Nemoj to tako povrsno da gledas..Zaista pokusavam da se slozim sa tobom veruj mi.. Nemoj zaboraviti ni da Intel nije svemocan i da su presli na 22nm koji ocigledno nije bas tako lak za proizvodnju..Pored toga implementirali su 3 gate tranzistore ..Procitaj malo o tome..
Mi jesmo naucili neke skokove koje nam Intel omogucava ali eto sad nije neka razlika ali je opet korak napred. Ivy Bridge je sasvim ok CPU.A to sto se greje je zbog usrane zvake koju je Intel ubacio..Idi na Extreme Systems pa pogledaj..Ok ,to je stvarno neozbiljno od jednog giganta kao sto je Intel,slazem se..Da li je to peh ili nemera zaista ne znam,verujem da mnogi ne znaju o cemu se radi ali kad se skine IHS i zameni pasta skine se do 20-30c verovao ili ne.. Imas temu i na benchu Ivy Bridge Scapling
Ja ti samo pokusavam da skrenem paznju da mesas pojmove.. Ovde je hardverski kvar koji je nastao usled degradacije komponenti tj usled losih komponenti koje nisu mogle da ispostuju specifikaciju karte (chipa) . Svesno su stavljane jeftinije komponente i to je narodu poturenu u nadi da ce se to sto manje primetiti!
Druga stvar Intel je imao inzinjersku gresku u projektovanju chipa za ploce..A kako je to resio,brzo i efikasno uz dogovor sa vendorima na svoju stetu ..Svi su dobili nove ploce za novom revizijom chipseta u rekordnom roku. A peh se desio iz `nepaznje` a ne iz NAMERE ..I najbolji grese..
P.S.Zar ono ti nisi imao ovaj Felermi poluproizvod o kome se govori? :D
Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
:: Slazem se, idi odmaraj : :: @Sky temperature, to donosi manje oc mogucnosti, potrebniji skuplji kuleri(voda :: I sto je najvaznije napredak u odnosu na SB :: Uzmimo primer 3570k i 2500k, ima li razlike uopste ako uzmemo cinjenicu da cu 2500k jace klokovati zbog stvari koje sam naveo.. :: :: :: :: @Adze :: :: Seti se onih prvih felermi karti sto su uvaljivali. Ono kad su pozurili da izbace poluproizvod i naplacivali dobro :: :: Ona bruka se i dan danas pamti :: :: Druga stvar je ovo sa zvakama u ivi bridge-u. Ciganisanje kako bi strpali sto vise kesa u dzep na stetu kupaca. :: :: :: :: Ovim zavrsavam pricu da se ne bi nervirao oko budalastina , imam sutra pametnija posla od presipanja iz supljeg u prazno :: :: Po najmanje mi treba zaglupljivanje u ovo dob ::
Ok, slazem se. Nova je prica u pitanju i treba je usavrsiti, zato cemo videti sta ce haswell doneti po tom pitanju. Ako se sve to bude resilo, i Intel bude nudio za istu svotu novca u odnosu na sadasnji IB modele koji su oko 25-30% jaci, ja prelazim na haswell...
Najverovatnije da hoce.. Inace taman da zamenis Felermi za Maxwell pa da se on i Haswell druze.. Jos se i rimuje :) Haswell i Maxwell,dva dobra druga,dva prijateeeee ee e ljaa :D
Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Je l` ti ono bese isao u muzicku i svirao tamo harmoniku? Ako je tako, kupi sebi barem neku Veltmajsterku, ne mora Guerini ili Tortin Dalape, pa se podseti malo, umesto sto u pola cetiri ujutro sviras onoj stvari.
obrade obrade, iskljucujes opciju da bi u drugoj varijanti mogla i nv da optuzi MS za neosnovanu optuzbu protiv nv zbog njihovog `sjajnog` operativnog sistema
E pa sad ko kome treba da se prilagodi ,Nvidia Microsoftu ili obrnuto razmisli sam . Medjutim nista novo kod programera ,uvek zaebu stvar dok se na njih ne izvrsi pritisak.
:: obrade obrade, iskljucujes opciju da bi u drugoj varijanti mogla i nv da optuzi MS za neosnovanu optuzbu protiv nv zbog njihovog `sjajnog` operativnog sistem :: :: :: :: decko popio brand new BSOD na Win8 .Microsoft optuzuje Nvidia za restartovanje i krahiranje Win8 .Radi se o GeForce 306.97 :: :: Eto i ja da se pridruzim naporima predsednika da ne uzimate felericnu robu :: :: http://www.fudzilla.com/home/item/29317-nvidia-driver-is-killing-my-windows-8-pr :: ::
Šta su ti AMD fanboyi, ovoliko pregleda i komentara i niko da spomene od vlasnika problem. Svi ćute ko zaliveni i pljuju preko ograde :D __________________ Scourge of PCBerza
Ja forum proglašavam nesposobnim da oceni pojedinačni brend, pogotovo ako se nalazi na vrhu ili dnu popularnosti ili cenovne politike. Iskompleksiranost i sistem vrednosti zasnovan isključivo na novcu, ne dozvoljava realno sagledavanje stvari. Najgori se kod nas, (a `nas` me zanimaju a ne Čikago do koje ga ne mogu i u koje ne pazarim ni ja ni oni koji ovde dolaze da im se pomogne) proglašavaju redovno oni, koji su najjeftiniji. I tačka. I ako, de fakto, valjaju, ili bar valjaju preko svoje cene. Npr. LC Power (napajanja, ne i kućišta) ili PowerColor, MSI - grafika, ECS (konfkekcijske mbd)... tako je i Sapphire, koji drži cenu, iako pravi sra?ja, verovatno na duže staze aboliran, a bogami i Asus, podebelo. Ni jedan forumaš sa brižno skupljanim skalpom `ugleda od znanja`, nema muda da proglasi Asus za ono što jeste, jer mu visoke i previsoke cene u domaćim prčvarama to ne dozvoljavaju, - da je Asus žuti proizvođač, konfekcijskog asortimana, realno ocenjeno - srednjeg i nižeg segmenta (iz kojeg iskaču pojedini proizvodi naravno), koji to radi masovno. A u našim uslovima, ispada neki vrh... Idealizovanje i fetišizam, karakteristični i za nas i za svet, sugerišu nešto drugo, a još kod nas dodatno, viša cena od ostalih zatvara u nekih i ono malo mozga s koliko su ušli u prodavnice ili internet sajtove. Jedan od onih koji je javno izneo svoje mišljenje o (očekivano vrhunskom proizvodu) je ludi Wlada, Space i štatijaznam lik... ostali, onako, sporadično, sramežljivo, da ne uđu u polemiku... nije baš kao pre, imalo je i tu problema, nije sve zlato što sija itd... Da se desi JEDNA karta koja tako funkcioniše kod PowerColora (a što se ne bi desila, ne znam... sve je to ljudski) razapeli bi ih na krst i gađali kamenjem danima. A serija? A i sa amd i nvidija čipovima, u isto vreme? Neverovatna količina Gigašit kartica sa kojima je bilo problema zadnje dve godine, i koje se listom nalaze po oglasima (najverovatnije po nekoliko puta, stvarajući još iluziju da je takvih mnogo više nego što mi se čin a sve sa `neverovatnim` brojem i brojem oglasa - u našim uslovima, domaćim), prošle su nezapaženo. Relativno. Zato što su gigašit kartice među najskupljima. Tako se provukao i Asus, i on dere sa cenom. I, na kraju... svekoliko pallamoodjenje na temu proizvođača kartica, jako je upitno... PowerColor proizvodi top modele za više `rebrandera` iliti prodavaca, a tako i Sapphire... čak se može desiti da su SVE referentne kartice baš samo od jednog od tih proizvođača, da se ubije cena konkurenciji usled mas-produkcije. Tako, i mi da se malo pokrijemo s`uši, dok se tačno ne provali šta je ko tu u stvari proizveo, na šta nalepio svoju nalepnicu, a na šta su ti šangajski brodovi nalepili na svoju ruku, i emmizirali ga ovde.
:: Ja forum proglašavam nesposobnim da oceni pojedinačni brend, pogotovo ako se nalazi na vrhu ili dnu popularnosti ili cenovne politike. Iskompleksiranost i sistem vrednosti zasnovan isključivo na novcu, ne dozvoljava realno sagledavanje stvari. Najgori se kod nas, (a `nas` me zanimaju a ne Čikago do koje ga ne mogu i u koje ne pazarim ni ja ni oni koji ovde dolaze da im se pomogne) proglašavaju redovno oni, koji su najjeftiniji. I tačka. I ako, de fakto, valjaju, ili bar valjaju preko svoje cene. Npr. LC Power (napajanja, ne i kućišta) ili PowerColor, MSI - grafika, ECS (konfkekcijske mbd)... tako je i Sapphire, koji drži cenu, iako pravi sra?ja, verovatno na duže staze aboliran, a bogami i Asus, podebelo. Ni jedan forumaš sa brižno skupljanim skalpom `ugleda od znanja`, nema muda da proglasi Asus za ono što jeste, jer mu visoke i previsoke cene u domaćim prčvarama to ne dozvoljavaju, - da je Asus žuti proizvođač, konfekcijskog asortimana, realno ocenjeno - srednjeg i nižeg segmenta (iz kojeg iskaču pojedini proizvodi naravno), koji to radi masovno. A u našim uslovima, ispada neki vrh... Idealizovanje i fetišizam, karakteristični i za nas i za svet, sugerišu nešto drugo, a još kod nas dodatno, viša cena od ostalih zatvara u nekih i ono malo mozga s koliko su ušli u prodavnice ili internet sajtove. Jedan od onih koji je javno izneo svoje mišljenje o (očekivano vrhunskom proizvodu) je ludi Wlada, Space i štatijaznam lik... ostali, onako, sporadično, sramežljivo, da ne uđu u polemiku... nije baš kao pre, imalo je i tu problema, nije sve zlato što sija itd.. :: Da se desi JEDNA karta koja tako funkcioniše kod PowerColora (a što se ne bi desila, ne znam... sve je to ljudski) razapeli bi ih na krst i gađali kamenjem danima. A serija? A i sa amd i nvidija čipovima, u isto vreme? Neverovatna količina Gigašit kartica sa kojima je bilo problema zadnje dve godine, i koje se listom nalaze po oglasima (najverovatnije po nekoliko puta, stvarajući još iluziju da je takvih mnogo više nego što mi se čin a sve sa `neverovatnim` brojem i brojem oglasa - u našim uslovima, domaćim), prošle su nezapaženo. Relativno. Zato što su gigašit kartice među najskupljima. Tako se provukao i Asus, i on dere sa cenom :: I, na kraju... svekoliko pallamoodjenje na temu proizvođača kartica, jako je upitno... PowerColor proizvodi top modele za više `rebrandera` iliti prodavaca, a tako i Sapphire... čak se može desiti da su SVE referentne kartice baš samo od jednog od tih proizvođača, da se ubije cena konkurenciji usled mas-produkcije. Tako, i mi da se malo pokrijemo s`uši, dok se tačno ne provali šta je ko tu u stvari proizveo, na šta nalepio svoju nalepnicu, a na šta su ti šangajski brodovi nalepili na svoju ruku, i emmizirali ga ovde :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
hocu da ti kazem da je apsolutno apsurdno da Microsoft tuzi nVidia za lose drajvere
:: E pa sad ko kome treba da se prilagodi ,Nvidia Microsoftu ili obrnuto razmisli sam :: Medjutim nista novo kod programera ,uvek zaebu stvar dok se na njih ne izvrsi pritisak :: :: :: :: obrade obrade, iskljucujes opciju da bi u drugoj varijanti mogla i nv da optuzi MS za neosnovanu optuzbu protiv nv zbog njihovog `sjajnog` operativnog sistem :: :: :: :: :: :: :: decko popio brand new BSOD na Win8 .Microsoft optuzuje Nvidia za restartovanje i krahiranje Win8 .Radi se o GeForce 306.97 :: :: :: Eto i ja da se pridruzim naporima predsednika da ne uzimate felericnu robu :: :: :: http://www.fudzilla.com/home/item/29317-nvidia-driver-is-killing-my-windows-8-pr :: :: ::
prodao sam pre neki dan ovde na pc berzi staru safir 6950 1gb i uzeo u emmiju 7870, prvu noc i juce nisam primetio nikakav problem, idle gpu drzi 24-27c u zavisnosti sta je upaljeno a kad je sve pogaseno i komp totatlno miruje temperatura je 21-23c, vmr1 i 2 takodje ladovina oko 25-28c. E sad prodjoh milion testova pocev od vantage-a, furmarka do sta ti ja znam i to po zilion puta pri raznim klokovima i max temp se popela za gpu na 56c a vmr1 i 2 max je bila 60c, takodje i probah jedno 4-5 naslova igara 10h ukupno za ova 2 dana i jedno vece i apsolutno nikakav problem, gpu ladovina i odusevih se oc potencijalom i stabilnoscu u igrama kad sasvim slucajno naidjoh na problem...... Komp ostao upaljen i otidoh da jedem i kad sam se vratio mrdnuh misa da komp upali monitor (podeseno da gasi monitor posle odredjenog vremena) ali nista...... crnilo na ekranu i racunar je morao da popije hard reset. Tad se bacih na ustanovljivanje u cemu je problem...... Ustanovljeno ako mi je vatrena lisica(FF) upaljen a obicno jeste sa preko 50 tabova u proseku i komp ugasi monitor u proseku (3/5 puta) komp nece upaliti sliku dok ako FF nije upaljen ovaj problem se ne manifestuje i komp normalno pali sliku na monitoru (probano 7-8 puta i sve normalno). Zna li neko u cemu je caka i da li je grafa za reklamaciju?
ni sa jednom grafom pre ove mi se nista slicno nije desavalo a ram-a imam u izobilju, inace problem sam resio guglanjem i problem sa FF je bas bio iznet od strane par clanova na jednom stranom forumu. Probao sam da vidim da li je stvarno problem na relaciji 7870-ff i stvarno jeste, evo pre 15 min mi se desilo i da je apsolutno ugaseno sve ali komp umesto da ugasi monitor i da se upali zuta dioda umesto plave na monitoru grafa je zatamnila ekran samo bez da ugasi monitor i idalje je svetlela plava dioda na monitoru, srecom kad sam mrdno misa na monitoru se ovoga puta pojavila slika. Stvarno ne znam u cemu je fora.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.