Da dodam jos da tolika razlika potvrdjuje fenomenalno skaliranje 7970 karte pri oc-u odnosu na gtx580 kojoj je iako skoro udvostrucena Gpu frekvencija perfomanse tj dobitak je mizeran kad se u procentima poredi sa dobitkom pri oc-u na 7970, izgleda da je ati-amd napokon dosao do fenomenalne gpu arhitekture.
Naravno moram sad citirati tortu:
Odlican test, odlicni rezultati ove karte! Kada bude doslo vreme za apgrejd (moga sistema), NVidia ce morati ili da debelo spusti cene ili da nagura performans (Keplera), da bi inkasirala moju lovu.
Mozda sam pogresio?Mozda treba E moj Dordje KISELO grozdje :) Mnogo tebi jos treba da savladas gradivo. Sintetika zavisi od mnogo faktora.Od drivera,od arhitekture kao i od samog CPU-a. Ukupan score GPU-a zavisi i od snage CPU-a i njegove frekvencije a to se opet odnosi na iskoriscenja potencijala same karte. Evo npr prost primer: http://hwbot.org/submission/2221504_me4me_3dmark11___performance_geforce_gtx_580_12356_marks
Skaliranje u sintetici nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa live gamingom ! Kao sto sam ti rekao ne igra se 3D Mark ali ti izgleda sedis na usima. Bas si fin zakljucak doneo na osnovu 3D Marka.Jako povrsno sto samo implicira na kom nivou je tvoje znanje tj neznanje!
Ne zelim da ulazim u rasprave i mislim da je HD7970 solidna kartica, i da orpavdava cenu, ali definitivno ovo sto je Sky rekao - slazem se sa njim(konkretno za ovaj post).
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Mozda sam pogresio?Mozda treba E moj Dordje KISELO grozdje : :: Mnogo tebi jos treba da savladas gradivo :: Sintetika zavisi od mnogo faktora.Od drivera,od arhitekture kao i od samog CPU-a :: Ukupan score GPU-a zavisi i od snage CPU-a i njegove frekvencije a to se opet odnosi na iskoriscenja potencijala same karte :: Evo npr prost primer :: http://hwbot.org/submission/2221504_me4me_3dmark11___performance_geforce_gtx_580_12356_mark :: :: Skaliranje u sintetici nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa live gamingom :: Kao sto sam ti rekao ne igra se 3D Mark ali ti izgleda sedis na usima :: Bas si fin zakljucak doneo na osnovu 3D Marka.Jako povrsno sto samo implicira na kom nivou je tvoje znanje tj neznanje :: :: I opet,mene interesuje potencijal chipa pa kao sto rekoh evo nesto iznad i1600 Mhz :: http://hwbot.org/submission/2221246_nickshih_3dmark11___performance_geforce_gtx_580_13144_mark :: :: Kao svaki pravi sportista pozdravljam pobednika ali ja i nisam komentarisao score vec frekFenciju :: :: @Vlado druz :: Sve najbolje i dobar provod :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jp :: AMD= *Advanced Marketing Deception*Another Major Disappointment* :: ::
Sta kenjas covece pa ti si prvi postovao rezove u sintetici koje sam pogledao i prokomentarisao, izgleda ti igras markove cim si to prvo i okacio. Druga stvar, pa zar ti nisi prvi tvrdio ranije da gpu skor ne zavisi toliko od cpu-a??? IZGLEDA TI SAMO BALJEZGAS RAZNA KONTRADIKTORNA SRANJA KAKO KAD TI ODGOVARA???!!! Treca stvar, nauci matematiku iz osnovne, proporcije i procente pa onda seri o it-u, mada vidim da si se u ovoj temu u odnosu na proslu popravio dosta u tom pogledu, ko je pratio shvatice .)
Covece ti si car... pa bolje se mani corava posla... posto je prepirka sa slepcem bas to `corava posla`...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Sta kenjas covece pa ti si prvi postovao rezove u sintetici koje sam pogledao i prokomentarisao, izgleda ti igras markove cim si to prvo i okacio :: Druga stvar, pa zar ti nisi prvi tvrdio ranije da gpu skor ne zavisi toliko od cpu-a??? IZGLEDA TI SAMO BALJEZGAS RAZNA KONTRADIKTORNA SRANJA KAKO KAD TI ODGOVARA???!! :: Treca stvar, nauci matematiku iz osnovne, proporcije i procente pa onda seri o it-u, mada vidim da si se u ovoj temu u odnosu na proslu popravio dosta u tom pogledu, ko je pratio shvatice .)
Sky brate, karta se odlično klokuje, ne razumem zašto ne možeš da se pomiriš sa tim i skrećeš temu u pravcu svadje, nekog novog dokazivanja, izricanja nekih nebitnih stavki i činjenica.
Momci se raduju dobrim rezultatima koje je ova karta pokazala u klokovanju, i ne razumem zbog čega uživaš u kvarenju nečijeg radovanja?
Kada nvidia bude izbacila svoju high end karticu najnovije klase videćemo šta će ona moći da ponudi, pa ćeš nam onda praviti paralelu.
Odnos default i maximalnog kloka su po meni mnogo manje važna od skora u 3D Marku, iako neću igrati 3D mark, sintetika je tu da pokaže maksimalni potencijal neke kartice, kao i kad pustiš prime i furmark, i kad testiraš hladjenje svog sistema i komponenti iako ti ni jedna samostalna aplikacija neće tako opteretiti sistem, odprilike znaš šta možeš da očekuješ od komponente i koliko može da gura, i sintetika će ti to mnogo bolje dočarati nego brojčana vrednos odnosa difolt kloka i maksimalnog stabilnog kloka gtx590 i 7979 karte. Fanstvo je boles ljudi, batalite iskoristite tu energiju i taj žar sa kojim se upuštate u prepirke na nešto drugo, neću vas poslati na pivo ili da jurite pičke, ali pravite figure od papira, šta god, samo batalite to fanstvo, najozbiljnije vam kažem :)
ovo ne znaci da treba prestati kupovati Nvidia koja isto dobra.Rekoh vec Nvidia treba da smanji cene.Vidite sta znaci monopol 7990 se vec najavljuje za 800 $ ,
@marko Gde ti vidis da ja skrecem temu na svadju?Da li sam se ikom obratio,uvredio nekog? Naprotiv vidis da konstantno pojedini nekulturni i nevaspitani useri bez manira pokusavaju mene da vredjaju i usled neznanja izvrcu moje reci.Tipicno za njih. Ja sam samo postovao ono sto sam primetio.
Ako se salim na ovaj ili onaj nacin jel to kvarenje necije srece?A radovanje ili likovanje - u ovom kontekstu zar ovde vec odavno nije deklarisano kao bolest bas upravo od takvih ljudi koji pametuju. Razlika je u tome da kad je ATI u pitanju onda se situacija postavlja kao normalna a kada je nesto drugo u pitanju onda je retardirano,bolesno,iskompleksirano..Pametan si,znas o cemu pricam.Da..da..Fanbojizam..Upravo to o cemu pricas .Crveni forum.
*********************************************************** Nismo videli pravi OC za 24h/7 .Tek tad mozemo reci da se odlicno oc-uje. Ja verujem da hoce.LN2 je sasvim druga dimenzija overklokovanja smatram da to znas.
Kao sto rekoh sintetika se ne igra i ne predstavlja realno stanje na polju performansi. Samo usputno moze da se racuna kao test za merenje sirove snage nekog grafickog akceleratora. Razlika je u tome sto je to ranije bilo mnogo pribliznije za merenje jer su i sinteticki testovi bili prostiji,engine drugaciji,drugacija setovanja,rezolucije.. Sada dosta toga zavisi i od rezolucije,ispeglanog drivera i mnostvo drugih stvari.. Naravno,uvek stoji da je i snaga karte u opticaju ali hocu da kazem da nije glavni presudni faktor. Razumes?Prethodno sam objasnio koji faktori uticaja imaju na rezultat u 3D Marku.
I da naravno smatram da je karta dobra. Za moj ukus (performanse i karakteristike) primamljiva.
Pozdrav i sve najbolje u Novoj Godini,puno zdravlja i srece ..
@Obrade Ja sam uvek bio realan sportista. Ti si me razumeo. Pozdrav i za tebe i sve najbolje u Novoj..
Re: Vidim da se razume: k`o prosecni Amerikanac u vizantijsko plavo.
30.12.2011. 21:32
status: user broj poruka: 4420
Tortice, 590gtx i 6990 su po performansama toliko slicne karte da se ne moze reci koja je bolja. Sve ide od testa do testa, od igre do igre. S tim sto 590 gtx nigde ne mozes da kupis jer niko nece da se bakce sa tim sranjem (mislim na proizvodjace), dok 6990 mozes da nadjes u svakoj boljoj prodavnici. 590gtx je bio samo paper launch, i nista vise od toga...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Karta 590 je bila, jeste i jos ce neko vreme (do pojave Keplera) biti najbrza... Mozda cu uskoro da je pazarim pa cu da vam pijem krv na slamku, crvengacani.. :: :: ::
Super kartica. Me samo kod atija nervira ta fizika koku njihovi chipovi ne podrzavaju. Inace nadamo se lepim cenama. koja je cena 7970?
:: Poznati overkloker Shamino oborio rekord na HWBot-u za 3DMark 11 i 3DMark Vantage za single GPU kartu, karta je hladjena sa LN2, overklokovana na cak 1700/2000 MHz za gpu/memoriju. Vantage P54725, 3DMark11 P15063 :: :: http://alturl.com/ofqrf
Definitivno si u pravu... To je vecna boljka AMDeke, kad god je imao bolji proizvod od nVidije ili Intela bio je skuplji... Neko bi rekao zakon trzista... a ja bih to nazvao nedoslednost poslovne politike ma da im dobro dodje da se odrze bar nosom iznad govana posto su stalno na ivici finansijske propasti...
Nama treba jos minimum jedan a vise nego pozeljno jos dva solidna proizvodjaca GPU-a bas kao sto je bilo nekad... ATi, nVidia, Intel, Martox, S3... To su bila vremena kad su se prodavci medjusobno borili za kupce a ne kao sad kad nas prvo deru zeleni, pa onda crveni, po opet zeleni i tako u nedogled...
Slicno je bilo i sa HDD-ovima, dok ih je bilo 6-7 koji su pravili diskove diskovi bili dzaba, sad in ima samo dva velika proizvodjaca i cene su lagano duplirane...
Sto se tice karte ova je dobra i bice dobra do pojave kartica nove generacije iz nVidija kuhinje koje ce pak biti najbolje do pojave sledece generacije AMD karitice i onda hajdmo Jovo nanovo...
Jedino sto ima hepomana koji se s vrmena ne vreme iznose pa onda malo unose, pa opet iznose... i tako u krug...
Jedino sto je zanimljivo je to da kad zeleni izbace neki proizvod koji je 15-30% bolji od crvenih to je vrhunski rezultat a kad to isto urade crveni onda je to totalno degutantno i razmatrati kao pomak unapred jer to je zastarela tehnologija tj. samo usitnjavanje proizvodnog procesa nista revolucionarno, itd..
Sto ce reci uvek se nanovo razveselim kad vidim takav komentar zato sto me podseca na Maratonce ili Ko to tamo peva, svi znamo sta ce da se desi ali je nekima to i dalje zanimljivo...
ODRASTITE I PUSTITE DRUGE DA RASTU...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ovo ne znaci da treba prestati kupovati Nvidia koja isto dobra.Rekoh vec Nvidia treba da smanji cene.Vidite sta znaci monopol 7990 se vec najavljuje za 800 $ :: ::
se predvidja cena od oko 400$. NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
I ovaj user je sa referentno mSapphire HD 7970, uspeo da overklokuje kartu na 1125/1575 MHz bez dodavanaj napona ! Znaci review-ovi su tacni izgleda, i karta se vrhunski overklokuje iako radi u startu na jako visokom kloku.
Legla im je GCN arhiktetura na 28 nm ko dupe na nošu.Baš me zanima kakvih ce perfomansi da bude Radeon 7770 alias `Cape Verde` jedina karta iz srednjeg segmenta sa GCN arhikteturom.
Zver od karte. Nisam sve komentare citao, ali dalje valjda nije islo? Sa ovim OC je dobio 20-30% poboljsanje, a i u samom startu karta ubija.
:: Neki useri na Overclock.net su vec nabavili HD 7970 :: http://www.overclock.net/t/1192382/sapphire-hd797 :: :: I ovaj user je sa referentno mSapphire HD 7970, uspeo da overklokuje kartu na 1125/1575 MHz bez dodavanaj napona ! Znaci review-ovi su tacni izgleda, i karta se vrhunski overklokuje iako radi u startu na jako visokom kloku :: :: :: ::
Pa bez dodavanja napona nije, ali ima tu mesta itekako za dodavanje napona, jos kada se pojave nereferentni modeli... Samo da ubace podrsku u Afterburner...
Sto se Unigine Heaven tice, karta razvaljuje kako odradjuje teselaciju, tu je brza oko 70% od prethodne generacije.
:: Zver od karte. Nisam sve komentare citao, ali dalje valjda nije islo? Sa ovim OC je dobio 20-30% poboljsanje, a i u samom startu karta ubija. :: :: :: :: Neki useri na Overclock.net su vec nabavili HD 7970 :: :: http://www.overclock.net/t/1192382/sapphire-hd797 :: :: :: :: I ovaj user je sa referentno mSapphire HD 7970, uspeo da overklokuje kartu na 1125/1575 MHz bez dodavanaj napona ! Znaci review-ovi su tacni izgleda, i karta se vrhunski overklokuje iako radi u startu na jako visokom kloku :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647784. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.