Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD Bulldozer CPUs Too Slow to Compete with Core i7 Chips
STRANA 2 OD 3  
tortojed ...pa onda Intel-ov transkoduje i kompresuje video za 70%... 01.06.2011. 01:23 #329741

status: user
broj poruka: 11010
manje vremena od Dekinog...Ah, znam, neki bi rekli...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Shomiman Deki naprosto... 01.06.2011. 01:30 #329743

broj poruka: 1187
To nikad nije ni odgovaralo. Tako da svi koji transkoduju i kompresuju, jos od `davnih dana`, migriraju ka ... ... ...

PhatPhuck Re: ...pa onda Intel-ov transkoduje i kompresuje video za 70%... 01.06.2011. 01:30 #329745

broj poruka: 1886
:: manje vremena od Dekinog...Ah, znam, neki bi rekli..
::

Ovaj... Misliš na nešto ovako? (poenta je da se porede procesori u istom cenovnom rangu, a ne da se porede Rolls Royce Phantom i Mercedes C klase, i da se na TAJ način ističe `superiornost` Rolls Royce brenda)

http://www.tomshardware.com/charts/desktop-cpu-charts-2010/Video-Transcode-Mainconcept-Reference-v2.0-MPEG-2-to-H.264-AVC,Prix_fpricex100b200,2424.html

U pitanju je poređenje procesora u rangu od 100-200$, što je relevantno u Srbiji, u kojoj 300 000 ljudi samo prošle godine izgubiše posao i primanja.
vuk125 Re: AMD Bulldozer CPUs Too Slow to Compete with Core i7 Chips 01.06.2011. 01:31 #329746

broj poruka: 2929
Tako nesto sam i ocekivao.
Nesposobni da naprave platformu koja ce patrirati konkurenciji.
Kaada povratiti slavu, da li ce se ponoviti uspeh kao sto je to bilo sa 64bit procesorima, X2 939, FX serijoim za 939 ne secam se da li su postojali FX za 754 mislim da jesu, ostaje da se vidi.
Pomenute pklatforme su bile vrhunske.
Kada ce se to opet doigoditi?
Verovatno nece skoro.
Sa Deneb jezgrom su bili blizu al opet daleko. Mali OC potencijal.

:: http://tinyurl.com/3llbw9
:: http://tinyurl.com/3lnmpa
:: Umusavili su bulldozera, ocigledno jos jedan neuspeli pokusaj nazalost :/
tortojed Vuk je rezimirao u visokom stilu! To je poenta: AMD tako blizu... 01.06.2011. 01:35 #329748

broj poruka: 11010
Intel-u. Tako blizu al` opet...daleko. Mali potencijal. Gotovo - impoten..cijal.

Shomiman ``superiornost` Rolls Royce brenda` 01.06.2011. 01:36 #329749

`Ljezi` u 67% rucnog rada...

PhatPhuck Re: ``superiornost` Rolls Royce brenda` 01.06.2011. 01:41 #329750

:: `Ljezi` u 67% rucnog rada...

Pa, to i kažem.
Lako je Intelu da nabudži u procesor pola gigabajta keshine, i da traži isto toliko (papirne) keshine za taj proc, tipa 500EUR, pa da taj procesor bude brži... I da, u Srbiji, mogu da ga kupe samo oni koji sa Kenetom ili Jocićem dele zatv. ćeliju.

Rusi su sa DALEKO jeftinijim MiGom 21 uspešno parirali Phantomu... A cena je bila nekoliko RAZREDA manja... A i kvalitet. (nisu zahtevali čak ni hangare, mogli su da ih ostave na -100 mrazu čitavu noć, i da ih najnormalnije kresnu ujutru)

I ko je tu bio bolji? Phantom sa 2 motora i daleko većom kompleksnošću, a samim tim i cenom, ili MiG 21 - iste performanse za daleko manje para....
Shomiman Da i radi na vodu... 01.06.2011. 01:43 #329751

Podignes mu `haubu`, unutra dva avganistanca traze vodu... Da ne govorimo o tome kako `kresu` izjujujujujutra...

