:: hvala druze! bitno mi je bilo samo da znam da li drzis na auto(napon) ili si ga ogranicio pri tom kloku. :: :: :: :: Mali off.. :: :: :: :: @Adzem :: :: Posto nisam mogao da ti odgovorim u onoj temi koja je zakljucana, odgovoricu ti ovde.. :: :: :: :: 1090T drzim na 4 GHz za svaki dan, uz napon od 1.42V. Hladim ga sa CM Hyper 212+ Push/Pull. Nije nikad presao 50c, a svih 6 jezgara su dostigli MAX 45c :: :: :: :: Testiran je 2h sa LynX-om i upaljenom opcijom ALL Memory ::
Ja mislim da ce Bulldozer uspeti da dostigne nivo danasnjeg Quad Core procesora Sandy Bridge arhitekture ali opet nedovoljno da se izbori za trziste. Definitivno mnogo kasne a koliko se da primetiti prate ih i veliki problemi tako da konstantno pokusavaju da izbalansiraju CPU kroz razne revizije steppinga. 300 Eur koliko se kod nas najvljuje ce biti previse jaka cena za Bulldozer jer vec sad se najavljuje Sandy Bridge E i7 3820 koji ce biti ispod cene 2600K a za sigurno ne sporiji od njega.U kratkim crtama AMD je puko.
obicno je dobro kad neka firma povrati monopol na trzistu, i to pogotovo u sferi koja nas sa foruma zanima?!
a inace phenom 2 je super cpu i za one sa plicim dzepom je pravi izbor, nadam se da ce amd i dalje praviti dobre procesore za male pare + ajde da sacekamo to integralno kolo i vidimo kako ce se pokazati
Važno je da ste ti i skyfire vukelić - vendi `gramatički` i `produhovljeni`, tj. na istoj frekFenciji... xD
:: ako ga ovako gramaticki i produhovljeni ljudi budu jurili,onda GG : :: :: :: :: :: :: Imal teme da ovaj skay ne sere nesto!!! :: :: :: :: :: :: A kad se javi problem nigde da pomogne samo zna da pljuje i da se havli sa testovima!! :: :: :: :: :: :: Dal ima neko normalan da ga makne vise sa ovog foruma!!! Nisam video temu da se on nije pojavio da nekog nije vredjao i pljuvao po sivma koji drugacije misle! Savako ima svoje misljenje! :: :: :: :: Vrlo bi bio zahvalan kad bi neko odregovao ili cak on sam se povukao u intimu! :: :: :: :: Pozdrav ::
BITNO JE DA IMA KONKURENCIJE JESTE DA IMAM AMD-A ZATO STO JE JEFTIN ALI JE NEKO OVDE VEC NAPISAO DA NIJE TOG ISTOG AMD-A SADA BI FURALI SUPER BRZI INTEL OKO 1GHz U NAJ BOLJURUKU JER INTEL DAJE NA KASICICU SAMO DA BI BIO MALO IZNAD AMD-A . A UVEREN SAM DA MOZE INTEL PONUDITI MNOGO ,MNOGO, MNOGO JACI PROCESOR ALI ONDA NECE IMATI NE KECA VEC JOKERA U RUKAVU. ZATO I KAZEM BAS ME BRIGA KO CE DA POBEDI KUPICU NAJ JEFTINIJE STO MI ZAVRSAVA POSAO.
Ovde neki pojedinci nikako da ukapiraju neke stvari.... Bre zabole me sta imam u kucistu, bitno mi je da za odredjenu sumu novca dobijem najbolje moguce, tj. best buy. I zato sto zivimo u zemlji u kakvoj zivimo, gde je prosecna plata 30000-35000din, naravno da ce jeftiniji izbor (AMD) uvek biti bolji izbor, jer je isplativiji. Ovde covek jedva da ima para da od tih ~30000 sastavi celu konfiguraciju, a ne da daje 200-250e na cpu-jednu komponentu, a gde su ostale? Niko ne osporava da je Intel trenutno dosta brzi, i skuplji, sto je i logicno, ali AMD jednostavno kad se pogleda nas standard daje vise za ulozeni novac. Sta mislite, da li neki tamo nemac/amerikanac/francuz-pripadnik razvijene i moderne drzave, sa prosecnom platom od nekoliko hiljada evra/dolara, razmislja o AMD-u? Naravno da ne, uzece najbolje i najbrze, a to je trenutno Intel...
I na Wikipedia su se pojavili podaci o Buldozer CPU i parametri za razne modele
24.08.2011. 21:09
status: user broj poruka: 7756
http://www.freeimagehosting.net/34307 Pored postojecih instrukcija koje ima i Intel (SSE4.1, SSE4.2, AES, CLMUL, and AVX) AMD dodaje i svoje instrukcije XOP (revizija SSE5) i FMA4 (128 bitne SIMD instrukcije) Po AMD dokumentima FMA4 i XOP ce doci do izrazaja u high performance computing i multimedija aplikacijama,AVX (koje ima i Intel SB ) ce doci do izrazaja u 3D modelovanju.
AMD planira i model FX 8170 sa default frekevencijom 3,9 Ghz turbo 4,5 Ghz za 2012
Broj postavljenih tema: 60502. Broj poslatih odgovora: 648632. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.