Intel je nezaustavljiv,Sandy Bridge se prodaje kao ALVA.
STRANA 2 OD 4
SkyFire
Re: E jbg
05.07.2011. 12:58
status: user broj poruka: 18472
Kakve to veze ima sa lazima i prevarama? Drugo sve je odlicno razjasnjeno u ovoj temi zbog cega sam i pomenuo gosn mladog Nemanju koji se na kraju samnom i sliozio tj prihvatio cinjenice koje stoje jasno kao dan:
:: Kakve to veze ima sa lazima i prevarama :: Drugo sve je odlicno razjasnjeno u ovoj temi zbog cega sam i pomenuo gosn mladog Nemanju koji se na kraju samnom i sliozio tj prihvatio cinjenice koje stoje jasno kao dan ::
bravo Dex imam isto misljenje kljucna rec u celo prici ati vs nv ili amd vs intel je novac a druga stavka je potrebnost sta kome treba i za sta je po meni najvaznija stvar ali da ne polemisem, ima dovoljno vatre u ovoj a i gomili slicnih tema ae
:: Koliko para toliko muzike :: neko kupi kompjuter za 350-400e i igra se na njemu lepo- AMD platform :: Neko hoce da je miran na duze staze pa kupi INTEL- pescani most platformu.. :: Sve u svemu svaka cena opravdava kvalitet , :: za iste pare kod oba proizvodjaca dobijes isto : :: To je nama i cilj , nama kupcima , a cim neko ode mnogo napred mi kupci smo najebali jer nema konkurencije.. :: Nek komsiji crkne krava ce da se obije o glavu bas tim istima sto se rugaju amd-u..
Neće nikada, I ja se tome nadam jer više postaje zamarajuće, svi bacaju neke argumente i više nemaš pojma koga da slušaš.
Što se mene tiče, bitno je da im samo cena pada, to koji je bolji me baš zabole. Bitno da je jeftin i da radi za ono zašta je kupljen efikasno. Za ostalo me nije briga.
I ti si momak skroz na mestu pa eto iz tog razloga mogu da ti se obratim a da ne ocekujem primitivni fanboyevski napad bez argumenata..
Zasto se uopste ovo dozivljava na taj nacin?I ovo je izvor informacija koji je koristan i nekom je zanimljiv.
Ja sam ga zakacio kroz surfovanje i zapalo mi za oko ono sto ovde pricam vec godinama a sam jako dobro poznajem trziste i nacin poslovanja i smetaju mi neke stvari koje jednostavno nisu na mestu.
To ko je bolji ce uvek biti bitno jer je to nacin da bi se ispoljio kvalitet,tehnologija i da bi pozicionirao jedan brend na odredjen nivo na kom pripada. Razlike i jesu te koje su bitne. Naravno to obicnom useru mozda i nije ali kao sto rekoh u temi (link koji sam okacio Dexteru) smatram da smo svi mi ovde u danasnje vreme malo vise obavesteni i iz tog razloga narod treba da zna sta se desava na pozornici.
U ovom slucaju AMD je taj koji konstantno pali masu vec godinama a ne daje gotovo nista,tj izbacuje stare stvari upakovane u sjajni celofan.
Lliano i ima neku buducnost (mada vise interesantnija verzija za mobile segment) za sad a za Bulldozer cemo videti.
Green,Green,Grass Of Home
:: Neće nikada, I ja se tome nadam jer više postaje zamarajuće, svi bacaju neke argumente i više nemaš pojma koga da slušaš :: :: Što se mene tiče, bitno je da im samo cena pada, to koji je bolji me baš zabole. Bitno da je jeftin i da radi za ono zašta je kupljen efikasno. Za ostalo me nije briga :: :: League of Legends refferal lin :: :: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c5816991079017 ::
Aj kad kuliras skroz, imas AMD platformu zato sto nemas para, isto kao i ja i vecina naroda ove zemlje, kao i vecina ljudi koji pc ne koriste za igranje(a i to moze extra na procesoru od 90e) vec obican surf net filmove muziku itd...
Zato je bolji AMD vecini , jer je jeftiniji i daje vise za manje novca...
A i sto se ti jedan mali obicni korsnik kompjutera isti kao i milioni drugih, toliko sekiras i raskrinkavas neke gigante u IT svetu? Pocinjes da budes kao Wlada, pricas jedno te isto sto svi znamo , a realno nikoga nije ni briga...
Gde sam te iskulirao?Jesam ti dao odgovor gore? Drugo AMD je uvek bila budzetna firma/brend za siru narodnu masu. To ti je kao kad odes kod Kineza na pijacu.Imas milion stvari za jeftine pare koje ce da vrse posao za ono sto ti treba.
A to i dalje mi nije jasno AMD nudi vise?Ne da mi je to smesno nego cudo. Moj drugar razlike ne da postoje nego ne mogu da ti opisem. Cak i za istu klasu gde je Intel skuplji razlike postoje i nekad su sa razlogom tu (razlika u ceni) a nekad Intel opet (moze mu se) dize cene jer nema konkurenciju pa udara monopol.Opet nije kriv Intel nego zaostali konkurent.
No opet manje vise nebitna prica,ko je bolji,ko losiji i sl.
Poenta je ona koje se prozima u temi za koju sam ti dao link. Nesto sto ja konstano pricam godinama i sto vezuje ovu firmu kao njeno obelezje na pokvaren nacin.Lazi i obecanja ,paljenje mase i na kraju `Tresla se gora ,dobili ste djoku`
Daj Boze,kazem daj Boze da Bulldozer ne bude samo jos jedan promasaj u nizu ali mi ne mirise na dobro obzirom koliko ga odlazu.Mada odlaganje mozda i bude produktivno pa nesto i urade na kraju..Ko to zna..Ko to zna.. Kisa je padala a ja sam cekao za njim...Dva smo sveta razlicita ...Ko to zna..Ko to zna itd..
A to sto pominjes Vladu,e vidis upravo sam ja zato napredniji korisnik sto to gledam sire i znam sta se desava i to me intersuje jer sam na tom polju daleko vise evoluirao od mnogih! PERCEPCIJA my friend,simple like that!
:: Aj kad kuliras skroz, imas AMD platformu zato sto nemas para, isto kao i ja i vecina naroda ove zemlje, kao i vecina ljudi koji pc ne koriste za igranje(a i to moze extra na procesoru od 90e) vec obican surf net filmove muziku itd.. :: :: Zato je bolji AMD vecini , jer je jeftiniji i daje vise za manje novca.. :: :: A i sto se ti jedan mali obicni korsnik kompjutera isti kao i milioni drugih, toliko sekiras i raskrinkavas neke gigante u IT svetu :: Pocinjes da budes kao Wlada, pricas jedno te isto sto svi znamo , :: a realno nikoga nije ni briga.. :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: CoolerMasterElite43 :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Mx518 :: ::
sad nista :) svi u banku po kredit (jer se nema para) pa po jedan I7 i 8gb rama sa nv580 pa da se hvalimo ko ima bolji skor na nekom testu i naravno da otplacujemo rate za kredin narednih nekoliko godina (jeb, plati pa klati) mada sam ja nesto drugo planirao (da zamenim auto) ali to je vec druga prica :)
Aj malo promucurniji odgovor ako moze?Nemoj te klinacke fazone! Vec neko vreme si se stopio sa okolinom.I ovaj forum ima svoj sablon funkcionisanja koga cine odredjena grupa korisnika-mentalni sklop.Covek se brzo stopi sa okolinom pod uticajem mase.
Ako nisi shvatio poenta je MORAL.Biti ispravan.Reci istinu. Ako se slazes sa takvim nacelima koje ljude vode na pogresan put obmanjujuci ih onda ni sam ne mozes da budes dobar covek jer prvo sebe ne postujes. Firma koju tako zdusno branite prvo vas kao korisnike ne postuje jer vas godinama laze.Ko to guta nije nista bolji od onog koji to protura.
:: Inel je doba :: AMD je los , :: ok to svi kapiramo , sta sad :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: CoolerMasterElite43 :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Mx518 :: ::
AMD-ova celokupna proizvodnja APU prva generacija Ontario (45nm) je rasprodata Do sada isporucio oko 8 miliona APU. Zadnji procesori novije generacije koji su izasli 1055 T i 1090 T april 2010 nesto jace od godinu dana. AMD Liano koji ebe Intel grafiku ko drekavca,navodno nije dobar a vec prva generacija APU koja je dosta losija po GPU perfomansama od Liano totalno raspordata.
Sandy Bridge E procesor odlozen ,Ivy bridge odlozen takodje za 2 meseca o ovome samo mali clanci ,niko se ne uzbudjuje ,ali kad AMD odlozi Budlozer za 3 meseca onda sve moguce spekulacije.Intel stavlja stare arhikteture na manji prozivodni proces ,to nikom ne smeta.Intel izadje sa 5 socketa to je isto OK.Tema je stvarno torotjedovska.
Dajte ljudi stvarno sem te frustracije koje imate prema AMD-u ,a uglavnom nemate kod kuce taj hardver ,valjda imate neke pametnije stvari u zivotu.
Pa rekao sam istinu AMD je losiji od Intela i zato toliko i kosta. Sta je tu klinacki? I mene niko nije prevario, moj 1055 sam paltio 150e i vredi svaki euro? Koliko para , toliko muzike...
:: Aj malo promucurniji odgovor ako moze?Nemoj te klinacke fazone :: Vec neko vreme si se stopio sa okolinom.I ovaj forum ima svoj sablon funkcionisanja koga cine odredjena grupa korisnika-mentalni sklop.Covek se brzo stopi sa okolinom pod uticajem mase :: :: Ako nisi shvatio poenta je MORAL.Biti ispravan.Reci istinu :: Ako se slazes sa takvim nacelima koje ljude vode na pogresan put obmanjujuci ih onda ni sam ne mozes da budes dobar covek jer prvo sebe ne postujes :: Firma koju tako zdusno branite prvo vas kao korisnike ne postuje jer vas godinama laze.Ko to guta nije nista bolji od onog koji to protura ::
Tako je Obrade.Ti si ovde jedini konstruktivan. Ne znam sto se ljudi loze toliko da pljuju AMD bez razloga i argumenata a sami ne poseduju taj hardver.Mislim svasta. Lliano ima da zaprzi corbu Intel-u a Bulldozer kad stigne bice tek prava revolucija. A ovaj Intel mislim stvarno,nasao sad da kopira AMD sto odlaze,nije u redu. Gde je tu originalnost?Ostavlja neozbiljan utisak na nas korisnike.Fail.
@Dexter013
Pa nije ovo moja masina.Ovo je druga masina koji koristim privremeno
ne kazem ja da je Intel CPU los ,ali ebiga Intel ima pravo na greske AMD nema ,a da ne postoji AMD cena CPU bi bila mozda i 200 % veca. Sto se tice grafike AMD i Intel u okviru APU nije za poredjenje slozices se i sam..Meni bi kao kupcu najinteresantnije bilo da postoji i Intel + Nvidia GPU APU ali to ne postoji nazalost i vidimo nemoc Intelove grafike.
nibitno je ko kakav hardware ima, vec kako ko zivi uvek se setim crnogoraca, zive u kucici staroj 50 godina od 50 kvadrata a voze kola od 20K evra bez uvrede za crnogorce (i bilo koga drugog) ali poremecen sistem vrednosti je gadna stvar tu su zapadnjaci ispred nas, i to debelo (mislim na prosecnog coveka) bio sam skoro u italiji, da vidis samo kako su oni proracunati (ali za sve) nama ce trebati mnogo godina da evoluiramo u takav pogled ali, dosta je bilo, odoh na plac da radim nesto :)
:: Dajte ljudi stvarno sem te frustracije koje imate prema AMD-u ,a uglavnom nemate :: kod kuce taj hardver ,valjda imate neke pametnije stvari u zivotu.
Obrade evo ti najiskreniji odgovor. U poslednje vreme postao si mi simpatican jer si zauzeo malo durgaciji i bolji stav i umes da se postavistj tj. fleksibilniji si.
Naravno.Daleko bilo da ja AMD nesto mrzim,samo mi smeta nacin poslovanja i LAZ a sa tim se vrlo cesto bavi u okviru marketinga a da posle ne ponudi adekvatno OBECANO. Meni kao coveku koji zastupa osnovne moralne vrednosti kvaliteta to smeta i ja to vidim.
Ne dao Bog da se AMD-u nesto desi.To bi bio krah na IT sceni jer nebi postojala konkurencija mada kakvo je trenutno ekonomsko stanje - > ovo sad hipoteticki bas bi me interesovalo da li bi cene zaista toliko skocile kada bi postojao jedan brend.Postavlja se pitanje kome da prodaju?
Da APU je sasvim ok i Intel nema adekvatan odgovor i po meni je AMD kopletnije resenje ali u okviru mobile segmenta .Evo jedno zanimljivo poredjenje :
Sto se toliko potresas oko AMD-a ili Intela? Radis u nekoj od firmi, imas neku korist od dizanja jednih ili pljuvanja drugih , neka to bilo i opravdano.
Kao ovi lazu ovi ovo ovi ono...
To su giganti od kompanija, kao kada bi ovde neko poceo da prica McDonalds je govno od hrane ukusan je ali je uzasno stetan za organizam itd...
To svi vec znaju...
Ko hoce da jede tamo ce da jede, ko nece , nece...
Sta sad sa time?
I na tom AMD-u si sad zato sto jednostavno nemas para da kupis Intel. Kao i vecina ljudi , zato im je dobar AMD kao i tebi trenutno... Radi posao a nije skup, pa gde ces bolje?
Ne mozes da razumes jer nisi na istoj frekvenciji.Ponovicu PERCEPCIJA. `Ajd procitaj post od Nemanja23,decko je sasvim lepo objasnio na koji nacin ko kako posmatra i istakao sustinu onog sto ja pricam. Da nebi opet bilo da ja sad nesto solim pamet ima i drugih koji kapiraju o cemu se ovde radi. Sto se tice tvojih pitanja i podpitanja stavljam tacku jer je besmisleno vise.
Radi posao .Koji>?Upalim komp,pustim film,net..Pa to moze i najgore djubre,krsina stara..
P.S.Posto ste svi od pihtija i uvredljivi da se odmah ogradim.Nista licno!
:: Teras mak na konac nabijajuci postove :: Ja se bar trudim da istaknem poentu a ti da pises sto vise. :: :: Jbga :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
Kako da ti objasnim nesto sto ti ne kapiras? Vidis i sam sta pises i kakva mi pitanja postavljas. Upravo ono sto ti nije jasno zasniva se na PERCEPCIJI. (IT trziste ima vise lica,uglova sa kog moze da se posmatra kako funkcionise.Neko odredjene stvari moze da prepozna a neko ne kao i to da nekog sva ta tematika malo dublje zanima a neko je totalno neupucen)
@KalifNS
A sto se ti pecas ?Ko te tuce po usima da pises?Samim tim sto si prokomentarisao si ispao smesan kad vec tvrdis da je ovo potpaljivanje mase! Ali ti kad meni kazes da odrastem to je za mene najveci kompliment. Zeznuto je kad se iznese istina zar ne?Boli pogotovu kad si opsesivan necim. Uh taj lazljivi AMD ,ali opet velikodusan.Kita cveca od srca uvek prepoznatljiva.
Ljudi da znate samo da je Punto govno od kola! Kao ovo, kao ono, na kraju dobijes govno, Mercedes je bre prava stvar, zanemarite sto ja trenutno vozim punta , to nije bitno uopste, to je privremeno!
Mercedes je masina ljuta i besna i vredi toliko para, bolje stedite i idite peske ceo zivot nego da kupite punta i da se vozite po gradu i okolini...
Losa vam je percepcija , punto ne vredi ni tih 3000e , ali mercedes vredi svih 150 000e! Sto ne bi vozili bolja kola?
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.