Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
INTEL (na `mala vrata`) namerno VARA potencijalne zrtve...
STRANA 2 OD 3  
gambini Re: ... 27.06.2011. 19:34 #339945

status: user
broj poruka: 71
@nemanja
Kada sam pominjao marketing mislio sam na ovo (Wikipedia):
Marketing is the process by which companies determine what products or services may be of interest to customers, and the strategy to use in sales, communications and business development. It generates the strategy that underlies sales techniques, business communication, and business developments. It is an integrated process through which companies build strong customer relationships and create value for their customers and for themselves.

E,sad, bice da stvarno sporo kapiram. Slobodno pojasni pojam, i Engleski pomalo nabadam, pa mi ukazi na nedostatak korelacije moje prethodne zbunjenosti sa ovom definicijom koju su opsirno demonstrirao.

:: @Sky @gambini To o čemu vi pričate nema veze sa marketingom i bilo bi pametno da izbegavate upotrebu pojmova za koje nemate pojma šta predstavljaju
::

EDIT: zaboravi receno, pretece me imarkovic, sad ima i na srpskom. Sad cu se bacim na nauku.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Re: Re: Re: Re: Re: E jbg 27.06.2011. 19:39 #339947

broj poruka: 6083
E, nemoj sad ti mene da bacas u iskusenje, cas kazem taknuto maknuto, i dogovor pao!

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Hmm, bacaš me u iskušenje s tim nepristojnim ponudama. Možda bi i moglo ako se preklopimo s onim mojim Zalmanom što nikako da prodam.
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Rale, ako mogu nekako da pomognem, slobodno se javi, moze da padne menjaza za i5, ali samo uz doplatu od 100inak evra, posto, jelte, sad znam da si slab na amd :
:: ::
:: :: A ovo ima dobru poruku http://www.demotivation.us/god-give-me-patience-1252561.htm
nemanja21 Re: Re: ... 27.06.2011. 19:40 #339948

broj poruka: 1227
Na osnovu definicije nažalost ne može da se razume u potpunosti o čemu se tu zaista radi, ali u svakom slučaju marketing stručnjaci se ne bave obmanom, davanjem lažnih obećanja i lepljenjem zelenih etiketa po proizvodima.

Za početak pogledajte šta je recimo PR http://en.wikipedia.org/wiki/Public_relations šta je Lobiranje http://en.wikipedia.org/wiki/Lobbying itd.

:: pa zasto ne objasnis ljudima da znaju o cemu se radi vec jednom i sta je to u stvari marketing, vec duze vreme su u zabludi od teme do teme? Mozda taj marketing kojim se bavis nije marketing
:: inace, da se ne bi klali vise vezano za marketing - http://goo.gl/CSom
:: :: @Sky @gambini To o čemu vi pričate nema veze sa marketingom i bilo bi pametno da izbegavate upotrebu pojmova za koje nemate pojma šta predstavljaju
imarkovic Re: Re: Re: ... 27.06.2011. 19:52 #339953

broj poruka: 19076
ok, ja znam sta je lobiranje (PR grana), to takodje nauka usvojena od strane drzave isto kao i marketing ali stvar je u tome da neko koristi instrumente marketinga na nacin na koji TREBA da se koristi, nego na LOS nacin a neko iskljucivo iz KORISTI, da li se slazes?

:: Na osnovu definicije nažalost ne može da se razume u potpunosti o čemu se tu zaista radi, ali u svakom slučaju marketing stručnjaci se ne bave obmanom, davanjem lažnih obećanja i lepljenjem zelenih etiketa po proizvodima
:: Za početak pogledajte šta je recimo PR http://en.wikipedia.org/wiki/Public_relations šta je Lobiranje http://en.wikipedia.org/wiki/Lobbying itd
:: :: pa zasto ne objasnis ljudima da znaju o cemu se radi vec jednom i sta je to u stvari marketing, vec duze vreme su u zabludi od teme do teme? Mozda taj marketing kojim se bavis nije marketing
:: :: inace, da se ne bi klali vise vezano za marketing - http://goo.gl/CSom
:: :: :: @Sky @gambini To o čemu vi pričate nema veze sa marketingom i bilo bi pametno da izbegavate upotrebu pojmova za koje nemate pojma šta predstavljaju
:: :: ::
gambini Re: Re: Re: ... 27.06.2011. 20:01 #339955

@nemanja21
Aj` se ti lepo dogovori sam sa sobom sta si hteo da kazes, mozda bolje pre toga sta mislis.

@imarkovic
Imas zivce za medalju.
SkyFire ... 27.06.2011. 20:01 #339956

broj poruka: 18472
@nemanja21
Hvala ti sto me ucis skoli koju sam vec odavno zavrsio.
Bar mi je za toliko ostalo u glavi.Molio bih te u buduce da ne pocenjujes i da se ne postavljas iznad nekog jer nemas razloga za to.
Ono sto ja pratim i znam vezano za IT trziste cenim da neces skoro saznati (mozes da sebe zamisljas kako god zelis i da radis gde god zelis ) jer ti vidis samo dok se komad odigrava a sta se desava kada se svetla pogase i podigne zavesa to je sasvim druga prica.

Prvo moj post se odnosio na lazi i pusta obecanja.
Samo moja poslednja recenica je vezana za POJAM marketing.
Sve ostalo je jasno kao suncan dan!

Green,Green,Grass Of Home

nemanja21 Re: Re: Re: Re: ... 27.06.2011. 20:07 #339957

Naravno, zato i postoji vrlo važan segment marketinga, etika, i slažem se da se saznanja iz ove nauke ponekad koriste kao deo slagalice jednog generalno neetičnog, nemoralnog i društveno neodgovornog ponašanja te kompanije. Ali suštinski marketing se bazira na kvantifikovanim varijablama, isto takvim istraživanjima i prognozama i u praksi nikako se ne može dovesti u direktnu povezanost sa nekakvim prevarama i slično, već jedino eventualno kao što si reko kao instrument u moru sličnih.

@SkyFire Činjenica je da si ti pogrešio, a gde se ja postavljam i ostatak posta je totalno irelevantan u celoj priči, što se mene tiče.

:: ok, ja znam sta je lobiranje (PR grana), to takodje nauka usvojena od strane drzave isto kao i marketing ali stvar je u tome da neko koristi instrumente marketinga na nacin na koji TREBA da se koristi, nego na LOS nacin a neko iskljucivo iz KORISTI, da li se slazes
:: :: Na osnovu definicije nažalost ne može da se razume u potpunosti o čemu se tu zaista radi, ali u svakom slučaju marketing stručnjaci se ne bave obmanom, davanjem lažnih obećanja i lepljenjem zelenih etiketa po proizvodima
:: :: Za početak pogledajte šta je recimo PR http://en.wikipedia.org/wiki/Public_relations šta je Lobiranje http://en.wikipedia.org/wiki/Lobbying itd
:: :: :: pa zasto ne objasnis ljudima da znaju o cemu se radi vec jednom i sta je to u stvari marketing, vec duze vreme su u zabludi od teme do teme? Mozda taj marketing kojim se bavis nije marketing
:: :: :: inace, da se ne bi klali vise vezano za marketing - http://goo.gl/CSom
:: :: :: :: @Sky @gambini To o čemu vi pričate nema veze sa marketingom i bilo bi pametno da izbegavate upotrebu pojmova za koje nemate pojma šta predstavljaju
:: :: :: ::
SkyFire Nemanja21 27.06.2011. 20:16 #339960

Objasni prijatelju gde sam pogresio samo nemoj da udaras u preveliku filozofiju ljubim te ko brata?
Ako si zavrsio skolu koju jesi ne treba da te ucim da je MARKETING=REKLAMA
a to sto ti sada zelis da razdeljujes,iz cega se sastoji,koji su segmenti odakle vuce resurse i sl da bi izigravao velikog filozofa to je vec stvar egoisticnog ponasanja.
Zasto prosto kad moze komplikovano jel da?

nemanja21 Re: Nemanja21 27.06.2011. 20:21 #339963

Znači, iz tvog posta se zaključuje da je marketing direktan uzročnik nekakvih lažnih obećanja što je po svim aspektima potpuno neizvodljivo, da kažem netačno.
Nadam se da nije filozofski?

:: Objasni prijatelju gde sam pogresio samo nemoj da udaras u preveliku filozofiju ljubim te ko brata
:: Ako si zavrsio skolu koju jesi ne treba da te ucim da je MARKETING=REKLAM
:: a to sto ti sada zelis da razdeljujes,iz cega se sastoji,koji su segmenti odakle vuce resurse i sl da bi izigravao velikog filozofa to je vec stvar egoisticnog ponasanja
:: Zasto prosto kad moze komplikovano jel da
:: Green,Green,Grass Of Home
SkyFire Re: Re: Nemanja21 27.06.2011. 20:31 #339964

Ja o zabama ti o babama.Da se malo i nasalim (do sad te nisam doziveo kao nekog ko je bezobrazan ) mada si me pocenio u prethodnom postu..

Cak i za jednog prostog i osrednje skolovanog coveka bice poznata cinjenica da kada proizvod treba da se plasira na trziste bice ispracen sa reklamom da bi se sto bolje prodao.Evo sve prosto objasnjavam.Ja ne govorim o uzrocniku vec o koriscenju reklame zarad boljeg plasmana samog proizvoda na trzistu.
Oni guraju jaku reklamu i pre plasiranja produkta i nakon plasiranja a to sto njihova reklama ne ispunjava norme (kvalitet,karakteristike,trzisno pozicioniranje u okviru performansi) je nebitno.Vrsiti istrazivanje i traziti glavnui uzrocnik tog problema je tek najmanje bitna stvar.
Poenta je da se sluze sredstvima kupujuci narod i direktno ih obmanjuju ,svesno gurajuci to dalje dok se kasnije prasina ne slegne i dok ne preduzmu druge mere poslovanja.
A obzirom da se vec godinama koriste istim sistem poslovanja kroz tu reklamu vise ne znam ni sta da mislim o njima.
Previse mi je to nemoralno pogotovu za jednu tako veliku kompaniju!

:: Znači, iz tvog posta se zaključuje da je marketing direktan uzročnik nekakvih lažnih obećanja što je po svim aspektima potpuno neizvodljivo, da kažem netačno.
:: Nadam se da nije filozofski
:: :: Objasni prijatelju gde sam pogresio samo nemoj da udaras u preveliku filozofiju ljubim te ko brata
:: :: Ako si zavrsio skolu koju jesi ne treba da te ucim da je MARKETING=REKLAM
:: :: a to sto ti sada zelis da razdeljujes,iz cega se sastoji,koji su segmenti odakle vuce resurse i sl da bi izigravao velikog filozofa to je vec stvar egoisticnog ponasanja
:: :: Zasto prosto kad moze komplikovano jel da
:: :: Green,Green,Grass Of Home
imarkovic Re: Re: Re: Nemanja21 27.06.2011. 20:41 #339965

da, to se sve radi na fin kulturan nacin, najlepse upakovano sa masnicom zamaskirano i sve u skladu sa normama

:: Oni guraju jaku reklamu i pre plasiranja produkta i nakon plasiranja a to sto njihova reklama ne ispunjava norme (kvalitet,karakteristike,trzisno pozicioniranje u okviru performansi) je nebitno.Vrsiti istrazivanje i traziti glavnui uzrocnik tog problema je tek najmanje bitna stvar
:: Poenta je da se sluze sredstvima kupujuci narod i direktno ih obmanjuju ,svesno gurajuci to dalje dok se kasnije prasina ne slegne i dok ne preduzmu druge mere poslovanja
:: A obzirom da se vec godinama koriste istim sistem poslovanja kroz tu reklamu vise ne znam ni sta da mislim o njima
:: Previse mi je to nemoralno pogotovu za jednu tako veliku kompaniju
:: Green,Green,Grass Of Home
:: :: Znači, iz tvog posta se zaključuje da je marketing direktan uzročnik nekakvih lažnih obećanja što je po svim aspektima potpuno neizvodljivo, da kažem netačno.
:: :: Nadam se da nije filozofski
:: :: :: Objasni prijatelju gde sam pogresio samo nemoj da udaras u preveliku filozofiju ljubim te ko brata
:: :: :: Ako si zavrsio skolu koju jesi ne treba da te ucim da je MARKETING=REKLAM
:: :: :: a to sto ti sada zelis da razdeljujes,iz cega se sastoji,koji su segmenti odakle vuce resurse i sl da bi izigravao velikog filozofa to je vec stvar egoisticnog ponasanja
:: :: :: Zasto prosto kad moze komplikovano jel da
:: :: :: Green,Green,Grass Of Home
gambini Re 27.06.2011. 20:42 #339967

Sky, gresis.

Ako hoces da razgovaras sa njim na istom nivou, trebalo bi da kazes nesto otprilike: `To o čemu ti pričaš nema veze sa TDPom i bilo bi pametno da izbegavaš upotrebu pojmova za koje nemaš pojma šta predstavljaju.`

Pa, sta god da ti on odgovori na to, ti mu lepo kazes da je cinjenica da je pogresio.
nemanja21 ... 27.06.2011. 20:55 #339970

Da nisu takve, verovatno nikad ne bi ni postale kompanije tog ranga. Nažalost. Izvedi mi samo jednu kompaniju iz recimo Fortune 500 liste i reci sa 100% sigurnošću da je u njoj poštovanje etike i morala na najvišem nivou, da je društveno odgvorna, da je njeno poslovanje u potpunosti prema nekim opštim načelima fer i zdrave konkurencije.
U svakom slučaju u teoriji je skoro pa neizvodljivo da neka kompanija kontinuirano laže svoj kupce, jer nepostojanje takvih stvari je preduslov za jak brend imidž i brend identitet, kakav poseduje kompanija o kojoj ti pričaš :) Ali sad već pričam sa rezervom pošto mi nije baš najjasnije o kakvom tu umanjenju pričaš, pa ću stati ovde.
Imam Intel cpu i amd gpu i jedno i drugo mi obavljaju posao baš kako sam i očekivao, pa ako te ne mrzi da mi pojasniš na šta zapravo misliš.

@ gambini pa nauči li ti šta sa onih linkova? mnogo si nešto brzo obradio onu materiju?

Slobodno napiši gde sam pogrešio, neću se libiti nimalo da je priznam ako si u pravu.

imarkovic Re: ... 27.06.2011. 21:12 #339971

problem je nemanja sto u ovoj ogromnoj crnoj rupi NIKO vise ne gleda i ne zna ili ne zeli da zna za etiku i moral, ne postoji toga vise, NEMA, ako je sve ostalo u skladu sa zakonom, onda i ne treba etika, moze ali cemo ljudima da pricamo kako smo mi eticki, ekoloski i ostalo a sta je u stvari istina to neka ostane medju nama... teoretski da, u praksi NE.. cast veoma retkim izuzecima..

offtopic: da li je moguce da iskucam poruku koju citam dok kucam a pcberza mi proguta neka slova, ja ne znam jel tripujem ili se to stvarno desava

:: Da nisu takve, verovatno nikad ne bi ni postale kompanije tog ranga. Nažalost. Izvedi mi samo jednu kompaniju iz recimo Fortune 500 liste i reci sa 100% sigurnošću da je u njoj poštovanje etike i morala na najvišem nivou, da je društveno odgvorna, da je njeno poslovanje u potpunosti prema nekim opštim načelima fer i zdrave konkurencije.
:: U svakom slučaju u teoriji je skoro pa neizvodljivo da neka kompanija kontinuirano laže svoj kupce, jer nepostojanje takvih stvari je preduslov za jak brend imidž i brend identitet, kakav poseduje kompanija o kojoj ti pričaš :) Ali sad već pričam sa rezervom pošto mi nije baš najjasnije o kakvom tu umanjenju pričaš, pa ću stati ovde
:: Imam Intel cpu i amd gpu i jedno i drugo mi obavljaju posao baš kako sam i očekivao, pa ako te ne mrzi da mi pojasniš na šta zapravo misliš
:: @ gambini pa nauči li ti šta sa onih linkova? mnogo si nešto brzo obradio onu materiju
:: Slobodno napiši gde sam pogrešio, neću se libiti nimalo da je priznam ako si u pravu
SkyFire Nemanja Blacky :) 27.06.2011. 21:21 #339972

Hehe.Nemanja covece,ili ti stvarno pocenjujes moju inteligenciju ili sebe pretstvaljas kao manje inteligntnu personu.
Sta je tu nejasna stvar?Ako se drzis jednog istog principa godinama,istog nacina poslovanja i klasicnog prodavanja magle koju posle peglas na druge nacine nemoze nikako da bude moralno.
Za jedan deo si u pravu.Ne postoji firma koja ce to sve da isprati kako dolikuje `na obraz` ali se istorija retko kad ponavlja i sistem rada retko kad praktikuje da bude isti.
Ovde je rec o konstantnom podvaljivanju citaj sad KROZ GODINE!
U nasem narodu poznato kao `Obecanje ludom radovanje` a ko se primi dobije `Tresla se gora rodio se mis` Znaci nema ovde prostora za mrznju,fanboyizam i slicno etiketiranje,analiza se svodi na cistom argumentu,cinjnici.

A najsmesniji mi je pojam kada kazu AMD nudi vise.Gospodo,vi ste upravo dobili onoliko koliko ste platili.Cak i kada se karakteristike poklope sama agilnost u radu,kretanje kroz aplikacije,odziv i slicne druge situacije razdvajaju ova dva brenda.
Intel skuplji,AMD jeftiniji :) = RAZLIKA POSTOJI.
Naravno Intel je mnogo puta tu razliku i nepravedno povecavao jer je mogao da bude monopolista i zato mnogi od nas i teze tome u nadu da se AMD jednom drzne i postane konkurentan sto sad nikako nije!

Kazes vrsi ti posao.Naravno.Ovde nije rec o potrebama vec o poslovanju.
I meni vrsi ova masina trenutni posao tj zabavu (muzika,net,filmovi) ali da li sam zadovoljan.Nisam.I sad bi radije presao na Core 2 Duo je mnogo bolje radi od ovog AMD-ovog Dual Core procesora .
O grafickim kartama tek necu da pricam,koliko god bilo `isto` nije ni priblizno!
Faktora ima mali milion .

nemanja21 ... 27.06.2011. 21:21 #339973

Naravno, a i zakon ide sve više u prilog njima, odakle stižu pare nego od tih istih kompanija, ko plaća lobiste nego te velike kompanije. I pored svega toga oni ga krše debelo, pogledaj samo koliko je milijardi intel spucao na presude i kazne zbog načina na koji je ostvarivao monopol. Kad ne mogu ni zakon da poštuju gde naći tu prostora i povoda za neke `uzvišene` vrednosti, moral, etiku...

gambini Re: ... 27.06.2011. 21:28 #339974

A, ne, bratac, zamenio si teze. Rekao si da nemam pojma (i za Skya) i da se ne bavim necim s cim nemam veze. I to je bio jedini argument da sam pogresio. Kao sad kad bih ja rekao da baljezgas i to mi bio argument za ovo sto trazis od mene da pisem gde si pogresio.

Kad si video da lupas k`o Maksim po diviziji, onda su tvoji argumenti postali neka empirijska prica o klimatskim promenama na juznoj hemisferi i uzgajanje ljubicica na Madagaskaru (da mislim na kvantifikovane varijable, lobiranje i ostale gluposti). Kakve veze etika u marketingu, Fortuna 500 lista i sta si se vec sve ispricao u nekoliko sazetih postova ima veze sa sadrzajem prvog posta ove teme? Kako je Intel prevario/obmanuo/pokrao (pricam o prvom postu) nekoga, ako je taj neko kupio procesor koji trosi 45W, a Intel na njemu pise 45W? Sto je najgore ovi u tekstu kazu da vuce i manje od toga, pa je njihova opservacija da bi to moglo da vuce i manje postalo argument da je Intel prevarant.

A sad ja tebi uputim pitanje koje si prosledio prethodno, aj` ti sa 100% sigurnosti pokazi na toj Fortuna listi neku kompaniju koja je barem jednom lagala/obmanjivala... Samo pricas neke empirijske price koje su kao argumenti, a u stvari nesto sto i nema nikakve veze sa temom. Ako ljudi treba da se bune sto im Intel uvaljuje procesore koji vuku manje od navedenog, pa trebali bi da se iznapljuju AMDa sto im uvaljuje procesore sa 2 jezgra koji ih u stvari imaju 4.

Ne bih da nastavljam pricu sa tobom jer ce se uskoro pojaviti prica o masonima, svetska vlada iz senke... i ostale jako bitne stavke vezane za prevaru zvanu TDP.

:: @ gambini pa nauči li ti šta sa onih linkova? mnogo si nešto brzo obradio onu materiju
:: Slobodno napiši gde sam pogrešio, neću se libiti nimalo da je priznam ako si u pravu
SkyFire ... 27.06.2011. 21:30 #339976

@Nemanja
Moram te postaviti na pravi put.Ti ides presiroko.
Ima cinjenica koje istices i one stoje.
Ali drzimo se toga da kroz generacije procesora i sam napredak tehnologije i razvitka od Intel/nVidia dobijes ono sto ocekujes tj vec mozes da naslutis i sam cak i pre nego sto se giganti oglase i daju odredjene specifikacije tj nagovestaje sta moze da se ocekuje od njihovog produkta.

Za razliku od njih AMD/ATI to radi malo na pokvaren nacin (da li je taj tvoj uzrocnik tehnoloski zaostatak za konkurencijom ili ne ostavicemo pod znakom pitanja) gurajuci tako jak hype na sva zvona obecavajuci velike stvari postizajuci psiholoski momenat kod ljudi odrzavajuci zar i vatru,energiju sve do plasiranja samog proizvoda i prvih testova.Cak i tada nastavlja sa istim sistemom rada i tempom kao da se nista nije desilo a nedostatke kasnije u razvoju samog desavanja i sistemom `vreme leci sve rane`
ide spustanjem cena gde se opet dovija kupcima i vida rane i daje utehu!

Zasto jednostavno ne kazu.To i to mozete da ocekujete,tako i tako.
Zbog cega konstantne lazi i obmane?Vidis ja taj deo nerazumem.Ne razumem to godinama i iz tog razloga ne zelim da postujem tu firmu!
Bice izgleda potrebno mnogo godina da ljudi sshvate sta se desava a do tad ce slepo da izigravaju ovcice ili ti fanboyeve i to neosnovano!

SkyFire E da.. 27.06.2011. 21:38 #339979

Od TDP-a dosli smo do analize sta je to zapravo OBMANA i LAZ u samom marketingu. :D

No tema je svakako bila glupava i neosnovana tako da ne treba ni nastavljati vise mada cenim da se moglo mnogo sto sta nauciti samo ako je odredjena persona open minded

P.S.Smanjimo gas.World Peace :)

nemanja21 ... 27.06.2011. 21:49 #339986

@gambini Ja sam precizirao šta ste pogrešili vrlo jasno. Ostatak tvog posta se svodi na nerazumevanje toga da ovaj forum ne forsira striktno ontopic priču.

@ Sky Iako su globalni brendovi u pitanju to ne mora da znači da oni ciljaju kompletnu populaciju. Ti si očigledno napredni korisnik, kao takav obraćaš pažnju na neke neubičajene karakteristike neke kompanije i brenda kojeg reprezentuje, udubljuješ se u priču daleko više od prosečnog korisnika i logičan splet okolonosti je da tvoja percepcija ide ka identifikovanju nekog brenda kao ultimativnog. Neko ko ne prati automobilizam verovatno će reći da nema neku omiljenu marku automobila, a i ako ima neće biti to neki drastičan vid povezanosti. Ali ako pitaš nekog ko provodi godine analizirajući sve to reći će ko iz topa taj i taj i zbog toga i toga. Oću da ti kažem da to što preferiraš intel/nvidiu ima uporište u tvojim stavovima, verovanjima, vrednostima, percepciji stvarnosti oko tebe i male su šanse da ćeš ti ikada promeniti tabor :)
Pisko Funboys... 27.06.2011. 21:50 #339987

broj poruka: 6670
Prvo, sky-a i tortu je ovaj lepo naguzio i zapalio... uhvatili se samo tako... na tdp i štatijaznam... nego, da dolijem ulje na vatru intel vs. amd, amd je, bratjo, neviđeno bolji u marketingu sa mnogo manje uloženih para. Kako, `bemliga... da sam samo ja u pitanju, rekao bih si da sam pristrasan ka amd-u... ali, činjenica je da i najveći pljuvači amd-a sa ovog foruma, mnogo redovnije od mene prate sve vesti o amdeki. Imaju šlifa za to, to morate priznati. Sad, prozvodi... u svakom slučaju, dozvoljavaju nam da ih imamo (cpu) jer i onom drugom taboru ne daju da poleti previše sa cenama. Nastavite sa palamuđenjem o marketingu i ostalim bitnim stvarima...

P.S. Sky, da ti nije rikavela tastatura? Slovo T (nešto si `teo)? Pocenio ili pocepao ili podcenio ili potcenio... nešto nije kako treba.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

SkyFire ... 27.06.2011. 21:59 #339991

@nemanja21
Pa dobro.Sad nisi nista ni rekao sto nije istina.Cak si sve lepo i jasno objasnio samo deo oko Ultimativnog se nebih bas tako izrazio vec u smislu nivoa i klase.
Nisam previse grub niti poTcenjujem bilo kakvu konkurenciju pogotovu sto je u svetu poslovanja i samom trzistu jako bitno imati zdravu konkurenciju.
Percepcija i jeste bitna.Pristup.Obavestenost.Praktican rad i rezultat.

Slazem se da prosecnom kupcu to ne igra ulogu jer ga detalji apsolutno ne zanimaju ali isto tako verujem da danas postoji vise ljudi koji su informisani od onih koji su `duduci` za tehnologiju i znaju samo da ukljuce komp i da igraju igre `a da pri tom ne znaju ni da ih krekuju`

Ali hipoteticki (ne zelim sebi da lepim titule *al sam fin,kao ) da sam ja kao takav napredniji korisnik koji vise poznaje tu scenu i desavanja zar nebi bilo od mene moralno da to isto znanje u vidu uputa prenesem drugim ljudima?

Cemu znanje ako nemas sa kim da podelis?Kakvo god da je egoisticno je zar ne?
Laz i obmana je nesto sto me najvise uzasava u zivotu a forum povezuje ljude istog interesovanja tako da bi trebali manje vise svi da budemo donekle isto upuceni.
Razlika ce biti samo u tome ko ce imati petlju da to istera do kraja i da bude realan.

gambini Re: ... 27.06.2011. 22:04 #339994

Decko, nemas pojma.

:: @gambini Ja sam precizirao šta ste pogrešili vrlo jasno
nemanja21 ... 27.06.2011. 22:14 #339999

E tu je caka, jer neka tvoja percepcija je izmedju ostalog i rezultat nekih tvojih osobenih karakteristika koje jelte nisu iste za sve ljude. Prema tome, tvoj izbor ne mora nužno značiti da je dobar i za nekog drugog :) A i brend je po pravilu i odraz neke diferenciranosti, različitosti, ličnog pečata. Zamisli kad bi svi imali nvidiu ili intel, ne bi bilo zanimljivo, zar ne?
To `ultimativni` je profesionalni deformitet, naime tako ide jedna od definicija :)

@gambini ili ja nemam pojma ili ti imaš problema sa razumevanjem. što se mene tiče ja te ne bih više zadržavao.
DmasteRNo1 U čemu je štos? 27.06.2011. 22:14 #340000

broj poruka: 6106
Štos je u tome što se Intel/nVidija fanbojevi više pale na AMD-ova obećanja, od nas AMD fanbojeva, očekuju kule i gradove, predviđaju, spekulišu ili prde u prazno na neki drugi način. A ako AMD ne ispuni obećanja, onda seru po njemu samo tako.
Lično me boli dupe šta u AMD-ovom marketingu pričaju i najavljuju za naki svoj predstojeći proizvod. Kad se taj proizvod pojavi, onda ću da ocenim je l` valja ili ne, da li će da mi radi posao i da li će da odgovara dubini (plitkoći) mog džepa.
A, vi koji nemate pametnija posla, kenjajte i dalje i prepucavajte se do mile volje. Ne znam samo kakve koristi imate od toga.

AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs