Ima mnogo podjebavanja u temi sa koje se zbog toga skreće, nego, u stvari je dobar predlog, mada mučimo Medu maximalno, U stvari su testovi i predlozi za testove (ne samo sky-evi) pametni i korisni. Bar nisu plaćeni ili odrađeni od nekih drkadžija koji su bitni samo zato što prvi dobijaju ekskluzivno hardver a testovi su šuplji i nemaštoviti kao i njihove glave. Da i ja budem bezobrazan, iako površno pratim hardver i cpu i grafulje: meni nije jasno gde je granica dna, ne ko je bolji ili 5fps brži a možda i nije, već, kao što pre pisah, koji je to procesor (oba tabora) i na kojoj frekvenciji, koji predstavlja prag gušenja pojedine grafulje. Da najskuplja karta ne ide sa najjeftinijim procesorom, to je jasno i budalama, ali, gde je ta kap što preliva čašu? Bojim se da smo tu /uključujući sebe/ pristrasni i praznoverni do blesavosti. Svašta nešto mislimo, a misliti je q znati.
Nije u redu klokovan i7 a phenomcic nista. Mogli ste Intel Extreme da klokujete a Phenom na 3.4 GHz. Ali nema veze, i nije tacno PC Berza ATI Forum nego Phenom II X4 Nvidia single svaka moze. Ne moze 135fps kao Intel ali moze 100, a meni treba 55-60 tako da i druga ce raditi. A lice na EVGA malo jel da???
Na par mesta ima razlike u min fps -u 9-10 frejmova na istim mestima,ali smatram da je premalo ovih minut-dva, kao i da treba više scena odraditi. Čekamo test fermija i ako smem da predložim da bude malo duži live gaming.
Neznam sta se zeli iskopati, ali vidi se da i ako je Intel napumpan to ne igra nikakvu ulogu.
2-3 frejma razlike samo u Krizi je objasnjeno time da je bilo u tom trenutku vise detalja na Phenom-u. GPU briljantno odradjuje svoj zadatak i nije mu potreban CPU, kao nadoknada. Svaka cast
Zakljucak: Usko grlo ne postoji !!! Lock !!!
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
:: Na par mesta ima razlike u min fps -u 9-10 frejmova na istim mestima,ali smatram da je premalo ovih minut-dva, kao i da treba više scena odraditi. Čekamo test fermija i ako smem da predložim da bude malo duži live gaming :: ::
A ma ovo sam probao cisto onako jer znam da Bad Company vazi za CPu zahtevnu igru, ali ni tu na maksimumu sa 4xAA nema razlike... Ove igre koje sam testirao su malo vise GPU zahtevne, ali opet minimalni frejmrejt je gotovo isti, jedino je u Crysis 2 malo podbcio Phenom jer su mi se rasporedili tako neprijatelji i bilo je vise rokanja.
Sve u svemu uzivaj sa tim Phenom-om i 6950 koju imas :)
:: Nema potrebe da dokazuješ nešto više. Plus što je i Zajebani potvrdio priču, tako da što se mene tiče nema dalje šta da se trudiš :: :: :: AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
Ljudi zar vam nije cudno sto Rusi ne naprave nesto od IT opreme da je bas njihovo tipicno. Recimo kucista, napajanja, ne mislim ono na procesore bas i grafike i maticne mada i to bi mogli bas da urade. Ali ne znam tako neke stvari, kulere i to. Zivo me interesuje da li bi to valjalo ili ne.
The Bear ima isti monitor kao ja, jel tako??? Samsung P2450H. Jel si ga skoro kupio ili odavno, nisam skoro gledao cene bas za njega ali je monitor SUPER. Ja sam ekstra zadovoljan. Ravan, kockast sa vrlo malo probijanja, gotovo da nema uopste. A ne beli polukrug na gornjoj sredini kao na nekima. Samo jel se i tebi malkice klima ram. Meni da. Ali dosta ljudi svi skoro kazu da je takav fabricki ali ne umanjuje mu nista sa tim. To je sitnica. Bas bi zazalio da sam uzeo onaj P2770H, veliko bre mnogo.
Na i7 def kontam da bi razlika bila tu negde, odnosno u opsegu do oko 1FPS, ako bi je i bilo.
:: Bilo bi lepo kad bi moglo da se proba i na i5 750/760, ima ih polovnih za 120e a sumnjam da bi bilo neke bitnije razlike u odnosu na i7 :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: ::
E to me vidiš i zanima najviše, razlika klokovan i5 - klokovan i7. Ajd složismo se da se nekima `isplati` dodavati još toliko i više para za 5 - 10% razlike. Pitam se samo kakva bi računica bila da je razlika 1 - 2%
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: Nemam 6950, ali evo na 6850 :: :: i5 760 @ 2.8 (def). 6850 @ 775 (def :: http://www.dodaj.rs/f/1w/Rz/1FUZtJIn/def-def.jp :: i5 760 @ 4.0 (OC). 6850 @ 775 (def :: http://www.dodaj.rs/f/t/G8/2WwAu99j/def-40ghz.jp :: Average FPS: Razlika je 0.8% za OC CPU :: Minimum FPS: Razlika je 4.43% za OC CPU :: :: :: i5 760 @ 2.8 (def). 6850 @ 975 (OC :: http://www.dodaj.rs/f/1v/13I/VXUmKL/975mhz-def.jp :: i5 760 @ 4.0 (OC). 6850 @ 975 (OC :: http://www.dodaj.rs/f/J/ei/mtZINmA/975mhz-40ghz.jp :: Average FPS: Razlika je 1.05% za OC CPU. :: Minimum FPS: Razlika je 4.84% za OC CPU :: :: Na i7 def kontam da bi razlika bila tu negde, odnosno u opsegu do oko 1FPS, ako bi je i bilo :: :: :: :: Bilo bi lepo kad bi moglo da se proba i na i5 750/760, ima ih polovnih za 120e a sumnjam da bi bilo neke bitnije razlike u odnosu na i7 :: :: :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.