Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD lansirao 8xxx rebrend 7xxx za OEM!
STRANA 2 OD 3  
tortojed U pravu je Misko: OEM AMD je ``sra`` (nje). O, Misko, Misko, zeznuo 08.01.2013. 19:17 #467024

status: user
broj poruka: 11010
te Jova friško, a ti, umesto da se lepo izvineš (kso što je to Ilija Cvorovic predlagao ``spijunu`` srljaš iz promašaja u promašaj...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS :D 08.01.2013. 19:17 #467025

broj poruka: 1017
Ima gospodine i ATI ali i Nvidia rebranda kolko Vam srce iste.

Da ne sirimo temu OEM je retko kome ovde interesantan.
Mene je vise pogadjalo kada se to desi u nama interesantnijem segmentu.
Ipak vecina ovde sama sebi sklapa racunar.

Zamolio bih Vas da i sa istim zarom izvestavate i o Nvidia promasajima, ali da i AMD pohvalite kao i Nvidiu kada zasluzi.

Tada cu rade volje procitati vase postove i pohvaliti ih.
Ali naravno za to je potrebna jedna doza nepristrasnosti u pisanju postova.

Pozdrav gospodo!

najidealnije
idealno

Bobi4ever Sky 08.01.2013. 19:18 #467026

broj poruka: 4890
Iskreno, mislim da je nerealno da izbace potpuno kopiranu HD 7000 kao HD 8000 seriju, pa sa rebrand-om HD 5000 serije u HD 6000 bar su smanjili potrosnju, zagrevanje, za malo nize performanse. Videcemo, nije mart mesec daleko.
Na Nvidiu cemo jos cekati i nacekati se, ne zaboravi da je AMD sa HD 7000 serijom bio prisutan skoro godinu dana na trzistu dok nije Kepler izasao, tako da, ima jos do Nvidie.
Prvo me zanima da li ce biti takav rebrand, jer ako bude, crno nam se pise u pogledu grafickih kartica i nove generacije, konkretno mislim na oba proizvodjaca, jer ako jedan krene istim putem, krenuce i drugi.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
SkyFire Naravno,samo bez previse emocija.. :) 08.01.2013. 19:20 #467027

broj poruka: 18472
Vrlo rado kada promasaj bude na snazi..Takodje sve zavisi od subjektivnog zakljucka sta je kome promasaj kao i od kolicine znanja kroz poznavanje materije proporcionalno pracenju trenda.

@Bobi
Ne znam ko ti je rekao da ces cekati na Nv?Pa sad mogu da izbace seriju..Imas neke pogresne zakljucke,dezinformacije!
Molim?Sa 5xxx na 6xxx su smanjili potrosnju i zagrevanje?Bobi,gde si ti bio svo ovo vreme?!
Kojih godinu dana?GTX680 je izasao posle 2 meseca nakon 7970!O cemu ti?

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

nisavici @sky 08.01.2013. 19:34 #467030

broj poruka: 908

Ubedio si me. prodacu ovu moju msi hd 7850,i kao Ludi Macak jos nesto drugo i kupujem 680 munju
jer hocu smoth gaming ovo ne zadovoljava mene :-)
bobo17 Smarala 08.01.2013. 20:19 #467045

broj poruka: 28

Kako su smešna ova dva smarala baš su zabavni samo tako nastavite nedajte se smetati. Bolju reklamu za AMD odavno nisam video.
tortojed bobo skidaj gace..pa da te izčmaramo...ovaj, ismaramo jos malo... 08.01.2013. 21:01 #467056

Al` samo ako bi ti bilo zabavno, nista na silu...

http://goo.gl/JDOx6
Bobi4ever Elem... 08.01.2013. 21:14 #467061

@Sky, mogli bi i da nam ne daju na kasiku performanse. .)
Ispravi me onda za refresh 5000/6000 serije, proveri koliko trosi recimo 5850 a koliko 6850.
Ja sam onda nesto permutovao, nesto slicno sam procitao na Benchu, eto, ispravio si me, hvala.

@torto

Ne bi mi bilo zabavno, jer nisam u tom fazonu, pitaj Dextera, on bi bio raspolozen. :)))
tortojed Zar si ti ``bobo``? Ili bas i nisi vican citanju? 08.01.2013. 21:17 #467062

(do sada sam te racunao u onu pismeniju polovinu forumske ekipe)

SkyFire Bobice crni.. 08.01.2013. 21:22 #467064

Sunce mu poljubim pricali smo o tome i na MSN.
Pa 5850 i 6850 nisu ista klasa kartica..
Ne mozes tako da poredis.5850 je ekvivalent 6950 pa pogledaj ko vise trosi a koliko je brzi.
A evo ne moramo ni tako da poredimo.Gledacemo fizicke osobine proporcionalno performansama.
http://i50.tinypic.com/35lht2b.png
Slika govori vise od hiljadu reci..

P.S.Bench nije nista drugaciji nego ovde,ovde su po pitanju ocekivanja mozda malo i prisebniji ali su zato agresivniji u razgovoru i bezobrazniji!
Na benchu imaju prevelika ocekivanja i zelje,utehe da ce nV da podbaci ili da ce bar ici slicnim koracima kao AMD nebi li AMD bio sto blizi..Pa eno video si temu sta covek kaze..Ne ocekuje od nV nista bolje a nema pojma na cemu se bazira nova serija 7xx

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Bobi4ever Pa znas kako... 08.01.2013. 21:25 #467068

Svako jutro ustajem oko 06h, pa u ove `kasne aste` mi se lagano okice sklapaju.

tortojed @Bobi4ever: naravno, odmah sam shvatio da si u brzini prevideo 08.01.2013. 21:33 #467070

adresata... Bobica nam je ili klonirani stari kolega ili indisponirani klinac od jednog javljanja - svakako je zasluzio vatreno krstenje...

http://goo.gl/JDOx6
bobo17 Mali se ljuti 08.01.2013. 22:05 #467071

broj poruka: 28

Mali se opako naljutio ajde fino piši kaki i na spavanje laku noć deco je odavno prošlo.
Daum Kad crvendaći popizde crvene im se gaće... (CrvenGaći) 08.01.2013. 22:10 #467072

broj poruka: 12805
9800GT iako rebrand nije prodavan kao proizvod iste kategorije ako ništa drugo, pa neki modeli su čak imali 55nm proizvodnju u odnosu na 65nm originalno. Jedini drugi rebrand je bio 9800GTX+ u GTS250, pa čak i on je spadao u drugu kategoriju: top karta je stavljena u srednji rang. Ono što bi AMD radio ako bi stvarno došlo do potpunog rebranda je prodavanje starog modela kao istog u kategoriji. Dakle ne biste dobili 7970 za cenu 7950.

A iskreno, kad se setim famoznog G92 čipa i 8800GT koji je kao karta od 200$ razbio o patos ATI 2900XT koji je bio njihova perjanica, ni ne čudim se da su hteli da zadrže proveren čip i u sledećoj generaciji kao kartu srednjeg ranga.

pajsgudgud ... 08.01.2013. 22:17 #467074

broj poruka: 3746
http://www.youtube.com/watch?v=qC5o_MnN3Vg

http://i.imgur.com/NGWFk.gif

support normality
KalifNS Re: Kad crvendaći popizde crvene im se gaće... (CrvenGaći) 08.01.2013. 23:16 #467086

Zao mi je dragi kolega ali zaboravili ste na 960GSO = 8800GS kao i postovani nam kolega pre Vas. Tako da 9800 nije jedini rebrand u toj ediciji.

http://www.techpowerup.com/57041/NVIDIA-GeForce-8800-GS-Rebranded-to-9600-GSO.html

Izvinjavam se ali vrlo ste pristrasni pa sam morao reagovati.

@Sky
Kolega SKY iskreno se radujem Vasoj nameri da u buduce budete manje pristrasni.
Pozdravljam nameru i iscekujem naznake Vase odmerenosti.

Pozdrav!

najidealnije
idealno

:: 9800GT iako rebrand nije prodavan kao proizvod iste kategorije ako ništa drugo, pa neki modeli su čak imali 55nm proizvodnju u odnosu na 65nm originalno. Jedini drugi rebrand je bio 9800GTX+ u GTS250, pa čak i on je spadao u drugu kategoriju: top karta je stavljena u srednji rang. Ono što bi AMD radio ako bi stvarno došlo do potpunog rebranda je prodavanje starog modela kao istog u kategoriji. Dakle ne biste dobili 7970 za cenu 7950
::
:: A iskreno, kad se setim famoznog G92 čipa i 8800GT koji je kao karta od 200$ razbio o patos ATI 2900XT koji je bio njihova perjanica, ni ne čudim se da su hteli da zadrže proveren čip i u sledećoj generaciji kao kartu srednjeg ranga
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
SkyFire Koljega..Kalif.. 08.01.2013. 23:32 #467089

Ja znam da nije lako kad se voli firma sa toliko mana i failova pa i razumem potrebu za pravdanjem ali ako se oslanjate na objektivnost isto tako ja ocekujem od svih vas a to nisam doziveo za sve ove godine da se prica istina nego se ovde uglavnom prica ono sto usima prija pa stoga i vasa izjava i `molba` da se ne pise o AMD-u u losem svetlu ako se o nvidia-i ne pise isto jasno daje do znanja da to smeta i ne prija usima.
Sto se tice objektivnosti ja sa tim nemam problema jer problem nije u meni nego u vama AMD fanovima.
Mene istina ne pogadja nit sam zaludjen brendom da se osetim emotivno ugrozenim!

Evo za tebe kolega ,da ti pojasnim da meni to nista ne znaci a znam da ce tebi i tebi slicnima biti uteha a meni je stalo do vaseg dusevnog zdravlja,nisam zlotvor nit neko ko voli da vredja kao sto je to osobina mnogih koji vole AMD ali necemo sad o tome..

http://videocardz.com/36085/nvidia-geforce-gt-730m-spotted-acer-aspire-notebook

P.S.Nisam inffo link trazio uopste.Za ovo znam odavno samo sto se ne zadrzavam na sitnicama.Da je nVidia izbacila celu seriju mobile i desktop kao rebrend isto bi postavio temu,cak sta vise bih ih ispljuvao sto recimo to nije rec u ovoj temi ovde..Izrazio sam samo nezadovoljstvo za lose poslovanje a realno reakcija je ista kod svih ljudi pa i kod samog autora.

Let me just start this post by saying, what the hell AMD?? This is probably the most stupid idea ever. While there is still no confirmation about the ‘real’ graphics cards release date, we are presented with the new OEM solutions by AMD, which include all variety of HD 8000 graphics cards.

Znaci nije lepo da Sky-a predstavljate kao zlotvora a vi svi da izigravate cvecke kad sami znate da to jednostavno niste..I ti kolega seti se,umeo si da se zaneses pa da me uvredis s vremena na vreme bez razloga

Vidis da ti nisam zamerio jer ja ponovicu ne posmatram ljude kroz hardver vec ih posmatram kao licnosti kako i zasluzuju!

KalifNS Nema Lj :P 08.01.2013. 23:42 #467092

Elem slazem se sa Vama da bi rebrand cele serije bio sramotan, ali strpimo se da vidimo da li je to istina pa cemo ih lepo svi popljuvati.

A kao sto ste i sami naveli, vidite da trulih jabuka na sve strane. I crvenih a i zelenih.
Sta cete, kada ljudi vole da kupuju vece brojeve, a ovce su tu za sisanje.

najidealnije
idealno

cele1988 .... 09.01.2013. 00:34 #467102

broj poruka: 1424
prvo IDIOTSKI je pricati da neko propadne pa onda dobijes monopol na polju GPU! a i vise mi je pun Q novih kartica sto se jednom ne bace u optimizaciju istih nego sviraju k**** u prazno....Pogledajte kako izgledaju igre na PS3! kad je izasao PS3 kakve su bile igre tad, kakve sad? da li se secate koja je grafa u pitanju? Nvidia GeForce 7800(7850) SLI koliko se secam, igre su 2007/8/9 bile oanko, sad Last of US, novi Tomb brate ne zna se koja je bolja, a za PC treba ti trmt mrtblablabla na nek se teraju ...... ne znaju 2 drajvera da napisu i 3 igre kako treba...
ako umre ati. gotovoje sa GPU razvijanjem cemu da razvijas bolje i ulazes kad nema ko da te skine sa vrha...
SkyFire Slazem se.. 09.01.2013. 00:37 #467104

Tako je..Ja sam i napomenuo par postova unazad o mogucem monopolu itd..
Licno smatram da je preuranjeno pricati o propasti ali da je razvoj slab i da ide sporo stoji a opet nije jedna firma sama vec se jedna u odnosu na drugu postavljaju da bi trziste bilo izbalansirano.
E sad,ko tu koci i zasto je sasvim druga prica..Malo tehnoloski malo konzoloski svega ima po malo a PC gamingu kako je krenulo se ne pise dobro i to me uzasava!

nemanja21 Re: Re: Re: ... 09.01.2013. 02:40 #467117

broj poruka: 1227
propo amd, zurka kod skaja!

http://i.imgur.com/jv2gb.jpg
tortojed Ne sagledavate problem iz svih njegovih aspekata! PC gaming... 09.01.2013. 02:56 #467118

je u punoj snazi - pogledajte samo koliko je naslova izaslo u sezoni jesen/zima... Ja bukvalno ne uspevam da zavrsim jednu ``kampanju`` a na trziste prispeva druga, treca... Warfighter-a nisam stigao ni do polovine da predjem - pojavio se BlackOps2 (pucacina nad pucacinama, BTW). Tek sto zavrsih sa Menendezom (ali, jao! smradovi ga ``ispustili``, he, he...), eve ga FarCry3, sutra ga nacinjem pa rastezem do Crysis-a br.3 (joooj!).
A sta da se prica o drugim naslovima (koji mene bas i ne interesuju previse, ali svaka roba nadje kupca)?!

Druga stvar: gownjiva firma po imenu Sony je nedavno udarila vrucu sljagu svojim pacijentima-konzolasima, u vidu ``ne-dam-ti-da-igras-igre-na-diskovima-koje-si-kupio/dobio-moras-ponovo-da-kupujes-od-mene-i-ko-te-yebe`` polise. To ce im se, smradovima nezasitim, DIREKTNO pokazati kao minus u budzetu, vec na kraju prvog kvartala 2013.. Zivi bili pa videli...

Trece: AMD ce propasti, to je sasvim sigurno, ali ne u onom smislu kojim se ovde barata. Firmu ce otkupiti neki konzorcijum, najuriti kretene-direktore i najmiti one koji znaju BOLJE da kopiraju Intel-a (i NV)...To je scenario.

Poenta je: covek voli da ima KOMP, PiSi, bre, a PiEs je POD TACKOM (P)RAZNO!...Bilo i ostalo tako... KOMPJUTER, sinovi moji, sokolovi srca udovickog - nesto na cemu se IGRA, SURFUJE, kucaju zadaci iz matematike, salju poruke, razgovara preko skajpa, rezu diskovi, pokrecu razni op. sistemi i covek se oseca S.L.O.B.O.D.N.I.M.! To je ono sto niko od vas ovde nije ukapirao: ni Sky, ni Cele... Kukate, bre, kao Zalosna Sova... `Ajd` da ste penzosi, kao Pišule ili SpejsVladika, pa da vas covek i razume...ili jumferi poput bobe od 17 leta...ili stipse poput Nemanje (neima za posten CPU a ima za kinesku kopiju AjFona)
SkyFire ... 09.01.2013. 03:37 #467121

@tortojed
Ja samo znam jedno da ako jedan brend ugine da krece na snagu antimonopolisticki zakon.
Koliko me secanje sluzi tu se firma cepa na par manjih firmi itd..Ne znam sad kako vec ide..
Na trzistu moraju da postoje bar dva igraca,to je sad AMD i nVidia..Da ima treci pa da covek i ne brine ovako nije naivno.

Pored svega toga em sto konzole koce napredak PC-a sad i sam brend pravi zastoj.
Ja ne verujem da ce nV ponuditi u buducnosti neke super napredne karte i ako se zna sta Maxwell moze da donese pa eto i sad dobismo celu seriju od srednje generacije chipa jer im se moze jer nisu imali adekvatnog konkurenta ..
Oni tehnoloski mogu da odu koliko hoces daleko ali pitanje je koliko cemo mi od svega toga videti..Ko nam garantuje da necemo opet dobijati na kasicicu>?!

MaliAbner Ovde ni brigada PSIHIJATARA ne bi uspela... 09.01.2013. 03:55 #467123

broj poruka: 7779
Da vrati iscasene umove na pravi put...

Tomato Republic Of Serbia !!!

tortojed ...zato su neki od nas otisli da se leče (uspesno?) kod malajskih... 09.01.2013. 04:19 #467128

šamana - brigada psihijatara digla ruke od njih...
Ako ne bude uspešno (u KL-u), ako ni čunga-lunga ne uspe (jer Klajne Žabneri su klizava sorta) pacijenta sleduje jedan ritualni kai-kai, posle vrele kupke u kazanu...

@Sky: setimo se rahmetli ATI-ja - otkupljen, povampiren...dobro-de, malo i ubogaljen, ali POSTOJI i OPSTOJAVA...jos neko vreme POD tim imenom (ljubi ga Baka)...Posle dobija novo ruho i sta? Sta se NAS to tice?
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs