ajd da i ja spamam, posto tema nije bitna bas nesto mnogo :)
Ish kog proizvodjaca koristis za suplementaciju proteina?? Citao sam trener jedan sto je pisao, trebace mi 2.3-3.3 g/kg proteina(ne praska, nego proteina kolicinski), dakle ima da mi ode caskom celo pakovanje za nedelju i po 2 eventualno, ali ako dodam na tezini onda extra.....
:: I da ide kakve to veze ima?, nema GNC-a kod nas :: :: Mada od njih samo omega 3 vrede pomena, a meni se svidjaju sto kod njih mozes kupiti bukvalno sve od svih proizvodjaca trenutno na trzistu i sve to po prihvatljivim cenama :: :: Neka vrsta buvlje pijace za nas rekreativce :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: :: :: Pogresno si napisao `GNC`... ili namerno...? Mnogo ides u teretanu :: :: :: :: GNC :: :: http://www.gnc.com/home/index.jsp ::
Zavisi sta ti ganjas,suvu misicnu masi ili masu aka telesnu tezinu! Ako ti treba `suva` misicna masa za to su zaduzeni Whey Proteini,trenutno bih ti preporucio TwinLab posto je to za sad u Srbiji jos uvek pod Original,ostalo su poceli da muckaju u Madjarskoj,ubacuju secer i razna druga cuda.. Ranije sam uzimao Scytec Nutrition Whey Professional,opasan ukus,dobro radi ali je sad teska falsara! http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/TL633-100-Whey-protein-fuel.html
Traje oko mesec-mesec i pol,zavisi od doziranja. Mada je mera,dva puta kad treniras,jednom kad ne treniras..
P.S. Sto se tice Far Cry 3 izasao je i lek za novi patch. Igra je sad fino prepeglana,bolji je min fps,sve je kontinuirano,cini mi se da je malo i fluidnije (ne mislim na broj fps-a) !Nije ovo lose..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: ajd da i ja spamam, posto tema nije bitna bas nesto mnogo : :: :: Ish kog proizvodjaca koristis za suplementaciju proteina?? Citao sam trener jedan sto je pisao, trebace mi 2.3-3.3 g/kg proteina(ne praska, nego proteina kolicinski), dakle ima da mi ode caskom celo pakovanje za nedelju i po 2 eventualno, ali ako dodam na tezini onda extra.... ::
Hvala Sky za preporuku :) videcu i Ish sta kaze znam da je uzimao i da uzima.... :)
Inace mnogo mi je to para 6k dinara za 2kg, ne bih toliko davao, nego recimo do nekih 3-4 hiljada natamo neki put :) u danima kad ne treniram necu da uzimam, a u danima treninga kao sto sam napisao dnevno moram da uzimam da bih dodao neko kilo misicne mase(jer trenutno imam oko 75kg sa nekih 15% telesnih masti otprilike) oko 2.3-3.3 g/kg PROTEINA iz cele dnevne doze, to mu dodje oko 200g PRASKA dnevno a mzoda i vise:)
:: Zavisi sta ti ganjas,suvu misicnu masi ili masu aka telesnu tezinu :: Ako ti treba `suva` misicna masa za to su zaduzeni Whey Proteini,trenutno bih ti preporucio TwinLab posto je to za sad u Srbiji jos uvek pod Original,ostalo su poceli da muckaju u Madjarskoj,ubacuju secer i razna druga cuda. :: Ranije sam uzimao Scytec Nutrition Whey Professional,opasan ukus,dobro radi ali je sad teska falsara :: http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/TL633-100-Whey-protein-fuel.htm :: :: Traje oko mesec-mesec i pol,zavisi od doziranja :: Mada je mera,dva puta kad treniras,jednom kad ne treniras. :: :: P.S. Sto se tice Far Cry 3 izasao je i lek za novi patch :: Igra je sad fino prepeglana,bolji je min fps,sve je kontinuirano,cini mi se da je malo i fluidnije (ne mislim na broj fps-a) !Nije ovo lose.. :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ajd da i ja spamam, posto tema nije bitna bas nesto mnogo : :: :: :: :: Ish kog proizvodjaca koristis za suplementaciju proteina?? Citao sam trener jedan sto je pisao, trebace mi 2.3-3.3 g/kg proteina(ne praska, nego proteina kolicinski), dakle ima da mi ode caskom celo pakovanje za nedelju i po 2 eventualno, ali ako dodam na tezini onda extra.... :: :: ::
Uz duzno postovanje prema Lali Gosn Ish-u reci ce ti isto sto i ja Ja sam cak i daleko duze u ovom sportu dok je on mozda malo vise apsolvirao `hemiju`
E vidis,tu i nastaje problem,budzet je uvek taj koji koci jer ako hoces kvalitetno ne mozes da dobijes jeftino. Zato je Amerika zakon,tamo je to bagatela a imas brendova mali milion,za vecinu ovde nikad nisu ni culi a recimo su izuzetnog kvaliteta.
pa ne ide bez `hemije` Sky, msm ide dodao sam pa kila(u misicnoj masi) ali pojedinh dana imam 4-5 obroka, i to nekad moram na silu da jedem ako mi se ne jede, ovako cu dopuniti malo obrok i nadam se dodam jos koje kilo, naravno uvek pratim procenat masti(ne merim, ali po izgledu vidim dal sam nabacio salce dodatno ili ne, na stomaku mi se lepi uvek kad se gojim) sto znaci da odmah predjem na redukciju UH par nedelja :)
raspitacu se jos, ovaj izolat nije los ima 60g proteina, dakle treba mi duplo po toliko na dnevnoj osnovi :))
sto se tice para jbg, tih 6k dinara za 2.3kg mi je skoro pa 1/4 plate, a plus hrana, mineralni complex, plus dodatne amino kiseline....ostalo da i ne pominjem, duplo veca plata da bude opet bi se jedva pokrpio xDD
:: Uz duzno postovanje prema Lali Gosn Ish-u reci ce ti isto sto i ja :: Ja sam cak i daleko duze u ovom sportu dok je on mozda malo vise apsolvirao `hemiju` :: :: E vidis,tu i nastaje problem,budzet je uvek taj koji koci jer ako hoces kvalitetno ne mozes da dobijes jeftino :: Zato je Amerika zakon,tamo je to bagatela a imas brendova mali milion,za vecinu ovde nikad nisu ni culi a recimo su izuzetnog kvaliteta :: :: Za te pare mozes da uzmes samo neki gainer :: :: http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-telesne-tezine-/-misi%C4%87ne-mase/NU464-Isogainer.htm :: :: @Ish,ti si na potezu :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ako ti je bioritam u redu,metabolizam na nivou a drzis se pravilne ishrane (izbaci hleb i slatko) nema sanse da nalepis salo.. Visak kalorija sto uneses otice u cistu energiju na treningu tako da ce ti i gainer biti od velike pomoci. Amino kiseline ti nisu potrebne kad koristis Gainer ili Whey ,ja bih na tvom mestu uzeo pre Glutamin koji obnavlja i ubrzava rast misicnih vlakana!Mnogo dobra stvar. Kad covek vec nema dovoljno finansijskih sredstava bitno je da napravi kompromis tj kompatibilnost u izboru suplemenata da bi sto bolje napredovao.
P.S.Svaki trening radi i trbusnjake ,7-8 serija bez prevelikog odmora. Broj nije bitan,radis dokle mozes da izdrzis..
Piletina (Belo meso pod obavezno) ,riba (bar jednom sedmicno) znaci gledaj da ubacis i proteinsku ishranu!
Rezultat je zagarantovan.
Nema Ish-a,izgleda da odradjuje neku sisatu vojvodjanku :)
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Narandzasti prasakovi iz plasticnih kutija, 100% prirodno i zdravo...
Ja sam ranije imao 64 kg, kost i koza... Isao u teretanu par godina i sada imam 90 kg sa 190 cm visine. Nikad nijedan prasak ili bilo kakvu hemiju nisam uzeo. Prporuka...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Proteinski unos za prosecnog rekreativca treba da bude do max 2.5gr po kilogramu, ako si na npr. 90KG, nekih 150-200gr ce ti odraditi super posao.
Mojne se prepucavate proteinom jer to ne vodi nicemu, a i realno jako je skupo gorivo. Koliko je kila mesa a koliko kila pirinca/krompira?
Gare care whey protein se iskljucivo uzima posle treninga, jer je jedino tu svrsishodan, neki ga praktikuju i za dorucak u ovsene pahuljice, mada ni za tim nema potrebe, ukoliko nema preke potrebe a obustavljanjem katabolizma(ragradnje misicnog tkiva) ili ti posle treninga, nema ni njegove prednosti u odnosu na cvrstu hranu.
Sky ti je lepo predlozio TW i ja bih isao na njega da nema Pedjinog Amino Hydro whey, Slovenci odradise super posao, 3.5kg za ~6400 dinara, cistoca 80+ i za raliku od ostalih dovoljna je jedna merica posle treninga(a imas 120 u pakovanju).
Dalje, jednom za svagda Gainer je nista drugo do obican protein sa prostim secerom, ili ti kupis protein od 1KG i uzmes przano pakovanje od 2.2KG, uspes taj kilo i ostatak popunis secerom u prahu, samo malo i ja karikiram, vecinom je to dextroza, mada to je jos gore jer ona dospeva u krv za 3-5 minuta, dize insulin sky high i sto je najgore te nivoe dugo zadrzava, a to je rodjaci narodski receno FAT STORING MODE.
@Dex: Daj mi objasni tu hemiju da naucim i ja, nije da te prozivam tebra ali ovde si toliko u off-u da valjda ni sam nisi svestan, ti kazes da si isao u teretanu i nista nisi pio, pa to je lepo ali zestoko jebitacno. Dizanje tegova povlaci za sobom niz drugih proces u organizmu: Ubrzana oksidacija misica koja a direktnu vezu ima povecanje kreatinina u bubrzeima(njihovo opterecenje), pa dodatnu toksifikaciju organzima, pa sam pritisak na zglobovima, sve to povlaci povecanje apetita usled teskih fizickih napora, medjutim sva ta hrana treba da se svari a sto realno nije mogu bez pomoci vitamina B kopleksa i enzima.
Vec sam ovo rekao milon puta, ali hajde da ponovim jos jednom: SVE u radnjama a prodaju sportskih preparata je na prirodnoj bazi, da ima samo primese hemije u bilo kom od njih automatski se gasi radnja a takodje zatvara i fabrika koja je proizvela preparat i tu FDA ne prasta.
@Sky: Super je taj Dymatize kompleks ali kakve to veze ima sa GNC-om(osim sto ga prodaju, kao i vecina radnji)
Trenitao sam 4x nedeljno, normalan regularan trening za obicne smrtnike, ne za profesionalce. Cilj mi je bio da polako i prirodno nabacim kilazu/misicnu masu. To sam i uspeo.
Nikad problem sa misicima niti sa zglobovima, a kasiku tih zdravih rozih praskova iz plasticnih kutija nisam uzeo.
Radi umereno, jedi umereno, na duze staze bice sve ok.
Svako telo inace ima svoj prirodni maximum koliko moze da se rasiri, e to sto se nekome ne svidja pa bi i vise od toga, + da to ide jako brzo, e jbg...
Vi ko da idete na mister univerzum trenirate 10 sati dnevno, x6 dana nedeljno
NE MOGU PRIRODNO DA NADOKNADIM I NAHRNIM MISICE, PRASKOVI SU ZDRAVI I OBAVEZNI!
Pa radi normalno i umereno, ne ko da si pao sa marsa i za takmicenje...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
pa video si me, jes da nisam tegove pipnuo dva meseca i da sam `oksidirao` malko, ali da li ja tebi delujem kao primer sirine?
Pazi svako ima svoje i na svakom je izbor, ja se licno ne bih upustao u dizanje velikih tezina(jedini nacin da se izgradi telo, pored giga i mega serija ali o tome drugi put), a da pri tom znam da mi organiam nije zasticen, sve se ovo uzima kako bi se pomoglo organzimu, cak mnogo vise u tu svrhu negoli u samoj izgradnji misica.
PS: kada sam u full trenazeru radim 4x nedeljno, sat vremena po treningu
Brate sirok si ko orman za tvoju visinu,da se ne lazemo, Ima te posteno. 1vs1 tuca bi bila zajebana, priznajem.
Sta meni fali? Video si me. 190 cm sa 90 kg. Kasiku nicega nisam popio. Nego radio polako i stpljivo, dve i kusur godine i hranio se normalno.
Nego priznajem, nisam profi kao vi, ne opterecujem se toliko nesto sa tegovima i nekim treninzima, cilj mi j bio da ne budem ko iz ausvica , da dobijem malo misice i snagu, i da se popravim, to sam i uradio. Sad imam kuci dve bucice od 10 kg i klupu za trbusnjake, dovoljno za biceps triceps ramena i osnovno ostajanje u formi kao i korisna fizicka aktivnost.
Tako da se povlacim iz teme o tegovima i praskovima.
I dalje tvrdim da ako radis umereno i normalno mozes da naprdujes polako na snazi i misicnoj masi hraneci se samo obicnom regularnom hranom. Ja licno, nakon 3 godine.
Zdravo je nasaliti se,ali je nezdravo tupiti kroz podsmeh a ne znati odakle si supalj tj koliko neznanja posedujes..
Fenomen koji se desava zove se sttuering,slican fenomen ,odnosno isti vizuelno kao kod Dual GPU kartica microsttutering gde se u realnom vremenu desava kasnjenje.. Tako i ovde u single GPU kartama u realnom vremenu,fizicki izmereno kroz frame rate dolazi do kasnjenja. Merac (Fraps) ti pokazuje tih famoznih 30 fps-a ali ti je gameplay kao da igras na 20 fps-a!Sve je dosta usporenije ,ima taj odredjen lag!
Ako citate review-e sve cesce ce te naci pojam smooth gaming upravo iz razloga jer je taj gameplay fluidniji kod nv,pogotovu se to pominje kod SLI naspram CF varijanti.. Niko to nije izmislio,to je fizicki tako,problem je ko i kako to zeli da prihvati.
Nekad bi bilo dobro da neko nesto i nauci a ne da se podsmeva ,znanje je neprocenjivo pa cak kad je tema ovako skakljiva kao ova !
@Dexter Druze zamolio bih te da ne pricas o necemu sto ne znas a po najmanje da me optuzujes jer moje znanje koje imam ne mozes da mi potisnes!Druga stvar nisam jedini koji zna i koji je to doziveo,citaj po forumima,stranim,imas cak i kod nas na benchmarku..Sta,sad smo mi svi vanzemaljci,neobejktivni,lazovi samo zato sto imamo jedno iskustvo vise.. Ne kazem druze ja da je to konstantno ali se desava i ne primecuje to svako,neko mozda i nema oko za te stvari pa mu sve sve jedno..Ali neko ko se godinama bavi sa tim,ili ko je izraziti gamer moze.. A sta bi rekao kad bih ti rekao da mogu da pogodim FPS od nekih 10-80 bez frapsa?!Osecam i preko 100 samo ne znam tacno koliki je FPS.Opet sam neobjektivan a verovatno i lazov jel da?! Nije to lepo,ja se nadam da cete se nekad uozbiljiti i poceti da postujete jedni druge,ovako to ne vodi nicemu!
Prvo da li si svestan sta je seckanje..Na engleskom jeziku to se zove glitch,to je seckanje..Trzajevi.. Ovde nema nikakvog seckanje vec je gameplay usporeniji..Ide sve najnormalnije ali se desava kasnjenje u realnom vremenu! Ako si upoznat sa micosttuteringom isti je fenomen i za single gpu karte.Isti dozivljaj! Sto se tice ovoga ja sam sa tim upoznat vec dosta godina,a razlog zasto o tome retko pricam je upravo reakcija ljudi kao sad tvoja!
P.S.I ovaj prethodni post nije bio upucen tebi vec sam generalno pokusao da pojasnim. Kako god okrenes ne volim kad se ljudi sprdaju sa nekim pogotovu kad nisu u pravu,bila to nV ili AMD,sve jedno!Covek je covek!
Brate, nešto ti mršav ovaj obrok...ovo bi meni bilo za na zub iako sam totthless. :) Jedino bi mi ovaj luk možda malo teško pao na želudac ali bi ga 1l koka kole rastvorio bez problema. :)
:: ovo je puna kapa :: :: Da jedem `normalno`(2-3 puta na dan), ubio nekog da mi iznese ovo :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647784. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.