Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
NVIDIA Launches GeForce GTX 580M, The Fastest Notebook GPU Ever
STRANA 2 OD 3  
obradmi I pitanje je da li ce ta Nvidia biti najjaca 29.06.2011. 00:51 #340331

status: user
broj poruka: 7732
APU Fusion imaju dual graphics system.Mada se postavlja pitanje sta ce kome jaka grafika na notebook-u malo je to trziste.Naravno mislim na jake grafike na notebook.To srce baterije ko ludo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 29.06.2011. 00:53 #340333

broj poruka: 18472
@Obrade
Kad je izasla tacno 6900 laptop serija?Baci mi datum.
Inace znam da sam video ali mi je to u medjuvremenu isparilo pa sam onako nasumicno lupio uz dozu dolivanja ulja na vatru :)

Green,Green,Grass Of Home

obradmi Negde januar 2011 29.06.2011. 00:58 #340334

To su takozvana severna ostrva ,negde 3 meseca posle desktopa.
http://alturl.com/eqwjw
Apple ih je stavio pre par meseci u macbook pro.
KalifNS Opet ti isto 29.06.2011. 00:59 #340335

broj poruka: 1017

Procito si me >P

Sledeci put mi posalji na mail sta cu da kazem pre nego da kazem pa se slogiram kad vidim timestamp i da ti skinem kapu. Guru psihologije.

E a sto ti je cudno sto je 580M jaci od 6970M pa imali su 6 meseci da ga peglaju ne?
Ali to je manje bitno.
Bitnije je da je i sam 580 obican jaci dosta od 6970 obicnog zar ne?

Ali i sam 6970M je pre 6870 nego 6970.

Pravo pitanje je da li postoji trziste za tako nesto i da li si spreman da nosis solarnu celiju ili akumulator na ledjima da bi uzivao u tom laptopu?

Secam se da je jedna serija alienware imala problem da ne moze da obezbedi dovoljno struje kada je u full load i da sve krahira.

Sto se mene tice, lepo je da je najnoviji proizvod brzi i ekonomicniji od prethodnog, to je svima na korist.
KalifNS PS. Sky 29.06.2011. 01:02 #340336

Laku noc!

A lako je da procitas nekog kad pripremis teren da taj kaze ono sto ti zelis.

Namestis se na penal i kad te ocekivano sutnu ti kazes znao sam, nisu mogli da odole.

Aj aj mora da se lala!

Dosvidanja!
SkyFire Kalif 29.06.2011. 01:06 #340339

Ne cudim se ja nista,ja znam ali tebe pitam ,pokusavam da negativnost i prepucavanje,fanboyizam prebacim na kosntruktivnu raspravu.
Samo ,jako mi je smesan taj bled izgovor.Kao imali su vremena pa zbog toga su napredniji i brzi :)
Ali ajde,meni je lakse da se prilagodim vasoj frekvenciji nego da vi mene ispratite.

Mislis golove redovno dobijas a za penal se boris :)
Lepo lalaj .

obradmi 6000M serija nije sa Cayman-om 29.06.2011. 01:10 #340340

nije VLIW4 nego sa VLIW5 arhiktetura.VLIW4 ce biti na manjem procesu.
markopvict Dobra trokraka! 29.06.2011. 01:39 #340351

broj poruka: 4515

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Superiorna tehnologija 29.06.2011. 02:32 #340361

broj poruka: 7779
Sad cu da uzmem dva komada da zamenim onaj moj ubogi HD5470 sa kojim odigrah sve sto me interesovalo na ovom laptopu, pa kad ih uparim u SLINAVKA ima da prsti...
Jedino je sranje sto cu morati da uzmem jos jedan laptop da bi ih upario no koga to zanima, bitno je da sam najbrzi na svetu... do kesice...

Da se ne lazemo ko kupi laptop za igranje je veliki bolid...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Neka me neko ispravi ali kada je izasao i jedan Lapi Topi sa Mobile Cayman chipom
:: Nisu skockali taj chip kako valja ni za desktop a da budu u domenu mobile .
:: Sto se tice ovog kolaca opet ode nVidia-i
:: Sve sto ce biti bazirano na GTX560/570/580M chipu u domenu gaming laptopova bice rezervisano za nVidia-u jer ovde opet ATI nema sta da trazi
:: Koliko god da kosta to je za posebnu klijentelu a opet ponavljam rezervisano za nVidia-u
::
:: Kasnili ili ne,opet su nadmasili konkurenciju bar za jedan korak kao i obicno
:: Green,Green,Grass Of Home
SkyFire Re: Re: Superiorna tehnologija 29.06.2011. 03:12 #340365

Mislim da to spada pod percepciju i nikako se ne moze generalizovati pogotovu sto svaka roba ima svog kupca preciznije svaka roba za svaki segment u poslovanju ima svoju odredjenu klijentelu.
Takodje reci za odredjenu personu koja ima svoje licne afinitete da je bolid je uvreda najnizeg ranga i vredjanje same inteligencije jedne takve osobe.
Jednostavno se sa tim ne slazem ni najmanje.

:: Da se ne lazemo ko kupi laptop za igranje je veliki bolid..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
DmasteRNo1 Je l` neko planira da kupi ovo čudo u nekom laptopu? 29.06.2011. 07:55 #340377

broj poruka: 6106
Pošto znam da gotovo niko neće, ne razumem čemu ovolika pompa, posebno od strane zelembaća. Ne razumem kurčenje nečim što ne poseduješ, ili još gore, nikada nećeš posedovati.

AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, Procase Nitro AX, Chieftec CFT-650-14CS

KalifNS @Sky 29.06.2011. 08:49 #340378

U kosarci se daje kosh, a u fudbalu se daje Gol

Sad penal ili ne kad ti Gol uleti, uleteo je.

Ne zameri, ali stvarno pored svog tvog truda da ispadnes nepristrasan i objektivan ne ide ti. Procitaj samo sta pises.

Osnovni je problem sto ti sve postavis u ravan u kojoj ocekujes da ce neko da brani drugu poziciju koju ti napadas da bi mogao da uzivas u raspravi. Pa kad rasprave ne uspeju jer nema elemenata za raspravu, ti to spustis na neki nizi uliciraski nivo ko ima veci Gol i slicno i ko ce kome da ga uvali. Stvarno vise nije zanimljivo.

Cak i kad ti ljudi kazu taj proizod jeste bolji, ti opet moras nesto da nadjes za rat recima i filozofsko retoricko samouzdizanje.
Da nisi slucajno student politickih nauka ili prava ili filozfije, psihologije? Daj kazi ako jesi pa da te razumemo. Pa da ne sputavamo tvoju potrebu za praksom.

Svako dobro!

Pisko Veselje 29.06.2011. 09:34 #340386

broj poruka: 6670
Funboy, ok, problem je što nije pravi funboy jer je previše sirot da kupi tako nešto, upravo, teško da će u životu imati priliku da mu se približi na više od 200m (ako ga neko slučajno pronese u torbi), jer pravi poštovalac bi to kupio kao i 580 o kojoj je napisao više reči nego što je progovorio sa roditeljima... ali je ipak nekakav funboy jer se svejedno raduje kao da ga ima, ili će upravo da ga kupi. A ono socijala i ponekad ponešto. Treba ispratiti hardver kad se već o njemu palamudi. Dok se to ne desi, Wlada je za mene perjanica zelenog tabora!
Inače, jeste da nevidija malo zaostaje u razvoju, malo više, jel` kao što vidimo, i da funobis to ne mogu da percipiraju i dokuče, ali, lepo dostignuće, ipak treba spakovati to u laptop (sad još treba da ima nekih problema sa tim pa da me zajebu...) i da uopšte radi s obzirom na potrošnju i grejanje. To jeste uspeh.
O tržištu za tako nešto, jesu to budale sa naše sirotinjske tačke gledišta, dalje, budale su oni od nas koji misle da je uzet laptop da bi radio na baterije tokom igara - nije, nego zato što nema mesta, uslova, što se često menja mesto boravka i slično, da igra bude uvek uz lika koji to može da plati, a ima posao koji to prati i vreme da na to potroši. Dakle, ima tu tržišta, samo je nama manje logično. Negde desktop jednostavno ne može, nepraktičan. Ne može u avion i kamion, pa da ga j...š i slično.

Nešto za AMD duše:
http://doiop.com/koliki_je_moj_deo_nećete_da_me_prevarite
I, na posletku, najbolji komentar o potezima AMD-a koji sam do sada u životu pročitao.... Raić obavezno da pročita, i shvatiće da u Intel taboru nema šta da očekuje, prave stvari leže u AMD marketingu!!! (P.S. vidi, butter up je sad izraz za podmazivanje, e jesu se profinili... a mi još na svinjskoj masti).
http://doiop.com/AMD_DRINK_GIN

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic Re: Veselje 29.06.2011. 10:41 #340401

broj poruka: 9006
Iz onog gornjeg članka najinteresantnija stvar je to što su i notebook i desktop tržište u konstantnom opadanju. To može da znači samo jedno, grčevitu borbu za svakog kupca... i naravno još povoljnije cene od strane i muslimana i komunjara i štrumfova... ili je to štrumpfova, bem li im gajde.

Drugi članak je samo po sebi interesantan, podatak da li je buter ili mas` u pitanju manje je bitan jer se podmazuje gr`oce a u toj raboti ko što svi znamo nikakve masti nema, čak se odmašćuje.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: Nešto za AMD duše
:: http://doiop.com/koliki_je_moj_deo_nećete_da_me_prevarit
:: I, na posletku, najbolji komentar o potezima AMD-a koji sam do sada u životu pročitao.... Raić obavezno da pročita, i shvatiće da u Intel taboru nema šta da očekuje, prave stvari leže u AMD marketingu!!! (P.S. vidi, butter up je sad izraz za podmazivanje, e jesu se profinili... a mi još na svinjskoj masti)
:: http://doiop.com/AMD_DRINK_GI
TheBear ... 29.06.2011. 11:46 #340416

broj poruka: 6502
GTX 580M po specifikacijama ce biti mozda 10-15% jaci od 6970M, a 570M oko 10% jaci od 6950M, nista posebno brze da se spominje neka dominacija, da AMD nema sta tu da trazi i slicne fanboy gluposti.

dautovic Re: ... 29.06.2011. 12:23 #340424

broj poruka: 2856
Navikli su svi na izjave raznoraznih priucenih `experata` kojima je `zanat` prepucavanje na forumu...

Niko vise ne je*e takve frikove...

frekfencija

:: GTX 580M po specifikacijama ce biti mozda 10-15% jaci od 6970M, a 570M oko 10% jaci od 6950M, nista posebno brze da se spominje neka dominacija, da AMD nema sta tu da trazi i slicne fanboy gluposti
SkyFire Analiza dogadjaja 29.06.2011. 15:33 #340495

Postavim temu,istaknem cinjenice ocekujuci kontruktivnu polemiku na osnovu napretka tehnologije.
U temi se pojavi konstantno ista grupa ljudi koja ce grcevito da brani AMD i da da objasnjenje kako sta god da uradi konkurencija to nije dobar potez i razna filozofska sranja samo da bi nahranili svoju sujetu i bezuspesno nabacali gomilu budalastina i lazi pored sto direktno mene napadaju etiketirajuci me kao fanboy-a kao postavljaca teme.

Isti ti ljudi koji si psiholoski opsesivni AMD-om.FanBoy je preslaba rec za vase stanje svesti gospodo.

No pored svega trokraka je uvek ostra,durdubak je i dalje aktuelan mamac a somova ima na pretek tako da je zabava uvek na snazi.

P.S.Za fanboy-a sa slabim vidom komparacija ,postavio nas drug Morti :

http://fwd4.me/0574

gile23 Re: Superiorna tehnologija 29.06.2011. 15:39 #340497

broj poruka: 9121
Ma lose sam napisao, bilo da ima ATI ili nVidia GPU u tom high end segmentu taj laptop je em tezak, em se greje, em baterija kratko traje, oces jos nesto :) ?

Vidi ko generise vise mhash/s, ATI-jeva top grafa generise oko ~800 mhash/s dok nVidia max 300 mhash/s :).

Pozdrav!

:: Neka me neko ispravi ali kada je izasao i jedan Lapi Topi sa Mobile Cayman chipom
:: Nisu skockali taj chip kako valja ni za desktop a da budu u domenu mobile .
:: Sto se tice ovog kolaca opet ode nVidia-i
:: Sve sto ce biti bazirano na GTX560/570/580M chipu u domenu gaming laptopova bice rezervisano za nVidia-u jer ovde opet ATI nema sta da trazi
:: Koliko god da kosta to je za posebnu klijentelu a opet ponavljam rezervisano za nVidia-u
:: Kasnili ili ne,opet su nadmasili konkurenciju bar za jedan korak kao i obicno
SkyFire Re: Re: Superiorna tehnologija 29.06.2011. 15:52 #340500

Ja necu nista.Sve lepo pise navedeno u prvom postu.Treba biti pismen i procitati sve na tenane.Sve crno na belo.
I gile,zaboravljas jednu stvar a tebe nisam nikad svrstavao u tu grupu ogranicenih usera vec open minded.
Ovo necemo kupiti ja i ti mada bi ja za sigurno uzeo da sam na boljem materijalnom polozaju,sto da ne ako to necu ni osetiti ali pored toga bice i bice onih za koga je ovo i pravljeno .Prema tome ne postoji generalizacija,svaka roba ima svog kupca.

Hm..Sad sam se setio jos neceg.
Posto se navodi kako ovaj segment obuhvata malo trziste cini mi se da je bila tema o ekonomskoj komparaciji i stanju gde je tacno opisano da skoro da i ne postoji srednji stalez i da primat obuhvataju bogatasi!

:: Ma lose sam napisao, bilo da ima ATI ili nVidia GPU u tom high end segmentu taj laptop je em tezak, em se greje, em baterija kratko traje, oces jos nesto :)
Pisko A be ce be 29.06.2011. 16:28 #340517

broj poruka: 6670
AJde bre sky, ne lupetaj, niko se nije podsmevao (kao što ti nezrelo činiš non-stop) kartici, ali niko nije ni svršio kada je za to čuo (skoro niko, izgleda neko jeste...).
Nego, stvarno bi je kupio kada bi imao para? Ja sam upravo između (da ne lažemo, ati) kartice, izabrao da uzmem motorni trimer (hahahaha) zaključivši da mi je to bolji i zdraviji poslovni potez... do zime videćemo. Šta bi sa tim lap-topom? Furao forumski život? Ono, ne migriraš dnevno negde pa da ti stvarno treba? Ili, promašio sam, kada bi imao para za tako nešto, i život bi bio drugačiji... to može. Šta ja znam, voleo bih da to istestiram par dana i toliko.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gile23 Re: Re: Re: Superiorna tehnologija 29.06.2011. 17:45 #340550

broj poruka: 9121
Gde da citam onoliki post xd :). Ma opusteno, znam ja tvoje misljenje o meni i slaze se sa tim sto si napisao :).

Ja licno ovo cu kupiti jedino ako budem imao toliko kesa da necu osetiti tu investiciju :). Svaka roba ima svog kupca, ja bih licno izmedju ATI i nVidia kartice istih performansi sada ipak uzeo nVidia samo zbog PhysX-a, ja imah neki kurslus sa ATI driverima, ali dobro sistem mi je u jadnom stanju :).

Srednje klase nema kod nas, ali na zapadu ima srednje klase itekako :).

Inace kada bih birao izmedju ovoga i dobrog desktop-a + solidan lap uvek bih izabrao drugu kombinaciju :).

Pozdrav!

:: Ja necu nista.Sve lepo pise navedeno u prvom postu.Treba biti pismen i procitati sve na tenane.Sve crno na belo
:: I gile,zaboravljas jednu stvar a tebe nisam nikad svrstavao u tu grupu ogranicenih usera vec open minded
:: Ovo necemo kupiti ja i ti mada bi ja za sigurno uzeo da sam na boljem materijalnom polozaju,sto da ne ako to necu ni osetiti ali pored toga bice i bice onih za koga je ovo i pravljeno .Prema tome ne postoji generalizacija,svaka roba ima svog kupca
:: Hm..Sad sam se setio jos neceg
:: Posto se navodi kako ovaj segment obuhvata malo trziste cini mi se da je bila tema o ekonomskoj komparaciji i stanju gde je tacno opisano da skoro da i ne postoji srednji stalez i da primat obuhvataju bogatasi
:: :: Ma lose sam napisao, bilo da ima ATI ili nVidia GPU u tom high end segmentu taj laptop je em tezak, em se greje, em baterija kratko traje, oces jos nesto :)
:: ::
TheBear Re: Analiza dogadjaja 29.06.2011. 20:26 #340602

broj poruka: 6502
Pre ce biti da ti ne gledas link druga Mortija bas najbolje. Evo ja mogu da objasnim svoj post.

GTX 580M = GTX485M sa nesto vecim klokom.

GTX 485M vs. 6970M:
http://www.anandtech.com/show/4223/eurocom-racer-radeon-hd-6970m-rocks/5

Cak GTX 485M i niej brza toliko od 6970M u vecin isituacija, negde nije brza uopste.

Tako da ako su GTX 580M naparavili sa desetak procenaa vecim klokom, ona ne moze da bude puno brza od GTX 485M, a posto su GTX 485M i 6970M malte ne iste u dosta slucajeva, GTX 580M ne moze nesto pun oda bude brza ni od 6970M.

To je karta koja je prisutna duze vreme (GTX 485M) samo su joj podigli klok za 45MHz i dali joj ime GTX 580M.

:: Postavim temu,istaknem cinjenice ocekujuci kontruktivnu polemiku na osnovu napretka tehnologije
:: U temi se pojavi konstantno ista grupa ljudi koja ce grcevito da brani AMD i da da objasnjenje kako sta god da uradi konkurencija to nije dobar potez i razna filozofska sranja samo da bi nahranili svoju sujetu i bezuspesno nabacali gomilu budalastina i lazi pored sto direktno mene napadaju etiketirajuci me kao fanboy-a kao postavljaca teme
:: Isti ti ljudi koji si psiholoski opsesivni AMD-om.FanBoy je preslaba rec za vase stanje svesti gospodo
:: No pored svega trokraka je uvek ostra,durdubak je i dalje aktuelan mamac a somova ima na pretek tako da je zabava uvek na snazi
:: P.S.Za fanboy-a sa slabim vidom komparacija ,postavio nas drug Morti
:: http://fwd4.me/057
MaliAbner Vanzemaljska koza... 30.06.2011. 02:47 #340722

broj poruka: 7779
Trenutno najbolji model alienware kosta okolo 2500$ i to bez pomenute `PERJANICE` mozemo li sebi dopustiti slobodu da pretpostavimo cenu sa takvim cudom gvozdjurije...
Kad pricamo o necemu ne treba gledati samo krajnji rezultat nego i ostale sitnice koje zivot znace...

Kod tih malih igracki ekran je bas sicusan i koliko god to zvucalo lepo nije zdravo za organe vida... pre ili kasnije pocnu da bole oci a tu jednostavno mazanje medom ne pomaze (Milan Tarot) tako da mislim sta reci...

Zatim kad govorimo o trajanju baterije posto je to jelte mobilni uredjaj ono je zanemarljivo kad se igramo ili mozda i nije namenjen za igranje u pokretu...

Trece pomalo licis na Davida D iz filma Jonases (http://www.imdb.com/title/tt1285309/) i samo pumpas klince da kupuju ono sto im realno ne treba za pristojno igranje a da recimo sam to nemas... sto je kranje zabrinjavajuce... a pomalo se kosi sa moralom...
Recimo kojeg bubrega (levog ili desnog) ce roditelji klinaca napaljenih na igrice (posto je to sad in umesto da igraju basket ili fucu iza zgrade) morati da se odreknu da bi kupili tako nesto svom jedincu koji `razbija racunare` da bi bio trendi sa green SKY funboy-em... kad nesto pricas gledaj ponekad i malo sire a ne bas uvek i samo kao funboy...

Tomato Republic Of Serbia !!!

P.S. Umalo da zaboravim, ti si jedan od retkih starih korisnika PCB koji nije postovao svoj portret i radno okruzenje u temama posvecenim bas tome... naravno svako ima svoje razloge da se tako ponasa... ali od `predsednika` se ocekuje bas suprotno...

P.S.S. Ajd u zdravlje odoh da kupim par komada tih Alienware-a posto mi je juce legla plata a i moji su mi se pridruzili ovde u KL pa je guzva na mom DELL N5010... i zamisli cuda nece me kostati ni levog ni desnog bubrega...

P.S.S.S. Salim se bice to ipak mali HP 12` sa E350 koji ce u potpunosti zadovoljiti potrebe za gibljenjem vremena na FB i pikanje fudbala na TV-u.
SkyFire Abnere AlienMan-e :) 30.06.2011. 03:38 #340728

Malo neozbiljno i bezobrazno od tebe ali popravicemo to

Kada pricas o gaming lapi topovima pretpostavaljam da ti na pameti stoji da je to za POSEBNU klijentelu i da nema prostora obrazlozenju iz licne perspektive?!

Drugo kada vec sa tolikim zarom govoris pokusavajuci da das svoje vidjenje kako to ne valja tj kako si ti vec rekao da je za bolide da li se to odnosi na lapi topove sa nvidia chipom ili i sa ATI>?

Treca stavka.Pumpam samo zenske persone (za trenutni model bi ti isla voda na usta a boga mi i sline,mozda crvene a mozda i zelene :) ) .
Hardver ne preprodajem niti ikog ubedjujem da bilo sta kupi.
Tema je postavljena da bi se pratio tehnoloski razvoj a ne da bi se prepucavali i ispoljavali negativnost i netrpeljivost.

Siroko ja gledam moj Abnere vec odavno i hvala bogu imam ostar vid.Mene samo brinu ovi mladji koji potpadnu pod uticaj trovanja `vas` starijih (generalno) i ispiranje mozga da uzmu nesto sto ni qrcu ne valja.

Bila je slika (Avatar).Sasvim dovoljno.

P.S.Taj Dell i ja merkam samo 17` .

operator re 30.06.2011. 07:31 #340738

broj poruka: 4291
Ne lupajte vise.
Ima laptopa i za 17-18000 eura, ako je nekome potrebna takva oprema, rado cu mu je prodati.
Posebni laptopi na zahtev klijenata se rade, npr. Alienware, Motoboot, Futixo i sl. samo sto nisu poznati niti dostupni za trziste Evrope. Npr. pre par dana imao sam u posedu laptop sa 21` ekranom i Semico grafikom. Nikada nisam cuo za ovu graiku, ali sta je poenta?
Uredno su poslali disk sa WinXP SP3, Win7 64 bit, Ubuntuom 11.04 i svim drajverima.
Da objasnim drugacije.
Sve igrice rade na max. rezoluciji 1920x1080, plus je dosao sa platformama, pa sa virtualnom rukavicom, pa sa dodatnom USB 3.0 Wifi karticom,sa 3 HDMI konektora, 6 USB 3.0 portova, Thunderbold x2 prikljuccima,8 GB DDR4, pa sa futuristic koznom torbom itd. da ne nabrajam, jer je paket bio tezak 35 kg, a laptop 2.88 kg.
Kod nas se mozes .ebati sa kim hoces od ovih baba u skupstini, ali ti ni jedna nece dati da kupis taj laptop.
Prije ce ti kupiti neki Golf 3 da se vozas.

P.S Napisano je za jednog korisnika, koji kr.se jednu babu u skupstini i zivi od toga, a kenja ovde na forumu. Ima djeparac 700 e mesecno, a nikako da shvati poentu zivota. Izadji malo napolje i kresni koju klinku.
operator

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs