Re: Evo na sta upozoravaju `testeri` u onome clanku...citiram...
12.06.2011. 15:41
status: user broj poruka: 7786
Da li se ovih 28% odnosi samo na GPU deo ili na sve... Evo gledam rezultate i recimo na 2.4GHz je CPUmark 187 a na 5.4GHz je isti taj CPUmark 485...
Ali sve jedno mislim da je tih pomenutih 5.4GHz bas veliki napredak za AMD posto su do skoro kuburili na 4-4.2 GHz, ostaje samo jos da se ispeglaju evenutalni propusti u dizajnu i to je to...
Evo sad sam proverio tih 28% je u 3Dmark-u, a i ti si secikesa pa kako da bude vise kad memorija ostaje na onome sto je za ceo sistem, da su ubrzali memoriju drasticno bi uvecali i taj skor ovako malo li je to sto se dobija, buduci da novije graficke ne mozes da ubrzas vise od 10-15%...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: neke njihove (simplified Chinese pa na engleski) :: :: `...the final version is likely to be locked multiplier, leaving aside for overclocking, CPU performance is actually not very satisfactory.. :: :: `...2.4GH upgraded to 5.5GHz increased by only 28% of the performance... :: :: `...overclocked to 5.5GHz, an alarming rate, but the performance increase is not in accordance with the growth rate... :: :: Upravo ono sto sam primetio u mojoj prvoj replici: uprkos OGROMNOM overkloku, razocaravajuce MALI pomak :: :: Testeri upozoravaju da ce FINALNI PROIZVOD (jer ovde se radi o ENGINEERING sample-u) verovatno imati ZAKLJUCAN mnozilac (AMD stalno nesto zakljucava i otkljucava - trebalo bi da prave gradjevinsku bravariju pa da konkurisu Banetu Sekulicu, Elzet-u i Mottura-i) pa ni ovaj bedni overklok-potencijal nece postojati.. :: ::
svako vidi ono što hoće da vidi. Da je neko sad testirao i objavio da je sa 50% overkloka Llano dobio 50% više performansi, on bi rekao da je to namešteno. Ako je dobio 20% performansi, rekao bi da je AMD đubre. A u svakom slučaju, iz konteksta bi izvukao samo ono što njemu odgovara.
Krije svoje želje kao zmija noge... a dušu bi dao za AMD... ovo je sad samo faza poricanja :)
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
Koji je obarao frekvenciju ,pa su negde rezultati losiji,verovatno je do bios-a ,ali nije ovo lose uopste.Koliko znam jedini Fusion(CPU +GPU ) sa kojim moze na full HD da se igra. Iako daje bolje rezultate od Sandy Bridge 2600 K u igricama (misli se internu grafiku) ipak mu je konkurencija CoreI5 ili CoreI3.
The default value of all the above tests is included open the CnQ mode, so when in standby CPU clock down to 800MHz, but ran some tests at the time was not up to 2.4GHz speed to HWinfo monitor only about 800 1200MHz operation between, that is, the results calculated performance is almost halved,
Ne kapiram kako neki ne kapiraju da se Torta zeza...? Čovek to radi od kada sam na forumu, loži ljude uvek na isti način. Jako često priča gluposti, ali to je njegov smisao za humor...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
pazi ovako, obzirom da nisam citao sve tj vrlo malo ipak moram da se izjasnim, znaci totalno sam realan, mada me mozda neki smatraju i AMD fan-boyem ali ovo je nesto jako smrdljivo, na 5400 MHz ima cca 300 poena vise (R 10) nego ja na 3200MHz sa PII 940 WTF?! ja imam 12640 win 7/64
da je taj rezultat na 5,4 ghz u stvari na 3 Ghz ,inzenjerski je primerak ,mozda i CPU z nije lepo ocitavao.CPU deo Liana je nesto izmedju Phenom II i Athlon II ,ima l1 i l2 cache ,a nema l3 cache.Fakticki na 5,4 ghz trebao bi da da mnogo bolji rezultat u Cinebench.
Komotno moze da se desi, da oni misle da su uspeli da maknu mnozioc u biosu da je on ostao isti, pa da je to u stvari 24/27 * 115, sto je otprilike 3,1 GHz
Ali onda pa sa druge strane cudno dodje da za 15% veci klok dobijes 28% vece performanse.
Cini se da bolje da sacekamo konacnu verziju pre nego donesemo sud.
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648185. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.