Clanak sa IT sveta: CI Special Interest Group radi na razvoju PCI Express 4.0 standarda koji će biti udvostručen do maksimalnog propusnog opsega od 16 gigatransfera u sekundi. PCIe 4.0 će biti poslednji standard baziran na bakru nakon čega sledi prelazak na optičku ploču. Detaljne informacije o zahtevima za sada nisu poznate ali se zna da će za ovu brzinu biti potrebni novi čipovi uz odgovarajućen napajanje i ne veću veličinu od 10 – 12’’. Predsednik PSI SIG, Al Yanes, veruje da će PCIe 4.0 eventualno biti korišćen od strane svakoga ko sada koristi 4- ili 8-lane originalni PCI Express dizajn. Očekuje se da ovu tehnologiju prvi prihvate proizvođači vrhunskih grafika i mrežne opreme.
Sto znaci sledeci Upgrade bice na 4.0 Standard, sto se mene tice.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Gen 3 ploce imaju LGA 1155 koji je takodjhe kompatibilan sa Ivy Bridge procesorima. Znaci plocu bih morao da promenim kako okrenes, posto nemam podrsku za 3.0 PCI-e. Lepo ti kaze moj zema :)
Ivy Bridge i 3.0 PCI-e cu da preskocim. Posto necu dobiti nista prelaskom.
Bice skoro propast sveta, nek propadne nije steta :)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Koliko ja znam PCI-E 3.0 cpu jos nije izasao (Ivy Bridge). A valjada zavisi od njega, a ne od toga da li je samo maticna gen3.. :: :: On topic :: Cekamo AMD7xxx :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: Hvala care :: :: Vidim da nema razloga da se jure ploce sa 3.0 :: :: :: :: Lepo rece Tristram u nekoj temi da to prave za SSD-ove na PCI-E 3.0 standardu.
Hteo sam da kazem da test koji su radili nije merodavan, jer nisu imali kompatibilan cpu (osim ako nisu koristili Ivy Bridge preko veze ). Tek kada izadje IvyB treba ga bocnuti u Gen3 plocu (recimo u Asus Maximus IV Gene - Z/Gen3 ), pa onda testirati PCI-E 3.0.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Gen 3 ploce imaju LGA 1155 koje su takodjhe kompatibilne sa Ivy Bridge procesorima :: Znaci plocu bih morao da promenim kako okrenes, posto nemam podrsku za 3.0 PCI-e :: Lepo ti kaze moj zema : :: :: Ivy Bridge i 3.0 PCI-e cu da preskocim. Posto necu dobiti nista prelaskom :: :: Bice skoro propast sveta, nek propadne nije steta : :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Koliko ja znam PCI-E 3.0 cpu jos nije izasao (Ivy Bridge). A valjada zavisi od njega, a ne od toga da li je samo maticna gen3.. :: :: :: :: On topic :: :: Cekamo AMD7xxx :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: :: :: Hvala care :: :: :: Vidim da nema razloga da se jure ploce sa 3.0 :: :: :: :: :: :: Lepo rece Tristram u nekoj temi da to prave za SSD-ove na PCI-E 3.0 standardu.
Licno mislim da u realnom radu nece biti neke razlike zato sto je razlika proporcionalna razlici izmedju pci 1.0 i 2.0. A znamo koja je razlika izmedju 1.0 i 2.0. (mizerna) slika: http://ultraphoto.org/images/p4ll3ee38z3wi4fn40gv.png
Ne daj boze da se to desi ponovo. Sta mislis koliko bi kostale graficke kartice za Full igranje? Sreca je sto je HW trenutno daleko ispred Softvera, pa imamo jeftinije grafike koje moze da teraju sve na max.
:: Odigram igru sa kartom DX 11 u Dx 9 :: Predjem je 2 puta cekajuci DX 11 Patch....[ Nema ga :: Izbrisem je :: Dodje Patch DX 11 al mu fali jos nesto...... :: :: Tako u krug u krug...i na kraju nista.. :: :: Hebes ti vise ove Americke funjare :: dok Softwer ne bude pratio u stopu hardver nema od napretka nista.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647784. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.