6 milijardi tranzistora, strah me da po ne trosi puno, dobro 28nm valjda nece preko 300w, ma da grejanje na -15 dobro dodje. Jel ima sta oko arhitekture koja je razlika u odnosu na staru, sta su to poboljsavali?
Jedina istina da sve ovo nije potvrdjeno zvanicno od nVidia. Mada u praksi mnogo puta ovakvi rumorsi su bili obistinjeni. nVidia ima prostora da izbaci ovako nesto a da li ce to na njima ostaje. Do sad nije nikad najavljivala nesto sto ne moze da uradi,niti obecavala ono sto nije uradila! Znaci prvi ofisijelni slajd koji izbace ,interview (kao sto je bilo sa GTX5xx serijom),poslednja serija,gde su tacno i precizno naglasili sta moze da se ocekuje i tako je bilo. Mada ako me secanje dobro sluzi i tad su kruzile glasine oko GTX580 kartici koja treba da se pojavi pa su je mnogi nazivali fantomskom kartom i kako nVidia nema sanse da izbaci tako nesto..Jos su proglasavali propast i sl..Ubrzo je stigao GTX580 za kratko vreme na zaprepascenje svih hatera i nevernika i fanbojeva suprotnog tabora! Iskreno me nebi iznenadilo da sve ovo ovde izneseno bude deo istine i ako opet kazem nista nije zvanicno potvrdjeno od strane nVidia zato i uzimamo sve to u rezervi.
P.S.Tresla se gora rodio se mis je uvek lezalo zna se kome a to su radili konstantno.. Bulldozer poslednja verzija misa koji se rodio,prethodnik Cayman mesija koga su svi iscekivali kao azdaju sa 9 glava koja ce pojesti i nVidia i sve fanove zajedno.. 7970,sve mi mirise na jos jednog misa..10-15% prednosti u odnosu na GTX580. Pravi crkvenjak :)
:: Da. Drajver forceware 3** od 285 trenutno poslednjeg. Ko i dosada trese se gora a da li ćemo videti rođenje miša ili pacova ostaje da se vidi.. :: :: :: :: GPU-Z screen je provereno fake, a sta ce biti brze od cega i kada ce izaci ne zna se tacno. :: :: :: :: :: :: :: ::
kao da se ne kupuje HD79xx dok ne izadje Kepler, jer ce biti jeftiniji ,utvrdjeno je da je to Nvidia marketing.Sto se tice perfomasni Keplera perfomanse HD7970 su dostizne(pa i prestizne) ,povecanjem Cuda jezgara ,zahvaljujuci manjem procesu.Ne znam da li Nvidia ima prototip Keplera uopste,AMD je imao radni model HD7970 pre pola godine jos.Ako neko dodje do prvih testova neka objavi.Svakako da je dobro da Nvidia izadje sto pre sa Keplerom. Ovo sto je predsednik ,dao link i moze i ne mora da bude ,jer svi oni vole da dodaju malo kada porede sa prethodnom generacijom.
250eur cena, smesna izjava, sto bi nvidia sama sebe sahranila?, ko bi vise kupovao 560ti,570,580,590 modele sa ovim perfomanasama i ovom cenom pored tako mocne i jeftine 680 karte, a i onako je gpu skrin fake stio i sam autor potrvrdjuje
i nVidia i ATi s razlogom imaju svoju cenu u skladu sa svojim kvalitetom i performansama, to niko ne osporava. A marketing mora uvek da postoji i na jednoj i na drugoj strani, e sad boze moj, onaj ko je jaci mora da ima i jaci marketing...
:: 250eur cena, smesna izjava, sto bi nvidia sama sebe sahranila?, ko bi vise kupovao 560ti,570,580,590 modele sa ovim perfomanasama i ovom cenom pored tako mocne i jeftine 680 karte, a i onako je gpu skrin fake stio i sam autor potrvrdjuje
Interesantno, mislim taj marketing, ma nema od cekanja nista, i ako budu manje cene, jednostavno ce da nestanu sa trzista sadasnje karte i zamenice ih nove, sa opet slicno formiranim novim cenama.
Aj ako neko ima da proda neki GTX580 ili ati 6970 po nekoj realnoj ceni, rado bih da kupim. :)
i ja bih rado kupio 7970, dajem pola grosa, a moze i u naturi ako moze
:: :: :: Aj ako neko ima da proda neki GTX580 ili ati 6970 po nekoj realnoj ceni, rado bih da kupim. : :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: ::
Chinese forums have recognized patterns in this spurt of anti-AMD and pro-HD 7970 imaginary-competitor product posts and banned scores of user accounts engaged in this activity
A jebemu čvarke, a baš je dobro i ushićeno zvučalo of FunSky-a.... (onaj deo o 250€, posebno).... ko` kaže čovek sam sebi, neka je i sve fake, samo da je jeftinije, odoše sve cene dole, kad ono, prcoljak.
LM - NE BIH SE SLOŽIO da su ovo AMD-ATI hejteri kao 100% tačnu konstataciju. Da nije suprotno? Evo, upravo ovde na forumu imamo takve, koji se služe istom taktikom kada predstavljaju nešto što će tek izići ili je tek izašlo iz AMD-ATI tabora, i to tako da prvo buncaju kako će biti mega-giga-ultra, van svake pameti ili realnih osnova, a onda kada to (očekivano) ne bude, sve proglase za fail, propast i slično. Ovde vidimo isti pattern, samo što još ima i priglup poziv da se ne kupuje suprotni tabor, što na našem forumu - priznajem, nema tako vulgarno i glupo rečeno.... I opet, šteta da nam izmače pojeftinjenje, jebem ih žute lažljive... nemasmo sreće, oba tabora. Možda?
Budale veruju u sreću.
:: http://www.techpowerup.com/159503/NVIDIA-Engaged-in-PsyOps-Against-HD-7970-Chinese-Forum.htm :: NVIDIA Engaged in PsyOps Against HD 797 :: Sa kineskog sajta ChipHell ,ovi sa sajta su banovali naloge sa kojih poticu price o imaginarnim superiornim perfomansama Keplera ,dumping ceni i slicno :: :: :: Chinese forums have recognized patterns in this spurt of anti-AMD and pro-HD 7970 imaginary-competitor product posts and banned scores of user accounts engaged in this activit ::
:: Charlie said SemiAccurate has the NVIDIA AIB partners that some of the listed price GK104, not $ 499 not $ 399 - but $ 299, yes just $ 299 :: :: Pa ako je ovo tacno a previse zvuci dobro da bude onda ces imati kartu za 200+ eur u rangu performansi sa 7970 HAHAHA! :: Zvuci po malo neverovatno ali ja ostavljam prostor za svaku mogucnost obzirom da znam na sta je sve sposobna nVidia jer Kepler ima mnogo veliki potencijal :: Ako je GK104 mali chip znaci da ce i manje da kosta stoga svako bi se radovao da za 200 i kusur jevreja ima tako brzu kartu :: To stvarno treba doziveti :: Naravno svako svestan nece verovati svemu sto mu se poturi pod nos i zato dok se karte ne pojave zvanicno to je jedino legitimno ::Ako se performanse sa ovog slide-a obistine bice veselo ::http://wccftech.com/leaked-nvidia-generation-performance-slide-pits-upcoming-flagship-gk100-kepler-based-geforce-gtx-780-gtx-580/
Sta je bre ovo? 90-130%? Samo posle pomeni AMD-ov marketing hahahaha
Jedino sto je nVidia izjavila je da nije zadovoljna performansama Tahiti-ja (HD7970), a Keplera nisu spominjali, ovo ostalo slajdovi, screen-ovi i slicno sa raznih sajtova i foruma je 99% fake, za GPU-Z screen na osnovu kog je i otvorena ova tema je provereno fake, potvrdio sam W1zzard koji radi GPU-Z.
:: :: Charlie said SemiAccurate has the NVIDIA AIB partners that some of the listed price GK104, not $ 499 not $ 399 - but $ 299, yes just $ 299 :: :: :: :: Pa ako je ovo tacno a previse zvuci dobro da bude onda ces imati kartu za 200+ eur u rangu performansi sa 7970 :: HAHAHA! :: :: Zvuci po malo neverovatno ali ja ostavljam prostor za svaku mogucnost obzirom da znam na sta je sve sposobna nVidia jer Kepler ima mnogo veliki potencijal :: :: Ako je GK104 mali chip znaci da ce i manje da kosta stoga svako bi se radovao da za 200 i kusur jevreja ima tako brzu kartu :: :: To stvarno treba doziveti :: :: Naravno svako svestan nece verovati svemu sto mu se poturi pod nos i zato dok se karte ne pojave zvanicno to je jedino legitimno :: ::Ako se performanse sa ovog slide-a obistine bice veselo :: ::http://wccftech.com/leaked-nvidia-generation-performance-slide-pits-upcoming-flagship-gk100-kepler-based-geforce-gtx-780-gtx-580/ :: :: Sta je bre ovo? 90-130%? Samo posle pomeni AMD-ov marketing hahahaha
Onda ladno mogu da bace sve GT570 i GT580 jer to vise niko nece kupovati cak ni ROMI na pijaci...
Ili ce da spuste gore pomenute u mase a da prave neke pare na novim... sto je stvarno tesko da teze ne moze biti... definitivno fali treci igrac jer su i jedni i drugi poceli da deru bezobrazno da bezobraznije ne moze...
Za cenu TOP modela graficke mogu da se kupe obe konzole i da se igra daleko vise i daleko bolje nego na PC-u...
To je nVidija. Superiorna arhitektura. Kako tako nešto (izuzetno fantastično) može da bude jeftinije od AMD-ovog krša??? Ako AMD dere sa cenom 7970, šta mislite da nVidija neće drati još više??? Posebno ako budu bolji, pa to bolji bilo i makar malo.
:: Jedino sto je nVidia izjavila je da nije zadovoljna performansama Tahiti-ja (HD7970), a Keplera nisu spominjali, ovo ostalo slajdovi, screen-ovi i slicno sa raznih sajtova i foruma je 99% fake, za GPU-Z screen na osnovu kog je i otvorena ova tema je provereno fake, potvrdio sam W1zzard koji radi GPU-Z
Iz mojih par reci si mogao zakljuciti da i sam smatram da su slajdovi ocigledno fake. Uostalom to sto nVidija nije preuzela zasluge za slajdove ne znaci da to nije njihovo delo, uostalom to najbolje Sky zna kada po automatizmu fake slajdove AMD-a brze bolje pripise marketing odeljenju amd-a. Uostalom, njega sam citirao i njemu se obracam, on ce razumeti o cemu pricam, nema potrebe da izigravas drvenog advokata, ali u svakom slucaju hvala na ponovljenim informacijama. :: :: :: :: Charlie said SemiAccurate has the NVIDIA AIB partners that some of the listed price GK104, not $ 499 not $ 399 - but $ 299, yes just $ 299 :: :: :: :: :: :: Pa ako je ovo tacno a previse zvuci dobro da bude onda ces imati kartu za 200+ eur u rangu performansi sa 7970 :: :: HAHAHA! :: :: :: Zvuci po malo neverovatno ali ja ostavljam prostor za svaku mogucnost obzirom da znam na sta je sve sposobna nVidia jer Kepler ima mnogo veliki potencijal :: :: :: Ako je GK104 mali chip znaci da ce i manje da kosta stoga svako bi se radovao da za 200 i kusur jevreja ima tako brzu kartu :: :: :: To stvarno treba doziveti :: :: :: Naravno svako svestan nece verovati svemu sto mu se poturi pod nos i zato dok se karte ne pojave zvanicno to je jedino legitimno :: :: ::Ako se performanse sa ovog slide-a obistine bice veselo :: :: ::http://wccftech.com/leaked-nvidia-generation-performance-slide-pits-upcoming-flagship-gk100-kepler-based-geforce-gtx-780-gtx-580/ :: :: :: :: Sta je bre ovo? 90-130%? Samo posle pomeni AMD-ov marketing hahahaha
Top modeli jesu skupi, sreća što nam ni za kurac ne trebaju, možeš s kartom od 150€ da se igraš kao gospodin. E, sad, ko ima para na bacanje nemoj ja da ga ustavljam da ih potroši, samo napred.
:: :: Ili ce da spuste gore pomenute u mase a da prave neke pare na novim... sto je stvarno tesko da teze ne moze biti... definitivno fali treci igrac jer su i jedni i drugi poceli da deru bezobrazno da bezobraznije ne moze.. :: :: Za cenu TOP modela graficke mogu da se kupe obe konzole i da se igra daleko vise i daleko bolje nego na PC-u.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Kad se proprate cene ranijih izdanja, recimo od 4850 i 8800 do danas shvatite kolko je top model i jedne i druge kompanije danas skuplji, neke analize pokazuju da to u pojedinim slucajevima dostize i preko 300%
Deru zaista. Pogledajte samo segment ispod 100e, ne obecavaju nikakav napredak ovde.
Nisam se ja obracao ni tebi ni Sky-u nego samo nadovezao na tvoj post, i napisao jos nesto u vezi same teme.
:: :: :: :: Iz mojih par reci si mogao zakljuciti da i sam smatram da su slajdovi ocigledno fake. Uostalom to sto nVidija nije preuzela zasluge za slajdove ne znaci da to nije njihovo delo, uostalom to najbolje Sky zna kada po automatizmu fake slajdove AMD-a brze bolje pripise marketing odeljenju amd-a :: Uostalom, njega sam citirao i njemu se obracam, on ce razumeti o cemu pricam, nema potrebe da izigravas drvenog advokata, ali u svakom slucaju hvala na ponovljenim informacijama :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.