Možda smo mi klinci, pa ne znamo, ali ćemo sigurno naučiti. Ali mi nije jasno kako ti, matorac, nemaš veze sa životom. Napraviš temu, izlupetaš se za desetku i kada ti više od 10 ljudi dokaže kako nisi u pravu, ti skrećeš sa teme i praviš se kao da se ništa nije desilo.
Re: Re: Surround vs. Eyefinity /GTX 680 vs MSI R7970 Lightning !
04.04.2012. 21:03
status: user broj poruka: 19149
evo, da se ne biste vise prepucavali, u cast velikih experata i znalaca matematike, procentualan report, kao sto se vidi, tu je prosek zajedno svih rezolucija obe strane a onda na kraju finalna razlika i dobitnik, pa sami proveravajte (ako znate:) ali ocigledno je ko daje bolje rezultate, ne bog zna kakve ali bolje :
H.A.W.X.: nVidia > 50.096% ATi > 49.90% nVidia = 0.196%
Batman: nVidia > 56.26% ATi > 43.73% nVidia = 12.53%
BF3: nVidia > 50.87% ATi > 49.1% nVidia = 1.77%
Metro2033: nVidia > 54.62% ATi > 45.37% nVidia = 9.25%
DeusEX: nVidia > 49% ATi > 50.98% ATi = 1.98%
Dirt3: nVidia > 50.97% ATi > 49.02% nVidia = 1.95%
Just Cause2: nVidia > 51.32% ATi > 48.67% nVidia = 2.65%
Heaven3.0: nVidia > 50.45% ATi > 49.54% nVidia = 0.91%
:: Jedino gde ja vidim prednost u toj `Ultra` rezoluciji je u Batman-u i u Just Cause 2 brza je 5% :: :: U BF3 je 7970 Lightning brza za 4%, u Deus Ex-u za 17%, u Dirt 3 su iste, u HAWX 2 brza HD 7970 brza 47%, u MEtro-u HD 7970 drasticno bolja takodje... I u Heaven sa ekstremnom i normalnom teselacijom HD 7970 brza :: :: Gde si nasao tih 30% sem u Batman-u, jel znas da racunas procente :: :: :: ::
Igore brate,pa sto se trudis dzabe,tacno sam znao ko ce i kako da odreaguje,za sta ce da se uhvati,koliko ce nisko da se spusti i sa kojim zarom da brani ATI. Ali napreduju,do skoro su samo gledali slike,retko ko procita,sad su poceli i da citaju :D
morao sam, kad sam video da je meda nasao cak 47% bolji score 7970 u HAWX2, bilo mi malkice cudno
:: Igore brate,pa sto se trudis dzabe,tacno sam znao ko ce i kako da odreaguje,za sta ce da se uhvati,koliko ce nisko da se spusti i sa kojim zarom da brani ATI :: Ali napreduju,do skoro su samo gledali slike,retko ko procita,sad su poceli i da citaju : :: :: Evo presek u 40 igara ,dijagram,procenti :: :: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=86536&d=133355884 :: :: Nego jel moze neko da mi pojasni posto sam slab sa matematikom,koliko je ovo nVidia brza :: Ako moze da mi se uprosti ono 2+2=3 i to.Hvala : :: :: :: ::
Šta podrazumevaš pod `svih rezolucija`? Onih iz testa, ili tu spadaju baš sve rezolicuje tipa 800×600 u kojoj je nVidija redovno znatno bolja od AMD-a? Ako je ovo drugo u pitanju, džaba si računao.
pa rezolucije iz testa, druge me ne interesuju niti imam te podatke, ako si pogledao test videces... tako je najbolje da se izracuna i najmerodavnije.
:: Šta podrazumevaš pod `svih rezolucija`? Onih iz testa, ili tu spadaju baš sve rezolicuje tipa 800×600 u kojoj je nVidija redovno znatno bolja od AMD-a? Ako je ovo drugo u pitanju, džaba si računao :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Pa jeste 47% u 5760x1080 HAWX2 uzmi i izracunaj 90fps je 47% vise u odnosu na 61fps kolikoo fejmova daju karte u HAWX2.
Ne znam sta si dokazao sa tim racunanjem procenata svih rezolucija, mislim niko ne spori da je overall brza karta GTX 680, cela prica u ovoj temi se svodi na 5760x1080 rezoluciju, koju je otvarac teme istakao sam. A u kojoj nazalost GTX 680 ispada sporiji od overklokovane HD 7970. Barem sto se tice ovih igara i ovog testa, a cela tema se odnosi na taj test.
:: morao sam, kad sam video da je meda nasao cak 47% bolji score 7970 u HAWX2, bilo mi malkice cudno :: :: :: :: Igore brate,pa sto se trudis dzabe,tacno sam znao ko ce i kako da odreaguje,za sta ce da se uhvati,koliko ce nisko da se spusti i sa kojim zarom da brani ATI :: :: Ali napreduju,do skoro su samo gledali slike,retko ko procita,sad su poceli i da citaju : :: :: :: :: Evo presek u 40 igara ,dijagram,procenti :: :: :: :: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=86536&d=133355884 :: :: :: :: Nego jel moze neko da mi pojasni posto sam slab sa matematikom,koliko je ovo nVidia brza :: :: Ako moze da mi se uprosti ono 2+2=3 i to.Hvala : :: :: :: :: :: :: :: ::
pa sta si se uhvatio za tu jednu rezoluciju koja ne znaci nista, prosek je najbitniji ako cemo realno i ako necemo da se prepucavamo..
:: Pa jeste 47% u 5760x1080 HAWX2 uzmi i izracunaj 90fps je 47% vise u odnosu na 61fps kolikoo fejmova daju karte u HAWX2 :: :: Ne znam sta si dokazao sa tim racunanjem procenata, mislim niko ne spori da je overall brza karta GTX 680, cela prica u ovoj temi se svodi na 5760x1080 rezoluciju, koju je otvarac teme istakao sam. A u kojoj nazalost GTX 680 ispada sporiji od overklokovane HD 7970. Barem sto se tice ovih igara i ovog testa, a cela tema se odnosi na taj test :: :: :: morao sam, kad sam video da je meda nasao cak 47% bolji score 7970 u HAWX2, bilo mi malkice cudno :: :: :: :: :: :: :: Igore brate,pa sto se trudis dzabe,tacno sam znao ko ce i kako da odreaguje,za sta ce da se uhvati,koliko ce nisko da se spusti i sa kojim zarom da brani ATI :: :: :: Ali napreduju,do skoro su samo gledali slike,retko ko procita,sad su poceli i da citaju : :: :: :: :: :: :: Evo presek u 40 igara ,dijagram,procenti :: :: :: :: :: :: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=86536&d=133355884 :: :: :: :: :: :: Nego jel moze neko da mi pojasni posto sam slab sa matematikom,koliko je ovo nVidia brza :: :: :: Ako moze da mi se uprosti ono 2+2=3 i to.Hvala : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Taj test koji je okacen se odnosi na Eyefinity/Surround = 5760x1080
Zasto su autori testa ubacili i druge rezolucije ne znam ali test se zove `NVIDIA GeForce GTX 680 Surround Gaming` Surround kod nVidia-e znaci igranje na vise monitora.
Zbog toga sam ja komentarisao samo tu rezoluciju.
A u proseku je GTX 680 brza karta i tu nema sta da se raspravlja.
:: pa sta si se uhvatio za tu jednu rezoluciju koja ne znaci nista, prosek je najbitniji ako cemo realno i ako necemo da se prepucavamo.. :: :: :: :: Pa jeste 47% u 5760x1080 HAWX2 uzmi i izracunaj 90fps je 47% vise u odnosu na 61fps kolikoo fejmova daju karte u HAWX2 :: :: :: :: Ne znam sta si dokazao sa tim racunanjem procenata, mislim niko ne spori da je overall brza karta GTX 680, cela prica u ovoj temi se svodi na 5760x1080 rezoluciju, koju je otvarac teme istakao sam. A u kojoj nazalost GTX 680 ispada sporiji od overklokovane HD 7970. Barem sto se tice ovih igara i ovog testa, a cela tema se odnosi na taj test :: :: :: :: :: morao sam, kad sam video da je meda nasao cak 47% bolji score 7970 u HAWX2, bilo mi malkice cudno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Igore brate,pa sto se trudis dzabe,tacno sam znao ko ce i kako da odreaguje,za sta ce da se uhvati,koliko ce nisko da se spusti i sa kojim zarom da brani ATI :: :: :: :: Ali napreduju,do skoro su samo gledali slike,retko ko procita,sad su poceli i da citaju : :: :: :: :: :: :: :: :: Evo presek u 40 igara ,dijagram,procenti :: :: :: :: :: :: :: :: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=86536&d=133355884 :: :: :: :: :: :: :: :: Nego jel moze neko da mi pojasni posto sam slab sa matematikom,koliko je ovo nVidia brza :: :: :: :: Ako moze da mi se uprosti ono 2+2=3 i to.Hvala : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Znači, kad je dokazano da u 5760x1080 GTX680 nije brža od klokovanog HD 7970, onda ste počeli da vadite i druge rezolucija, kako bi ipak bila brža (što je do sada već naučno utvrđeno i nema potrebe dokazivati). Još King nađe i test za 40 igara. Strašno, strašno? Ne smem ni da ga pogledam (test).
59.6-40.39 = koliko? 19.21%, a ne neverovatnih 47%
:: Pa jeste 47% u 5760x1080 HAWX2 uzmi i izracunaj 90fps je 47% vise u odnosu na 61fps kolikoo fejmova daju karte u HAWX2 :: :: Ne znam sta si dokazao sa tim racunanjem procenata svih rezolucija, mislim niko ne spori da je overall brza karta GTX 680, cela prica u ovoj temi se svodi na 5760x1080 rezoluciju, koju je otvarac teme istakao sam. A u kojoj nazalost GTX 680 ispada sporiji od overklokovane HD 7970. Barem sto se tice ovih igara i ovog testa, a cela tema se odnosi na taj test :: :: :: ::
jao boze..zivote..lutalico.. izvini, ne verujem sta mi napisa.. nema veze, veruj ti da je tako pravilno sta da ti kazem:) uporedjujes matori,racunas poredjenje.. prijatno igranje u 7mpx rezoluciji
:: Kakav crni prosek? Ako 680 može da prikaže 61 frejm (to je njenih 100%), a 7970 90 frejmova, računaj koliko je to procenata više od GTX-ovih 100% :: :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2×4GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
E nemojte sad da se zaustavljate,ako nastavite ja cu jos malo pored vas da naucim i da racunam i da sabiram i oduzimam te procente. Mozda na kraju saznam sta su decimali ? :)
@Imarkovicu Jel to neka pesma? `Ej zivote lutalico` ???
Ne kontam iz tvog posta da li si shvatio da si pogrešio, ali tvoja računaca (do koje ne znam kako si stigao) nije dobra. Odakle ti ideja da sabiraš frejmove dve karte? Treba da porediš broj frejmova dve karte i da na osnovu njih gledaš koja je karta bolja. To se druže radi preko proporcija: 61:90=100:x, a x=147,54 što znači da 7970 daje 47,54% veći broj frejmova u dotičnoj igri pri dotičnoj rezoluciji.
:: E nemojte sad da se zaustavljate,ako nastavite ja cu jos malo pored vas da naucim i da racunam i da sabiram i oduzimam te procente :: Mozda na kraju saznam sta su decimali ? : :: :: @Imarkovic :: Jel to neka pesma :: `Ej zivote lutalico` ?? ::
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648190. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.