Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
PowerColor: Next-gen AMD GPUs in Q1 2012
STRANA 2 OD 3  
SkyFire Re: Re: Morti.. 20.08.2011. 00:29 #353727

status: user
broj poruka: 18472
Ma nemas ti pojma.
Videces ti koliko ce oni da TRESelisu sljive i dzanarike.
Nece moci njih nVidia da stigne u TRESelaciji.

@Mixer93
Nisi prvi koji je potpao pod uticaj istog sistema.
Jedan dan nesto hvalis,sutradan pljujes.
Meni je to malo dvolicno mada bi u najblazu ruku to pripirsao neznanju jer
te dozivljavam kao ok momka.

A sto se tice prepirke,to se tako i ne zove vec polemika,konstruktivna rasprava.
Pa zar mislis da mozes samnom uopste da vodis neku raspravu na tom polju?
Aj budi ti realan ali bez emocija molim.

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
Green,Green,Grass Of Home

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: Re: Re: Morti.. 20.08.2011. 00:32 #353730

broj poruka: 4187
Adzem, jel bila situacija takva i kad su izasle karte? Ati je pre otisao dole sa cenama, naravno ima izuzetaka...Npr. 5870 su drzali na ceni, a i sad je drze brate... Nisam fanboy, ali ne volim ni kad se pljuje po drugima...

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: Ma nemas ti pojma
:: Videces ti koliko ce oni da TRESelisu sljive i dzanarike
:: Nece moci njih nVidia da stigne u TRESelaciji
::
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: Green,Green,Grass Of Home
SkyFire Re: Re: Re: Re: Morti.. 20.08.2011. 00:38 #353732

Philips - nadovezujem se na ono Mixer :)
Druze moras malo da poznajes i poslovanje i trziste da bi mogao da dajes komentare tog tipa.
Prvo da te pitam nesto.Da li se secas ko je prvi izbacio karte ?Fermi 2 ili Cayman?
Ko je pre izasao?Da li se secas da je taj isti Cayman jos i tad bio skuplji od Fermi.
Konkretno 6970 od GTX 570?
Kad su spustili cene?Kad su se proizvodi pokazali tako kako jesu a realno Cayman je nedovrsen proizvod sa losijim karakteristikama.
Sama cena mu plus kao slag na tortu nije isla na ruku i prodaja je jako losa bila.
Sledeci korak jeste ici na nizu cenu sa odredjenim gubitcima (Cayman nije mali chip i nije jeftin za proizvodnju) a na vise komada.
Zato su spustili cene a opet i sam vidis da je nVidia i kompletnija i povoljnija sa serijom GTX5xx.
Sa serijom GTX5xx su im OBJASNILI ali OBJASNILI jer usled kasnjenja su izbacili napredniju i kompletniju seriju kartica.
Zapitaj se da se to desilo ATI sta mislis da li bi uspeli da se povrate.
Ja cu ti reci 100% garantujem da nebi i zato je nVidia nVidia i tu je kraj svake price.

no ima izuzetaka...Npr. 5870 su drzali na ceni, a i sad je drze brate... Nisam fanboy, ali ne volim ni kad se pljuje po drugima...
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

:: :: Ma nemas ti pojma
:: :: Videces ti koliko ce oni da TRESelisu sljive i dzanarike
:: :: Nece moci njih nVidia da stigne u TRESelaciji
:: ::
:: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: :: Green,Green,Grass Of Home
maxxio Epic 20.08.2011. 00:38 #353733

broj poruka: 665
:: Kod nVidia je drugaciji slucaj,oni su limitirani proizvodnim procesom jer im je svaka sledeca arhitektura komplikovana do bola a potencijal jako velik koji ne moze da se ostvari tehnologijom dananjseg vremena.Dokaz tome je 40nm a boga mi i 28nm samo sto ce se ovaj put vise posvetiti sazrevanju proizvodnog procesa da bi uspeli da izbalansiraju novu generaciju karti.

ahahaha
J`o budale, što bi rekli bosančerosi... xD
Adzem ... 20.08.2011. 00:42 #353735

broj poruka: 3797
ja jos manji fanboy! pa ja imam `cistokrvnu` AMD masinu(1090t,R6850,bla,bla) i govorim ovakve stvari :P i stvarno bih voleo da mi navedes gde sam ja to `pljuvao` po ati-amd..samo realnost brate,suva realnost..kao suva(susena) slanina :D
evo ti jedan primer!
kao pocetnik cu da pitam,sta se bolje ponasa u igrama? amd-nv. ?
iskusan kolega mi kaze: nv...
da li su igre namerno optimizovane ili kvalitet arhitekture(kao sto kaze sky) ispliva na povrsinu ne zanima me! uzimam ono sto ce mi bolje raditi,jos manje me briga koja je firma u pitanju..

:: Adzem, jel bila situacija takva i kad su izasle karte? Ati je pre otisao dole sa cenama, naravno ima izuzetaka...Npr. 5870 su drzali na ceni, a i sad je drze brate... Nisam fanboy, ali ne volim ni kad se pljuje po drugima...
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

mixer93 Re: ... 20.08.2011. 00:45 #353736

Ako citas, nisam nigde naveo da si TI pljuvao, niti NEKO da je pljuvao. Kazem, ne volim bas takvo kenjanje po drugima, jerbo, kao ja mogu bolje od njih da napravim...(ATI ili NVidia)... Pfffff...

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: ja jos manji fanboy! pa ja imam `cistokrvnu` AMD masinu(1090t,R6850,bla,bla) i govorim ovakve stvari :P i stvarno bih voleo da mi navedes gde sam ja to `pljuvao` po ati-amd..samo realnost brate,suva realnost..kao suva(susena) slanina :
:: evo ti jedan primer
:: kao pocetnik cu da pitam,sta se bolje ponasa u igrama? amd-nv.
:: iskusan kolega mi kaze: nv..
:: da li su igre namerno optimizovane ili kvalitet arhitekture(kao sto kaze sky) ispliva na povrsinu ne zanima me! uzimam ono sto ce mi bolje raditi,jos manje me briga koja je firma u pitanju.
:: :: Adzem, jel bila situacija takva i kad su izasle karte? Ati je pre otisao dole sa cenama, naravno ima izuzetaka...Npr. 5870 su drzali na ceni, a i sad je drze brate... Nisam fanboy, ali ne volim ni kad se pljuje po drugima...
:: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

SkyFire ... 20.08.2011. 00:45 #353737

@adzem
Ne kapira to Mixer i kao sto rekoh to je usled neinformisanosti.
Mlad je,polako.. :)

*A i tvoj stav i vidik koji imas tesko ko ce da isprati na ovakvom forumu.
Ovde se se jedna zdrava konstruktivna rasprava svede na nivo licnih uvreda (usled bolesnog vezivanja za hardver) a to je opet do samog mentalnog sklopa jedne individue koja opet usled nemogucnosti da se revansira argumentima i znanjem spusta na tako jadan i bedan nivo.
Kao sto rekoh pavijana ima svugde a pogotovu na ovom forumu.
Prepoznace se i sami..*

maxxio Ovo mora još jednom: 20.08.2011. 00:50 #353738

:: Kod nVidia je drugaciji slucaj,oni su limitirani proizvodnim procesom jer im je svaka sledeca arhitektura komplikovana do bola a potencijal jako velik koji ne moze da se ostvari tehnologijom dananjseg vremena.Dokaz tome je 40nm a boga mi i 28nm samo sto ce se ovaj put vise posvetiti sazrevanju proizvodnog procesa da bi uspeli da izbalansiraju novu generaciju karti.

ahahahahahaha
SkyFire Evo za pavijane jedan lep i zanimljiv tekst. 20.08.2011. 00:54 #353739

http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20110812044446_Nvidia_We_Are_Well_Prepared_for_28nm_Process_Technology.html

Bas je fino kad se neko prepozna :)

Adzem ... 20.08.2011. 00:54 #353740

+1 i ovo sam hteo da napomenem! mixer,pa 6970 je kostala bezobraznih 400e..seti se samo,a 6950 2gb. za nijansu skuplja od gtx570 ! kada se utvrdilo gde koja kartica treba da stoji (skala) onda je AMD smirio cene..znaci,na brzaka samo prodati po toj ceni dok se narod malo ne informise...ne volim takve fazone (alergican sam) to je isto radio i sa 5870..kada su drzali monopol u jednom trenutku..pisao sam vec o ovome..

:: Prvo da te pitam nesto.Da li se secas ko je prvi izbacio karte ?Fermi 2 ili Cayman
:: Ko je pre izasao?Da li se secas da je taj isti Cayman jos i tad bio skuplji od Fermi
:: Konkretno 6970 od GTX 570
:: Kad su spustili cene?Kad su se proizvodi pokazali tako kako jesu a realno Cayman je nedovrsen proizvod sa losijim karakteristikama
:: Sama cena mu plus kao slag na tortu nije isla na ruku i prodaja je jako losa bila

mixer93 Re: ... 20.08.2011. 00:58 #353743

Sasvim opusteno Brate!
Nemam ja nista od toga sto cu se sa tobom raspravljati. Emotionless!
Dobar si ti, slicni smo dosta, volis da polemises kao i ja. Samo mene mrzi da kucam tako da... :)
A NEMOJ molim te da kazes da pljujem! Niisam pjuvao po NV. Uopste, ako sam kazao istinu da sam iskusio LGU to nije pljuvanje. To je realnost.
Nisam dvolican, evo uskoro planiram da uzmem 6850 pa cu sam videti sta je bolje. Da li 460 ili 6850. Jeste da se zanesem ponekad, mlad sam, jelte... :) Ali da sam covek koji razume to stoji. I uvek sam spreman za razgovor, polemiku, debatu, sta ti dusa prohte... :) Sve u granicama normale.
Jos jednom, nisam pljuvao!

:: @adze
:: Ne kapira to Mixer i kao sto rekoh to je usled neinformisanosti
:: Mlad je,polako.. :
:: *A i tvoj stav i vidik koji imas tesko ko ce da isprati na ovakvom forumu
:: Ovde se se jedna zdrava konstruktivna rasprava svede na nivo licnih uvreda (usled bolesnog vezivanja za hardver) a to je opet do samog mentalnog sklopa jedne individue koja opet usled nemogucnosti da se revansira argumentima i znanjem spusta na tako jadan i bedan nivo
:: Kao sto rekoh pavijana ima svugde a pogotovu na ovom forumu
:: Prepoznace se i sami..
SkyFire Ajd ovo mi sad interesantno.. 20.08.2011. 01:01 #353744

@mixer93

Qvotujes pogresan tekst.
No ovo me interesuje.
Da li si taj low GPU usage osetio na samom pocetku koriscenja karte ili
pred samu prodaju?
Kao sto vidis ne sporim da si doziveo to sto tvrdis.

E sad.Drugo pitanje.
Kako ti se manifestuje low gpu usage i na koji nacin si to uvideo>?
U kojim igrama?Kako se karta tacno ponasala?

I naposletku jesi li kartu probao na drugoj konfiguraciji?

Adzem ... 20.08.2011. 01:02 #353745

pa sta mislis sto se ovoliko trudim da ti objasnim koje stavove imam prema hw-u i sta zaista mislim o tome..
da sam procenio da si izgubljen lik,ne bi 2 reci potrosio na tebe..
p.s. isto smo god. :P

:: Sasvim opusteno Brate!
:: Nemam ja nista od toga sto cu se sa tobom raspravljati. Emotionless!
:: Dobar si ti, slicni smo dosta, volis da polemises kao i ja. Samo mene mrzi da kucam tako da... :
:: A NEMOJ molim te da kazes da pljujem! Niisam pjuvao po NV. Uopste, ako sam kazao istinu da sam iskusio LGU to nije pljuvanje. To je realnost
:: Nisam dvolican, evo uskoro planiram da uzmem 6850 pa cu sam videti sta je bolje. Da li 460 ili 6850. Jeste da se zanesem ponekad, mlad sam, jelte... :) Ali da sam covek koji razume to stoji. I uvek sam spreman za razgovor, polemiku, debatu, sta ti dusa prohte... :) Sve u granicama normale.
:: Jos jednom, nisam pljuvao!
SkyFire Eh zaboravi da se dopunim na.. 20.08.2011. 01:05 #353746

rec o proizvodnom procesu ..
Citat sa linka koji sam vec dao..Evo again :

http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20110812044446_Nvidia_We_Are_Well_Prepared_for_28nm_Process_Technology.html

TSMC`s 40nm manufacturing process was plagued with low yields conditioned by problems with the technology itself, manufacturing issues and design errors. Nvidia started to develop its 40nm lineup without knowing about the potential issues and when it ran into a set of unexpected problems it had to delay launch of its key-products based on Fermi architecture. With 28nm process technology, the company seems to be better prepared.

Pametni ce dalje sami da donesu zakljucak .)

PAVIJANI svugde,PAVIJANI oko nas .. :D

http://blog.b92.net/user_stuff/upload/758/baboon_ass2.758.jpg

mixer93 Re: Ajd ovo mi sad interesantno.. 20.08.2011. 01:12 #353747

LGU samo jednom, i nema drugog objasnjenja za to. Brotherhood, sa 70fps-a unutra u pecini na ispod 20fps-a odjednom! I tako se vukla i vukla, i onda se posle nznm koliko sekundi(~15s) vratilo na normalu. Srecom Afterburner je bio tu, GPU USAGE je bio pao ispod 50% odjednom u sred igranja. Za mene je to LGU. Sam naziv pojave, zar ne, ukazuje da se slabo koristi GPU, te usred pada koriscenja GPU opada i fps. Ajde sad kazi da nije tako, i kreni da me ubedjujes da su drajveri bili. :)
Evo sad sa 4870 nema takvih pojava, a igram igru svaki dan satima. Opet, jednom mi se to desilo.
1. Imao sam kartu mesec dana u vr` glave, tako da negde na sredini. :)
2.Objasnio
Naposletku, nisam, jer nema niko od drustva PSU bolji od Zita, a i od drustva slabo koga interesuju racunari.

:: @mixer9
:: Qvotujes pogresan tekst
:: No ovo me interesuje
:: Da li si taj low GPU usage osetio na samom pocetku koriscenja karte il
:: pred samu prodaju
:: Kao sto vidis ne sporim da si doziveo to sto tvrdis
:: E sad.Drugo pitanje
:: Kako ti se manifestuje low gpu usage i na koji nacin si to uvideo>
:: U kojim igrama?Kako se karta tacno ponasala
:: I naposletku jesi li kartu probao na drugoj konfiguraciji
Dexter013 E jbg 20.08.2011. 01:12 #353748

broj poruka: 17098
`Ali to je vec prica za ozbiljnije gamere i ljude posvecenije hardveru a ne za ove napaljene
pavijane po berzi :)`

Prestani da nazivas pavijane ljude koji vole ati kartice.
Neko ne voli nvidiju...
Sto toliko smaras oko toga na svakoj temi
cak ti i signatura fanbojevska...

Pozdrav , laku noc.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 RE: Adzem 20.08.2011. 01:14 #353749

Nisam tebi uputio onaj tekst, ali ni protiv tebe nemam nista, jeste da si mi pretio na pocetku kad si dosao na berzu, poslao si mi mail preteci, ja se lepo izvinio i tu smo gde smo... :)
A sto mislis da smo isto godiste?

SkyFire Next 20.08.2011. 01:20 #353751

@Mixer93

Ok.Ako si ispratio live monitoringom ok.
Ali zar je jedna igra dovoljna da doneses konacan sud?
Razocarenje?Otkud znas koji je uzrok?Itd..
U svakom slucaju to je samo jedna igra a takva karta u tom kvalitetu
kao sto radi kako radi nije za osudu samo na osnovu jedne igre.
Problem je kada zahvata sire razmere.

@Dexter Spamer
Znas sta bi bilo korisno da si ovom forumu doprineo kao licnost poput ovog simpaticnog Dextera http://goo.gl/aEYwU ali nisi nazalost.
Drugo kljucne reci su `napaljeni pavijani` a itekako se odnosi na likove koji se
zbog hardvera svadjaju i spustaju nisko sto nize mogu.
Takve osobe su za mene pavijani.Zele da diskutuju a ustvari se svadjaju,vredjaju a po najmanje znanja nemaju..

Eto sledeci put kad ti nesto ne bude jasno pitaj me.
Davno sam ti pomoc jos u mailu ponudio.
Nemoj tako izletati ko muva bez glave.

P.S.Jos uvek ima nade za tebe.Ja verujem u tebe.
Dextere brate drzi se .)

mixer93 Re: Next 20.08.2011. 01:25 #353752

Jedna igra, pa... Dzabe, i da je pola igre, razumes?! Kad dam pare, hocu da dobijem nesto sasvim normalno za te pare, a ne nagli pad fps-a u igri.

Ali, razmisljam sad... Mozda je problem sto od ATI-ja niko ne ocekuje previse pa su svi zadovoljni, a od NV svi ocekuju previse pa se razocaraju! Umovi su interesantna stvar, jel?

:: @Mixer9
:: Ok.Ako si ispratio live monitoringom ok
:: Ali zar je jedna igra dovoljna da doneses konacan sud
:: Razocarenje?Otkud znas koji je uzrok?Itd.
:: U svakom slucaju to je samo jedna igra a takva karta u tom kvalitet
:: kao sto radi kako radi nije za osudu samo na osnovu jedne igre
:: Problem je kada zahvata sire razmere
SkyFire Mixer 20.08.2011. 01:28 #353753

Podrzavam taj stav `Za ulozen novac hocu da imam ono sto ocekujem` mada si ti rekao normalno a dobio si i vise od normalnog.
E sad,obzirom da znamo kakvi su ATI driveri sta onda da kazemo za razne probleme i anomalije u toj razmeri u kojoj jesu?To ne razocarava?
Ako si entuzijast u smislu da zelis da ispratis nesto kako valja i da budes precizan onda si takav na svakom polju.
Ovde si kartu osudio na osnovu jedne igre sto ne da nije precizno nego nema govora o problemu..

Promenio sam potpis.Dex,jel sad valja?

PAVIJANI svugde,PAVIJANI oko nas ..

maxxio Džabe tuđi linkovi, 3x bog pomaže xD 20.08.2011. 01:30 #353755

Ove šuplje i nevešto sročene fraze uz par promenljivih mogu da se lepe po potrebi na svakog proizvođača, dovoljno je samo uspostaviti odgovarajuću mentalnu fanbojevsku frekFenciju. xD

::Drugo kljucne reci su `napaljeni pavijani` a itekako se odnosi na likove koji s
::zbog hardvera svadjaju i spustaju nisko sto nize mogu
::Takve osobe su za mene pavijani.Zele da diskutuju a ustvari se svadjaju,vredjaju a po najmanje znanja nemaju.
:

Lepo si sebe opisao, pod uslovom da se zažmuri na očajan pravopis. Pršti `znanje` na sve strane... hahaha

mixer93 Re: 20.08.2011. 01:35 #353756

Jeli Sky, sta `oce ovaj sa tobom?

SkyFire nVidia rules 20.08.2011. 01:36 #353758

http://www.youtube.com/watch?v=XzPBUGUM7KQ

Eh kad bi znao ali ne znas..
Semenke,kokice i tako to .)

@Mixer
Pavijan se prepoznao pa ga muce dusevne boli.
Terapija : Mazati Niveu mleko u predelu grudi tankim slojem kruznim potezima.

Dexter013 E jbg 20.08.2011. 01:41 #353761

broj poruka: 17098
Nemam ja sta da se drzim,
nikoga nikada nisam nazvao popaljenim pavijanom , niti bilo sta slicno.
niti favorizujem nvidiju ili intel za razliku od tebe.

Samo sam ti lepo rekao , prijateljski,
a ti nazivaj koga god hoces, kako god hoces...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem HAAHAHAH 20.08.2011. 01:46 #353763

AHAHAHAHAHAHAHAHH
probudio sam babu u susednoj sobi....

:: Terapija : Mazati Niveu mleko u predelu grudi tankim slojem kruznim potezima
>
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs