poentu postavljanje teme sa istom tematikom, kada vec postoji identicna tema na ovom forumu. Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4.2Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
Aj da se dogovorimo da ne mlatimo praznu slamu vise
13.10.2011. 09:25
status: user broj poruka: 1017
I intel je usrao motku sa PIV i kako se zvase netburst ili tako nesto tehnologija. A i oni su se nadali najboljem i klokovima do krova! Pa ipak ostadose zivi i prisutni na trzistu. Doradise solidan PIII i od njega nastade Core arhitektura.
Sto se sekriati, uradice modifikovani Phenom ili Buldozer sa 8 jezgra i integrisanim grafickim cipom, sve u nizem proizvodnom procesu i eto ih opet na stazi.
Mozda tek 2014 ali kao i intel izaci ce iz promasene arhitekture polako ali sigurno bez da ikad priznaju promasaj.
Nego, kakav je thiban u odnosu na 2500k? Moram takve neke testove da prelistam, nisam baš ni pratio situaciju u zadnjih par meseci ... Jao bre šta nam napravi ovaj amd...A taman sam se ponadao da će da izbace dobru stvar. Ne želim da dodajem ulje na vatru ali mene bi bilo sramota da ovako nešto pustim u prodaju i to da mu dižem cenu reklamama tipa Prvi 8-jezgarni procesor u svetu i slično ...
Zamislite samo sastanak intelovih `šefova` u nekoj kalcelariji, čekaju zvanične testove buldožera da vide da li je to stvarno neko groundbreaking dostignuće, pa da planiraju dalji razvoj svojih proizvoda ako BD bude toliko dobar ...Kad ono posle objave testova buldija samo odjednom kreje smejanje i izjave tipa Ovi će sami sebe da upropaste ...hahahah ...momci, ajmo na pićAnce da vidimo šta ćemo. Da li da uopšte izbacujemo Ivy, ili da pustimo sandy dok amd ne uradi nešto po pitanju buldija....
e ...smejem se a u stvari plačem ...trebao bi da menjam ovu moju kantu uskoro a već vidim kako 2500k ide na preko 200e.
Eto, ti kontradiktornosti... Tebi je svaka od ovih tema besmislena, sa ciljem da nekog provocira, smara, nervira, a opet si ti najglasniji u takvim temama. Ni jednu konstruktivnu reč nisi napisao, sem da je procesor sranje i da te nervira otvaranje ovakvih tema. Tema nije ložačka, već čisto informativna sa željom da se podstakne diskusija obzirom na aktuelne, ali i planirane tokove u IT industriji. Niko se ovde ne raduje tuđoj nesreći, kako se slobodno interpretira.
Problem foruma je što se sastoji mahom od gomile sujetnih i nezaintersovanih ljudi(da ne upotrebim teže reči). U trenucima kad se formira situacija u IT svetu koja bi ukazala na eventualne promene u poslovanju i drugačijoj postavci tržišne ekonomije i strategije i koja svakako zaslužuje polemiku na temu, momentalno se stvara otpor i kanališe sujeta, nezaintersovanost i spam! Bilo iz nemogućnosti da se pravilno sagledaju aspekti tržišta, nemogućnosti da se odoli hardverskoj pasioniranosti usko povezanoj sa idealizovanim brendom, indiferencijom proporcija globalne krize ili unutrašnjim preprekama izazvanim opštom netolerancijom i netrpleljivošću prema ljudima i delima ili....ili....lil........ Mnogi od vas su aktivni na drugim forumima, pa je valjda logično da ukoliko izvesne `škakljive` teme zaslužuju diskusiju na drugim mestima, mora biti mesta za takve akte i ovde. Kako je forum lišen bilo kakave moderacije, onda to daje prostora određenoj grupi ljudi(u poslednje vreme sve više novih članova koji se oglašavaju, plus dupli profili) da unose negativnost i svojim zadrtiim stavovima(uz ličnu netrpeljivost i omalovažavanje, naravno) spreče komunikaciju i bilo kakvu raspravu na temu. Sve što se dešava ovde, dešava se i na drugim mestima, samo se takvi sankcionišu, pa i permanentno banuju, što na kraju reziltira boljim forumom i ostavlja mesta za raspravu u okvirima teme... Dobar deo će sad pomisliti:`Pa kad ti je tamo bolje, idi na te duge forume, a nas ostavi da se valjamo u blatu` i promašiće poentu. A poenta je više puta naglašena.
Mrtvo more.
:: Bas ono sto ja pricam za te gluposti, totalno nebitno , ne prakticno , neprimenljivo i nebtno.. :: :: Jer to apsolutno nicemu ne sluzi i totalno je nebitna informacija :: :: + slag na tortu procesor je obicno sranje : :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: :: :: :: :: http://hardware.benchmark.rs/vesti/amd_fx_procesor_potukao_svetski_rekord_u_overkloking :: ::
Citirao sam ti post iz razloga što si napisao da je procesor sranje, što je daleko od istine, kao i zbog prvog posta u temi. Na ovaj deo sa OC-om se nisam obazirao jer mi je jasno da imamo drugačije poglede, te nisam ni hteo da razvijam diskusiju u tom pravcu.
Dalja priča je opšteg karaktera.
:: Ajde samo malo bolje procitaj sta sam napisao i vezano za sta :: :: Taj moj post koji si citirao se odnosi NA REKORD BULDOZERA - OC , ne za ovu temu :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
Čak i da postoji ignore button na forumu, ne bih ga koristio da sakrijem tvoje ili postove nekog drugog korisnika. Smatram da svako treba nešto da kaže na temu, ukoliko je to produktivno, u suprotnom se tema zatrpava nepotrebnim digresijama. Dalje, bilo bi snobovski i nadmeno od mene da ignorišem postove drugih korisnika, na taj način bih pravio selekciju čije bih postove čitao, a čije ne, što nije u mojoj prirodi.
U ovom slučaju, ja sam inicirao temu, koju je on otvorio i smatram da je tema i više nego potrebna za podizanje svesti korisnika, bar sa stanovišta budućnosti.
Kako god hoces, moje misljenje je da su zajebali stvar i debelo podbacili , sto dize cenu intel procesorima, a to sam i rekao ovom liku da sto pre kupi intel platformu. U principu ko ima phenom II x4 - x6 ne treba da ga menja i to je to.
Sve ovo je receno u jucerasnjoj temi , i zato sam rekao da je ova tema je vec vidjena 100x, a kao sto i vids to nije samo moje misljenje...
A ako ti smeta sto ja tako mislim, sta da ti radim, jbg...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
To je jedna stvar, šta su oni uradili, nisu opravdali očekivanja, ja im takođe zameram na tome. Da je sve rečeno u jučerašnjoj temi nije, jer je prethodna zaključana, stoga je ova logičan naslednik...
LM,da ne idemo više u off, širom sveta je nemoguće naručiti BD. Na pozive za rezervacije se odgovara sa:` Imaćemo ga na stanju za dve do četiri nedelje`, što govori da je launch bio fake, tj. da su samo poslali uzorke testerima(neki su i nahvalili BD, kao guru3d), te da AMD kupuje vreme do početka-sredine novembra kako bi koliko-toliko nešto popravio. Za sada dosta ljudi razmatra ovu tezu, možda se pokaže kao istinita. Lično, mislim da je to malo vremena da predstave nov stepping, ali videćemo. Kruže i priče, da ovaj sempl AMD već duže vreme vrti, jer je slične rezultate obelodanio Obrovsky pre par meseci.
:: Eto, ti kontradiktornosti.. :: Tebi je svaka od ovih tema besmislena, sa ciljem da nekog provocira, smara, nervira, a opet si ti najglasniji u takvim temama. Ni jednu konstruktivnu reč nisi napisao, sem da je procesor sranje i da te nervira otvaranje ovakvih tema. Tema nije ložačka, već čisto informativna sa željom da se podstakne diskusija obzirom na aktuelne, ali i planirane tokove u IT industriji. Niko se ovde ne raduje tuđoj nesreći, kako se slobodno interpretira :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: Problem foruma je što se sastoji mahom od gomile sujetnih i nezaintersovanih ljudi(da ne upotrebim teže reči). U trenucima kad se formira situacija u IT svetu koja bi ukazala na eventualne promene u poslovanju i drugačijoj postavci tržišne ekonomije i strategije i koja svakako zaslužuje polemiku na temu, momentalno se stvara otpor i kanališe sujeta, nezaintersovanost i spam! Bilo iz nemogućnosti da se pravilno sagledaju aspekti tržišta, nemogućnosti da se odoli hardverskoj pasioniranosti usko povezanoj sa idealizovanim brendom, indiferencijom proporcija globalne krize ili unutrašnjim preprekama izazvanim opštom netolerancijom i netrpleljivošću prema ljudima i delima ili....ili....lil....... :: Mnogi od vas su aktivni na drugim forumima, pa je valjda logično da ukoliko izvesne `škakljive` teme zaslužuju diskusiju na drugim mestima, mora biti mesta za takve akte i ovde. Kako je forum lišen bilo kakave moderacije, onda to daje prostora određenoj grupi ljudi(u poslednje vreme sve više novih članova koji se oglašavaju, plus dupli profili) da unose negativnost i svojim zadrtiim stavovima(uz ličnu netrpeljivost i omalovažavanje, naravno) spreče komunikaciju i bilo kakvu raspravu na temu. Sve što se dešava ovde, dešava se i na drugim mestima, samo se takvi sankcionišu, pa i permanentno banuju, što na kraju reziltira boljim forumom i ostavlja mesta za raspravu u okvirima teme... Dobar deo će sad pomisliti:`Pa kad ti je tamo bolje, idi na te duge forume, a nas ostavi da se valjamo u blatu` i promašiće poentu :: A poenta je više puta naglašena :: :: Mrtvo more :: :: :: :: :: Bas ono sto ja pricam za te gluposti, totalno nebitno , ne prakticno , neprimenljivo i nebtno.. :: :: :: :: Jer to apsolutno nicemu ne sluzi i totalno je nebitna informacija :: :: :: :: + slag na tortu procesor je obicno sranje : :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Philips 22 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://hardware.benchmark.rs/vesti/amd_fx_procesor_potukao_svetski_rekord_u_overkloking :: :: ::
Ono sto nas treba da se tice kao krajnjeg potrosaca je kako ce to da utice na cene cpu-a u buducnosti? Sto bolji odnos cene/performanse.Ako bi kojim slucajem prestao amd da radi cpu,za godinu dana bi ih pravili od blata.Gori monopol od drzavnog je samo privatni monopol.Cene bi otisle u nebesa,a na novi model cpu-a bi se cekalo 2-3 g.Bilo je slicnih situacija ali ljudi brzo zaboravljau! Zato ziveo AMD i jos njih hiljadu sto prave cpu!? Pozdrav
BassivitY vidim da imas bas dosta optimizma po pitanju daljeg razvoja sto je i tema ovog threada koji sam postavio. Licno kad vidim ove njihove najave pod up to 10% za svaku godinu od njih nema nista. Problem je sto su u biznisu male i velike ribe.Vece pojedu manje.Zakon jaceg. Intel nece cekati AMD tako sto ce zrtvovati svoj tehnoloski napredak cak mislim da ce punom parom ici napred i ponuditi mnogo brze procesore po pristupacnijim cenama nebi li pokupio sav slag. Evo bas citam na benchu,kazu da Bulldozer-a i nema na lagerima vec moras da porucis i da cekas sto znaci da je zainteresovanost jako mala!Pominje se B3 jezgro,videcemo. Sve u svemu ovo up to 10% za svaku godinu je realno horror.
Cena hardvera na globalnom nivou je skocila. Nema ovo veze sa Intelom mada kod nas nasi najvise sure ato su vec krivi poslodavci i njihova pohlepa! I dalje ima da se uzme za 170-180 eur 2500K!
Sky,tacno je to sto si naveo,ALI samo dok je tu amd pa makar i ovakav kakav je trenutno.Monopol je bogom dana stvar,i ne bi bilo dobro generalno po IT trziste.Kazem,vec smo imali slicne situacije.Pa sta mislite da li bi ste kupovali nvidije ili amd-radeon po ovim cenama? Malo sutra,bili bi za 50% ako ne i duplo skuplji.Ovo sto se trenutno desava na gpu trzistu je bajka za potrosace.Zveri,nove,3g.gar.za ispod 200 eur.PESMA (mozda toga nismo ni svesni)
Hm da intel daje nove procesore po povoljnijim cenama. Pa intel se vodi profitom a ne ugadjanjem korisnicima. Cena ce biti taman takva da se na osnovu snage za dolar vise isplati intel. Zasto bi sami sebi kvarili posao. Da uniste konkurenta? Pa to ne ide kao nekad, kad jedan nestane sa trzista uleti drugi, a od ovog znas sta da ocekujes. A da ne pricamo o kaznama za monopol, za damping cena, da oni koji imaju deonice zele zaradu a ne bolju poziciju na trzistu i satiranje konkurencije.
Malo si se zaneo, ni jedna ni druga kompanija ne zele da ona druga nestane, ovako im je dobro jer treci nema gde da upadne.
Zivi bili pa videli, ako amd ne srusi cene intel ide gore.
najidealnije idealno
:: BassivitY vidim da imas bas dosta optimizma po pitanju daljeg razvoja sto je i tema ovog threada koji sam postavio :: Licno kad vidim ove njihove najave pod up to 10% za svaku godinu od njih nema nista :: Problem je sto su u biznisu male i velike ribe.Vece pojedu manje.Zakon jaceg :: Intel nece cekati AMD tako sto ce zrtvovati svoj tehnoloski napredak cak mislim da ce punom parom ici napred i ponuditi mnogo brze procesore po pristupacnijim cenama nebi li pokupio sav slag :: Evo bas citam na benchu,kazu da Bulldozer-a i nema na lagerima vec moras da porucis i da cekas sto znaci da je zainteresovanost jako mala!Pominje se B3 jezgro,videcemo :: Sve u svemu ovo up to 10% za svaku godinu je realno horror :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: FrekFencija :: :: :: :: :: ::
Jasno je to i slazem se. Ja jesam Intel fan,tacnije sam fan boljih i naprednijih uvek bio ali nikako nebih zeleo da ostane samo jedan igrac na trzistu.Monopol je opasna stvar. Samo opet me malo intrigira to oko ekonomske krize,nije ni Intel lud,kome ce da prodaje procesore ako narod nema para.Znaci morace da se prilagodjavaju trizstu na osnovu ekonomske situacije potrosackog drustva. Sto se tice AMD-a mislim da nece propasti ali nece napraviti ni radikalnije promene. Ono sto tipujem jeste da ce raditi CPU-e samo za low segment,mislim low u odnosu na Intel jer su sad vec spali ispod mainstream a sledece godine ce biti jos nize ,sledece jos nize i razlika ce biti katastrofalna. Problem je sto ce ih proizvodnja kostati a zarada ce biti minimalna. Ono sto je trebalo da bude 150 eur u nedostatku performansi bice 100 eur itd..Vrlo prosto.. Ako im to bude dovoljno da opstanu svaka cast jer na APU ne mogu da se oslone zbog loseg yield-a,mozda u jos nizem proizbodnom procesu kasnije.Novi GPU opet nece skoro a pored svega imaju jako ozbiljnog konkurenta.. Evo juce sam bas nesto trazio.. 60% trzista drzi nVidia 40% ATI.. 85% Profi grafika drzi nVidia 13% ATI
A u poslednje vreme je Intel profitirao sa integrisanim grafikama samo ne znam kako?
@KalifNS Nisi me razumeo.. Evo postavicu ti stvari na pravo mesto. Da li je Sandy Bridge skup?Nije.Pristupacan je i veoma popularna platforma. Intel ne mora da spusta cene vec naprotiv da odrzi korak da sledeca generacija Ivy Bridge bude priblizno istog cenovnog ranga.Nema tu nista monopolisticki ni najmanje . AMD sam zaostaje a to daje Intelu prostor da ostvari jos veci profit jer se cena odredjuje proporcionalno performansama Sto znaci da AMD mora ici jos nize sa cenama nego do sad! Danas je 30% sutra ce razlika biti 50% a mozda i vise a to je opet drasticni pomak. Mozda i nisam u pravu,mozda ce Intel bas da podigne cene,ko zna ali me jedina logika vodi da se to nece desiti bas upravo zbog samog trzista i ekonomske krize. A koliko znam Intel a znam dobro veoma je surov igrac,nece biti oprastanja pazi sta ti kazem a i logicno je jer je to biznis.
Evo kako ljudi, znaci nije Srbija centar sveta, znamo da nije. 170-180e za 2500k nije uopste mnogo, za nas jeste ali za normalan svet nije to tako puno, e oni upravo pozicioniraju taman koliko mogu i fino da zarade, gledajuci prvenstveno sebe i bogatije ljude Evrope a ima ih da ih nema bile bi i cene nize, eh kada bi nas gledali, mozda bi bio i za 100e skup nama, ali mi smo nesto jadno i bedno.......taman bi bilo da je jedno 25e nov ::(( Sto je najgore nama ce tako biti jos dugo dugo godina, pre bi trebali da imamo kritike na nas bedni standard nego na Intel.....
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.