AMD izlazi sa 3 modela FX-Serije `Vishera` (piledriver)
STRANA 2 OD 2
MaliAbner
Re: Re: Mislim stvarno...
30.08.2012. 17:31
status: user broj poruka: 7783
Pa ovo opet nije logicno... Verovatno je i taj sa 3 jezgra takav da ima jedno falicno pa opet trosi manje od onog punokrvnog sa 4 jezgra...
A kad uporedimo potrosnju cetiri jezgra AMDeke i 4 jezgra kod Intela vala bas povelika razlika...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ... zato što su jezgra i dalje tu, kao i kod prethodnika, i nisu stvarno isključena. Međutim, pri merenju u stvarnom radu, ipak su oni sa manje jezgara - štedljiviji. Tj. rade na šugavijim napajanjima i pločama, i to za manje para :: I ja očekujem petnaestak procenata, negde više a negde ništa. U proseku :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: 4 jezgra 125 :: :: 3 jezgra 95 :: :: 2 jezgra 95 :: :: :: :: Ako je smanjenje potrosnje sa 4 na 3 jezgra 30W zasto nema smanjenja potrosnje sa 3 na 2 jezgra :: :: :: :: Bar da je dodatnih 10W otisla na dole pa i da bude logicno ali ovo.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
Mislim da je to vise prednost na papiru nego sto je efektivno ,recimo AMD kod surfovanja i manje zahtevnih APP smanji frekvenciju na pola kod ukljucenog CnQ.Full load CPU gde mere potrosnju radis mozda 3-4 puta mesecno kod rendera i slicno.Na idle su svi slicni kod AMD-a iskljuce module.
:: Pa ovo opet nije logicno.. :: Verovatno je i taj sa 3 jezgra takav da ima jedno falicno pa opet trosi manje od onog punokrvnog sa 4 jezgra.. :: :: A kad uporedimo potrosnju cetiri jezgra AMDeke i 4 jezgra kod Intela vala bas povelika razlika.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ... zato što su jezgra i dalje tu, kao i kod prethodnika, i nisu stvarno isključena. Međutim, pri merenju u stvarnom radu, ipak su oni sa manje jezgara - štedljiviji. Tj. rade na šugavijim napajanjima i pločama, i to za manje para :: :: I ja očekujem petnaestak procenata, negde više a negde ništa. U proseku :: :: :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: :: :: 4 jezgra 125 :: :: :: 3 jezgra 95 :: :: :: 2 jezgra 95 :: :: :: :: :: :: Ako je smanjenje potrosnje sa 4 na 3 jezgra 30W zasto nema smanjenja potrosnje sa 3 na 2 jezgra :: :: :: :: :: :: Bar da je dodatnih 10W otisla na dole pa i da bude logicno ali ovo.. :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: ::
Dobro a sta sa onima koji cepnu oc te zarad istog utrnu c&q?
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Mislim da je to vise prednost na papiru nego sto je efektivno ,recimo AMD kod surfovanja i manje zahtevnih APP smanji frekvenciju na pola kod ukljucenog CnQ.Full load CPU gde mere potrosnju radis mozda 3-4 puta mesecno kod rendera i slicno.Na idle su svi slicni kod AMD-a iskljuce module :: :: :: :: Pa ovo opet nije logicno.. :: :: Verovatno je i taj sa 3 jezgra takav da ima jedno falicno pa opet trosi manje od onog punokrvnog sa 4 jezgra.. :: :: :: :: A kad uporedimo potrosnju cetiri jezgra AMDeke i 4 jezgra kod Intela vala bas povelika razlika.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
Koliko me je AMD iritirao sa njihovim lazima ,praznim obecanjima toliko sam sad potresen situacijom koja se odvija i iskren da budem nije mi sve jedno.. AMD sa Piledriver-om zavrsava karijeru sa Desktop ponudom u toj visoj klasi.. Ovo je poslednji Performance CPU ikad..Sto je najgore postoje indikacije i argumenti koji govore da je i ova revizija u problemu..
Pa jbg ne mozes ti dve godine za redom da zajebavas sve zive, pazite narod nije normalan on bi kupovao ali ima mnogo onih koji su presli na Intel. Zamislite da sam se ja zajebao i da mi se GA 790 XT USB 3 pokvarila 2-3 meseca kasnije. Ja bi kupio Crosshair 5 Formulu. Ali ne bi ta ploca bi mi bila zadnji zajeb radio bi tu Phenom II X4. Odmah sam ja tu ispizdeo za onu glomaznu nezgodnu drugu neispravnu GTX580 DCII, Bulldozer nije obecavao onda je izasla to leto EVGA Z68 FTW ali se meni nije dalo da kupujem SB tada jel sam imao 3-4 meseca staru plocu novu za AMD i resio da cekam tada jos Z77 FTW. Nacekao sam se znaci. To je kao od sada cekati Haswell.
Modul/par jezgara nije isto što i jedno `klasično` jezgro, per se... REALNO, Buldi ima 8 ALU (arithmetic-logic unita), ali ima samo 4 FPU (floating point unita), tako da - što se tiče masturbiranja u SuperPi, wPrime i sličnim math-heavy testovima, nije neverovatno to što je Intel brži, jerbo tu su `egal` - 4 FPU protiv 4 FPU - i Intel je brži - iz mnogo razloga: finija granularnost TurboBoost-a (i samim tim - češće `boostovanje`), više keša/per core (i brži keš) za svako od jezgara da koristi, kraći pipeline, itd... Kad su u pitanju striktno operacije/matematika sa pokretnim zarezom, LOGIČNO je - imajući u vidu usložnjenost Buldijeve strukture, da bude sporiji čak i od klasičnih Phenoma II X4. Ali ne masturbira CEO svet, po ceo dan, posmatrajući na svojim ekranima wPrime, SuperPi i slične testove kako idu...
:: 4 jezgra 125 :: 3 jezgra 95 :: 2 jezgra 95 :: :: Ako je smanjenje potrosnje sa 4 na 3 jezgra 30W zasto nema smanjenja potrosnje sa 3 na 2 jezgra :: :: Bar da je dodatnih 10W otisla na dole pa i da bude logicno ali ovo.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
:: Koliko me je AMD iritirao sa njihovim lazima ,praznim obecanjima toliko sam sad potresen situacijom koja se odvija i iskren da budem nije mi sve jedno.
:: AMD sa Piledriver-om zavrsava karijeru sa Desktop ponudom u toj visoj klasi. :: Ovo je poslednji Performance CPU ikad..Sto je najgore postoje indikacije i argumenti koji govore da je i ova revizija u problemu.
Ta glasina je već opovrgnuta. Nisi čitao prethodne teme vezane za Visheru/Piledriver.
`AMD normally just provides the following response when we ask about online rumors or breaking news - “We don’t comment on rumors.” We were shocked to hear something different when we heard back from them this morning. It was a simple one line statement that says AMD remains committed to the performance processor market. We will have to see how this unfolds in the months to come!`
`AMD obično daje sledeći odgovor kada ih pitamo o internet glasinama: `Ne komentarišemo glasine.` (`Premalo vremena - previše lažljivih i zlonamernih Intel fanbojeva` princip) :)
`AMD ostaje posvećen performance segmentu procesorskog tržišta` - to jest - biće inovijih `klasičnih` top-model procesora, a ne samo APU-a.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.