Glupo je da se ja tebi uopste pravdam kao nekom ko je u ove vode od skoro zakoracio malo ozbiljnije..Pojam uskog grla sam doziveo jos davnih dana kada su krenule ozbiljnije grafike i kada je Athlon i Pentium 4 bio popularan.O tim stvarima je retko ko uopste i pricao a kamo li pisao.Normalno je da generacijski CPU prati GPU ali to zavisi od IPC samog CPU-a kao i arhitekture GPU-a! Sa AMD 955 pogotovu na 3.0 ima da izgubi potencijal sa GTX580 tu nema price. E sad poenta je koliko je to u procentima! Nisam rekao da je X4 nedovoljan za GTX460 to vec lazes ali sam siguran da ce bolje da dise sa Intelom i vecim klokom jer sam to probao na mojoj masini. Ne mogu to da objasnim kada takve finese ne razume 90% ljudi a 80% ce to docekati na trolovski nacin !Znaci svaki pokusaj da se definise situacija je bezuspesan!
Sto se tice benchmarka upravo atakujes na ljude koji definitivno imaju znanje i nisu neozbiljni.Razlog tome je sto se ta tematika tebi ne svidja i trazis izgovor ..
Mnogi useri cak i oni koji imaju X6 koji su AMD/ATI fanboyevi tvrde da im je X6 usko grlo za 6950/6970 a da to bolje radi na Nehalemu recimo.. Testeri sirom sveta isti rezultat imaju tj zakljucak!
Apropo svega toga ako je to tako.Zasto se testovi ne rade na AMD vec na Intelu poslednje generacije?Ako je AMD dovoljan i merodavan za rezultat? I nebitno za AMD i Intel recimo neke prethodne generacije tipa Q6800 i sl..Sad dajem prost primer.
Stvarno pokusavam da ti objasnim na najpozitivniji moguci nacin.
P.S.Ono sa annanda sam okacio zato sto je neko rekao da nema razlike izmedju CPU-a i samog njihovog uticaja na igru!
Štangliranje
:: Anandtech test nema veze sa ovim ovde testom. Mene zanima ovaj test :: To sto je tebi nepovezano, ljudima je itekako povezano.Tebi je nepovezano jer ne shvatas neke stvar :: Ja pricam za pojedince na Bencmarku ne za sve sa Bencmarka :: :: Sto se tice nerazumevanja :: Wladin x4 ti je prakticno nedovoljan i za gtx 460, a cak za 580 nema sanse da radi kako treba. :: Jel si to izjavljivao :: :: Znaci tebi uopste neke stvari nisu jasne a i dalje si tvrdoglav ko magarac :)) :: :: Necu vise da se trudim, odjavljujem se jel ne vredi da se raspravljam sa tobom , samo ce da me iznerviras . ::
Pa ne mogu vise ovo da trpim, ja ne mogu iz Hr da donosim neke velike stvari ali sitne mogu.
Videcu kako ce jos ovo da se zavrsi sa ovom grafikom ali ja sam sasvim ozbiljan da idem na sud. Kunem vam se budu li poceli da me muvaju i vacare predlozima. Ako nece kod njih da doplatim za kartu molim lepo trazicu povracaj para i gotovo, kupiti ENGTX580 na drugom mestu. A za Intel ima jos vremena toliki kes moram da skupljam 6-7 meseci ili 8 a jos tada se nece ni pojaviti. Ocu da iskoristim juos ovo sto imam i necu da uzimam nista sto mi se ne uklapa u ono sto sam zamislio u buducnosti da kupim. Sramota je sto su znali kako se karta ponasa i ostavili je u kompu jer su videli da imam pare kartu koja je vrelija 10c meni u igrama nego nekome u Furmarku. To je sramota i sta mene sprecava da ja ne dam pare za grafiku nego da platim ljude da slomiju nekome noge ko me tako zajebava i nervira. Sta, to ce trajati vecno kada vide da imas pare zezaju, uvaljuju losa napajanja prvo, pa lose ploce, pa ukradu podloske, pa ostave grafiku koja pravi vise od 95C, ja to moram da prekinem a videcu kako da li cu nekoga platiti da ga fizicki unakaze za primer pa kada izadjem iz tvorza kupiti kao svi ostali ili cu otici na sud sada oko ove grafike. Jos se razmisljam sta da uradim. Ja graficku nisam odneo u kutiji kuci pa da nisu znali. Nego u komp posle stajanja 2-3 dana svega kod njih i testiranja. I ako su uradili 3D Mark kao sto kazu da jesu mogli su da vide samo ovo.
A zna se sta znaci kada Vantage napravi 91C, koliko ce igrica napraviti. A to su dokazali i time sto su zvali da provere da li sam provalio pregrevanje. Takvi ljudi nisu zasluzili da se bude pristojan prema njima. Definitivno. Mogu da samo gledam normalne temp drugioh dok sutra uvece ili prekosutra ujutru ne uzmem kes i odnesem to na reklamaciju. I da razmisljam dokle da zovem budem pristojan i da placam a dobijam sta dobijam. Ovaj put ne makar mesec dva tri svaki dan na sud isao.
ENGTX580 SLI ce kochiti moj Phenom X4 i ja cu biti srecan da vam to pokazem kako izgleda.
Tvrdoglavo se insistira na nekim stvarima cak i kada imate test crno na belo
@TheBear Molim te da ako budes u mogucnosti da probas sa istim procesorima GTX460 Pojedinci su svasta tvrdili za ovu karticu i AMD pa da vidimo. Ako nadjes i jacu, ne smeta. Hvala ti! - -
A oni koji pitaju zasto se testovi uvek rade na trentno najmocnijem CPUu, kad bi se zamislili brzo bi videli odgovor: Da bi se eliminisala mogucnost da pojedinci pricaju da ce taj GPU ce pokazati `pun` potencijal tek sa nekom jacom XY platformom i da je ova koristena ogranicavajuci faktor. Ne ulazeci u to, da li je to stvarno i nuzno potrebno i da li se time ista dobija.
Samo me interesuje zasto se pojedini skotovi koji bi se radovali da mi se komp upali toliko brinu oko ENGTX580 koju cu da uzmem. Zasto njih grize bas to??? To me najvise zanima od svega, u stvari vise me ne zanima svoje sam rekao, a Sky zasto bi se ja nervirao sa Nvidiom ako dobijam ispravan HW, necackan kao drugi sto dobiju. Nema razloga. Znam ja da bi bolje prosao da sam Hrvatima dao pare za delove ali jbg. Prvo cu krivce naterati da se osecaju kao ja jer nisam kriv sto mi se ovo desilo a onda cemo videti.
ENGTX580 SLI ce kochiti moj Phenom X4 i ja cu biti srecan da vam to pokazem kako izgleda.
do kompleksaškog raja u 3 koraka (samo za AMD vlasnike)
04.05.2011. 15:44
status: user broj poruka: 665
1. Odmah i obavezno doplatiti koliko god da treba ne bi li se dobilo tih presudnih +5,6,7 fps u pojedinim igrama pri AA na max-u, kao i da bi moglo da se uživa u poJenima kako valja i trebuje kada 3DMark sintetika izvrti svoje. 2. Dobro proveriti kućište (i po nekoliko puta ako treba), u slučaju da se još negde zavuklo neko parče hw-a sa AMD logom i po potrebi isto odmah ukloniti. 3. Po uspešno izvršenim radnjama 1 i 2, otrčati pravo na benčmark forum i uključiti se u međusobno guranje prstića u bulju sa elitnom grupicom samozvanih overklok `legendi` proslavljenih na potezu Resnik-Grocka-Besni Fok (od kojih bar 1/3 u svojim sobicama ima konfe od plafon 250€).
Opciono: redovnim ponavljanjem treće stavke izvršiti psihološku pripremu za redovnu godišnju promenu socketa.
Re: do kompleksaškog raja u 3 koraka (samo za AMD vlasnike)
04.05.2011. 15:48
status: user broj poruka: 1017
1.1. Obavezno korisiti 3D mark, bas onu verziju koja dodaje CPU skor na osnovu Physx instrukcija.
:: 1. Odmah i obavezno doplatiti koliko god da treba ne bi li se dobilo tih presudnih +5,6,7 fps u pojedinim igrama pri AA na max-u, kao i da bi moglo da se uživa u poJenima kako valja i trebuje kada 3DMark sintetika izvrti svoje :: 2. Dobro proveriti kućište (i po nekoliko puta ako treba), u slučaju da se još negde zavuklo neko parče hw-a sa AMD logom i po potrebi isto odmah ukloniti :: 3. Po uspešno izvršenim radnjama 1 i 2, otrčati pravo na benčmark forum i uključiti se u međusobno guranje prstića u bulju sa elitnom grupicom samozvanih overklok `legendi` proslavljenih na potezu Resnik-Grocka-Besni Fok (od kojih bar 1/3 u svojim sobicama ima konfe od plafon 250€) :: :: Opciono: redovnim ponavljanjem treće stavke izvršiti psihološku pripremu za redovnu godišnju promenu socketa. :: :: :: :: ::
Sta je problem ? Nece da ti zamene, ili nemaju 580, pa ne vracaju novac? Da li si je nosio u radnju? Ako nisi odnesi tu kartu i trazi novu. Nema razloga da sedis kuci i da se nerviras na prazno. Zivot nije ni malo prost, pa samim tim je borba konstatna, cak i sa ovakvim stvarima. Ne idi glavom kroz zid, vec postupno i strpljivo. Extremne misli ostavi za ne daj boze ako sve do tada iscrpis. Verujem da nece doci do toga. Za pocetak nosi kartu u radnju i objasni da ne zelis to u svom stanu.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
Ne na nacionalnoj osnovi, nego su to najblizi ljudi gde ne bi bio prevaren. Jebe mi se za Hrvate kaao Hrvate i nacionalnu osnovu da su drugi ciji jezik razumem blizi mogao bi kod njih. Kakva nacionalna osnova ja se na taj primitivizam ne lozim. Meni su Hrvati i Bugari, Slovenci i Crnogorci isto potpuno.
Sta su normalne temp, jer ti citas lepo. Prvo 91C u Vantagu nije normalno jer drugi imaju 80-86 u Furmarku, Drugo ako Vantaga napravi 91C igrica ce 5-10C vise zahtevna igrica. To vam je valjda jasno. Pa da nece da mi zamene ne bi ja bio ovde nego u palati pravde trebao bi sutra popodne ili prekosutra ujutu da idem. Pa normalno ljudi ne shvataju da te price nije on normalan bi pale u vodi kada bi uzivo razgovarali minut samnom mislili bi da pricaju sa nekim drutgim sem kada se iznerviram, tada stvarno ne znam sta radi i pada mi mrak na oci. Normalno da cu sve iscrpeti i na svaki nacin pokusati da im objasnim sta je normalno a sta je nenormalno ali oni to znaju. Samo je pitanje ko se ovajdio znajuci da mi daje kartu koja se pregreva i da li to moze da se ispravi ili ne moze vise pa ce morati gora varijanta da bude. Ja cu sve pokusati da im doplatim punu cenu za GTX580 i da isporbam kod njih kako se ne bi vise dogadjalo ovo sto se dogadja, a ne ja odneo kartu u kompu covek pita jel se pregreva ja pogledam slog. Ne GTX580 imaju a ako nemaju nabavice za nedelju dana ili ce vratiti pare.
Ej postedi me, sta imaju vidim na slikama ko sta ima po svetu. Ne za ATI6970 treba BIG kuciste a za ATI5870 treba srednje kuciste. Slazem se ponovice to na sudu sve. Tako da ko god ima doticne karte i srednje kuciste garancije ne vaze. Zaboravio si da ja imam dve grafike koja jedna radi normalno a druga ne radi kao druge iste takve.
:: Ne AMD mi je poslao poruku da ako imam te temp imam neispravnu kartu. :: :: :: :: :: ENGTX580 SLI ce kochiti moj Phenom X4 i ja cu biti srecan da vam to pokazem kako izgleda :: ::
Samo covek sa slabim karakterom mozda moze da plati da onaj ko ga zezne koristi komp na drugi nacin. Ima dobar software specijalan koji se koristi ocima i sa dva prsta ako osoba ne moze drugacije da ga upotrebljava. Cujem da je bruka software. Ugradicu bi na poklon a ima i dobra invalidska kolica koja balansiraju na dva tocka da mozes knjigu da dohvatis sa police ili sidjes niz stepenice, povezes komp. Imace vise vremena za klokovanjue i sl.
Ne da te ne razumem,nego te ne razumem do imbecilnosti. Da li ti pričaš,kao što pišeš? Ja verujem da oni likovi u radnji tebe nisu ništa razumeli pa otuda još veća frka u tvojoj glavi
:: Gamer. : :: :: Samo covek sa slabim karakterom mozda moze da plati da onaj ko ga zezne koristi komp na drugi nacin. Ima dobar software specijalan koji se koristi ocima i sa dva prsta ako osoba ne moze drugacije da ga upotrebljava. Cujem da je bruka software. Ugradicu bi na poklon a ima i dobra invalidska kolica koja balansiraju na dva tocka da mozes knjigu da dohvatis sa police ili sidjes niz stepenice, povezes komp. Imace vise vremena za klokovanjue i sl :: :: :: ENGTX580 SLI ce kochiti moj Phenom X4 i ja cu biti srecan da vam to pokazem kako izgleda :: ::
OK. Ne ja skor GTX580 kaciti necu sigurno. Ne zelim da me vredjaju vise jer cu odlep[iti i naneti bol ljudima pa ce reci zar on normaslan to da uradi ne shvata salu zajebavali smo se. A sto se tice klokera samo se zezajte, bolje stanove obezbedite da se ne desi da dok pisate od uzbudjenja kada vidite skor da vam tetka ili keva prospu tecnost za hladjenje po maticnoj i memoriji. Kako bi bio dobar da od njih kupujem polovno a oni kako se pojavi odmah novo i da nam se hvale sa skorovima a mi da nastavljamo to da radimo. I prestanite da brinete o mojoj ENGTX580 nebojte se necete videti rezultate. Radicu samo da znam da je ispravna u radnji ali necu postavljati ovde obecavam.
Frekvenciju sam naveo kao primer a posto je rec o CPU koji je Medo napisao onda sam stavio 955 a ja sam prethodno pominjao takodje frekvenciju na 3.0 Ghz stoga sam tako i napisao. Ne brini se ti za mene i moje znanje.Brini ti za sebe
Ni slike necu kaciti ovde kada stavim i drugu pokazacu onima koji su realni i imaju sl i bolje i onda nema zavisti podsvesne a da i ne provaljuju da je to to. Ali drugi vide.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.