Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple varao kupce u Italiji?
28.12.2011. 15:15
status: user broj poruka: 67
Cimnes kabl dok je u konektoru i sjebes ga ? Kvalitet ? Stvarno ne bih bio ljut da je riknulo nesto vise, ali ovakve gluposti nisam ocekivao od Applea.
:: Verovatno dok je bio prikacen na kabl si cimnuo taj konektor i sada pravi probleme. Lepo pravac u servis.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple varao kupce u Italiji?
28.12.2011. 15:19
status: user broj poruka: 1227
Pa sta znam, nagadjam. Ja sam cimnuo sto puta cak i polomio plastiku na tom mestu na starom 3G-u i dalje je radilo, otkud znam mozda si neki maler. Uostalom sad sa iOS 5 ako imas wifi kabl ti i ne treba.
:: Cimnes kabl dok je u konektoru i sjebes ga ? Kvalitet ? Stvarno ne bih bio ljut da je riknulo nesto vise, ali ovakve gluposti nisam ocekivao od Applea :: :: :: Verovatno dok je bio prikacen na kabl si cimnuo taj konektor i sada pravi probleme. Lepo pravac u servis.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple varao kupce u Italiji?
28.12.2011. 15:21
status: user broj poruka: 67
Ne mozes preko WIFI a da povezes uredjas sa xCodeom i da debugujes na njemu, to je problem. A i da bi wifi sync radio, moras prvo kablom da uparis uredjaj sa kompom, sto ne mozes ako ti ne radi usb konekcija.
Ja ne kapiram sta tebi nije jasano covece? 2 nedelje svaki dan, sam koristio mac book pro kao i iphone, obe igracke su papreno skupe i apsolutno ne vrede te pare, pricam ti na osnovu licnog iskustva koriscenja dve od najskupljih apple-ovih igracki...
Ja tebe ne ubedjujem u nista , a ti mene da ubedis da to vredi te pare neces nikada jer, ne vredi...
Ti bese onaj sa bencha sto hvali apple na sva usta i tamo si neki moderator? ako jesi ok, sve mi je jasno, apple treba u tom slucaju da je jos skuplji.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Ja ne kapiram sta tebi nije jasano covece? 2 nedelje svaki dan, sam koristio mac book pro kao i iphone, obe igracke su papreno skupe i apsolutno ne vrede te pare, pricam ti na osnovu licnog iskustva koriscenja dve od najskupljih apple-ovih igracki... :: :: Ja tebe ne ubedjujem u nista , :: a ti mene da ubedis da to vredi te pare neces nikada jer, ne vredi.. Priznajem da je to sizifov posao, em si umislio da on vredi 3-4x vise em kritike na takvo razmisljanje shvatas kao licne uvrede. Dok se samostalno ne uveris u svoje greske ostaces i dalje u tom zapecku, sta da ti kazem. :: :: Ti bese onaj sa bencha sto hvali apple na sva usta i tamo si neki moderator :: ako jesi ok, sve mi je jasno, apple treba u tom slucaju da je jos skuplji Nisam, hvala bogu imam pametnija posla. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
2 nedelje sam koristio mac book pro i iphone , nisam video sta je tu toliko vredno tih silnih para...
Aj sad ti meni lepo objasni zasto bi neko trebao da da mnogo vise para na mac nego na lap top istih preformansi?
I nemoj da pocinjes sa usranim softwerom jer postoje apsolutno stabilne virtualne masine koje rade evo cak i kod mene na poslu pod win 7 32 i 64. Kolega je takodje fan boj jabucar pa ispobava i evo sve radi 100% stabilno.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: 2 nedelje sam koristio mac book pro i iphone , :: nisam video sta je tu toliko vredno tih silnih para.. :: :: Aj sad ti meni lepo objasni zasto bi neko trebao da da mnogo vise para na mac :: nego na lap top istih preformansi? mnogo vise? imas pogresnu predstavu potpuno, pogledaj koliko kostaju vrhunski hp laptopovi slicnih ili istih performansi i kvaliteta. :: :: I nemoj da pocinjes sa usranim softwerom jer postoje apsolutno stabilne virtualne masine koje rade evo cak i kod mene na poslu pod win 7 32 i 64. Kolega je takodje fan boj jabucar pa ispobava i evo sve radi 100% stabilno nemam vremena da ti pisem za ovo, ali koliko ja znam hackintoshi i te gluposti dosta lose rade na PC-u. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
Pa ako su tako tehnološki i kvalitativno nadmoćni, zašto ne daju veću garanciju od ostalih, nego godinu dana, kao da kupujem neko kinesko sranje?
Za jedan ovakav Apple laptop: http://tiny.cc/gyl5f koji košta 240 000 dinara i ima samo godinu dana garancije, mogu da kupim 4 (slovima: ČETIRI) ovakva Dell laptopa: http://tiny.cc/9v9nj sa po 3 (slovima:TRI) godine garancije! Koji je to jebeni kvalitet ako ti na njega daješ samo godinu dana garancije?!Ako je toliko kvalitetan, dajte lepo 5 godina i budite onda najbolji!Šta mene zabole patka bre za njihov marketing ako ja mogu da kupim četiri odlična laptopa sa tri puta većom garancijom za te pare!Jedino za kurčenje i služi većini običnih smrtnika koji ga imaju. Jel` ima Apple nešto a da ne košta kao bubreg? Kakve komponente se ugrađuju u njih, nismo ni svesni.Pa ne bih dao za tako nešto 2400 evra(i to sa manjom garancijom od glupavih kineskih telefona), pa taman da su ga napravili od moštiju Cara Lazara i umotali u Torinski pokrov. Dok oni lepo za svoju uber-tehnologiju ne daju 5 godina garancije, za mene će uvek biti obične jajare koje nadrkanim cenama deru naivne kupce koji robuju brendovima. Ne želim da generalizujem za sve kupce, ali činjenica je da veliki broj kupaca ovih stvari samo leči svoje komplekse i pokušava da se izdigne iznad nas, običnih smrtnika.
Nije to cpu intel obican i7 to je neki sa marsa poseban, kao i taj ram i ta amd graficka...
To bre vredi da je 4x skuplje i da ima 3x kracu garanciju :)
Sad ce nemanja sve lepo da ti objasni zasto taj mac book vredi toliko puta vise od obicnih a istih lap topova dok ima 3x kracu garanciju, samo polako...
Apple je jedina IT firma koju ja znam da daje garanciju na svoje proizvode od godinu dana, za to stvarn omogu da kazem :applaud, to samo govori o `kvalitetu`.
@Abner Apple jeste preskup ko god hteo ista da kaze. Mozda pojedini produkti nisu (iMac), jer je kao All in one PC racunar i on stvarno nema neku pravu konkurenciju. Sto se tice cena iPhone 4S ima u Rusiji kod resselera cenu od `samo` 2000$ :
Aj sad da vidimo sta je dzabe ? Verovatno je konkurentski Galaxy S2 barem 30% skuplji, ako ne i vise. Pogledaj u USA cenu Kindle Fire i cenu iPad 2 i hardware koji oba imaju, pa se vrati sa istom pricom :), naravno to isto vazi i za Samsung i ekipicu u pogledu tableta :).
@nemanja
Kvalitet komponenti. Pa sigurno ce AMD da pravi skroz posebne kartice za Apple. Jedino sto im je razlicito je koliko ja znam BIOS. Isto vazi i za Intel procesore, sigurno njima nece pasti na pamet da prave poseban CPU za Apple, ta kontrola kvaliteta i te price to stvarno moze nekome drugome da se prodaje.
U iStyle-u si mogao donedavno da uzmes ATI 5770 za MacBook Pro koja je kostala ~40 000 dinara, posle su je spustili. Svi delovi koji se ugradjuju u doticne Apple laptopove imaju garanciju barem 3 godine, pojedini i dozivotnu, Apple nema nijedan jedini razlog da na sklopljen uredjaj daje garanciju godinu dana.
Samo pogledajte razliku u ceni izmedju iPhone 4S modela od 16Gb, 32Gb i 64Gb. Neko pre negde rece, kao da svaki taj modul nosi posebno kinez u hermeticki zatvorenom koferu preko pola Kine u nekom busu.
HP, Dell i Sony mogu da nauce Apple kako se pravi laptop.
Mene stvarno zanima bilo kakav argument zasto ja da platim za ATI 5770 graficku 3x od njene realne cene za PC, zasto da kupujem 30% skuplji laptop od konkurentskog sa godinom garancije, zasto da mi se na iMac-u skupi prasina posle godinu dana koriscenja ili cak da mi se pojavljuju zute fleke jer se doticni iMac zagreva ? Zasto na MacBook Pro-u ljudima temp dostize 90 stepeni, pa onda odvrnu ventilatore, da bi se isti temp spustio na neku normalnu vrednost.
E sada ti meni reci zasto bi ja kao prosecan user neki takav proizvod morao da platim 30+% skuplje u odnosu na konkurentske proizvode koji nemaju te probleme (zagrevanje) i uz sve to da dobijem garanciju od godinu dana, to me zivo zanima ?
Nemoj molim te da poredis automobile i IT. Apple i Asus trpaju iste komponente u svoje laptopove jedino sto ih razlikuje je malo bolje zavrsna izrada kod Apple-a i 30% - 50% visa cena kod Apple-a. Dok kod automobila se razlikuje sve prvo enterijer, zatim eksterijer, zatim kakvog su kvaliteta odredjeni delovi u tim automobilima itd. itd.
Super odnos prema kupcima, jesi li ti cuo da se ijednoj drugoj kompaniji desilo da je coveku odbila garanciju jer je pusac, znam da je to pojedinaca slucaj, ali opet :) ?
@Vmarc HP Envy je prakticno isti racunar u dizajnerskom smislu kao i MacBook Pro, a evo pogledaj i sam razlike u ceni :
Celih 900$, dok MBA kosta 1300$ ? Samo 400$ razlike :), za te pare mogu da kupim tablet pride :) ?
Cisto informativno Intel daje svim Ultrabook proizvodjacima 100$ pride po svakom proizvedenom Ultrabook-u za marketing. Ultrabook je Intel-ov trademark, zato Apple-u ne pada na pamet da ih tuze.
Pred iOS `revoluciju` Nokia je pokrenula MeeGo OS, koji je po recima developera bio fantastican u pogledu pisanja aplikacija, ali je ipak pojeden od strane iOS-a i Android-a.
@Dexter Virtuelna masina tek nikako ne radi. Hackintosh se solidno pokazuje.
Kome stvarno treba Mac. Pa onima koji se bave muzikom i fotografijom. Prvima koristi Logic, dok drugima je bitan Aperture jer ima par opcije koje cak ni Photoshop nema, to je meni malo neverovatno izgledalo, ali cuh od nekog zajebanog lika pa mu poverovah :).
Negde procitah da se uskoro ocekuje Siri za Android, naravno u Google-voj izvedbi .).
Licno, mis mi leteo kao lud, sve je bilo usporeno (delis resurse), ili hackintosh ili nista. Mada po meni ni to nije full dozivljaj zbog trackpada koji je Apple odradio brat bratu perfektno.
Valjda ce MS da se seti pa da malo taj trackpad poboljsa kroz sistem, jer hw-a ima, a sistem zakazuje (Win 7).
Pozdrav!
:: Kolega-shef na poslu koristi vec oj ha, nikakvi problemi , kaze 100% stabilno.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
@gile Insinuiras, nigde nisam pominjao kvalitet komponenti. Na ostala pitanja i pretpostavke ti je vec odgovreno sto na ovom forumu sto na benchu. - - - U zdravlje, nece nikome nemanja da objasnjava elementarne stvari a jos i pritom da ispada dezurni majmun i seljak i kakve vec nisam dobio epitete. /off
Izvinjavam se za off topic. DELL u Americi isto daje garanciju 1 godinu, a ne 3. Ortak zivi vec godinama u San Dijegu i skoro je kupio DELL XPS laptop (SandyB i7 sa 6GB RAM-a i nekom nVidiom) i morao je da doplati nekih 100-200 dolara da bi dobio vecu garanciju od 12 meseci. (valjda me nije izbaronisao ) DELL u Evropi daje 3 godine garanciju, ali u Americi 1g bez doplate. Jednostavno tamo su svi u obavezi da daju garanciju 12 meseci, preko toga je dobra volja proizvodjaca ili stvar doplate. I to je tako odavno, nije to nikakva novina.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
I da gile, opet si umislio nesto, nigde nisam poredio automobile i it industriju. I molim te sledeci put me tacno citiraj, procitaj deset puta sta sam napisao, a ne tu pricas kojesta kao satro odgovor meni.
Citam i neverujem pa dokle vise ?? Svi znamo ko su BMW i Mercedes Benz a takodje znamo da daju garanciju 2 godine na tehniku i 12 ili dozivotnu na karoseriju.Po vama KIA Hjundai su sad najjaci brend na svetu jer daju 7 i 8 godina garancije??? Jel se neko raspitao kako te garancije rade ?? Jel niko od vas nije imao problem da mu priznaju kad crkne ploca ili memorija ?? Ne bi reko mozes ti meni misko da das 100 gdoina garancije kad ne mogu da ostvarim pravo i to jos u ovlascenom servisu.Tipa nepravilno koriscenje i ostala mehanicka ostecenja a fazon placeno 300 evra za plocu ili 500 evra za graficku.Pricam o Asusu konkretno... Apple je gospodo draga firma broj jedan u svetu po profitu i rastu sam apple moze dobar deo americkog duga da pokrije pa vi se busajte u grudi koliko ocete.Ja od apple-a imam samo Iphone 3gs 32 GB i prezadovoljan sam i gle cuda posle 2 godine radi ko blesav i jos podrzava IOS5 ,a vise od pola android telefona ne moze ni GTA3 igru da potera a vazno da su dual core i ostalo.Apple optimizuje svoj softwer i hardver.Sve radi kao Svicina cuka dok ostali se kolju te oce te nece memorija na MSI pa grafika daje plavi ekran itd itd to kod apple nema.... Tako da batali te se pljuvanja vec pravac trzni centar usce ili neki centar probajte i kazite a to kosta 2500 evra i mala garancija to moze samo kod nas ne vidim da se druge zemlje zale na to u ostalom BMW serija 3 320 i i VW Pasat 2.0 su ista klasa ali zna se ko daje vise za pare i prostor al opet BMW daje ono sto VW nikad nece moci STRAST
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470
zar je garancija od 12meseci MALOOO .. realno imas platu 120.000$ godisnje .. pa ti nije problem svake godine da bacis `stari` lap i uzmes `novi` ... a i na taj nacin se vrti industrijski tocak ..
a da ovo je serbistan .. ako ste racunali malo koristeci se osnovnim matematickim operacijama +,-,*,/ .. vas maximum u serbistanu je 150.000e za CEO ZIVOT .. pa je vama 500e jebena investicija za koju je potrebna garancija 3strane od barem 15godina .. zalosno ali istinito ..
toliko u ameriki neko (npr. ko drzi GIROS na menhetnu) zaradi za MESEC DANA .. mislim na vasu zivotnu zaradu !!!!
s`toga neki IT uredjaji ce za vas ostati NEDOSTIZNI .. i naravno da cete pljuvati po njima ..
i ja isto pljujem po onome za sta nemam para .. bugati verjon ma dajjj .. ni pepeljaru nema .. skripi mu mahagoni ... i motor nece da upali na jahorini
Patent: `prepoznavanje broja telefona u tekstu poruke i moguce zvanje tog broja klikom..` Majmuni patentirali nešta što je Siemens M35, S35, S45, ME45... imao pre 10 godina. Nije moglo da se tapne ali je prepoznavanje broja telefona u tekstu poruke funkcionisalo. Kako mogu patentirati nešta što nisu izmislili?
Treba neka budala sad da patentira točak i da zabrani svima prodaju automobila.
:: Pa nisu ih rebnuli zbog laganja za garanciju u SAD već u Italiji :: Kakve veze imaju zakoni u SAD sa zakonima u Iatliji :: Tamo je 1g u žabariji 2g i ćao. :: :: Ovo sam čitao i nemogu da verujem :: http://www.elitesecurity.org/t442777-SAD-zabranila-uvoz-HTC-telefon :: :: Patent: `prepoznavanje broja telefona u tekstu poruke i moguce zvanje tog broja klikom.. :: Majmuni patentirali nešta što je Siemens M35, S35, S45, ME45... imao pre 10 godina :: Nije moglo da se tapne ali je prepoznavanje broja telefona u tekstu poruke funkcionisalo :: Kako mogu patentirati nešta što nisu izmislili :: :: Treba neka budala sad da patentira točak i da zabrani svima prodaju automobila. :: :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
Tako je do skoro bilo i kod nas... pa je onda drzava uvela da minimalna garancija na tehnicku robu mora biti 24 meseca... i da manje od toga ne moze...
Tako je HP pre toga davao garanciju 12 meseci ali si mogao da doplatis za 36 meseci garancije...
Jedino sto ljudi u srbistanu pamte od hranjenja do hranjenja...
@Gile23 Majstore ti od `DZBUNA` sumu nikad videti neces... imas zdravu logiku i to je dobro te bi uz malu korekciju bice ona vise nego dobra, ali onako iskreno receno nema tebi napredka dok ne izadjes iz Cackalice, a kad izadjes potrudi se da tamosnji mentalitet ostavis u roditeljskom domu... i gle cuda videces jedan sasvim novi svet...
Eh da, umalo da zaboravim, obavezno da posetis oftamologa... Videces kakva sve cuda oni umeju da naprave... Ovo je bilo apropo onih linkova za HP ultrabook koje si prilozio.
:: Bespotrebno se raspravljas, takvi ljudi ce naci i `argumente` da je njihova Zastava bolja od tvog Mercedesa jer su o datom vec unapred stekli negativan stav koji u kombinaciji sa poznatim srpskim mentalitetom i sujetom do neba ne bi prihvatili drugacije ni po koju cenu. Valjda misle da je njihov e-penis veci ako besmislenim nizom gluposti pokusaju da uvere nekog da njihova percepcija zaista ima smisla i logickog uporista a ne da zapravo pate od klasicnog tunnel visiona za koji su ponajvise kriva primitivna shvatanja pomenutih stvari ::
pa
:: Sta da ti kazem, potpuno si neupucen, uzmi malo proguglaj, edukuj se koliko kostaju delovi koji se ugradjuju u taj Mac, kog su kvaliteta, koliko Epl zaista zaradjuje na njima i koliko su oni zaista precenjeni u odnosu na ostatak proizvodjaca. Kada sve to saznas voleo bih da dodjes opet na forum ovde i da mi kazes da li je to 3-4x i koje je tvoje misljenje o svemu tome ::
@dejzan ako ti nepravilno rukujes uredjajem normalno da ti nece niko priznati garanciju. Ja sam cuo da je nekome riknuo Kingston RAM sta vec (na taj uredjaj je bila dozivotna garancija) poslao im je mail, ovi mu odgovorili, on poslao lepo u firmu ovi mu vratili nov RAM, cao zdravo ?
Automobile ne poredi sa IT-om jer nisu za poredjenje. Svi trpaju procesore istog kvaliteta, dok se kod automobila razlikuje prvo oblik karoserije, kvalitet materijala, onda jacina motora, kvalitet motora i drugi kljucni delovi, to kod IT-a nije niti ce ikada biti.
Sto se tice OS-a, lako je njima da naprave OS koji je okrenut ka 3 telefona gde je fragmentacija minimalna. Google treba da se pomuci da napravi OS koji ce raditi kako treba i na telefonu od 200 e i na telefonu od 500 e. Ta fragmentacija se smanjila sa Ice Cream Sandwich-om.
@codeus platu od 120 000 $ godisnje u Americi ima max 5% stanovnistva. Znam da je toliku platu kada se prebaci u evre imao direktor jednog sektora osiguranja. Tako da ga ti brate pretera ono bas.
A sto se tice zabrane za HTC u Americi nece da moze. Vec je HTC nasao resenje kako da to zaobidje, inace ta zabrana tek stupa na snagu negde u Aprilu 2012. A cisto informativno Apple je izgubio sudski postupak u Nemackoj od Samsung-a, ako im ne prodje zalba, prestaje istog trenutka u Deutche prodaja svih Apple uredjaja koji koriste UMTS (iPhone i ekipica :)).
@abner Cim zavrsim faks bice veselje nista se ti ne brini :). Sto se tice logike imam ja pogled na svet mnogo mnogo siri od Cackalice nego sto ti mislis, ali to nije za forum.
A sto se tice oftamologa, ja sam procitao ono Ultrabook i video specs i meni bilo dovoljno, ali kada videh sada koliko je ono cudo debelo dodje mi da ih oteram u pm. Evo tu je Acer Ultrabook :
Citat 1: To se momce zove analogija a ne komparacija. Ali dobro, nista novo da tvoje kognitivne sposobnosti docaravaju zabrinjavajuci zaostatak. Citat 2: Naravno da sam ocekivao da na it forumu ne moram eksplicitno naglasavati na kakav kvalitet mislim (kvalitet kucista, displeja, tastature itd), ali valjda da ne bi bilo zanimljivo kad se ne bi javilo par mozgova da brze bolje prokomentarise razliku kvaliteta medju komponenta. Jako tuzno.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647752. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.