Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
FX8350 vishera vs FX8150 OBR
STRANA 2 OD 2
Drasko014 Ali 05.09.2012. 21:53 #439639

status: user
broj poruka: 446
kako god da okrenes i BD i Vishera ce da teraju igre muzikicu filmove itd,a ti testovi ma koga izbole da ne kazem sta.Testove koriste napaljeni `strucnjaci` koji daju pola caletove ustedjevine ili dignu kredu na 5 god da odrade test i da se posle puvaju sa istim po forumima.

Mozda ne znam mnogo ali recimo
fx 8120+asus m5a97pro+8gb ddr3 1600mhz+6870 Ostale komponente manje vise bitne, kom normalnom korisniku racunara nece da zavrsi posao bar 2-3 god ako ne i duze mozda 5 god.Ne racunam ovde ljude koji zaradjuju hleba od racunara i kojima treba ultra mega giga intel.Nisam FANBOY ni intela ni amd-a (do juce je samo intel bio kod mene u kucistu )samo gledam da prodjem sto jeftinije i uz to zadovoljim moje potrebe vezane za racunar.

pozzzz

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: Ali 05.09.2012. 23:03 #439652

broj poruka: 3519
Smiri se i trk na Gradac da ohladiš glavu :)

Kako god da okreneš, igre, muzika i filmovi nisu baš najzahtevniji validatori uspešnog angažovanja procesorskih resursa. Vidiš, većina korisnika se uklapa u tu množinu o kojoj govoriš, a sa stanovišta većine se percipira aktuelnost i potreba da se istoj asimiluju kako bi opravdali svoje teško zarađene novce, pri čemu se rađa i potreba da druge indivdue uvlače u taj krug :) Drugim rečima, tebe je lako ubediti da je mašina koju si naveo dovoljna za `normalnog korisnika`, što je u praksi drugačije, jer osnovni entitet `normalan korisnik` može i za manje pare da dobije te performanse ili performanse koje su mu potrebne, obzirom da nije jasno deklarisan nivo performansi koje `normalan korisnik` treba da konzumira, a da se ne odraze na njegovu psihu, budžet ili iracionalnu potrebu da rasipa novac na hw. Konfiguracija koju si naveo je ipak više namenjena nekom gornjem-srednjem segmentu, dakle nešto preko puke igranije, jer ni AMD nije pravio Zambezi samo za igranije(trebao je ispasti kao pandan Intel-ovom HT-u), mada su ga kasnije maksimalno `marketinški optimizovali` za igre.

Što se tiče Vishera-e, jedva čekam da izađe, ovo je ispolirana verzija arhitekture koja je trebala da zasija prošle godine i ukoliko uspeju da je približe mainstram Intel-u, konkurentski gledano u smislu cene, biće veoma atraktivna ponuda, jer ni IB nije zasijao kako je najavljivano.

:: kako god da okrenes i BD i Vishera ce da teraju igre muzikicu filmove itd,a ti testovi ma koga izbole da ne kazem sta.Testove koriste napaljeni `strucnjaci` koji daju pola caletove ustedjevine ili dignu kredu na 5 god da odrade test i da se posle puvaju sa istim po forumima
::
:: Mozda ne znam mnogo ali recimo
:: fx 8120+asus m5a97pro+8gb ddr3 1600mhz+6870 Ostale komponente manje vise bitne, kom normalnom korisniku racunara nece da zavrsi posao bar 2-3 god ako ne i duze mozda 5 god.Ne racunam ovde ljude koji zaradjuju hleba od racunara i kojima treba ultra mega giga intel.Nisam FANBOY ni intela ni amd-a (do juce je samo intel bio kod mene u kucistu )samo gledam da prodjem sto jeftinije i uz to zadovoljim moje potrebe vezane za racunar
:: pozzz
gliga79 Re: Ali 05.09.2012. 23:50 #439668

