Re:AMD Not Competing with Intel Anymore, Goes Mobile
29.11.2011. 20:38
status: user broj poruka: 179
Aman ljudi, dosta svađe. Tačno je da su Sky i Torta funboys, ali to sada nema nikakve veze. Ako AMD stvarno napusti desktop tržište svi smo u problemu. Pa setite se samo kako je bilo kada je Cyrix nestao, iako je bio daleko bolji od Intela. Ja sam posedovao i Intel i AMD i Cyrix procesore, i uvek sam gledao na to šta dobijam za uložen novac. Sada će Intel moći da uvaljuje i staru arhitekturu po višoj ceni jer neće imati konkurenciju i to je loše. Nisam funboy ( vidi se iz potpisa da imam NVidia GPU i AMD CPU ) ali je meni AMD uvek bio za korak ispred Intela jer sam sve aplikacije mogao da pokrenem za manje para. Da li sam imao desetak frejmova manje, baš me briga dokle god je sve to bilo igrivo ( sa uključenim efektima tpa AA i AF ) i dok su svi programi radili. Međutim sada se sve menja. Intel može da ponudi i starog Celerona za 150 eur ako nema konkurenciju.
Gigabyte MA 770-ES3, AMD Phenom II x4 955 BE, CoolerMaster Hyper TX2, 2x2 GB Kingstone DDR2 800 low profile, Palit GTX 460 768 MB, WD 320GB AAKS Black, WD 500GB AAKS Blue, LC Power 6650 GP3 V2,3, Thermaltake V4 Black, CoolerMaster Aerogate II.
Trziste ce se pretumbati sa pojavom windows 8 OS. Mnogo vise ce se kupovati tablet racunari, win 8 ce napraviti pravu malu revoluciju u KOMPLETNOJ IT INDUSTRIJI i to sledece godine...
Kao sto Gile rece ARM, nVidia(tegra), uskoro i AMD ce stancovati procesore/grafike ili ti APU jedinice koje ce se trpati u ULTRA jeftine tablet racunare razlicith dijagonala...bice dovoljni i za gejming, mocices da prikacis tastatutu i misa, imace HDMI izlaz, kaslika wifi BT 4.0 itd itd...ima takvih racunara(andoid i iOS operativni sistemi su na njima) i sad al su skupi, sledece godine ce jako dobar tablet sa recimo 13.3`` ekranom moci da se uzme za 250e,a a bice ti dovoljan za veliku vecinu operacije...Naravno treba napomenuti da je najbitniji onaj deo trzista koji je i najveci, ne zaradjuju te kompanije novac na high end platformama koje kupuju klokeri i ostali `nou lajferi`...
`Desktop` kao forma personalnih racunara ce polako gubiti udeo, kao i laptop racunari, a eksponencijalno ce rasti prodaja tablet racunara i naravno konzole za igranje...Jeidno gde ce `desktop` tj takva forma ostati nezamenjiv su serverske masine...
To je buducnost i to su prognoze, tablet racunari su buducnost, bice dovoljno snazni i dovoljno jeftini da podmire potrebe velike vecine korisnika...desktop ce postati preskup i neisplativ...
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.