SkyFire Ajde da se gadjamo babama i zabama .. 01.06.2011. 01:52 #329752

broj poruka: 18472
Daj bre preterujes..Molim te nemoj davati takve primere koji bre nemaju nikakve asocijacije za ovakvu vrstu teme!

Phantom je visokobudzetni projekat (ako to tako mozemo da svrstavamo)
Borbeni avion sa izuzetnim manevrima i sposobnostima ali tehnoloski razvijen uz pomoc mnogo elektronike = Prostim jezikom =

Mig je poprilicno mehanicka sprava cak i sa boljim manevirma od Phantoma,zavisno na koji Mig se misli ili ti Phantom kao i to da ga ja teze voziti nego Americke ptice .

Zakljucak sam donesi..

Sad ocekujem da ubacis i Debelu Bertu i da poredis sa T34 :)

AMDizacija

vuk125 Re: Re: ``superiornost` Rolls Royce brenda` 01.06.2011. 01:56 #329754

Razlika u ceni nije velika.

Recimo konfa sa 2500k u poredjenu sa najbrzim AMD x6 modelom.
npr. :
i5 2500k + ASUS Sabertooth P67 B3 - kosta 340e
X6 1100T +ASUS Crosshair IV Formula - kosta 327e

Intel je za 13e skuplji
A i5 2500k ce da oduva taj x6.
i5 2500k ide na 5GHz na vazduhu a moze i preko, sto ni jedan AMD ne moze ni da sanja.

Mislim da nema svrhe porediti.

:: :: `Ljezi` u 67% rucnog rada...
:: ::
:: Pa, to i kažem
:: Lako je Intelu da nabudži u procesor pola gigabajta keshine, i da traži isto toliko (papirne) keshine za taj proc, tipa 500EUR, pa da taj procesor bude brži... I da, u Srbiji, mogu da ga kupe samo oni koji sa Kenetom ili Jocićem dele zatv. ćeliju
:: Rusi su sa DALEKO jeftinijim MiGom 21 uspešno parirali Phantomu... A cena je bila nekoliko RAZREDA manja... A i kvalitet. (nisu zahtevali čak ni hangare, mogli su da ih ostave na -100 mrazu čitavu noć, i da ih najnormalnije kresnu ujutru
:: I ko je tu bio bolji? Phantom sa 2 motora i daleko većom kompleksnošću, a samim tim i cenom, ili MiG 21 - iste performanse za daleko manje para....
PhatPhuck Re: Re: Re: ``superiornost` Rolls Royce brenda` 01.06.2011. 02:41 #329762

:: Razlika u ceni nije velika
:: Recimo konfa sa 2500k u poredjenu sa najbrzim AMD x6 modelom
:: npr.
:: i5 2500k + ASUS Sabertooth P67 B3 - kosta 340
:: X6 1100T +ASUS Crosshair IV Formula - kosta 327

Pa, naravno da nije velika, kad si za AMD-a `pametno` odabrao ploču od 190EUR, kako bi zatvorio cenovnu razliku...

GIGABYTE GA-MA770T-UD3 (59 EUR) + Phenom X6 1100T (150 EUR u Monitoru) = 209 EUR

A ne 327EUR, koliko si ti zaračunao...
A verovao ili ne, čak i na ovoj ploči je moguće overklokovati na preko 4GHz.

A ako misliš da sam neobjektivan, da sam odabrao neki `krš` od ploče, kako bih dokazao svoju poentu, evo da te razuverim:
http://www.guru3d.com/article/gigabyte-ga-ma770t-ud3p-motherboard-review/17

`It is rare that I am so impressed with what is to be considered very mainstream to budget hardware. Take this motherboard, pop on a 100 USD AMD Phenom II processor and the sky is the limit for very little money as you`ll have an excellent performing feature rich PC for for little dough.

I tell you, hardware like this is just pure fun, feature rich, performing very well and saves you a good chunk of money. There`s no need to say anything else really. Two thumbs up, a highly recommended motherboard.`
vuk125 Re: Re: Re: Re: ``superiornost` Rolls Royce brenda` 01.06.2011. 02:50 #329767

Ploca za AMD kosta 177e i vodi se kao najbolja za AMD pLAtformu a ploca za Intel kosta 170e i takodej spada u vrhunsle modele.
Ne vidim sta te buni.
Postoji ploca za intel i od 80e i za AMD takodje.
Nema razloga da navijam ni za koga.

:: :: Razlika u ceni nije velika
:: :: Recimo konfa sa 2500k u poredjenu sa najbrzim AMD x6 modelom
:: :: npr.
:: :: i5 2500k + ASUS Sabertooth P67 B3 - kosta 340
:: :: X6 1100T +ASUS Crosshair IV Formula - kosta 327
:: Pa, naravno da nije velika, kad si za AMD-a `pametno` odabrao ploču od 190EUR, kako bi zatvorio cenovnu razliku...
:: GIGABYTE GA-MA770T-UD3 (59 EUR) + Phenom X6 1100T (150 EUR u Monitoru) = 209 EUR
:: A ne 327EUR, koliko si ti zaračunao...
:: A verovao ili ne, čak i na ovoj ploči je moguće overklokovati na preko 4GHz
:: A ako misliš da sam neobjektivan, da sam odabrao neki `krš` od ploče, kako bih dokazao svoju poentu, evo da te razuverim:
:: http://www.guru3d.com/article/gigabyte-ga-ma770t-ud3p-motherboard-review/1
:: `It is rare that I am so impressed with what is to be considered very mainstream to budget hardware. Take this motherboard, pop on a 100 USD AMD Phenom II processor and the sky is the limit for very little money as you`ll have an excellent performing feature rich PC for for little dough
:: I tell you, hardware like this is just pure fun, feature rich, performing very well and saves you a good chunk of money. There`s no need to say anything else really. Two thumbs up, a highly recommended motherboard.`
PhatPhuck Re: Re: Re: Re: Re: ``superiornost` Rolls Royce brenda` 01.06.2011. 02:53 #329769

:: Postoji ploca za intel i od 80

I, kakva je ta ploča? Neka micro-atx, sa podešavanjem vremena i datuma u BIOSU, i to su jedine opcije? Na koji model misliš?

Da li može da parira navedenoj AMD ploči po odnosu cena/performanse?

SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: Re: ``superiornost` Rolls Royce brenda` 01.06.2011. 02:55 #329770

Ne da parira,vec je kvalitetnija i bolja!

http://www.youtube.com/watch?v=28SfYyM3e1g&feature=related

I opet ta mizerna razlika u ceni ne moze da nadomesti razliku u performansama u odnosu na koliko AMD kasni za Intelom.Konkretno ovde za 2500K!

P.S.Teras mak na konac bez razloga.Jednostavno nisi u pravu.

AMDizacija

:: :: Postoji ploca za intel i od 80
:: I, kakva je ta ploča? Neka micro-atx, sa podešavanjem vremena i datuma u BIOSU, i to su jedine opcije? Na koji model misliš
:: Da li može da parira navedenoj AMD ploči po odnosu cena/performanse
dragojlo2 Zar još ima napaljenih... 01.06.2011. 02:57 #329771

broj poruka: 718
...Ček ovako burazeru... po toj logici bi phenom 9500(x4) koji je 4x skuplji od mojeg pentijuma trebalo da bude i 4x brži,bolji itd...kad već upoređuješ babe i žabe a ne clock za clock evo ti i mog rezultata,pa vidi dal` si sad napaljen ili ne...moj proc košta 50e ,a ovaj ljuti snagator je koštao preko200...

http://imageshack.us/photo/my-images/546/phenom.jpg/

Prema tome lepo ti reče čovek nisu iste kategorije i nisu ista generacija tvoj athlon i ovaj quad...sledeći put nađi nešto drugo da upoređuješ... Živ mi bio!!!

PhatPhuck Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ``superiornost` Rolls Royce brenda` 01.06.2011. 03:01 #329773

:: Ne da parira,vec je kvalitetnija i bolja

I košta 100 EUR, a ne 80. I to 100EUR je najniža cena koja se može naći, za tu ploču.

A ti, with all due respect, mnogo njaške... Evo šta su end-useri, kupci, rekli za OBE ploče... Pogledaj rejtinge/ocene kupaca:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130571 (52% five-egg ocena za ovu ploču)

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128451 (55% max. ocena za Gigabyte AMD ploču)

A košta SKORO DUPLO MANJE.
vuk125 Re: Re: Re: Re: Re: Re: ``superiornost` Rolls Royce brenda` 01.06.2011. 03:01 #329774

I5 2500k kosta 170e i ima da odvali X6 koji kosta 150e na kojoj god oces ploci i na najeftinijoj.
Ne vredi raspravljati, informisi se malo pa kometarisi.

:: I, kakva je ta ploča? Neka micro-atx, sa podešavanjem vremena i datuma u BIOSU, i to su jedine opcije? Na koji model misliš
vuk125 Re: Re: Re: Re: Re: Re: ``superiornost` Rolls Royce brenda` 01.06.2011. 03:10 #329775

ASUS Sabertooth P67 B3

je ova ploca.
http://www.pccasegear.com/UserFiles/SABERTOOTH-P67V3b.jpg

MEni ne lici na Micro ATX i i na neku plocu koja je krs.
VozD1912 ali ljudi zar ne shvatate 01.06.2011. 03:21 #329776

broj poruka: 949
Intel ima vise od 10x veci budzet od AMD i zasto bi vi ocekivali od AMD-a da napravi nekog monstruma(to je razlog bildovanju do 8 jezgara) sa tako malim budzetom isto kao kad bi od pARTIZANA ocekivali da osvoji bar jedan bod u ligi sampiona a nizu samo (finansijske)gubitke!! to je za primer! e sad dobro je da se amd bar drzi cenovno jer da nema dobrog odnosa cena/kvalitet od amd-a intel bi stavljao i 3x vece cena.... a mozda je i vise od 10x veci budzet intela

http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJdg

dragojlo2 re... 01.06.2011. 03:27 #329777

broj poruka: 718
...ma to si potpuno u pravu,ali je problem ovde što je čovek krenuo da uopređuje neke stvari koje se ne mogu upoređivati...i to vrlo agresivno i navijački...

ma odoh bre da spavam ...mator sam ja za ove zezalice...`ajd pozdrav svima!
SkyFire Re: ali ljudi zar ne shvatate 01.06.2011. 03:32 #329778

Sve to stoji ali po tome ispade da je razvijanje AMD tehnologije daleko skuplje nego Intelova resenja.Ovo sto govorim proizilazi iz sledeceg da od PhenomI resenja nisu `nista` promenili.Vode se istom arhitketurom uz revizije ,dodavanjem jezgara i sl..
Hoces da kazes da je AMD ranije bio mnogo bolje finansijski pozicioniran od Intel-a?
Barton?Seti se tog vremena sve do pojave Core 2 Duo kad im se sve smrklo pred ocima.
Intel od tad gura neopisivo brzo.

Ono sto me nervira jeste sledece da svaku generaciju CPU-a guraju tako jakim marketinogom uz obecanja da ce se desiti cudo.Ali svaku sledecu seriju isto.Narod se popali a oni prodaju maglu.To mene ekstremno nervira.Zasto lazete?Zasto prodajete staru tehnologiju pod novom?Lepite jezgra i to je inovacija?
Evo za Bulldozer je takva kampanja da se ocekuje kao da ce Bog sici sa neba a videcete da ce opet biti kita malo upakovana u sjajni celofan da lepse izgleda..

Kad narod bude shvatio da su dobili macku u dzaku onda ce opet da se vode istim sistemom ,spustice cene,AMD fanbo-yevi i narod pliceg dzepa ce da se naloze i to je to a u stvari kupuju nista,maglu.Ja to daleko sire gledam..
Isto rade i sa ATI i nervira me to jako,oglasavanje i laz.Potseca me na ove nase politicare,obecavanje kule i gradova a na kraju muda od labuda i to se tako ponavlja godinama !

Jednom nek stanu i kazu,to i to ocekujte,to i to ce biti .Ili imaju kompleks vise vrednosti ili jednostavno zele da lazu kupce.Ne posluje se podvalama,jednom ce da prodje,dva puta,vala treci nece!

Treba biti konkurentan ali treba i znati gde ti je mesto i tako se i predstaviti!
Trziste i ne funkcionise bez konkurencije i dobro je da ima neko uopste.

AMDizacija

:: Intel ima vise od 10x veci budzet od AMD i zasto bi vi ocekivali od AMD-a da napravi nekog monstruma(to je razlog bildovanju do 8 jezgara) sa tako malim budzetom isto kao kad bi od pARTIZANA ocekivali da osvoji bar jedan bod u ligi sampiona a nizu samo (finansijske)gubitke!! to je za primer! e sad dobro je da se amd bar drzi cenovno jer da nema dobrog odnosa cena/kvalitet od amd-a intel bi stavljao i 3x vece cena.... a mozda je i vise od 10x veci budzet intel
:: http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJd
VozD1912 to ti je sto ti je 01.06.2011. 03:43 #329780

ogromna je razlika u finansijama Intel vs AMD zbog toga ce ostati ovako kako je a i da intelm kiksne i bude u minusu americka vlada ce ga izvuci iz ponora kao sto su radili sa GM i FORDOM. mene marketing nece ubediti da isarana kutija nacickana multi 8core high performance CPU bude razlog da kupim buldozera... a inace intel se u periodu bartona i pentium 4 poneo uzviseno i podcenio mogucnosti i inovativnost tadasnjih AMD inzinjera zato je imao i probleme tada. e kad su se opametili i udarili u glavu rekovse sebi e ljudi ajmo da otvorimo dzep i da se castimo jednim dobrim i 3x jacim od amd procesorom(core2) onda je dosla njihova era dominacije

VozD1912 ... 01.06.2011. 03:51 #329781

ali razlika je ogromna kad sam presao sa phenom II X4 na i7 8xx i u 3dmax i u igrama(oko 15fps u stalker COP)... zato tesko mislim da ce Bull biti brzi od SB a sledi nam ivy bridge Q1 `12 :)

gliga79 Re: ... 01.06.2011. 05:16 #329782

broj poruka: 4641
3D Mark vise niko ne uzima za ozbiljno.
U igrama je bilo vise testova koji su pokazali da Intel nema nikakvu prednost u odnosu na AMD !!!.
Bolje je ici na jeftin AMD nego na Intel, sto se tice igara.
Sto se tice drugih stvari bolji je Intel. Brzi, vise frekvencijem, cuda jezgra i sl.

:: ali razlika je ogromna kad sam presao sa phenom II X4 na i7 8xx i u 3dmax i u igrama(oko 15fps u stalker COP)... zato tesko mislim da ce Bull biti brzi od SB a sledi nam ivy bridge Q1 `12 :
MaliAbner Re: ... 01.06.2011. 07:30 #329786

broj poruka: 7779
Ne lipsi magarce do sledeceg mosta...

Sta u stvari ti ocekujes od tog sledeceg mosta, prvo smo cekali reke a sada cekamo mostove... (ko razume shvatice)...

Da nece taj sledeci most da duplira FLOPSE i ostalo... malo vise nego tesko 15-20% i cao.

Jedino sto ljudima bode oci je to da kod jednih generacijsko ubrzanje od 15-20% vrhunac tehnoloskog napredka a kad drugi ponude tih 15-20% onda je to prodavanje magle...

Generalno i dalje se prica na pamet, sve je i dalje u pretpostavkama, zasto su ga odlozili, zasto nisu odmah izasli itd... sta ako nakon pojavljivanja (posle odlaganja) bude ono sto su najavili...

Sta li ce onda dusebriznici da kazu... ili ce da budu ucveljeni sto komsiji nije crkla krava...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ali razlika je ogromna kad sam presao sa phenom II X4 na i7 8xx i u 3dmax i u igrama(oko 15fps u stalker COP)... zato tesko mislim da ce Bull biti brzi od SB a sledi nam ivy bridge Q1 `12 :
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs