Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Zanimljiv test, koji procesor je optimalan za koju graficku kartu....
STRANA 2 OD 3  
solaja777 evo vako 29.09.2011. 14:59 #363805

status: user
broj poruka: 3278
ja se zadrzah na GTX260 iz razloga shto mi zasad sve radi od igrica, inace razmisljao sam pre nekih 1-2 meseca da zamenim gtx260 za neku NV tipa 460/560 ali sam odustao iz dva razloga:
1. sve fercera na GTX260

2. low GPU usage sa NV kartama, nekako mi bezveze da NV iziskuje extra CPU a njen konkurent ATI radi odlicno i sa starijim procesorima.

Trenutno cekam kepler ako se ispostavi isti problem kao i sa sadasnjim gtx460/560... definitivno uzimam ATI karticu...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat re: 29.09.2011. 15:04 #363808

broj poruka: 3519
Dokaz da fermi traži više procesorske snage - test sa GTX 570, na Phenomu gubitak 9-10%, što baš nije zanemarivo. Sa uključenim AA i AF je očekivano manja razlika, ono što fali testu je overklokovan Phenom. Za karte srednjeg segmenta manje-više poznato.

TheBear Re: re: 29.09.2011. 15:13 #363813

broj poruka: 6502
I 6970 ima slicne rezultate, tak oda ispada da traze isto procesorske snage...

Ali oept po meni je bitnije sto sa AA nema uopte razlike 2-3% jer su te karte sposobne da izguraju 99% igara u fullhd sa AA.

:: Dokaz da fermi traži više procesorske snage - test sa GTX 570, na Phenomu gubitak 9-10%, što baš nije zanemarivo. Sa uključenim AA i AF je očekivano manja razlika, ono što fali testu je overklokovan Phenom. Za karte srednjeg segmenta manje-više poznato.
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: re: 29.09.2011. 15:56 #363823

broj poruka: 7786
Ma ne fali tom testu nista...
Kad u nekoj igrici sce detalje, teksture i ostale zajebancije stavis na MAX i polako povecavas broj pixela koje grafika treba da prikazes CPU prestaje da bude problematican i tada on ceka grafiku da odradi ono sto treba da odradi pa se sav akcenat prebacuje na sam GPU...

E tu onda dolazimo do situaije kad CPU ceka na povratnu informaciju od GPU...

Ali me i dalje zanima jedna cinjenica kako to da je vNidija tako dominanta u potpuno beznacajnom prikazu poput 1024x768 ili 1280x1024 (ali ta dava prikaza se vise ne koriste ni u ubogim africkim zemljama) a kako se penjemo ka gore 1680x1050 (tu se jos dobro drzi) na 1920x1080 ili 1920x1200 vec polako gubi dah dok na 2560x1600 prosto nema sta da trazi.

Nesto tu ne valja...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Dokaz da fermi traži više procesorske snage - test sa GTX 570, na Phenomu gubitak 9-10%, što baš nije zanemarivo. Sa uključenim AA i AF je očekivano manja razlika, ono što fali testu je overklokovan Phenom. Za karte srednjeg segmenta manje-više poznato.
Dexter013 Re: Re: ...@ Teddy Bear 29.09.2011. 16:07 #363827

broj poruka: 17104
Tacno tako, nasvirana moja 470 sa P II x6 koji sa defaultnih 2.8 radi na 3.2ghz - 24/7
Nikada nijedna igra mi nije seckala stucala i slicno...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: Ne stucaju generalno, to je glupost... Stucaju mozda sa X2 ne sa X4 i X6..
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: Re: Re: ...@ Teddy Bear 29.09.2011. 17:18 #363850

broj poruka: 4187
Opet, ja sam rekao Athlon, NE Phenom... Mada ce i on jos malo da stuca, dobro rece mortificat...

Gde ste moderatori?

:: Tacno tako, nasvirana moja 470 sa P II x6 koji sa defaultnih 2.8 radi na 3.2ghz - 24/
:: Nikada nijedna igra mi nije seckala stucala i slicno..
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Philips 22
:: :: Ne stucaju generalno, to je glupost... Stucaju mozda sa X2 ne sa X4 i X6..
:: ::
Mortificat Re: Re: re: 29.09.2011. 17:27 #363852

Baš lepo što si mi objasnio :)

Postoje razlike u zahtevnosti arhitekture multiprocesorskih jedinica kod gpua prema arhitekturi i generaciji procesora. Zbog toga, starija arhitektura Phenoma i Athlona ima problema da isprati novije karteu potpunosti, a razlika je najviše vidljiva kod dual gpu setupa. Razlike su zanemarljive što se tiče srednjeg segmenta, ali kod high end karti(i kod nv i kod AMDa) dolaze do izražaja...

:: Ma ne fali tom testu nista..
:: Kad u nekoj igrici sce detalje, teksture i ostale zajebancije stavis na MAX i polako povecavas broj pixela koje grafika treba da prikazes CPU prestaje da bude problematican i tada on ceka grafiku da odradi ono sto treba da odradi pa se sav akcenat prebacuje na sam GPU..
:: E tu onda dolazimo do situaije kad CPU ceka na povratnu informaciju od GPU..
:: Ali me i dalje zanima jedna cinjenica kako to da je vNidija tako dominanta u potpuno beznacajnom prikazu poput 1024x768 ili 1280x1024 (ali ta dava prikaza se vise ne koriste ni u ubogim africkim zemljama) a kako se penjemo ka gore 1680x1050 (tu se jos dobro drzi) na 1920x1080 ili 1920x1200 vec polako gubi dah dok na 2560x1600 prosto nema sta da trazi
:: Nesto tu ne valja..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Dokaz da fermi traži više procesorske snage - test sa GTX 570, na Phenomu gubitak 9-10%, što baš nije zanemarivo. Sa uključenim AA i AF je očekivano manja razlika, ono što fali testu je overklokovan Phenom. Za karte srednjeg segmenta manje-više poznato.
Miskonius Re: re: 29.09.2011. 17:38 #363856

broj poruka: 4420
Aj mi objasni kako je Phenom II x4 bottle neck za 570gtx a nije bottle neck za 6850CF, koje ga uparane sisaju za 20+%?
Samo mi to objasni...

Clearly you`re lacking in the intelligence department.

Ishmerish Standardna tema `cije je duzi` 29.09.2011. 18:07 #363867

broj poruka: 7285
Al da je bar neko placen od strane AMD ili nV pa da razumem.

Al kud svi Turci tu i ludi Mujo: Matrox i Via su zakon !!!... zaboravi `pali brate`

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

MilosNBG ... 29.09.2011. 18:21 #363877

broj poruka: 1586

Voodoo - tacka

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

SkyFire Prc..Uzivate bez mene aaaaaaaa pa ne moze :) 29.09.2011. 18:27 #363881

broj poruka: 18472
Hehe.Pa gotovo da su se samo javili AMD FanATIci da ne kazem fanboyevi.
TheBear s vremena na vreme dodje i postavi neku ovakvu temu i hrani savest svojih AMD fanova ukljucujuci sebe kao najveceg pretstavnika tog tabora.
Da bi mogli da zive u svom ubedjenju i mirnog sna potreba je za dopingom ovakvog karaktera te postavljaca teme dozivljavaju kao `spasioca` , `realnog` usera koji donosi korisne informacije. :) - Opis u kratkim crtama.Sablon prepoznatljiv..Itd..Itd..
Jos ako je sajt u kome dominira ljubljeni brend da ne kazem placeni sajt onda od srece samo pucaju.

Back to the topic :

Da ne ponavljam vec receno,Mortification je objasnio malo vise gore.
Sacekajte seriju 7xxx i Kepler pa ce te videti koliku ulogu zapravo igra procesor u iskoriscenju GPU tj njegovog potencijala..
Sadasnji AMD X4 ce prema novim kartama biti usko grlo isto koliko Daul Core procesori prema sadasnjim da ne kazem koliko su se zajebali svi oni koji misle da ce im takav procesor koristiti u buducnosti sa novijim kartama.Radice ali polovicno,ako je to dovoljno da zadovolji uslove gaminga onda ok.Dalje ne ulazim u pricu.
I da pored svega napomenem CPU IPC koji igra pa skoro i najvazniju ulogu .

P.S.Nisam znao da cu da se javim,ali nisam mogao da odolim. :)

Evo za AMD-ovce pesma na nivou :

http://www.youtube.com/watch?v=ow4eeFoVaEs

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jpg
FrekFencija

Pisko Mentol kombinacija 29.09.2011. 19:33 #363894

broj poruka: 6675
Kartice koje Phenom x4 ne može da isprati, samo bi mentol i upario sa njim... realno. (Čak i da nije funboj.) A i FunSky dolazi sa otkrićima koja su, jednostavno, veličanstvena. Kako se niko od budala ovde nije setio da će novi GPU biti jači od prethodnog, i tražiti jači CPU, ja stvarno ne znam. To se nikad nije događalo do sada... uvek smo pri kupovini nove vga prodavali stari procesor i od Ljubiše kupovali još stariji....
Zbog igara, ne vredi ulagati u Intel, ali zbog drugih stvari, da. Samo, objašnjenje kako je to ulaganje u budućnost, neka intel funbois okače mačku o rep, jer, šta sada reči o hitu dual-core-u? Nije za q... zastario je mnogo pre od AMD-a... a tako će biti u doglednoj budućnosti, to vidi i slepac, Intel em ima para, em ova linija core-a i izbacivanje novih instrukcija pali i dalje. O usitnjavanju procesa da ne pričam - to znači da će visoko hvaljeni sandy, kao i svaki drugi pre njega, uskoro u zaborav... ako neko juri naj-naj-top-hop.

Budale veruju u sreću.

Mortificat Re: Re: re: 29.09.2011. 19:47 #363901

Razlog za sopstveno razočarenje i nezadovoljstvo potraži u gorenavedenom testu gtx 570. Ja ga nisam pisao, pa nisam ni odgovoran za njega. Što se tiče drugog dela pitanja, moraš prvo da shvatiš razlike u ponašanju rendera kod single i multi gpu setupa, posmatrano kroz arhitekturalne razlike, bandwidth, iskorišćenje SP-a kod mid i high end kartica, optimizovanost engina i sl.
Medo postavio link, a ti se nisi potrudio ni da pročitaš,a ušao si u diskusiju :P

:: Aj mi objasni kako je Phenom II x4 bottle neck za 570gtx a nije bottle neck za 6850CF, koje ga uparane sisaju za 20+%
:: Samo mi to objasni..
:: Clearly you`re lacking in the intelligence department.
:: :: Dokaz da fermi traži više procesorske snage - test sa GTX 570, na Phenomu gubitak 9-10%, što baš nije zanemarivo. Sa uključenim AA i AF je očekivano manja razlika, ono što fali testu je overklokovan Phenom. Za karte srednjeg segmenta manje-više poznato.
Miskonius Re: Re: Re: re: 29.09.2011. 21:55 #363929

Eto ti, napravio si diskusiju svaka ti cast!
Prvo nabedis nekoga da je fanboy a onda se razbacujes tehnickim terminima (nadajuci se da to niko nece da razume) i mislis ds si zavrsio posao?
Na koga li me taj tip diskusije podseca... eh, da zaboravio si da kazes da je kroz tvoje ruke proslo vise HW nego sto sam ga ja video u zivotu.
Ali nebitno je to.
Poredis procesor sa 4 threada s jedne, i 2-3x skuplji procesor sa 8 threada s druge strane (i to jos klokovanog za 30% u odnosu na default) i dolazis do genijalnog zakljucka da AMD x4 gusi 570gtx!
Da je razlika 40-50% pa i da takva izjava ima smisla, ali ako je razlika 8-9% tu samo moze da se kaze da je snaga i7 dosla do izrazaja. Kao i u svakom od ovih testova, na kraju krajeva.
A kako si lepo primetio ta je razlika sa ukljucenim AA i AF jos manja i ja ne vidim sta tu ima da bude nejasno.

PS

Da nije AMD i ove potplatio za ovakav review? :p

:: Razlog za sopstveno razočarenje i nezadovoljstvo potraži u gorenavedenom testu gtx 570. Ja ga nisam pisao, pa nisam ni odgovoran za njega. Što se tiče drugog dela pitanja, moraš prvo da shvatiš razlike u ponašanju rendera kod single i multi gpu setupa, posmatrano kroz arhitekturalne razlike, bandwidth, iskorišćenje SP-a kod mid i high end kartica, optimizovanost engina i sl.
:: Medo postavio link, a ti se nisi potrudio ni da pročitaš,a ušao si u diskusiju :

:: :: ::
Mortificat Re: Re: Re: Re: re: 29.09.2011. 23:37 #363938

Što se nerviraš? Nije strašno što ne razumeš, strašno je što nećeš da razumeš.
Kad na karti kao što je gtx 570 gubiš 10% performansi zbog nemogućnosi cpu-a da isprati gpu novije generacije onda treba da konsultuješ intelligence department da li ti treba slabija karta koju će taj cpu moći da isprati ili ti treba jači cpu da isprati pomenuti gpu. Zaista teško pitanje, a ti navalio kao mutav na telefon.
U ovom slučaju je apsolutno bespredmetna polemika o cenovnim razlikama, uvodeći nov parametar u diskusiju pokazuješ otpor,a posle mene prozivaš da ja nekog etiketiram kao fanboya. Zatim dovodiš sa mnom u vezu verodostojnost samog testa. Kad sam ja posumnjao u istinitost ovog? Dalje, korišćenje direktne konverzacije sa mnom da uvedeš u diskusiju nekog trećeg je veoma nezrelo(to sam ti napisao i onda u mailu), dakle ne zanima me šta je ko rekao ako se niko od nas nije pozvao na citat izvesnog člana(a toga nije bilo u ovoj temi).
I kako da sa tobom vodim ozbiljnu diskusiju, kad mi stavljaš reči u usta i pri tom unosiš provokacije u raspravu?

:: Eto ti, napravio si diskusiju svaka ti cast
:: Prvo nabedis nekoga da je fanboy a onda se razbacujes tehnickim terminima (nadajuci se da to niko nece da razume) i mislis ds si zavrsio posao
:: Na koga li me taj tip diskusije podseca... eh, da zaboravio si da kazes da je kroz tvoje ruke proslo vise HW nego sto sam ga ja video u zivotu
:: Ali nebitno je to
:: Poredis procesor sa 4 threada s jedne, i 2-3x skuplji procesor sa 8 threada s druge strane (i to jos klokovanog za 30% u odnosu na default) i dolazis do genijalnog zakljucka da AMD x4 gusi 570gtx
:: Da je razlika 40-50% pa i da takva izjava ima smisla, ali ako je razlika 8-9% tu samo moze da se kaze da je snaga i7 dosla do izrazaja. Kao i u svakom od ovih testova, na kraju krajeva
:: A kako si lepo primetio ta je razlika sa ukljucenim AA i AF jos manja i ja ne vidim sta tu ima da bude nejasno
:: P
:: Da nije AMD i ove potplatio za ovakav review? :
:: :: Razlog za sopstveno razočarenje i nezadovoljstvo potraži u gorenavedenom testu gtx 570. Ja ga nisam pisao, pa nisam ni odgovoran za njega. Što se tiče drugog dela pitanja, moraš prvo da shvatiš razlike u ponašanju rendera kod single i multi gpu setupa, posmatrano kroz arhitekturalne razlike, bandwidth, iskorišćenje SP-a kod mid i high end kartica, optimizovanost engina i sl.
:: :: Medo postavio link, a ti se nisi potrudio ni da pročitaš,a ušao si u diskusiju :
:: :: :: ::
Miskonius Kakva zamena teza... 30.09.2011. 02:54 #363977

Ti u stvari mrtav ladan hoces da kazes da samo (i iskljucivo) sa OC i7 2600k je moguce izvuci maximum iz 570 gtx?
Po toj analogiji ako AMD x4 daje -8% fps onda je i 2500k , koja daje 5% manje, takodje bottle neck? XD
Ili mozda nije ?
I sta fali uvodjenju novog parametra (cene) u raspravu?
Meni je cena kao svojevrstan paradoks vrlo korisna, niko nije rekao (niti to moze) sta moze da se spomene a sta ne moze.
Sta fali argumentu da se po 250 % vecoj ceni dobija +9% performansi? A u visim rezolucijama i sa ukljucenjem AA i AF, jos manje...
Poenta ovoga sto govorim, jeste da se sa i7 dobijaju fps, oni se ne `cuvaju`, dobitak sam po sebi i nije nekii ali tako je kako je.
Na kraju krajeva tu je GPU usage koji govori sve...
Uloga CPU u igrama nije velika ali on opet ima neki uticaj i to sto Nvidijin
GPU zbog svoje kompleksnosto prebacuje dobar deo poslova na CPU po meni i nije neki
plus za Nvidiju
Nije meni bila namera da raspravu uvodim ``treceg` (javlja se taj sam, ne treba njega niko da zove), vec da ukazem na izuzetnu slicnost u tvojoj i njegovoj retorici koji ti zelis da zoves objektivnom, ako se to uopste i moze nazvati retorikom...
Sto se tice tvoje vere u verodostojnost ovog testa, pre nego sto sam ti poslao testove (po rezultatima gotove indenticne ovim) znas vec cije, ti si se vec unapred ogradio od tih testova
`jer njih sponzorise AMD` iako te testove nisi bio ni video, niti pratis rad tih ljudi.
Nisam primetio da si promenio misljenje, ovo moje pitanje je sasvim logicno.
Inace bravo sto si odrzao rec i nasu prepisku zadrzao za sebe.
Nije da me nesto posebno briga, ali to ipak otkriva nesto o tebi iza te akademske fasade.

mixer93 Re: Kakva zamena teza... 30.09.2011. 03:21 #363980

Jel rec o testovima iz Digitala? xD

Gde ste moderatori?

:: Ti u stvari mrtav ladan hoces da kazes da samo (i iskljucivo) sa OC i7 2600k je moguce izvuci maximum iz 570 gtx
:: Po toj analogiji ako AMD x4 daje -8% fps onda je i 2500k , koja daje 5% manje, takodje bottle neck? X
:: Ili mozda nije ?
:: I sta fali uvodjenju novog parametra (cene) u raspravu
:: Meni je cena kao svojevrstan paradoks vrlo korisna, niko nije rekao (niti to moze) sta moze da se spomene a sta ne moze
:: Sta fali argumentu da se po 250 % vecoj ceni dobija +9% performansi? A u visim rezolucijama i sa ukljucenjem AA i AF, jos manje..
:: Poenta ovoga sto govorim, jeste da se sa i7 dobijaju fps, oni se ne `cuvaju`, dobitak sam po sebi i nije nekii ali tako je kako je
:: Na kraju krajeva tu je GPU usage koji govori sve..
:: Uloga CPU u igrama nije velika ali on opet ima neki uticaj i to sto Nvidiji
:: GPU zbog svoje kompleksnosto prebacuje dobar deo poslova na CPU po meni i nije nek
:: plus za Nvidij
:: Nije meni bila namera da raspravu uvodim ``treceg` (javlja se taj sam, ne treba njega niko da zove), vec da ukazem na izuzetnu slicnost u tvojoj i njegovoj retorici koji ti zelis da zoves objektivnom, ako se to uopste i moze nazvati retorikom..
:: Sto se tice tvoje vere u verodostojnost ovog testa, pre nego sto sam ti poslao testove (po rezultatima gotove indenticne ovim) znas vec cije, ti si se vec unapred ogradio od tih testov
:: `jer njih sponzorise AMD` iako te testove nisi bio ni video, niti pratis rad tih ljudi
:: Nisam primetio da si promenio misljenje, ovo moje pitanje je sasvim logicno
:: Inace bravo sto si odrzao rec i nasu prepisku zadrzao za sebe
:: Nije da me nesto posebno briga, ali to ipak otkriva nesto o tebi iza te akademske fasade
SkyFire Re: Re: Kakva zamena teza... 30.09.2011. 04:15 #363988

broj poruka: 18472
Stvarno mi je zao ljudi koji svoje znanje temelje na bilo kakvim novinama pogotovu na Digitalu za koje se zna da su novine koje sponzorise AMD.
I ja sam ranijih godina kad sam bio mladji citao Digital,Micro,Svet Kompjuetera (koji je vec neko vreme smesan casopis) itd ali nikad nisam nista uzimao zdravo za gotovo.
Sve sto sam naucio naucio sam sam iz licnih primera.
Ok.Ja sam imao uslova (materijalne osnove) kao i velikih poznastava (ljudi koji se krecu u tim krugovima)
pa sam mogao sve sam da isprobam,testiram i dolazim do nekih zakljucaka..

Mislim sad vec i deca znaju da su mnogi sajtovi potplaceni,milion puta smo i pricali o tome,i uporedjivali testove itd.. a kamo li neke novine.
Sve u svrsi marketinga i bolje produktivnosti kao i samog psiholoskog uticaja na krajnjeg kupca.
Naravno sve to je vise potrebno onim koji se bore za poziciju a koji nemaju bas tako dobre uslove da se izbore za neko mesto pa je podmazivanje i popunjavanje rupa na takav nacin nekad i neophodno.

Da ne duzim dalje,kao i za svaku temu mogao bih da napisem esej,ali i ovako sam preopsiran.
Ko razume shvatice.

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jpg
FrekFencija

:: Jel rec o testovima iz Digitala? x
:: Gde ste moderatori

:
f0rever Re: Re: Re: Re: ...@ Teddy Bear 30.09.2011. 04:49 #363989

broj poruka: 3827
Koja je razlika izmedju Athlon II X4 i Phenom II X4? L3 kes samo.

To sto je ovaj tvoj primerak `vrhunski` - jbg. Ali ima Propusa koji doguraju do 3,8GHz lagano. L3 kes utice na performanse mizerno, ajde da kazemo 10% najvise. Dakle, to nikako nije argument da Phenom moze nesto sto Athlon ne moze. Cak imas i na Internetu da vidis razliku izmedju L3 kes hendikepa.

Bas nesto ne mogu da razumem da bi Athlon II X4 klokovan na 3,7- 3,8GHz gusio GTX460... Ajde klokovanog 560ti i mozda, ali pitanje je i to.

Ako neko `gusenjem` naziva gubitak od 5-6 FPSa na vec postojecih 40-50... Treba da se zapita zasto je dao 150+ evra za 2500k...

Athlon II X4 640 3,4GHz / 3GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4A77TD/CuCore Asus HD6770 1GB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w

:: Opet, ja sam rekao Athlon, NE Phenom... Mada ce i on jos malo da stuca, dobro rece mortificat..

:: :: Tacno tako, nasvirana moja 470 sa P II x6 koji sa defaultnih 2.8 radi na 3.2ghz - 24/
:: :: Nikada nijedna igra mi nije seckala stucala i slicno..
:: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: Mis: Mx51
:: :: Philips 22
:: :: :: Ne stucaju generalno, to je glupost... Stucaju mozda sa X2 ne sa X4 i X6..
Miskonius @Psycho 30.09.2011. 09:56 #363996

Molim te nemoj da stajes, ispisi 2 stranice ove teme ako treba ali kazi sta ti je na dusi.
Tvoji uporedni `testovi` HW su nadaleko i nasiroko poznati, kako po svojoj metodici,
objektivnosti tako i po svojoj kredibilnosti.
Nemoj da si nesto precutao, samo napred.

Mortificat Re: Kakva zamena teza... 30.09.2011. 12:13 #364018

Ne, a to mrtav-`ladan neću da kažem, već sam napomenuo da bih voleo da vidim OC PII. I na ovom testu ima nekih imperfekcija, mada je veoma dobro koncipiran, pa ne bih da teram mak na konac. Ovde završavam raspravu vezanu za ovu temu.

Što se tiče poslatih testova, veoma su nekompletni, jer su rađeni testovi sa kartama iz srednjeg segmenta, dakle bez high end i enthusiastic karti. Meni je to neozbiljno, što su pokušali da nadomeste konstatacijama da su odradili čak 288 testova i ograđivanjem kako bi svako dublje ulaženje postalo nezahvalno i neefikasno. Možda bi trebalo da se ugledaju na ovaj `neefikasan test`.

Za poslednje dve rečenice iz tvog posta, mogu da kažem da su smišljeno-manipulativne, ali pisane i pod uticajem hormona, jer način na koji si me predstavio baca senku na prethodni deo teksta i fokusira se na moju ličnost.
Kako sam svoju reč održao, mogu ti samo reći da pogledaš u svoje dvorište, pa zatim kod komšija, svašta možeš pronaći u njihovom đubretu. A i forum polako stiče utisak koje ti je omiljeno štivo, tako da su optužbe na moj račun samo pokušaj da me predstaviš u drugom svetlu. Hvala ti na tome.

A za ovo sa `trećim`, imam pitanje, da li bih ja trebao da izlistam članove koji su po retorici kompatibilni sa tobom? Ukoliko se radi o uslovno-potvrdnom odgovoru, moram priznati da bih radije zaobišao uplitanje na tu temu.
Pozdrav.

:: Ti u stvari mrtav ladan hoces da kazes da samo (i iskljucivo) sa OC i7 2600k je moguce izvuci maximum iz 570 gtx
:: Po toj analogiji ako AMD x4 daje -8% fps onda je i 2500k , koja daje 5% manje, takodje bottle neck? X
:: Ili mozda nije ?
:: I sta fali uvodjenju novog parametra (cene) u raspravu
:: Meni je cena kao svojevrstan paradoks vrlo korisna, niko nije rekao (niti to moze) sta moze da se spomene a sta ne moze
:: Sta fali argumentu da se po 250 % vecoj ceni dobija +9% performansi? A u visim rezolucijama i sa ukljucenjem AA i AF, jos manje..
:: Poenta ovoga sto govorim, jeste da se sa i7 dobijaju fps, oni se ne `cuvaju`, dobitak sam po sebi i nije nekii ali tako je kako je
:: Na kraju krajeva tu je GPU usage koji govori sve..
:: Uloga CPU u igrama nije velika ali on opet ima neki uticaj i to sto Nvidiji
:: GPU zbog svoje kompleksnosto prebacuje dobar deo poslova na CPU po meni i nije nek
:: plus za Nvidij
:: Nije meni bila namera da raspravu uvodim ``treceg` (javlja se taj sam, ne treba njega niko da zove), vec da ukazem na izuzetnu slicnost u tvojoj i njegovoj retorici koji ti zelis da zoves objektivnom, ako se to uopste i moze nazvati retorikom..
:: Sto se tice tvoje vere u verodostojnost ovog testa, pre nego sto sam ti poslao testove (po rezultatima gotove indenticne ovim) znas vec cije, ti si se vec unapred ogradio od tih testov
:: `jer njih sponzorise AMD` iako te testove nisi bio ni video, niti pratis rad tih ljudi
:: Nisam primetio da si promenio misljenje, ovo moje pitanje je sasvim logicno
:: Inace bravo sto si odrzao rec i nasu prepisku zadrzao za sebe
:: Nije da me nesto posebno briga, ali to ipak otkriva nesto o tebi iza te akademske fasade
Miskonius Re 30.09.2011. 12:36 #364023

Nisi odrzao rec.
`Treci` se cak 2 puta `izleteo` (namerno/slucajno, nebitno) u vezi onoga sto smo ja i ti pricali i sto je mogao da zna samo ako je citao moje e mail poruke.
Razgovore sa takvom tematikom ovde nisam vodio.
Sta te spopalo da se bavis mojim hormonima?
Imam sasvim normalan zivot i nemam nikakvih problema sa njima.
To sto ti vise nemas argument pa se hvatas za njih to opet govori o tebi, a i meni
sa kojim ljudima treba obavljati korespodenciju a sa kojima ne..
Kraj za ovu temu sto se tice mene.

Tristram Hormoni, a? 30.09.2011. 12:41 #364026

broj poruka: 1872
Oće to, eto ja recimo ćelavim od viška testosterona.
mixer93 Re: Re: Re: Re: Re: ...@ Teddy Bear 30.09.2011. 12:43 #364027

Opet ne kontas...
Ili ne citas, ili ne mozete neki da shvatite...
Nisam rekao da ne radi sa AII X4. Radi, ali zna da sece, ne da secka, vec sece... Znas kad nesto klizi, pa na koji sekund ide slideshow... pa opet radi, pa slideshow...
Vise ne mogu da objasnjavam... xD

Gde ste moderatori?

:: Koja je razlika izmedju Athlon II X4 i Phenom II X4? L3 kes samo
:: To sto je ovaj tvoj primerak `vrhunski` - jbg. Ali ima Propusa koji doguraju do 3,8GHz lagano. L3 kes utice na performanse mizerno, ajde da kazemo 10% najvise. Dakle, to nikako nije argument da Phenom moze nesto sto Athlon ne moze. Cak imas i na Internetu da vidis razliku izmedju L3 kes hendikepa
:: Bas nesto ne mogu da razumem da bi Athlon II X4 klokovan na 3,7- 3,8GHz gusio GTX460... Ajde klokovanog 560ti i mozda, ali pitanje je i to
:: Ako neko `gusenjem` naziva gubitak od 5-6 FPSa na vec postojecih 40-50... Treba da se zapita zasto je dao 150+ evra za 2500k..
:: Athlon II X4 640 3,4GHz / 3GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4A77TD/CuCore Asus HD6770 1GB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193
:: :: Opet, ja sam rekao Athlon, NE Phenom... Mada ce i on jos malo da stuca, dobro rece mortificat..
:: :: Gde ste moderatori

:: :: :: Tacno tako, nasvirana moja 470 sa P II x6 koji sa defaultnih 2.8 radi na 3.2ghz - 24/
:: :: :: Nikada nijedna igra mi nije seckala stucala i slicno..
:: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: :: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: :: Mis: Mx51
:: :: :: Philips 22
:: :: :: :: Ne stucaju generalno, to je glupost... Stucaju mozda sa X2 ne sa X4 i X6..
TheBear Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...@ Teddy Bear 30.09.2011. 13:05 #364035

broj poruka: 6502
To ce pre biti do same igre ili engine-a nego do GPU ili CPU.

:: Opet ne kontas...
:: Ili ne citas, ili ne mozete neki da shvatite..
:: Nisam rekao da ne radi sa AII X4. Radi, ali zna da sece, ne da secka, vec sece... Znas kad nesto klizi, pa na koji sekund ide slideshow... pa opet radi, pa slideshow..
:: Vise ne mogu da objasnjavam... xD

:: :: Koja je razlika izmedju Athlon II X4 i Phenom II X4? L3 kes samo
:: :: To sto je ovaj tvoj primerak `vrhunski` - jbg. Ali ima Propusa koji doguraju do 3,8GHz lagano. L3 kes utice na performanse mizerno, ajde da kazemo 10% najvise. Dakle, to nikako nije argument da Phenom moze nesto sto Athlon ne moze. Cak imas i na Internetu da vidis razliku izmedju L3 kes hendikepa
:: :: Bas nesto ne mogu da razumem da bi Athlon II X4 klokovan na 3,7- 3,8GHz gusio GTX460... Ajde klokovanog 560ti i mozda, ali pitanje je i to
:: :: Ako neko `gusenjem` naziva gubitak od 5-6 FPSa na vec postojecih 40-50... Treba da se zapita zasto je dao 150+ evra za 2500k..
:: :: Athlon II X4 640 3,4GHz / 3GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4A77TD/CuCore Asus HD6770 1GB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193
:: :: :: Opet, ja sam rekao Athlon, NE Phenom... Mada ce i on jos malo da stuca, dobro rece mortificat..
:: :: :: Gde ste moderatori

:: :: :: :: Tacno tako, nasvirana moja 470 sa P II x6 koji sa defaultnih 2.8 radi na 3.2ghz - 24/
:: :: :: :: Nikada nijedna igra mi nije seckala stucala i slicno..
:: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: :: :: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: :: :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: :: :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: :: :: :: Case:CoolerMasterElite43
:: :: :: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: :: :: CpuCooler:TitanVanes
:: :: :: :: Mis: Mx51
:: :: :: :: Philips 22
:: :: :: :: :: Ne stucaju generalno, to je glupost... Stucaju mozda sa X2 ne sa X4 i X6..
:: :: :: :: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648190.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs