologija i one koji kupuju iz entuzijazma ,drugi koji su fanboy-evi i treci koje to uopste ne interesuje kako sta radi vec koliko sta kosta.
Znaci nije ni sve tako prosto!

@nemanja21
Cuj nije ni Intel i Nvidia zlatan ali su daleko precizniji i profesionalniji prema svojim korisnicima.AMD jednostavno ima takav nacin poslovanja i meni se to nikako ne svidja!

Štangliranje

Wlada011 ... 03.05.2011. 18:34 #320903

broj poruka: 851
Znaci ti si najvise zasluzan sto si me zapalio za Fermi a mozda je bog zeleo da dobijem neispravan primerak ludog AMD-a da bi sa njima zavrsio za sva vremena. Znaci ovi kada pomenu Sapphire ja nemam reci koliko je to daleko od mene.

Ali ovaj CPu nema sanse da bude toliko jak kao sto kazu 40% mozda, 66% nema sanse.
Realno ne poznajem Intel toliko ali ne verujem da su ispunjavali oni bas uvek obecanja i da nikada nije usledilo nikakvo razocarenje, malo bar.

KalifNS Nista 03.05.2011. 18:39 #320907

mi AMD nije bolji od Intela, ali ni suprotno.
Kao ni Nvidia od AMD i kontra.

Najbolje mi je ono sto mi najbolje radi posao za budzet koji sam spreman da odvojim.

I cinjenica da i jedni i drugi imaju FAIL tu i tamo.

Da je 480/70/65 bio Fail, bio je, jer nije ispostovao ni rokove ni zacrtane domete performansi. 465 je pa EPIC FAIL.
Fail su barem toliko kolko ti tvrdis da je AMD serije 6.

Ali i tu imamo situaciju da Nvidia katice ispod 460 nisu ni za sta.
Dok AMD ima da biras.

Tebi se ne dopada politika AMD-a jer gledas samo visoku sredinu i sam prestiz ponude.
Isto kao i kod procesora.

Ne budi ubedjen unapred da neznam nista o fermiju, time pokazujes nepostovanje prema sagovorniku, pa cu ja zavrsiti dalju prepisku ovim.

imarkovic Re: Nista 03.05.2011. 18:43 #320908

broj poruka: 19147
e ovo si sad tako lepo lupio da je posle toga svaki komentar i ubedjivanje suvisno

:
:: Ali i tu imamo situaciju da Nvidia katice ispod 460 nisu ni za sta
:: Dok AMD ima da biras
KalifNS Pa 03.05.2011. 18:48 #320909

450, 440 i 430 su preslabe za to kolko kostaju.
A 440 je neki 430 na steroidima.

Na seriju 4 sam mislio, ne uplicem seriju 2 i ranije serije.

Steta sot 440 nije zadrzao specifikaciju za OEM sto je imao.
Al sad sta je tu je.
SkyFire Kalif 03.05.2011. 19:15 #320918

Kada se govori o nekom proizvodu mora da se drzi nekih normi na koji nacin se proizvod posmatra.
Da li je to segment u kom treba da bude,da li su to karakteristike,da li je to sama tehnologija ili cena nekog proizvoda.Zapravo sve je jedno sa drugim usko povezano.

Pomenuo si GTX480/GTX470.
Vidis ono sto ne znas da sam ja prvi `pljuvao` te karte kada su se pojavile jer sam bio `racozaran` zbog ocekivanja.Od nVidia se to nije moglo ocekivati ..
Jedan deo cele te price i uticaja na samop razmisljanje je bio i hype koji je pokrenut protiv serije GTX470/GTX480.Kontra kampanja!
Istina je zapravo da situacija nije bas takva kakvom su je redom prikazivali.
Karte su malo u disbalansu i to ih cini nedovoljno kompletnim proizvodom!
Prica stoji da se malo vise greju ali ne toliko koliko se hejtuje a opet cinjnice govore da su karte operativne i stabilne na tim temperaturama kao stena.
Probao sam i jednu i drugu.GTX480 je bio jaci od 5870 dok je GTX470 bio tu negde kao 5870,nijansu sporiji!

Štangliranje

SkyFire ... 03.05.2011. 19:20 #320924

Rokovi nisu zvanicno propisani vec i jedna i druga firma izbacuju serije nakon godinu dana.
Domete performansi?Potkrepi ovu pricu molim te!Ovo ne da nije tacno nego nema veze sa istinom!Pa covece jedan GTX480 radi kao GTX295!To tebi nije dovoljno?!I vise nego su ispostiovali domet performansi stim sto je Fermi imao jos potencijala kao sto se posle pokazalo savladavsi 40nm i dobivsi jos 20% preko!

Kako mislis da nisu ni za sta?Pazi GTX465 je i meni epic fail to ne sporim.Izrod karta,nije uopste bilo potrebno da se izbacuje.Totalno neizblanasiran produkt!
Sta fali?GTX550?Nista.Samo sto je cena jaca.Znaci pricamo o produktu u segmentu i njegovim karakteristikama.Ako ga poredis sa 6790 ne cini ga nista gorim u karakterisikama ali ga plasira kao losiju kupovinu zbog nesrazmerne cene i losijih performansi mada 6790 i nije u rangu sa ovom kartom...
Evo sad ti je skoro cela serija 5xx izasla zajedno sa low segmentom.Tu su negde svi..
Iskreno ni ATI se nije proslavio sa serijom 6 sa derivatima.Em sto su usrali motku sa visom klasom cak nisu uspeli ni derivate da urade kako treba.
nVidia mi isto nije nesto bila spretna sa derivatima iz nizeg segmenta bar u prethodnojj generaciji..Videcemo sta kaze sad ova 5 serija!

Sto se tice Fermi da ga poznajes nebi se koristio manipulacijom izvtanja istine i predstavljanja neceg u drugacijem svetlu da bi to imalo uticaj na okolinu tj ljude koji citaju!
Kako je tekao sam proces sam ti objasnio i zbog cega a ko je izasao kao pobednik u kvalitetu to se valjda vidi pored problema koji su imali.Ko je sad tu spretniji da ne kazem tehnoloski napredniji sam zakljuci :)

Štangliranje

-ShonE- re 03.05.2011. 19:49 #320932

broj poruka: 3529
Hm! Zanimljivo zborite, da li ati, nvidia, sta ti ja znam sta sutra, apsolutno je bitno da je kupac zadovoljan.
Kada sam pre godinu i po kupovao novu kartu, a s obzirom da sam veliki fun nvidia karti, od uvek sam imao nvidiu, u tom trenutku za ulozen novac jedina i `najbolja` kupovina bila je Ati 5850, i mogu reci da sam blago razocaran, ne performansama vec pomalo nekim bubicama same karte, kao i losim driver-ima s vremena na vreme jer ih redovno update-ujem.
Sada verujem da je drugacija slika, i najverovatnije kod sledece zamene se vracam na nvidi-u, ukoliko se opet situacija ne promeni, pa ati opet ponudi kompletniji proizvod u datom momentu.

Sve u svemu, ono cemu treba svi da budemo zahvalni jeste da se situacija zahtevanja jaceg hardware-a na pc-u, sto zbog igara, sto zbog software-a nije nesto mnogo promenila poslednjih godina, pa se tako broj zadovoljnih korisnika u mnogome promenio. :)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ne znam sto se toliko lozite kada vest nije cak potvrdjena ni od Intela 03.05.2011. 20:00 #320936

broj poruka: 7741
Druga stvar ,lapo vas je Intel sa socketima samo tako.Meni se cini da je Intel vise CPU centrican u odnosu na AMD koji nastoji da uposli zajedno i CPU I GPU (OpenCL) u zahtevnim aplikacijama,ako vec uposljava dosta GPU koji saradjuje sa X86 instrukcijama,gubi se potreba za jacim x86 perfomansama.

Lynnfield vs Sandy Bridge na 2.8 GHz razlika je smesna uopste ne zahteva prelaz na novu platformu.

http://www.hardware.fr/articles/815-15/intel-core-i7-core-i5-lga-1155-sandy-bridge.html
nemanja21 Re: Ne znam sto se toliko lozite kada vest nije cak potvrdjena ni od Intela 03.05.2011. 20:36 #320941

broj poruka: 1227

:: Lynnfield vs Sandy Bridge na 2.8 GHz razlika je smesna uopste ne zahteva prelaz na novu platformu
:: http://www.hardware.fr/articles/815-15/intel-core-i7-core-i5-lga-1155-sandy-bridge.htm

Da, Sandy nahvališe bog zna kako, ne znam kakva arhitektura a ono ništa posebno. Iskoristili prednosti sitnije izrade, manje se greje i troši, to im dalo prostora da puknu 500 mhz veće klokove i to je glavni razlog većih performansi. Ubačeno još par novih tehnologija, neke stare optimozovane i unapređene recimo turbo boost i to je to.
SkyFire Re: Re: Ne znam sto se toliko lozite kada vest nije cak potvrdjena ni od Intela 03.05.2011. 21:50 #320972

Ja i rekoh..Za nekog ko nije probao i ne zna da li je nesto posebno ili ne!
Drugo da i jeste tako nesto tako `mali` pomak i tweakovanje,optimizovanje i neke inovacije nevidoh kod AMD-a
Oni se u tripu fast and furious - American Mucles ali ih duva Intel sa manjom kubikazom :)

Štangliranje

:: ::
:: :: Lynnfield vs Sandy Bridge na 2.8 GHz razlika je smesna uopste ne zahteva prelaz na novu platformu
:: :: http://www.hardware.fr/articles/815-15/intel-core-i7-core-i5-lga-1155-sandy-bridge.htm
:: Da, Sandy nahvališe bog zna kako, ne znam kakva arhitektura a ono ništa posebno. Iskoristili prednosti sitnije izrade, manje se greje i troši, to im dalo prostora da puknu 500 mhz veće klokove i to je glavni razlog većih performansi. Ubačeno još par novih tehnologija, neke stare optimozovane i unapređene recimo turbo boost i to je to.
obradmi Re: Re: Re: Ne znam sto se toliko lozite kada vest nije cak potvrdjena ni od Intela 03.05.2011. 21:58 #320979

Jedinu zvanicnu info od Intela sto sam video to je da ce Ivy bridge biti brzi od Sandy bridge 20 %.Jbg.AMD tek sa Buldozerom ulazi u manji proces prozivodnje 32 nm.Intel je sa time od nove godine.

:: Ja i rekoh..Za nekog ko nije probao i ne zna da li je nesto posebno ili ne
:: Drugo da i jeste tako nesto tako `mali` pomak i tweakovanje,optimizovanje i neke inovacije nevidoh kod AMD-a
:: Oni se u tripu fast and furious - American Mucles ali ih duva Intel sa manjom kubikazom :
:: :: ::
:: :: :: Lynnfield vs Sandy Bridge na 2.8 GHz razlika je smesna uopste ne zahteva prelaz na novu platformu
:: :: :: http://www.hardware.fr/articles/815-15/intel-core-i7-core-i5-lga-1155-sandy-bridge.htm
:: :: Da, Sandy nahvališe bog zna kako, ne znam kakva arhitektura a ono ništa posebno. Iskoristili prednosti sitnije izrade, manje se greje i troši, to im dalo prostora da puknu 500 mhz veće klokove i to je glavni razlog većih performansi. Ubačeno još par novih tehnologija, neke stare optimozovane i unapređene recimo turbo boost i to je to.
SkyFire American Mucles .. 03.05.2011. 22:14 #320988

Moras priznati da lepo zvuci..A nije ni cudo obzirom na poreklo

Štangliranje

Mortificat Re: Re: Re: Re: Ne znam sto se toliko lozite kada vest nije cak potvrdjena ni od Intela 03.05.2011. 22:16 #320989

broj poruka: 3519
Čak i pre nove godine, jer je Gulftown rađen u 32nm. Neke priče nagoveštavaju da će AMD tek sa drugom generacijom Bulldozera da u potpunosti iskoristi prelazak na sitniji proces proizvodnje, što verovatno znači da ukoliko Bulldozer prve generacije bude ekvivalentan Sandy-ju, onda će Bulldozer II biti ekvivalentan Ivy-ju. Ovo su, naravno, samo nagađanja.

:: Jedinu zvanicnu info od Intela sto sam video to je da ce Ivy bridge biti brzi od Sandy bridge 20 %.Jbg.AMD tek sa Buldozerom ulazi u manji proces prozivodnje 32 nm.Intel je sa time od nove godine
:: :: Ja i rekoh..Za nekog ko nije probao i ne zna da li je nesto posebno ili ne
:: :: Drugo da i jeste tako nesto tako `mali` pomak i tweakovanje,optimizovanje i neke inovacije nevidoh kod AMD-a
:: :: Oni se u tripu fast and furious - American Mucles ali ih duva Intel sa manjom kubikazom :
:: :: Štangliranje
:: :: :: ::
:: :: :: :: Lynnfield vs Sandy Bridge na 2.8 GHz razlika je smesna uopste ne zahteva prelaz na novu platformu
:: :: :: :: http://www.hardware.fr/articles/815-15/intel-core-i7-core-i5-lga-1155-sandy-bridge.htm
:: :: :: Da, Sandy nahvališe bog zna kako, ne znam kakva arhitektura a ono ništa posebno. Iskoristili prednosti sitnije izrade, manje se greje i troši, to im dalo prostora da puknu 500 mhz veće klokove i to je glavni razlog većih performansi. Ubačeno još par novih tehnologija, neke stare optimozovane i unapređene recimo turbo boost i to je to.
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: Ne znam sto se toliko lozite kada vest nije cak potvrdjena ni od Intela 03.05.2011. 22:20 #320992

A sta je sa Haswell-om? :)
Ti izdajnice da cutis,otarasio si se AMD-a i sad skupljas poene tu kao ovo ono :)
P.S.Instaliraj MSN da ti posaljem nesto..

Štangliranje

:: Čak i pre nove godine, jer je Gulftown rađen u 32nm. Neke priče nagoveštavaju da će AMD tek sa drugom generacijom Bulldozera da u potpunosti iskoristi prelazak na sitniji proces proizvodnje, što verovatno znači da ukoliko Bulldozer prve generacije bude ekvivalentan Sandy-ju, onda će Bulldozer II biti ekvivalentan Ivy-ju. Ovo su, naravno, samo nagađanja
:: :: Jedinu zvanicnu info od Intela sto sam video to je da ce Ivy bridge biti brzi od Sandy bridge 20 %.Jbg.AMD tek sa Buldozerom ulazi u manji proces prozivodnje 32 nm.Intel je sa time od nove godine
:: :: :: Ja i rekoh..Za nekog ko nije probao i ne zna da li je nesto posebno ili ne
:: :: :: Drugo da i jeste tako nesto tako `mali` pomak i tweakovanje,optimizovanje i neke inovacije nevidoh kod AMD-a
:: :: :: Oni se u tripu fast and furious - American Mucles ali ih duva Intel sa manjom kubikazom :
:: :: :: Štangliranje
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Lynnfield vs Sandy Bridge na 2.8 GHz razlika je smesna uopste ne zahteva prelaz na novu platformu
:: :: :: :: :: http://www.hardware.fr/articles/815-15/intel-core-i7-core-i5-lga-1155-sandy-bridge.htm
:: :: :: :: Da, Sandy nahvališe bog zna kako, ne znam kakva arhitektura a ono ništa posebno. Iskoristili prednosti sitnije izrade, manje se greje i troši, to im dalo prostora da puknu 500 mhz veće klokove i to je glavni razlog većih performansi. Ubačeno još par novih tehnologija, neke stare optimozovane i unapređene recimo turbo boost i to je to.
Mortificat Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ne znam sto se toliko lozite kada vest nije cak potvrdjena ni od Intela 03.05.2011. 22:24 #320994

broj poruka: 3519
Ma nije moj lap top, naljutiće se ovaj :)
Koga bre ti to prozivaš :D

:: A sta je sa Haswell-om? :
:: Ti izdajnice da cutis,otarasio si se AMD-a i sad skupljas poene tu kao ovo ono :
:: P.S.Instaliraj MSN da ti posaljem nesto.
:: :: Čak i pre nove godine, jer je Gulftown rađen u 32nm. Neke priče nagoveštavaju da će AMD tek sa drugom generacijom Bulldozera da u potpunosti iskoristi prelazak na sitniji proces proizvodnje, što verovatno znači da ukoliko Bulldozer prve generacije bude ekvivalentan Sandy-ju, onda će Bulldozer II biti ekvivalentan Ivy-ju. Ovo su, naravno, samo nagađanja
:: :: :: Jedinu zvanicnu info od Intela sto sam video to je da ce Ivy bridge biti brzi od Sandy bridge 20 %.Jbg.AMD tek sa Buldozerom ulazi u manji proces prozivodnje 32 nm.Intel je sa time od nove godine
:: :: :: :: Ja i rekoh..Za nekog ko nije probao i ne zna da li je nesto posebno ili ne
:: :: :: :: Drugo da i jeste tako nesto tako `mali` pomak i tweakovanje,optimizovanje i neke inovacije nevidoh kod AMD-a
:: :: :: :: Oni se u tripu fast and furious - American Mucles ali ih duva Intel sa manjom kubikazom :
:: :: :: :: Štangliranje
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: Lynnfield vs Sandy Bridge na 2.8 GHz razlika je smesna uopste ne zahteva prelaz na novu platformu
:: :: :: :: :: :: http://www.hardware.fr/articles/815-15/intel-core-i7-core-i5-lga-1155-sandy-bridge.htm
:: :: :: :: :: Da, Sandy nahvališe bog zna kako, ne znam kakva arhitektura a ono ništa posebno. Iskoristili prednosti sitnije izrade, manje se greje i troši, to im dalo prostora da puknu 500 mhz veće klokove i to je glavni razlog većih performansi. Ubačeno još par novih tehnologija, neke stare optimozovane i unapređene recimo turbo boost i to je to.
obradmi Za taj Buldozer II 03.05.2011. 22:26 #320995

pricaju 1 core 4 thread IBM tehnologija ,ne znam koliko je to uporedivo.
SkyFire Eto vidis... 03.05.2011. 22:29 #320997

Sta sve covek moze da nauci..Danas smo naucili da AMD zapravo ima naprednu tehnologije CODE (TOP SECRET) i samo ceka pravi timing da izbaci zver.
Ovo nije dobro za Intel,mislim da ce propasti ,tesko ce oni to moci da isprate.

@Mortification
Ne budi bitch,dolazi ovamo..

Štangliranje

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648185.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs