Imam 250W fore za procesor pa koliko trosi nek trosi. Ne zanima me uopste. Zanima me da se dokopam CPU primerka nevadjenog iz kutije ako to moze u Srbiji uopste da se uradi. Ako mozemo da kupimo ono sto volimo a da ovi sto ne placaju ne vade iz kutije vi recite ako ne mozemo nista kupicemo vadjeno bar nam recite da znamo cisto onako radi reda posto je tesko naci kes pa zato. To vazi za sve bezcelofanske delove.
Je jedan od najpreciznijih,najazurnijih,sajtova ciji testeri rade svoj posao profesionalno kada se rade testovi harvdera.To lupetanje tipa drze stranu je smesno zaista jer se sve uvek moglo videti tacno u bobicu u procentima ,daleko bolje nego na nekim drugim sajtovima. Test je jedno a vest je drugo. Obrovski blog je blog neozbiljnog sadrzaja i poprilicno netacnih informacija ali posto se Bulldozer ceka ko ozeblo sunce a nema ni jedne informacije tako je navodno procuerla vest koja se pojavila na obrovksy blogu pa je linkovana na expreview. No poenta je da je koriscen OBRad sample tako da o tome za sigurno vise zna i sam Obradamus :)
AM3+ socket, po elektricnoj specifikaciji podrzava struju do 145A. Neka srednji defaultni napon bude 1.4V, daje total za snagu na socketu od gotovo 200W. AM3 socket trpi do 110A.
Nova gama procesora iz AMD sa sest ili osam jezgara ima predvidjen maksimalni TDP do 125W, znaci za OC ima citavih 75W dozvoljenih na samom socketu. Ako cemo da OC-ujemo sa 1.5V naponom, preko tih 125W, ima na raspolaganju citavih 45A struje za izivljavanje, ukupno 133A za procesor. Lep prostor za OC. Bitan faktor ce biti izvedbe proizvodjaca ploca, posebno VRM jedinice na njima.
Sta ce vam zvanicne vesti, malo matematike je cudo
Sasvim druga prica su performanse procesora na default i pri OC, od ovog sto sam napisao gore. Ovo gore su elektricne specifikacije i nesto sto bi moglo maaalo da pokaze koliko bi ti procesori mogli eventualno da se narihtaju na besnijim plocama.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Heheh kako da nije, nekoliko puta su me bas ubedili :))) Posle ove zadnje budalastine vise me ne zanimaju.
To sto ne poznajes marketing, pa se palis na strucno odradjene tabele je druga stvar. Ti procenti i tabele sa grafikonima i sl., nisu nikakva mudrost. To sam i ja radio na faksu. Mogu cak i lepse da odradim. Za sve postoji program i samo menjas. Program koji postoji u svakom Office-u, a ti pogodi koji moze da bude :)
:: Je jedan od najpreciznijih,najazurnijih,sajtova ciji testeri rade svoj posao profesionalno kada se rade testovi harvdera.To lupetanje tipa drze stranu je smesno zaista jer se sve uvek moglo videti tacno u bobicu u procentima ,daleko bolje nego na nekim drugim sajtovima :: Test je jedno a vest je drugo :: Obrovski blog je blog neozbiljnog sadrzaja i poprilicno netacnih informacija ali posto se Bulldozer ceka ko ozeblo sunce a nema ni jedne informacije tako je navodno procuerla vest koja se pojavila na obrovksy blogu pa je linkovana na expreview :: No poenta je da je koriscen OBRad sample tako da o tome za sigurno vise zna i sam Obradamus : :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
juce sam se polomio da nadjem na netu maksimalnu amperazu 8-pinskog konektora na plocama, i nisam uspeo, da bi ti to danas onako opusteno napisao u postu...x) prekjuce sam video 990fx plocu i znam da je imala 8pin za cpu, pa rekoh da izracunam da li je moguce to za 180w tdp... sta da kazem, odradio si to za mene. svaka ti dala... vode iz bokala!:)
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: AM3+ socket, po elektricnoj specifikaciji podrzava struju do 145A. Neka srednji defaultni napon bude 1.4V, daje total za snagu na socketu od gotovo 200W. AM3 socket trpi do 110A :: :: Nova gama procesora iz AMD sa sest ili osam jezgara ima predvidjen maksimalni TDP do 125W, znaci za OC ima citavih 75W dozvoljenih na samom socketu. Ako cemo da OC-ujemo sa 1.5V naponom, preko tih 125W, ima na raspolaganju citavih 45A struje za izivljavanje, ukupno 133A za procesor. Lep prostor za OC. Bitan faktor ce biti izvedbe proizvodjaca ploca, posebno VRM jedinice na njima :: :: Sta ce vam zvanicne vesti, malo matematike je cudo :: :: Sasvim druga prica su performanse procesora na default i pri OC, od ovog sto sam napisao gore. Ovo gore su elektricne specifikacije i nesto sto bi moglo maaalo da pokaze koliko bi ti procesori mogli eventualno da se narihtaju na besnijim plocama. :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
o cemu ti pricas bre, pa na svakoj kutiji od svakog CPU-a imas sticker (AMD, INTEL) koji NE SME da se pocepa, ako je nesto neotvoreno onda je to PROCESOR!
:: Imam 250W fore za procesor pa koliko trosi nek trosi. Ne zanima me uopste. Zanima me da se dokopam CPU primerka nevadjenog iz kutije ako to moze u Srbiji uopste da se uradi. :: Ako mozemo da kupimo ono sto volimo a da ovi sto ne placaju ne vade iz kutije vi recite ako ne mozemo nista kupicemo vadjeno bar nam recite da znamo cisto onako radi reda posto je tesko naci kes pa zato. To vazi za sve bezcelofanske delove :: :: ::
Ja kada bi pravio drugacije bi se radilo. Nikome nista. Nijedan primerak za dzabe. Mogli bi da dodju da gledaju svi uzivo iz svake zemlje predstavljanje i zvanicnu prezentaciju Live. Ko ne zna Engleski da Nuci i sve bi imalo zastitu ludacku. Srtebrnu nalepnicu kao zig sa logom firme na preklopu gore posto na drugim stranam ne bi ni mogl oda s eotvori ako bi i dolazilo u kartoinu uopste najvisi segment. Pre u malom limenom koferchicu od 20e koje bi dao da mi naprave kinezi. Sve to kada bi upakovao cela ta cena koju bi platio za zastitu bi nestala kada bio narod video kako to izgleda ne bi ni obratio paznju da je skuplje 10% od drugih. Mislim cela najvisa serija. Pravio bi srednje i slabije normalno u celofanu. Ostalo bio imalo zastiotu vrednu proizvoda od 400-500-600-700e. Broj, kljuch, pakovanje da bi jedva cekao da kupois i naravno ne bi radilo dok se ne otkljuca kada se plati. Ako bi imao kvalitet ne bi vcise niko kupio n ASUS ni GIGABYTE ako bi samo kao oni imao kvalitetno i takvu politiku vodio. Sama sigurnost ljudi da 100% oni prvi posle radnika u fabrici to vide bi dovodila ljude. I ne bi bilo chipova koji stizu zasebno koji se prave da bi narod unistavao ispravno pokusavajuci da ih dostigne. Kada sam video da i Rampage III Black nema celofan slogirao sam se. Ono je znaci ne nedopustivo nego kao da pise omoguceno probanje svakome. Pa ja znam po sebi. Da moj cale ima prodavnicu ja bi imao kljuceve od magacina kao njegov sin i sta bi mene sprecavalo da od pristiglih grafika hocu najbolju za sebe. A kako da utvrdim koji primerak je najbolji, kako. Sednem nocu za bench klupu i udri, nista klokovano samo na fabrickim podesavanjima. A posle to vracam u kutije i narod kupuje kao novo a ja se smejem kako imam bolji skor. A oni nemaju predstav sta se radi. Meni bi moj cale to dozvolio, sam,o bi rekao pazi, ma ne bi rekao nista to se podrazumeva da necu da unistim ono od cega zivimo. I na sajtu odmah bi se znalo koji je primerak kod tebe i ostalo kada je napravljen gde i koja smena je pravila.
Ova moja grafika radi perfektno ali ja cutim da nisam dobio plastiku jednu na konektoru. Da li je ASUS to zaboravio, esko mi je da poverujem u to. A mozda nije ni stigla videcu. Mada mi je bitno sto radi lepo. Ali sta reci. 450E proizvod koji lako ispadne kabl, konektor nestane, zastita kabla, zar to nije da im slomijes. Ako nije vi recite ja mislim da jeste u ovoj situaciji. Kazem mozda nije ni dosao i razmisljao sam da idem da im trazim d mi nadju taj deo. Sta hocu da ga imam. Mozda nekada prikljucim na HDMI necu da mi zracenje ide na voljenu grafiku :). Trebao sam da ukradem sa one neispravne., Sve sto mi treba a ja vracam pakujem je kao da je beba i da ide u inkubator.
I stvarno imate pravo da nas nazovete budala sve nas koji kupujemo ono sto je otvoreno za mene. Za mene je sve ASUS polovno. Evo to kazem zvanicno i kazacu ASUS. Vi ste za mene polovni kao i GIGABYTE kao i sve sem EVGA. Da ne mogu celofan da stave da nestaju ljudima plastike sa konektora na stvarima od 500e neka se nose u p m.... i Space i Tai Pei i celo predstavnistvo njihovo i svi ovi drugi bezcelofanci sto nema sta da se skine sa njih kao sa ASUSa. Ovi bar stave pa nestane ovi ni ne stave, nece da se bacaju u trosak ljudi. Ta plastika ima svoju ulogu. Nije kinez bazio pare bezveze. Citao sam od cega stiti ti zracenje ili tako nesto.
Tako ih zovem siigla nova pola soma vredna otvorena ROG bezcelofanka. Oni su zadnje ono pre spaljivanja javnog. U stvari prvo bi se popisao na maticnu graficku i okacio na Youtube pricu zasto sam to uradio i uzeo EVGA, jer nemaju celofan i milionima probudio crva u glavi sta se tu desava. To bi ubilo najamnje 50.000 ljudima koji razmisljaju da kupe. Kada bi se dosetili koje su mogucnosti kaqda nema celofana. Taj dan bi kada bi to videlo mnogo njih uzelo EVGA. Jebe mi se za EVGA. Celofna je u pitanju. Mozete slobodno da kazete da smo krerteni sto dajemo tolike pare na nesto sto je mozda postalo polovno otvranjem a to ne mozemo da znamo da li jeste. Zato smo kreteni. Ne zato sto smo dali pare za nesto jako i dopboro nego sto ne prestanemo da kupujemo dok ne stave celofan. Ja cu na stranom forumu da pokrenem pitanje da im se to napise ASUS-u i ostalima. Za ostalke be boli pajser nisu mi svera interesovanja nego stave kravlje govnop umesto paste cujem da drzi toplotu dugo lepo. ASUS me zanima i hocu celofan na visem segmentu. Bar ROG da ima celofan za pocetak.
EVO KAZEM JAVNO SADA OD SLEDECE GODINE AKO ROG BUDE IMAO CELOFAN I GRAFICKE CU DATI 100E VISE ZA CELOFAN. AKO NE KUPICU NORMALNU SERIJU KOJU ROG IZABERE. ALI SAMO CELOFAN BI ME NAGONIO DA KUPIM ONO SKUPLJE. DA SAYBERTOOTH IMA CELOFAN PRESAO BI SA ROGA NA TO. DA ZNAM DA IMAM 100% NOVO. To su sirom sveta ludaci rekli da ne stavljaju celofan. Dok ne napravim Youtube video i pojasnim narodu na engleskom sta se moze kada nema celofana. Video na kome ce biti objasnjen puit maticne ploce od TaipEia do NewYorka i elektronika bez celofana. Pa da vidim ko tu gubi na kraju. Samo ce biti vidi stvarno, pa ko ima celofan, nema niko, a imja EVGA oni stavljaju celofan.
Viđao sam već ovo, ako ovako bude...biće dobro, samo ovako nategnut Turbo govori koliko je OC ograničen, dakle, tweakovali su čip maksimalno(najviše zbog potrošnje), zato im je valjda i trebalo toliko vremena. Najbolja kupovina će sigurno biti FX-8100/8120 zbog niskog osnovnog takta, a viskog turbo takta...slično kao kod Thubana, najisplativiji će biti oni procesori sa nižim default taktovima. Čekamo 19. Septembar.
Je l` ove godine? Ja mislio da se počastim novim procesorm (pločom i memorijom) za rođendan, ali me je AMD ponovo zeznuo. Valjda će biti nešto do Nove godine.
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.