broj poruka: 4641
Nikome ne treba Intel da bi zavrsavao poslove.
Sve poslove ces odraditi i sa FX-om, podjednako dobro.
Ovde na forumu(a i na drugim forumima u vecini slucajeva) poenta je da se ima najbolji ili sto bolji HW, u zavisnosti od mogucnosti.
Moze i da stoji taj HW ali je cilj imati sto bolje a Intel je trenutno bolji.
Entuzijazam i teznja ka sto boljem je sustina(kao i za sve u ostalom), nema tu veze ni posao ni zarada ni bilo sta drugo.
Sve sto uradis na i7 uradices i na FX-u, i u realnom zivotu nije potreban Intel.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: kako god da okrenes i BD i Vishera ce da teraju igre muzikicu filmove itd,a ti testovi ma koga izbole da ne kazem sta.Testove koriste napaljeni `strucnjaci` koji daju pola caletove ustedjevine ili dignu kredu na 5 god da odrade test i da se posle puvaju sa istim po forumima
:: Mozda ne znam mnogo ali recimo
:: fx 8120+asus m5a97pro+8gb ddr3 1600mhz+6870 Ostale komponente manje vise bitne, kom normalnom korisniku racunara nece da zavrsi posao bar 2-3 god ako ne i duze mozda 5 god.Ne racunam ovde ljude koji zaradjuju hleba od racunara i kojima treba ultra mega giga intel.Nisam FANBOY ni intela ni amd-a (do juce je samo intel bio kod mene u kucistu )samo gledam da prodjem sto jeftinije i uz to zadovoljim moje potrebe vezane za racunar
:: pozzz
philaemos ... 06.09.2012. 00:11 #439678

broj poruka: 2743
Za obicnog korisnika je i ovo previse, pa ga opet ljudi kupuju:
http://www.apple.com/macbook-pro/features/

djokosrb Meni za 90% igara(posto je to jedino iole zahtevnije sto radim na pc-u) 06.09.2012. 02:33 #439693

broj poruka: 6876
Dovoljan i ovaj moj 955 phenom II.

Ali,i sam vidim u ponekim igrama(pre svega RTS igre koje obozavam)i koje se osetno oslanjaju na cpu da je phenoma pregazilo vreme i to sto josh kolege kazu,amd tapka u mestu,a intel ide dalje.
Zbog tog Phenoma imam ozbiljnih problema sto se tice fps-a u Shogun 2 total war,a sledece godine konacno stize nastavak moje omiljene igre serijala,Rome 2.

Ja samo vidim da meni fps (high-medium detalji,iskljucene senke,dx 11,od 8 dx 11 efekata,samo 2 ukljucena,dept of field off,large army,znaci ne broj vojnika na max)fps ume da padne na 20 u krkljancu.
Poznanik sa faksa isto ko ja hd 6870 i 4gb rama,ali i5 2500k,coveku fps nikad ispod 35,josh tera sve na high,aa i af na kraju,svi dx11 efekti ukljuceni,cak i visha rezolucija.

Znaci njemu je je tih 20 fps,sve na very high,a meni padne na medium-high podesavanjima.
Toliko,samo da ulete neke para,pa da pazarim polovnog i5 2500k+z77 ploca+cm 212evo recimo,za 4.2ghz-4.4ghz taman dovoljan cpu cooler.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

SkyFire Strasno.. 06.09.2012. 03:05 #439695

broj poruka: 18472
Ma ljudi manite se patetike.Fizika i matematika je jedini pravi put ka istini.
Filozofija nikom nije donela dobro.Meni je ok,super je,ubija,best by jer je to u opsegu mojih mogucnosti su bedni i smesni izgovori..

Evo dva jasna primera koliko se gubi u poredjenju dve platforme..
(Oba rezultata su sa benchmarka)

Bulldozer 4.7 Ghz Warhead 1080p 4xAA :

http://www.image-share.com/ijpg-1463-149.html

Ivy Bridge 4.6 Ghz Warhead 1080p 4xAA :

http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=94033&d=1344910113

Alo bre,pricamo o razlici od 14 FPS u average rezultatu i 14-15 fps u min fps sto je esktremno mnogo!U drugom primeru je malo veci klok memorije,nek odbijemo 2-3 fps razlika je opet ogromna!Koja bi budala zrtvovala ovolike frejmove zarad platforme?
Neko ko trazi maksimalne performanse uzece adekvatnu platformu jer je poenta u kompatibilnosti da se iz hardvera uzvuce maksimum,da dobijes to za sta si dao pare!
Samo fanbojevi ce da uzmu losiju i slabiju platformu i tesice sebe kako je to dovoljno i najbolje i da su svi drugi u krivu i da bacaju pare..Bla..bla..Muka mi je vise od istih prica..Patetika do bola!

Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda

djokosrb A tek 06.09.2012. 03:16 #439696

broj poruka: 6876
Kakva bi bila razlika u RTS igri nekoj,konkretno shogun 2 total war?

Pa razlika(iz mog licnog iskustva)je da je iole jacim podesavanjima kod amd-a ne igrivo,a kod i5 sandy radi na 35fps min.
Da ne govorim da tera na jacim podesavanjima+igra 1680x1050,a ja na 1280x1024.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

TheBear Razlika 06.09.2012. 08:24 #439708

broj poruka: 6502
da ne lomite glavu, vec je istestirano...

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970_CPU_Scaling/

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos @SkyFire 06.09.2012. 10:41 #439738

broj poruka: 2743
Uuuu Sky, nova makina...
Uzeo si zlo, svaka cast.

Daum Re: Re: Re: Što se tiče AMD-a, ne treba zaboraviti.. 06.09.2012. 11:48 #439761

broj poruka: 12805
Jeste ali je opet napredak, što za AMD ne može da se kaže u ovom slučaju.

Vidim ja da će moj i7 Lynnfield da izgura još koju godinu.

:: I nije to neki napredak sa SB na IB ako pogledas realno u perfomansama ,u potrosnji jeste neki napredak,ali mana IB je svi znamo preterano grejanje kada se klokuje
:: :: ali zato intel konstantno napreduje dok AMD stoji u mestu i juri repi
:: ::
:: :: :: Na jednu običnu AM3+ ploču običan korisnik može da stavi sve od najjeftinijeg single-core Semprona AM3 - preko dual core Athlona III - sve do octa-core Vishere..
:: :: :: I može da koristi bilo koji kuler koji je, recimo, kupio još u vreme socket 754 ili 939 procesora...
:: :: ::
:: :: :: A kod Intela - ako hoće najbrži 6-core procesor, mora u startu da kupi skuplju socket 2011 ploču, i NE MOŽE da koristi neki odličan kuler koji je imao, recimo, iz vremena LGA775 procesora, iako je samo u pitanju LOKACIJA RUPA, i Intel je MOGAO specifikacijom da izađe u susret potrošačima i da propiše da ploča treba da sadrži i rupe za montiranje starih LGA775 kulera
:: :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
obradmi Videcemo kakvo ce klokovanje da bude 06.09.2012. 15:24 #439797

broj poruka: 7732
jer moze da se desi da u klokovanju nadmasi IB.Rano je jos govoriti ,ali izgleda se dosta sajtova slaze da je 15 % povecanje perfomansi u odnosu na BD I verziju.

http://ournewprocessor.blogspot.com/2012/05/amd-fx-8350-fx-6300-and-fx-4320-new.html
Dexter013 @obraduj me 06.09.2012. 16:36 #439811

broj poruka: 17098
15%

Znaci meni prelazak sa pII 1055,
se ne isplati realno... E jbg.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Drasko014 Ladan Gradac Majku mu 06.09.2012. 17:20 #439825

Salazem se ja i sa tobom Morti i sa Gilgom ja samo na celu pricu gledam sa gledista Srbina sa nekom prosecnom platom i prosecnim interesovanjem za racunare i onom logikom najvise za novac.Ti duze moj (nadam se da smem da te nazovem drugom .))to gledas sa strane entuzijaste i to je ono gde cemo se ti i ja uvek razmimoici u misljenju iako se u stvari ja potpuno slazem sa tobom i ti samnom.

a jedno je sigurica visherica ulece u kuciste cim se nadje parica za to .)

pozzzz

obradmi Odnos cena perfomanse posle snizenja AMD-a 06.09.2012. 19:12 #439840

U pitanju su cenovni konkurenti

AMD FX-8120 3.1GHz BE 4 BDC 8T Box Cena: 16.500 din.

Intel Core i3-2130 2C,4T 3.4GHz Box Cena: 15.970 din.

Intel Core i3-2120 2C,4T 3.30GHz,Cena: 12.910 din.

Cene su danasnje iz Atom.rs

Cinebench 11.5 +80% vece perfomanse FX8120 u odnosu
na cenovne konkurente Core i3-2120,Core i3-2130

http://tinyurl.com/c4272ya

Adobe Photoshop CS4

http://tinyurl.com/culdosp

Cyberlink PowerDirector 8 - 1 min. HD-video incl. effecten

http://tinyurl.com/5tgc4g5

Crysis 2

http://tinyurl.com/bmxgh5z

I dalje po pitanju odnosa cena perfomanse Intel ne moze da pridje AMD-u.
Ovde izgleda AMD vesto koristi cenovnu rupu Intela ,jer je sledeci skuplji CPU
posle Core i3-2130 (15.970 din.) , Core I5 -2320 koji je oko 20 000 din ,
a koji bi mozda mogao da se poredi sa FX-8120. u zavisnosti u koje svrhe koristite CPU ,
da li za igrice ili mulltimedija obradu.Recimo Cinebench render i dalje je bolji FX8120
od Core I5 -2320 .Powerdirector render nadmocno brzi FX 8120.Crysis 2 bacaju
isti FPS i na manjim i vecim rezolucijama ,jedino gde je brzi Core I5 -2320 je
Adobe Photoshop CS4 i to za 2 sekunde brze odradi.U testu je inace I5-2310
koji je u sustini isti kao Core I5 -2320 samo sto mu je klok spusten za 100 mhz.
Drasko014 sto samo po sebi 06.09.2012. 21:09 #439850

donosi pobednika kad se uzme logika najvise za ulozeni novac

MaliAbner Re: Razlika 07.09.2012. 05:17 #439896

broj poruka: 7779
@TheBear
Pricam ja odavno da CPU nema skoro nikakvu ulogu kad se GPU optereti... sto ce reci da kad mu zadas maksimum detalja uz omeksavanja ivica i marica + neku suludu rezoluciju 2560x1440 ili jos bolje 2560x1600 CPU nema skoro nikakvog uticaja... (optimizacija je keva)
Ili recimo kad je sitauacija takva da ti je grafika nize ili srednje klase recimo neki HD6770 ili GTX560 te kartice su usko grlo na 1920x1200 tj. koji god CPU da im zabodes ima da ti daju iste rezultate pri maksimalnim setovanjima za igrice...
Tako da kod najzahtevnijih igara moras da olabavis setovanja u samoj igrici ne bi bilo Power Point prezentacije...

@Obradmi
Upravo tako kao sto kazes kad se porede pare jedna prica a ovi sto porede najbolji proizvod iz svake kuce i onda kazu da jedni kidaju te da su drugi sranje pa neka palamude do kraja sveta ako im je volja...

Meni jedino smeta to sto se AMD ne ponasa u skladu sa ekoloskim zahtevima tj. potrosnja samih CPU-a je prilicno velika u poredjenju sa konkurencijom... skoro 2X tako da na duze staze (par godina) sama potrosnja CPU-a ispegla razliku u ceni...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: da ne lomite glavu, vec je istestirano..
:: http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970_CPU_Scaling
obradmi Re: Re: Razlika 07.09.2012. 05:56 #439897

Jeste matori ,ako polazis od te logike ,onda najbolje kupis Sampron tdp 45 W,sa njime ustedis na godinu dana ,taman toliko da mozes da kupis citronadu.

:: @TheBea
:: Pricam ja odavno da CPU nema skoro nikakvu ulogu kad se GPU optereti... sto ce reci da kad mu zadas maksimum detalja uz omeksavanja ivica i marica + neku suludu rezoluciju 2560x1440 ili jos bolje 2560x1600 CPU nema skoro nikakvog uticaja... (optimizacija je keva
:: Ili recimo kad je sitauacija takva da ti je grafika nize ili srednje klase recimo neki HD6770 ili GTX560 te kartice su usko grlo na 1920x1200 tj. koji god CPU da im zabodes ima da ti daju iste rezultate pri maksimalnim setovanjima za igrice..
:: Tako da kod najzahtevnijih igara moras da olabavis setovanja u samoj igrici ne bi bilo Power Point prezentacije..
:: @Obradm
:: Upravo tako kao sto kazes kad se porede pare jedna prica a ovi sto porede najbolji proizvod iz svake kuce i onda kazu da jedni kidaju te da su drugi sranje pa neka palamude do kraja sveta ako im je volja..
:: Meni jedino smeta to sto se AMD ne ponasa u skladu sa ekoloskim zahtevima tj. potrosnja samih CPU-a je prilicno velika u poredjenju sa konkurencijom... skoro 2X tako da na duze staze (par godina) sama potrosnja CPU-a ispegla razliku u ceni..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: da ne lomite glavu, vec je istestirano..
:: :: http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970_CPU_Scaling
imarkovic Re: Re: Re: Razlika 07.09.2012. 07:28 #439898

broj poruka: 19082
kuku ala vi ranite

:: Jeste matori ,ako polazis od te logike ,onda najbolje kupis Sampron tdp 45 W,sa njime ustedis na godinu dana ,taman toliko da mozes da kupis citronadu
:: :: @TheBea
:: :: Pricam ja odavno da CPU nema skoro nikakvu ulogu kad se GPU optereti... sto ce reci da kad mu zadas maksimum detalja uz omeksavanja ivica i marica + neku suludu rezoluciju 2560x1440 ili jos bolje 2560x1600 CPU nema skoro nikakvog uticaja... (optimizacija je keva
:: :: Ili recimo kad je sitauacija takva da ti je grafika nize ili srednje klase recimo neki HD6770 ili GTX560 te kartice su usko grlo na 1920x1200 tj. koji god CPU da im zabodes ima da ti daju iste rezultate pri maksimalnim setovanjima za igrice..
:: :: Tako da kod najzahtevnijih igara moras da olabavis setovanja u samoj igrici ne bi bilo Power Point prezentacije..
:: :: @Obradm
:: :: Upravo tako kao sto kazes kad se porede pare jedna prica a ovi sto porede najbolji proizvod iz svake kuce i onda kazu da jedni kidaju te da su drugi sranje pa neka palamude do kraja sveta ako im je volja..
:: :: Meni jedino smeta to sto se AMD ne ponasa u skladu sa ekoloskim zahtevima tj. potrosnja samih CPU-a je prilicno velika u poredjenju sa konkurencijom... skoro 2X tako da na duze staze (par godina) sama potrosnja CPU-a ispegla razliku u ceni..
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: da ne lomite glavu, vec je istestirano..
:: :: :: http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970_CPU_Scaling
eVGABandit ... 07.09.2012. 07:48 #439904

broj poruka: 409
Potrosnja nikada nije bila ono zasta sam razmisljao ali da odvajam 400W za CPU klokovan e pa to nece. Jbt za Xeon treba manje. Buldi je bolesno govno kome su opravdali ostanak na trzistu umesto da su haos napravili kupci da su 1000 primeraka prodali, znas kada bi neko napravio nesto slicno. Svako ko je kupio to govno doprineo je da to rade ponovo i treba da prodje tako i sledeci put. Ako mene pitate to je 20% razlog sto sam otisao od njih, a ja kada se naviknem na nesto i kada mi je OK posle se tesko vracam da kupujem drugo prvo, bolje reci nikada. A to se odnosi i na GPU segment takodje.
Kod AMD se izgubila svaka vise realnost sta ce oni reci bilo sta da izbace, ne moraju da kazu da imaju los proizvod ali da se ne ponasaju kao da imaju 3960X za 200e.

i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW- 5870 2GB- KHX1600 2x2GB
CORSAIR Force GT120-Kingston V+64GB-WD500AAKS - Seasonic X-750-
CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310
EVGA NEX1500W Classified http://i.imgur.com/54iTG.png

imarkovic Re: ... 07.09.2012. 07:52 #439905

broj poruka: 19082
400W? sta pricas bre ti, gde nadje toliko, ti si baraba, a ne bandit hehe .. zavisi koji xeon

:: Potrosnja nikada nije bila ono zasta sam razmisljao ali da odvajam 400W za CPU klokovan e pa to nece. Jbt za Xeon treba manje
:: i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW- 5870 2GB- KHX1600 2x2G
:: CORSAIR Force GT120-Kingston V+64GB-WD500AAKS - Seasonic X-750
:: CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C31
:: EVGA NEX1500W Classified http://i.imgur.com/54iTG.pn
DmasteRNo1 Re: Re: ... 07.09.2012. 08:50 #439910

broj poruka: 6108
Lik je najveća baza podataka na dve noge, ali su ti podaci u 99% slučajeva pogrešni.

http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jpg

MaliAbner Re: Re: Re: ... 07.09.2012. 15:38 #439955

broj poruka: 7779
@DmasteRNo1
Ma nisu pogresni nego su shodno intelektu lose protumaceni i prezentovani...

@obradmi
Bas pogledah cene ovde u KL kad ono i5 2500k jeftiniji nekih 5% od FX8120...

Koju logiku primenjujemo u ovom slucaju...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Lik je najveća baza podataka na dve noge, ali su ti podaci u 99% slučajeva pogrešni
:: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp
obradmi Re: Re: Re: Re: ... 07.09.2012. 16:59 #439964

Ista logika ,u tom slucaju 2500 K ,cudi me da je takva cena u KL ,mozda je dosta trazen pa zato...

:: @DmasteRNo
:: Ma nisu pogresni nego su shodno intelektu lose protumaceni i prezentovani..
:: @obradm
:: Bas pogledah cene ovde u KL kad ono i5 2500k jeftiniji nekih 5% od FX8120..
:: Koju logiku primenjujemo u ovom slucaju..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Lik je najveća baza podataka na dve noge, ali su ti podaci u 99% slučajeva pogrešni
:: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs