A vi zivite u nekom svom crvenom ,ruzicastom (gay) svetu bez i malo dodira sa realnoscu. Ja samo pokusavam da skrenem paznju trezvenim ljudima da se otrov u obliku neznanja ne siri jer previse dugo traje ta kolotecina virusnog oboljenja koje se zove fanbojizam koji je uhvatio maha u tolikoj meri da odredjeni korisnici vise ne razliku san od jave . Uvek ce mi biti zadovoljstvo da vam srusim snove i nateram da se gusite u svetu istine i realnih cinjenica ! Niko vam nije kriv sto ste opsesivni AMD-om i sto ne znate gde udarate pa se sve vrti oko toga cak do te granice da se hardver stavlja ispred osobe jer obozavanje nema cenu!
P.S.Uvek cu da se javim i da lepo objasnim,uvek ce i biti onih koji znaju da cene realne ljude i shvate situaciju kakva jeste u pravom obliku a ne u nekom fiktivnom kako bi neki zeleli!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ja i ti ne mozemo nikad pricati na istom nivou (sad cu ti objasniti zasto) ,nije potcenjivanje! Ja i ti nismo korisnici iz iste sfere poznavanja hardvera. Da bi ti bilo sve to jasno morao bi da znas celu istoriju hardvera i da poznajes rad i da imas veliko iskustvo. Ti jednostavno imas najnosnovnije znanje a trazis od mene da ti prenesem sve ostalo na tacni da bi ti razumeo sta ja to pricam!
To je prosto nemoguce,a i to sto gledas testove samo dokazuje da si korisnik u klasi konzumera nista vise sto znaci da ti se nivo interesovanja svodi samo na trenutnu situaciju shodno perf prema dzepu i dalje nista od toga a to te opet svrstava u obicne usere jer iznad toga postoji mnogo sira problematika ali mnogo sira.
Nadam se da se nisi nesto uvredio ,pokusao sam da ti stvari postavim iz ugla na nacin koji ti to vidis a i da si hteo do sad bi nesto naucio jer sam mnogo pisao na temu o razlicitosti tehnologija samo je stvar do percpecije kao i uvek jer teze je prihvatiti nesto ako preferiras nesto drugo to je naucno dokazano!
Ja bi mogao da ti sazvacem neke stvari ali to na p.m. ukoliko smatras da bi to bilo produktivno !
P.S.Unreal je cool
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
da li bi se ti uvredio da te neko naziva retardom ?Svoje znanje si bas pokazao sad .
koga bre briga kakve spojnice Nvidia koristi , delove od titanijuma i sto zrtvuje 40 devica za svaku karticu ?
Pitao sam te lepo link da na kojem ces potvrditi tu ogromnu superiornost o kojoj pricas konstantno jer se i meni popelo preko glave nacin na koji pricas bez ikakvih dokaza.
Sporije su,vise se greju, bucnije su, vise trose kako na idle tako i na full load, bile su rame uz rame, sa amd ili sporije do 12.11 a tek sad daleko kaskaju . Tako da o kojoj bre jebote ti istoriji pricas ? Sta me briga sta je bilo pre 48 godina i sto je zvezda osvojila prvenstvo sveta pre Isisusa .
Pricam o aktuelnim serijama i ponavljam bole me kozna frula za 8800 gtx
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
vrh vrhova...ne znam sta mi je bolje u4 ili ovo ..
btw 2-3 god nisam nista zivo igrao...dosao sam prakticno na skyrim i crysis 3 i posle 3 god sam razocaran grafickim napretkom. ovo sa ff i u4 bi daleko popravilo stvari.
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
Pa na kraju krajeva upravo si potvrdio to sto sam i rekao da tehnologiju posmatras na nivou trenutne situacije i nista sire od toga!Perf vs Perf,cena proizvoda i to je sve.. Tvoja recenica : ` Pricam o aktuelnim serijama` I dalje treba da polemisemo ozbiljnije? Kad zagrejes stolicu mozda i hocemo i kad se budes manje nervirao
:: da li bi se ti uvredio da te neko naziva retardom ?Svoje znanje si bas pokazao sad . :: :: koga bre briga kakve spojnice Nvidia koristi , delove od titanijuma i sto zrtvuje 40 devica za svaku karticu ? :: :: Pitao sam te lepo link da na kojem ces potvrditi tu ogromnu superiornost o kojoj pricas konstantno jer se i meni popelo preko glave nacin na koji pricas bez ikakvih dokaza. :: :: Sporije su,vise se greju, bucnije su, vise trose kako na idle tako i na full load, bile su rame uz rame, sa amd ili sporije do 12.11 a tek sad daleko kaskaju . Tako da o kojoj bre jebote ti istoriji pricas ? :: Sta me briga sta je bilo pre 48 godina i sto je zvezda osvojila prvenstvo sveta pre Isisusa . :: :: Pricam o aktuelnim serijama i ponavljam bole me kozna frula za 8800 gtx :: :: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: 16gb Ripler 1600 cl :: Asus 7970 DirectCU II TOP :: Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: LG 277L-BN :: :: MacBook Air 13. :: ::
Pazi ovako .Stvarno nisam teo zapocinjem nista al ko što reko psihoterapeut mi reko da svet sagledam iz drugog ugla pa bi onda samospoznaja išla ovako. !Imamo najjace karte zato sto usled evolucije volimo da nam je naj i uvek naj i želimo da budemo uvek naj i za korak ispred drugih.To svako voli nemoj se lažemo.E sad pošto sagledaš kako da dostigneš to naj mi onda koristimo sredstva da do toga dodjemo kalkulišuci veoma cesto dal se isplati dati vise da bi dobio isto ili za malo vise od onog koji ce dati vise od tebe i po difoltu imati za malo vise.Po toj logici svi koji smo uzeli 7950 nadali smo se upravo tome,Dobili smo kad se uzbudimo najvise za malo vise od 7970 i gtx 680 naravno u nadi da se ovi nece uzbuduiti ko mi i dobiti za malo više tako da smo mi u principu oni koji se nadaju a ovi drugi oni koji su sigurni.Mi se nadamo da se nadamo da cemo postati sigurnu a sigurni su sigurni samo da su sigurni.Stvar je u tome sto evoluciono sigurno ne postaje a i nada je promašena tako da smo svi promašeni. Sreca dolazi neznanjem.Kad bi samo mogo da neznam i da odem u pc radnju ili hipermarket i da kažem` dobar dan,dobar dan.treba mi komjuter.Kakav želite .pa neznam neki pentijum *** .A zasta vam treba i koliko para.Pa za sve pomalo.a neznam oko 30 000 a onda me on ubedi da bi trebalo da dam 50 000 a ja odem kuci sav zadovoljan sto sam kupio komjuter i kad instaliram igru da to leti neznajuci da ima bilo kavo podešenje da pritom pozovem drugara da mi namesti sistem i da mi instalira igru jer ja to neznam i da za razliku od mojih poznanika ja platim bar pivo ako ne picu za trud mog druga i izgubljenih nekoliko sata nerviranja samnom. *** http://is.gd/TtJlrN I da se smejem ovome ponovo http://youtu.be/-Pj5E7ReIp8
Srecnija i zdravija vremena bila ranije to stoji.. Vrlo rado se prisecam nekih trenutaka ali ne zivi se u proslosti,treba gledati na buducnost kroz sadasnjost!
procitaj jedno 10 puta sta sam napisao pa mozda onda skontas. Nabrojao sam 4 najbitnija faktora koji uticu na generalni utisak-kvalitet kartice , 4 faktora koji bi svakom iole normalnom pojedincu bili jedino merilo u izboru.
Ocigledno da tebe zanima da li se jupiter poklopio sa venereom, datuma kad ti je sklapana kartica.
MacBook Air 13.3
:: Ko prica o kvalitetu komponenti :: :: Pa na kraju krajeva upravo si potvrdio to sto sam i rekao da tehnologiju posmatras na nivou trenutne situacije i nista sire od toga!Perf vs Perf,cena proizvoda i to je sve. :: Tvoja recenica : ` Pricam o aktuelnim serijama` :: I dalje treba da polemisemo ozbiljnije :: Kad zagrejes stolicu mozda i hocemo i kad se budes manje nervirao :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: da li bi se ti uvredio da te neko naziva retardom ?Svoje znanje si bas pokazao sad . :: :: :: :: koga bre briga kakve spojnice Nvidia koristi , delove od titanijuma i sto zrtvuje 40 devica za svaku karticu ? :: :: :: :: Pitao sam te lepo link da na kojem ces potvrditi tu ogromnu superiornost o kojoj pricas konstantno jer se i meni popelo preko glave nacin na koji pricas bez ikakvih dokaza. :: :: :: :: Sporije su,vise se greju, bucnije su, vise trose kako na idle tako i na full load, bile su rame uz rame, sa amd ili sporije do 12.11 a tek sad daleko kaskaju . Tako da o kojoj bre jebote ti istoriji pricas ? :: :: Sta me briga sta je bilo pre 48 godina i sto je zvezda osvojila prvenstvo sveta pre Isisusa . :: :: :: :: Pricam o aktuelnim serijama i ponavljam bole me kozna frula za 8800 gtx :: :: :: :: :: :: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: :: 16gb Ripler 1600 cl :: :: Asus 7970 DirectCU II TOP :: :: Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 :: :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: :: LG 277L-BN :: :: :: :: MacBook Air 13. :: :: :: ::
Ja jesam procitao i opet ti naglasavam to apsolutno nema veze sa onim o cemu ja pricam! No nebitno..Ostavio sam ti p.m. na msn da nebi baljezgali na forumu bez potrebe! Normalan pojedinac-obican korisnik,ja to svakako nisam..
Sky drago momce ti si opterecen nVidiom. Govoris ljudima da su zaludjenici za amdom(atijem) a ne vidis sebe. Sve sam video al ovo jos nisam. Covek koji je toliko nerealan i neobjektivan i bez obzira na sve iznesene cinjenice tvrdi kako je nVidia svemocna kako ima ogroman profit,najbolju kartu i slicno. Zao mi je sto ti rusim snove ali nVidia je druga,ispod AMD i tu ce i ostati do nove generacije mada cisto sumnjam da ce se i tu sta promeniti. A ovo da posmatra odnose kompanija na osnovu cena i kvaliteta komponentni je sasvim realno posto on ne zna kakav ce biti novi nVidia cip. I jos nesto vezano za onu objavu od nvidia 780 kako je jaca od prethodne generaicje za 50%: Molio bih da mi neko objasni kako je softver za testiranjepoznao nepostojecu kartu tj tu 780 koja jos nije izdata?
Na to dal ce igra raditi kako treba ili nece utice iskljucivo percepcija i to dal cemo biti zadovoljni onim sto mislimo da vidimo. Mislite li da oni koji imaju grafike tipa amd 6670 nisu zadovoljni.Oni i ne razmišljaju dali je na aa of ili on ili o Tessellation ili Depth of Field ili bilo cemu o cemu mi razmisljamo pa uglavnom igramo igre koje su onako na granici al znamo da je na ultra high sa svim na on i pride se malo cuje a dobro daje al evo izlazi sledeca pa cemo ovu dati za ovoliko i doplatiti toliko i jeee naša je. Ne kažem da je to loše al nam izmice poenta svega ovog. Graficke karte se kupuju da bismo igrali igre a ne da bismo ih imali za pokazivanje.Dok sam išo prvom filozofijom ja sam se nauzivao igranja.Sad posle testiranja se tolko smorim.Dok testiram jednu pa dok je zamenim sa drugom a kako bi radila na i5 a kako ne fenomu a aj da kloknem malo fenom pa da ga propustim kroz linx pa kolko da stavim napon i dal ce teperatura... Ma sutra sve ovo prodajem i kupujem neku integrisanu i ima da se živ naigram. Hehehehe
AMD karte su go kur*tz, ali procesori su pravi očaj! Obratite paznju koliko
05.02.2013. 20:27
status: user broj poruka: 11010
lose odradjuju ``fiziku`` - u poredjenju sa Core i7, pa cak i Core i5 (i to onda kada je udovoljeno zahtevima FM-a, pa je physX prebacen sa NVidia karte karte na CPU) Phenom2 je jednostavno NEMOCAN...
Ovi sto vole crvendace oni su zaostali u vremenu i prostoru a jos i zezaju driveri i ne znaju za bolje .. Razlike su nebo i zemlja..Kako ono bese..Hm..Superiorna tehnologija muahahhaha :)))
:: ne kapiram foru.. el ovo neki novi shleng.. popularan danas.. da ne kazem IN.. ? :: :: ::
Nisam fanboy, ali aj stvarno coveku prikazi dokaze za tu superiornost. vesto izbegavas da mu das linkove koje je trazio. Nemoj sad da kazes da i ja posmatram sve samo kroz testove, jer i ti a i svi ostali kad im odgovara (citaj kad im ide pod ruku) postavljaju testove, a kad im ne odgovara ne postavljaju. izgleda da tebi sada ne ide pod ruku.) Koliko puta samo izbacis neke linkove sa testovima INtel vs AMD koji tebi odgovaraju. aj sad izbaci neki sa 680 vs 7970 gde je NV bas toliko superiorniji. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
Je fenomen koji uvek vezuje ljude koji su zapravo vec u startu opredeljeni brendu ali da bi pristupili konverzaciji sebe deklarisali kao nekog ko je objektivan i nadasve informisan i pripada sredini i ne zeli da se izdvaja iz sistema je sve cesca pojava a meni jako smesna..
Mozda ti nisi kao ti ali 90% onih koji se izjasnjavaju JA nisam vec imaju AMD kartu ili celu AMD konfiguraciju i nikad nebi razmisljali o nV a predstavljaju se kao objektivni i dodju da pricaju o necemu o cemu zapravo nemaju blage veze a kamo li da su to nesto probali ne daj Boze testirali!Toliko o tome..
Sto se tice poredjenja ,mrzi me da pisem ono sto sam pisao vec po 100x puta. Razlicit je pogled na pregled tehnologije.. Ja se ne osvrcem na ono sto on smatra da je realno stanje i generalna situacija..
Evo dovoljno je da sagledamo cinjenice da je nV izbacila mainstream chip sa kojim AMD jedva izlazi na kraj. Chip sa 4.3 milijarde tranzistora naspram 3.5 milijardi kod GK104,sa 384 bitnom memorijskom magistralom naspram 256 bita i sl..Da ne duzim dalje..
Ako govorimo o inovacijama?Gde je tu AMD?Svake godine nVidia nesto novo implementira,poboljsa i doprinese da gaming bude sto bolji i kvalitetniji.. Ove godine je npr bila boost tehnologija,adaptive v sync,TXAA i sl da ne pricam o driver podrsci i sl..
I sve to i ta Ghz edicija ciji je tron jako klimav u odnosu na update Drivera opet u realnom gamingu ne donosi fluidnost (jos jedna jako bitna razlika)
Nema tu naginjanje,postoji prava istina i znanje kroz percepciju,stvar je u tome ko kako posmatra problematiku,koliko je upucen,sta ga interesuje i koji su njegovi afiniteti.
Obican korisnik i ne treba drugacije da posmatra nego cena/perf ali to ga i cini obicnim ! Ja o tome govorim!
E vidis zbog svega toga i jos mali milion razlika ja cu uvek biti fanboy i to sa zadovoljstvom a vi cete uvek biti realni ali uskraceni od istine i percepcije!
@imarkovic Nemoj da ti zovem xendzu
Sve je to lepo sto vi pricate i `tacno,naravno`.Samo na ovom forumu u zadnjih npr.2 godine je 80% crknutih NVidia grafika,a ostatak je ovih drugih bagovitih,pregrejanih.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.