Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD polako ali sugurno puca !
STRANA 2 OD 4  
imarkovic Re: Kompleksi 23.09.2011. 19:41 #362488

status: user
broj poruka: 19214
koji si sad pa ti?

:: Da da, njemu je dosadno od kako mu se njegova voljena nvidia posrala sa fermijem kad se pojavio i kad su bili u nevidjenoj buli, ali sta ces sad ima malo predaha pa daj brze bolje da iskoristi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: 23.09.2011. 19:44 #362489

broj poruka: 4187
Nece puci AMD, ali eto, potvrdjeno je samo da je INTEL trenutno No1. Kad izbace nesto valjano, bice u konkurenciji, za sad nista. OZBILJNO LJUDI... Oni tek sad najavljuju tamo negde sledece godine nesto sto ce biti konkurentno Sandy-ju, a kamoli da kazu da ce biti bolje od Sandy-ja ili Ivy-ja... :P

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

Dexter013 Ono sto nas zanima, platim i dobijem to sto sam platio? 23.09.2011. 19:45 #362491

broj poruka: 17104
Koliko para toliko muzike,
ako je losiji od SB kostace manje,
kao sto je i sad situacija sa sandijem i npr x6 od amd-a,
sta je problem?

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS Re: Ljudi 23.09.2011. 19:48 #362492

broj poruka: 1017
U ova je ekstra!
Svaka cast majstore!

najidealnije
idealno

:: Kao i u prosloj gle cuda bas njegovoj temi sam rekao, ne hranite trola..
::
:: samo iskulirate kao ovde - > http://goo.gl/SRSL i resen proble
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Philips 22
mixer93 Re: Ono sto nas zanima, platim i dobijem to sto sam platio? 23.09.2011. 19:50 #362493

broj poruka: 4187
Naravno da nije problem, ali nije AMD-u valjda cilj da kaskaju i uvlace se ljudima pod kozu tako sto ce izbacivati godinu dana posle INTEL-a nesto sto ne moze da parira INTEL-u... To su bajke...
Mislis ti da AMD ne bi voleo da su izbacili nesto odmah kad i INTEL i to nesto da baci INTEL na kolena? Samo im nije uspelo...

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: Koliko para toliko muzike,
:: ako je losiji od SB kostace manje,
:: kao sto je i sad situacija sa sandijem i npr x6 od amd-a,
:: sta je problem
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Philips 22
Mortificat Dupli nalozi niču kao pečurke posle kiše 23.09.2011. 19:50 #362495

broj poruka: 3519
Ovde se od šume ne vidi drvo :)

AMD od kako je krenuo sa odlaganjem čipa i utezanjem stepinga(Turbo mode, IMC, L3 keš i sl.) je izgubio veliki deo tržišta, jer ovo odlaganje ima prvenstveno psihološki loš efekat po kupce(osim za one okorele AMD-ovce), a zatim i finansijski. Fx serija će nesumnjivo ugledati svetlost dana, samo je pitanje pod kojim okolnostima i pod kojim odricanjima. Na kraju će jedan konačni steping valjati i doneti ono `revolucionarno`. Problem, je samo što nakon skoro godinu dana odlaganja, taj termin nije adekvatan, jer je Intel pojeo i ono malo nade da će se AMD boriti za high-end tron. Istina, neće AMD zbog toga propasti, ali je problem kako će nadoknaditi troškove u investiranje pre svega nove arhitekture na sitnijem proizvodnom procesu. Ovo odlaganje će ih koštati amortizacije cena tj. prilagođavanja iste tržištu, jer od one zamišljene nema ništa. Proizvod koji izbace a koji je trebao da bude konkurent SB-u, kasni 9-10 meseci za njim, dok Intel strateški pomera izbacivanje SB-E i IB-a, jer AMD nije ni blizu da bude konkurentan. Epilog je verovatno sličan i što se tiče druge generacije BD-a. Već najavljena za 2012. i već odjavljena za 2013. godinu. SB imao odličan odnos cena/performanse, (delom zbog najava iz AMD-a, delom zbog krize), dok će za Ivy ili SB-E će imati potpunu slobodu u formiranju cena, jer konkurencije nema na vidiku, jedino se efekat krize oseća još uvek, mada se marketinški zamagljuje.

Poenta cele priče nije da li mi(kao krajnji korisnici) volimo/mrzimo AMD/Intel, već koliki interes ćemo imati od ovog lančanog odlaganja AMD-a, odnosno koliko možemo očekivati u budućnosti, jer ovo nikom od nas ne ide na ruku.
nemanja21 ... 23.09.2011. 19:53 #362498

broj poruka: 1227
Ajoj pa sad kad prodam golfa II ispod svake cene, za 2500e, pa kupim Ivy Bridge pa na sve to mi jos ostane i kusur za onaj Asusov Mars (isto II, sigurno ce dobro drzati cenu kao pulen iz garaze). Jos kad pozovem starog overklokera jocu petardu da dodje sa bokalom azota da izjtjuniramo masinu to ce biti festa (dal ce biti vatrometa, moguce, ali ne obecavam). Naravno, ss-ovi eklskuzivno idu na ovaj forum u rubriku `samo za vase oci`.

P.S. Ako ima neko ideju kako da tema izgleda sto pomepznije, znaci ono saturn II max oc tribal pro bios amd pwnage moded i te kul varijacije, predlozi na pm.

komshaa `Pucanje` amd-a 23.09.2011. 19:54 #362499

broj poruka: 350
Najvise ce boleti ljubitelje Intela, a i sve nas korisnike racunara....nove cene bez konkurencije su cudo
KalifNS a ha ha ha GOLF II 23.09.2011. 20:04 #362503

Golfa 2 za 2500e

Nasi ljudi bas precenjuju te da izvinis relikvije jos uvek.
Pa 2001 je onaj GTI kostao 3600 cega vec je tad bilo EURA ili DM

Da nisi dodao koju nulu?
Pa imas punto iz 2002 za 2400e da prodaju ljudi, sa klimom.

najidealnije
idealno

nemanja21 ... 23.09.2011. 20:21 #362505

GTI-ja prodade komsija pre neki dan za 3500e, vala i ja cu mog za 2500, ko nov je a i xenoni mu namontirani ganc novi.

KalifNS Re: ... 23.09.2011. 20:32 #362506

Ima li to klimu?
BTW kod nas ljudi za Golfa ko Sky za NvIntel

najidealnije
idealno

:: GTI-ja prodade komsija pre neki dan za 3500e, vala i ja cu mog za 2500, ko nov je a i xenoni mu namontirani ganc novi
nemanja21 ... 23.09.2011. 20:43 #362508

Nema klimu al ima vakumske komore, slicno vapor tehnologiji na grafickim kartama, znaci hladi ko ludo. Sto se tice grejanja, tu je jos bolja situacija, ima neki sistem 480 gtx, greje ko smederevac a trosi upola manje.

KalifNS A ha ha ha 23.09.2011. 20:54 #362509

Ti bi i prase Turcinu prodao!

najidealnije
idealno

solaja777 opa 23.09.2011. 20:55 #362510

broj poruka: 3278
Poklonici AMD ne zestite se , i onako ste sve vreme uzdizali do nebesa 955BE i poredili ga sve
vreme sa i5 2500K a potom tvrdili za ljude koji su kupili nov I5/i7 da su se zajebali i da su budale-
dok ste bager uzdizali do nebesa i cekali ga kao mesiju da se spusti medj vas a bager puko ko guma .)

Nadam se da ce sledece godine AMD izbaciti valjan CPU - bilo bi dobro za sve nas ...

Neshto zanimljivo da napomenem : prilikom kucanja ovog teksta jednostavno je text odjednom izbrisan-
jel to AMD iznajmio haker grupu .)

Ajd pozdrav .)

acosuper sky nemoj da se ljutis 23.09.2011. 21:06 #362513

broj poruka: 1207
al i meni si se popeo na vrh kite vise..jebes vise i Intel i Amd..vidis da te je pola ljudi zamrzilo ovdje na forumu ..xD jbt meni da placaju ne bi toliko srao po AMD
http://www.youtube.com/watch?v=KX3i3oFAtcE

saladin psihologija 23.09.2011. 21:10 #362514

broj poruka: 229

EEE raja ukapirao sam sta Sky radi to se zove obrnuta psihologija on ustvari OBOZAVA da radi za AMD znate ono kad Srbima kazu NEMOJ to to nevaslja a Srbenda onda u inat udri (kupuj) po AMD......

Miskonius Re: opa 23.09.2011. 21:13 #362515

broj poruka: 4420
Brkas pojmove momce, ja. licno i dalje tvrdim da od 955 ne treba vise za gaming, jer je graficka karta apsolutno najbitnija.
Cekanje Buldozera sam preporucivao, iz dva razloga:
1. Mozda Buldozer ponudi vise za te pare
2. Intel ce oboriti cene (ako se bas insistira na Intelu)

Mene licno zabole sta ce biti s Buldozerom jer ga necu kupiti
Inace, preporucio bih svima vama sto svrsavate u gacama zbog AMD-ovog eventualnog faila-a
da nadjete sebu neki zivot, bilo kakav...

http://goo.gl/FS72A

:: Poklonici AMD ne zestite se , i onako ste sve vreme uzdizali do nebesa 955BE i poredili ga sv
:: vreme sa i5 2500K a potom tvrdili za ljude koji su kupili nov I5/i7 da su se zajebali i da su budale
:: dok ste bager uzdizali do nebesa i cekali ga kao mesiju da se spusti medj vas a bager puko ko guma .
:: Nadam se da ce sledece godine AMD izbaciti valjan CPU - bilo bi dobro za sve nas ..
:: Neshto zanimljivo da napomenem : prilikom kucanja ovog teksta jednostavno je text odjednom izbrisan
:: jel to AMD iznajmio haker grupu .
:: Ajd pozdrav .
KalifNS Ha ha ha 23.09.2011. 21:17 #362516

Upravo sam skontao da sam unazad gledano imao procesore naizmenicno. Bez izuzetka za komp za sebe.

AMD pa Intel pa AMD pa Intel pa AMD, sad bi trebao biti neki intel, ako se nesto ne promeni.

Mada ovaj inat u meni sve vise raste, ogadi mi Intel ovaj Steroido, kad bi imao Intela tripovao bi da ce trol da iskoci iz kucista i da krene da me smara o vrhunskim tehnologijama.

najidealnije
idealno

solaja777 Re: Re: opa 23.09.2011. 21:20 #362517

broj poruka: 3278
Ma slazem se da za gaming ne treba nishta jace a i jeftinije od 955BE i neke karte tipa GTX260 .)
nego, nekako mi doslo interesantno ovo sa amd bagerom i ljudima koji su ga zeljno iscekivali - znajuci shta su babe prepricavale mesecima (da ne kazem godinu) dana ranije.
Jednostavno morao sam da prokomentarishem, e sad zao mi je shto se ne uklapam u crveno al ajd ...

:: Brkas pojmove momce, ja. licno i dalje tvrdim da od 955 ne treba vise za gaming, jer je graficka karta apsolutno najbitnija
:: Cekanje Buldozera sam preporucivao, iz dva razloga
:: 1. Mozda Buldozer ponudi vise za te par
:: 2. Intel ce oboriti cene (ako se bas insistira na Intelu
:: Mene licno zabole sta ce biti s Buldozerom jer ga necu kupit
:: Inace, preporucio bih svima vama sto svrsavate u gacama zbog AMD-ovog eventualnog faila-
:: da nadjete sebu neki zivot, bilo kakav..
:: http://goo.gl/FS72A
:: :: Poklonici AMD ne zestite se , i onako ste sve vreme uzdizali do nebesa 955BE i poredili ga sv
:: :: vreme sa i5 2500K a potom tvrdili za ljude koji su kupili nov I5/i7 da su se zajebali i da su budale
:: :: dok ste bager uzdizali do nebesa i cekali ga kao mesiju da se spusti medj vas a bager puko ko guma .
:: ::
:: :: Nadam se da ce sledece godine AMD izbaciti valjan CPU - bilo bi dobro za sve nas ..
:: :: Neshto zanimljivo da napomenem : prilikom kucanja ovog teksta jednostavno je text odjednom izbrisan
:: :: jel to AMD iznajmio haker grupu .
:: :: Ajd pozdrav .
Adzem pokusao sam da se suzdrzim,ali su prsti poleteli... 23.09.2011. 21:41 #362523

broj poruka: 3796
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH

:: Upravo sam skontao da sam unazad gledano imao procesore naizmenicno. Bez izuzetka za komp za sebe
:: AMD pa Intel pa AMD pa Intel pa AMD, sad bi trebao biti neki intel, ako se nesto ne promeni
:: Mada ovaj inat u meni sve vise raste, ogadi mi Intel ovaj Steroido, kad bi imao Intela tripovao bi da ce trol da iskoci iz kucista i da krene da me smara o vrhunskim tehnologijama
:: najidealnije
:: idealno
Adzem ahaha 23.09.2011. 21:54 #362525

broj poruka: 3796
izbagovao sam stranicu...hahahah

obradmi Pocela olimpijada 23.09.2011. 22:29 #362532

broj poruka: 7756
............

dautovic Re: Ha ha ha 23.09.2011. 22:44 #362537

broj poruka: 2856
hahhahahahahhah hahahahhahah koji si kralj!!!! samo jebi glupog trola/frizera hahahahhahaha

Skyfire: ...frekfencija...

:: Upravo sam skontao da sam unazad gledano imao procesore naizmenicno. Bez izuzetka za komp za sebe
:: AMD pa Intel pa AMD pa Intel pa AMD, sad bi trebao biti neki intel, ako se nesto ne promeni
:: Mada ovaj inat u meni sve vise raste, ogadi mi Intel ovaj Steroido, kad bi imao Intela tripovao bi da ce trol da iskoci iz kucista i da krene da me smara o vrhunskim tehnologijama
:: najidealnije
:: idealno
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Razorman re 23.09.2011. 23:22 #362540

broj poruka: 1139
Ne dirajte mi Skaja!

i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870 CF,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932.
http://www.youtube.com/watch?v=Of1FTCDUxg4
http://img545.imageshack.us/img545/6757/vantagecf30027.jpg

JovanZ Oh boy 24.09.2011. 00:45 #362551

broj poruka: 3014
http://goo.gl/DrLSa
STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60502. Broj poslatih odgovora: 648632.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs