Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Radeon 7990 Malta prvi testovi
STRANA 2 OD 3  
obradmi Ocigledno da je ovo karta za entuzijaste 22.04.2013. 21:15 #488913

status: user
broj poruka: 7732
koji vole komandant cmark ,po prvim rezultatima bice to najbrza karta na trzistu ,bas me zanima kakva ce cena biti, jer neki kazu da ce to biti i vise od 1000 dolara ,AMD je inace
najavio da ce pre izlaska hd8xxx serije Q4 2013 izlaziti sa raznim varijacijama HD7xxx serije.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever Drugim recima.... 22.04.2013. 21:46 #488914

broj poruka: 4890
izbacivace eksperimente HD 7000 serije grafickih kao sto je onaj Boost BIOS sa nenormalnom voltazom kako bi kroz HD 8000 seriju ispravili sve sto ne valja.
Dok ce Nvidija drzati slavinu zavrnutu sto se tice napona, pa nek se ljudi kunu u Boost `fps`.
Da me ne shvate neki pogresno, nek rade sta hoce, al` da malo snize cenovni rang, jer te iste eksperimente prodaju s tim sto sada od izlaska Ostrva i Kepeca to papreno naplacuju.

SkyFire Koji zakljucan napon? 22.04.2013. 22:35 #488920

broj poruka: 18472
Na referentnim kartama napon je dozovoljen do 1.21v ,moze da se otkljuca..
Titan po defaultu moze vise da se gura..
Non referentni modeli takodje imaju mogucnost za veci napon..

Back to AMD..

A najveca tuga vas koji to isticete je zalosna cinjenica da AMD chipovi po defaultu srcu toliko struju da napon curi i nemoguce je karte odrzati tihim i `hladnim`..
Drugar je vratio 2 komada 7950 jer im je Asic nizak i srcu napon kao lude,tj napon curi konstantno!
Kakvi crni Boost biosi,AMD ima problem sa chipovima i nemogucnosti da ih tweakuje da ne trose Boga oca i ne opterecuju naponsku sekciju,tj komponente na istoj!

7970 u loadu,prava vrednost a ne ona deklarisana po AMD-u (lazna) povuce i preko 270w !
I ova 7990 ce imati prikrivene vrednosti (moguce i block chip za regulaciju potrosnje koji je i Cayman imao) dok ce u realnosti da trosi znatno vise..

Nije ni cudo sto je AMD uveo verzije sa limitiranim naponom (zakljucanim) jer se karte bukvalno raspadaju,pocev od naponske sekcije do crkavanja samih chipova.

E to je istina i realnost a ne fanbojevske verzije koje pokusavate da isforsirate..
Kriv bios..Haha..Smesno ,tj pateticno..

Sreca pa sam ja tu da vam istinu `natrljam` na nos :))) ,kad vec realnosti nema tj ima je ali u AMD obliku po samoj simbolici poslovanja takve firme.
Kakva firma,takvi fanovi..

Da ne zaboravim..
AMD rules :)))

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Dejzan Re: Koji zakljucan napon? 22.04.2013. 23:03 #488921

broj poruka: 3730
Evo raspada mi se 6870... prosla garancija ona zamisli radi...
Daj Sky covek kapiram da si zeleno plavi fanataik i to je cool ali pogledaj realnost.
O cemu ti zboris ? o filter ulja,kabine ili mozda altenator? Sad se pitas sta mu uradi jabuka zar ne ? E tako ti zvucis kad diskutujes o najjacoj karti danasnjice...
Karta je sprzila 690 Titan presisala... I to je poenta price... A to sto ce karte da crkavaju zbog napona loseg tranzistora koji hvata pink?? daj molim te...
Skakao si ko dete kad je Nvdia bila bolja za 5 fps u Bioshocku a sad kad bukvalno nema sta da se prica ti drzis stranu ko ovi nasi za Jat :D
Volim debatu volim zezanje ali brate cinjenice ne mozes da pobijes...
Sad ce zeleni da izbace karte u junu kad i plavci kad izbace procesore... Ipak su to dve firme koje fukcionisu kao USA i UK ili ti samo ih bara razdvaja.

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Na referentnim kartama napon je dozovoljen do 1.21v ,moze da se otkljuca.
:: Titan po defaultu moze vise da se gura.
:: Non referentni modeli takodje imaju mogucnost za veci napon.
::
:: Back to AMD.
:: A najveca tuga vas koji to isticete je zalosna cinjenica da AMD chipovi po defaultu srcu toliko struju da napon curi i nemoguce je karte odrzati tihim i `hladnim`.
:: Drugar je vratio 2 komada 7950 jer im je Asic nizak i srcu napon kao lude,tj napon curi konstantno
:: Kakvi crni Boost biosi,AMD ima problem sa chipovima i nemogucnosti da ih tweakuje da ne trose Boga oca i ne opterecuju naponsku sekciju,tj komponente na istoj
:: 7970 u loadu,prava vrednost a ne ona deklarisana po AMD-u (lazna) povuce i preko 270w
:: I ova 7990 ce imati prikrivene vrednosti (moguce i block chip za regulaciju potrosnje koji je i Cayman imao) dok ce u realnosti da trosi znatno vise.
:: Nije ni cudo sto je AMD uveo verzije sa limitiranim naponom (zakljucanim) jer se karte bukvalno raspadaju,pocev od naponske sekcije do crkavanja samih chipova
:: E to je istina i realnost a ne fanbojevske verzije koje pokusavate da isforsirate.
:: Kriv bios..Haha..Smesno ,tj pateticno.
:: Sreca pa sam ja tu da vam istinu `natrljam` na nos :))) ,kad vec realnosti nema tj ima je ali u AMD obliku po samoj simbolici poslovanja takve firme
:: Kakva firma,takvi fanovi.
:: Da ne zaboravim.
:: AMD rules :))
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
quna ... 22.04.2013. 23:06 #488922

broj poruka: 1653
Cekaj, ako sam dobro shvatio nvidia je bolja?

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: ... 22.04.2013. 23:08 #488923

Shvatio si Sky-a aj brzo sad na prvu stranu pa link pa citaj :D
sta ti je propaganda..... :D Zeleni nekad sam bio vas ali zbog arogantne politike i sumanute cene napustio sam vas :D

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Cekaj, ako sam dobro shvatio nvidia je bolja
:: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb
:: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750
SkyFire Zivot je cista filozofija.. 22.04.2013. 23:24 #488926

Ne postoji tu nas,vas i tome slicno.
Postoji nauka,tehnologija,kvalitet i pouzdanost a to je sve ono sto AMD nema!
Pored toga lupa cene kao lud a ovaca ocigledno i dalje ima na pretek..Toliko o njihovoj (fanbojevskoj) inteligenciji mada to je vise na psiholoskoj osnovi kao sto je oduvek i bilo..

Drugo ne da nisi kompetentan da pricas o kartama nego si tanak sa znanjem u globalu kad se tice hardvera..
Imas tako nebulozne i konfuzne postove da se ponekad pitam sta `trosis` pa mi dodje da i ja probam,da uletim i ja u taj trip :)))

Da se nadovezem na tvoje neznanje i nekompetetnost!Niko ne pominje seriju 6xxx koja je inace imala slican problem sa Cayman produktom a tvoja karta nije iz te serije (nije taj chip niti arhitektura) ti imas Barts koji se koliko toliko pokazao dobro i nije imao te probleme niti slicne koje ima serija 7xxx!

Nadam se da su ti sad neke elementarne stvari jasne ili mozda nisu?

P.S.Sad priznaj da si sve pare koje si ostavio za svoju AMD konfiguraciju potrosio na belo :)))))

AMD u srcu i dusi hehe :))))

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Dejzan Re: Zivot je cista filozofija.. 22.04.2013. 23:43 #488927

Sky brate imas ozbiljan problem majke mi mile....
TEMA JE 7990 NAJJACA KARTA . Testovi uradjeni. A ti pricas o kvalitetu izrade... Fazon ja te krstim ti prdis.....
Shvati covece da Nvidia otisla u zaborav i da je Titan bio sam baklja na stadionu i nista vise .... Nema je na trzistu konzola,Pc trziste je izgubila za sad. Do duse tu se sve menja iz meseca u mesec.
Moje znanje za razliku od tvog je potkrepljeno cinjenicama i clancima koje svi mi delimo ovde ... Iz licnog iskustva cu ti reci da sam se nabacao para na intel i na Nvidia da sam mogao komotno da furam i konzole i pc .......
Shvati vec jednom Nvidia zavrsila pricu mozda se vrati na pc trziste u velikom sjaju ..Ipak mi je draga konkurencija .. Sto se tice konzola brutalno ubijena sa tri hica.... Kako stvari stoje nece dobiti ni sledeci agazman jer ako se bahato ponasaju posto su pukli cisto sumnjam da ce Sony Mitrosoft od cika bilija i Nintendo hteti da imaju posla sa takvom firmom..
Ja konzumiram samo Gurmanske pljeskavice :D a to cu morati jedan dan da te uputim :)
niti mi je drag AMD niti Nvidia niti Intel vec moj novcanik ..koji se dobrano napatio :)

P.S kad sam uzimao 6870 bila je prica da se greju da otkazuju naponski konektori itd..I gle rade bez problema ...Koja serija 7 imala problema osim 7950 Safir koji je sam reko da ima problema i zamenio karte.

Opusti se uzivaj rudari sa pravim alatom AMD :D

:: Ne postoji tu nas,vas i tome slicno
:: Postoji nauka,tehnologija,kvalitet i pouzdanost a to je sve ono sto AMD nema
:: Pored toga lupa cene kao lud a ovaca ocigledno i dalje ima na pretek..Toliko o njihovoj (fanbojevskoj) inteligenciji mada to je vise na psiholoskoj osnovi kao sto je oduvek i bilo.
:: Drugo ne da nisi kompetentan da pricas o kartama nego si tanak sa znanjem u globalu kad se tice hardvera.
:: Imas tako nebulozne i konfuzne postove da se ponekad pitam sta `trosis` pa mi dodje da i ja probam,da uletim i ja u taj trip :))
:: Da se nadovezem na tvoje neznanje i nekompetetnost!Niko ne pominje seriju 6xxx koja je inace imala slican problem sa Cayman produktom a tvoja karta nije iz te serije (nije taj chip niti arhitektura) ti imas Barts koji se koliko toliko pokazao dobro i nije imao te probleme niti slicne koje ima serija 7xxx
:: Nadam se da su ti sad neke elementarne stvari jasne ili mozda nisu
:: P.S.Sad priznaj da si sve pare koje si ostavio za svoju AMD konfiguraciju potrosio na belo :))))
:: AMD u srcu i dusi hehe :)))
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Blueberry OFFTOPIC s razlogom: 22.04.2013. 23:50 #488928

broj poruka: 1272
Gde ste zapeli?

Tacno je da je AMD zakasnio i da je smesno sto sad objavljuje ovakvu kartu. Ali, karta jeste mnogo bolja od GTX 690, verovatno je i izlecena od mnogih bolesti...

Tacno je da karte u 7970 ediciji idu i do 300W neklokovane, i preko 300W klokovane, ali u tom maksimalnom overclocku prestizu klokovanu GTX680...slazem se da je GTX 680 kompletniji proizvod, ali AMD mu bezi za frejm, makar trajala karta i 3 dana...

Tacno je da je limitiran napon na mnogim AMD kartama usled loseg ASIC-a. Ali je isto tako tacno da GTX 680 karte mnogih proizvodjaca imaju neki bottleneck pri visim frekvencijama, te same sebe nivelisu obaranjem OC taktova na nize bliske defaultnom...blokiraju performanse...Niko nije savrsen...

Tacno je da je Titan bukvalno superior technology. Ali isto tako je mozda tacno da velike firme poput nVidia i ATI aka AMD imaju neki dogovor zbog kojeg je cenovni i performansni jaz takav kakav je, te politikama kakve vode uspesno opstaju i jedna i druga,a vi se ovde bezveze raspravljate.

Tacno je da bi Titan x2 sprzio bilo sta sto AMD izbaci u ovom momentu, ali osim sto ga nema, koliko bi kostao??? Za te pare kupicete pre auto nego bilo koju VGA, osim ako imate Bajatovicevu platu, tad je opravdano...

I ono najbolnije, tacno je da mnogi nVidia fanovi prelaze na AMD, jer za iste ili koji procenat bolje performanse, ne zele da daju 20-ak eura vise u srednjem, odnosno 50-100 eura u visem segmentu nVidiji...AMD marketing je manipulativan, obmanjujuci, DA, JESTE... ali deluje, a u praksi se isplati...i ne, AMD ne zacepljuje cene koliko to nVidia cini...

A za kraj nesto licno. Bude mi krivo kad vidim koliko vas ima znanje koje mozda nikad necu imati, i bukvalno mozete da mi predajete u svim oblastima, a ponasate se kao overklokovani klinci... Ovde ima genijalaca. Ne, nisam medju njima... Nemojte trositi energiju uludo....prevazidjite ljudske slabosti.

P.S. Kad ce to okupljanje, da lepo ko ljudi, ne borgovi i kiborzi, sednemo, popricamo...
Ajd uzdravlje. Ko mi zameri, zameri. Ni po babu, ni po stricevima.

obradmi Ja shvatam Nvidia ljutnju sto se tice konzola (PS3) 22.04.2013. 23:56 #488931

To je bio 5 godina siguran prihod za kompaniju ,sledeci konkurs za konzole je za 5 godina.
Da se razumemo nije Nvidia bila losa u PS3 radi se prvenstveno o ceni.E sad okolnosti
su se promenile ,tu je cloud racunarstvo i slicne stvari.Mislim da je AMD ovu kartu izbacio
radi prestiza.Sledeci obracun AMD i Nvidia dogodice se na mobilnom trzistu kada AMD
izbaci Temash APU za tablete 4 x x86 cpu jezgra i Radeon grafika ,tu su vec price da ce MS
da ubaci Temash u njegove tablete ,a za racun Nvidia no videcemo.

Dejzan Re: OFFTOPIC s razlogom: 22.04.2013. 23:56 #488932

+!
Bravo svaka cast
Konacno doso sudija :D
Lepo receno

:: Gde ste zapeli
:: Tacno je da je AMD zakasnio i da je smesno sto sad objavljuje ovakvu kartu. Ali, karta jeste mnogo bolja od GTX 690, verovatno je i izlecena od mnogih bolesti..
:: Tacno je da karte u 7970 ediciji idu i do 300W neklokovane, i preko 300W klokovane, ali u tom maksimalnom overclocku prestizu klokovanu GTX680...slazem se da je GTX 680 kompletniji proizvod, ali AMD mu bezi za frejm, makar trajala karta i 3 dana..
:: Tacno je da je limitiran napon na mnogim AMD kartama usled loseg ASIC-a. Ali je isto tako tacno da GTX 680 karte mnogih proizvodjaca imaju neki bottleneck pri visim frekvencijama, te same sebe nivelisu obaranjem OC taktova na nize bliske defaultnom...blokiraju performanse...Niko nije savrsen..
:: Tacno je da je Titan bukvalno superior technology. Ali isto tako je mozda tacno da velike firme poput nVidia i ATI aka AMD imaju neki dogovor zbog kojeg je cenovni i performansni jaz takav kakav je, te politikama kakve vode uspesno opstaju i jedna i druga,a vi se ovde bezveze raspravljate
:: Tacno je da bi Titan x2 sprzio bilo sta sto AMD izbaci u ovom momentu, ali osim sto ga nema, koliko bi kostao??? Za te pare kupicete pre auto nego bilo koju VGA, osim ako imate Bajatovicevu platu, tad je opravdano..
:: I ono najbolnije, tacno je da mnogi nVidia fanovi prelaze na AMD, jer za iste ili koji procenat bolje performanse, ne zele da daju 20-ak eura vise u srednjem, odnosno 50-100 eura u visem segmentu nVidiji...AMD marketing je manipulativan, obmanjujuci, DA, JESTE... ali deluje, a u praksi se isplati...i ne, AMD ne zacepljuje cene koliko to nVidia cini..
:: A za kraj nesto licno. Bude mi krivo kad vidim koliko vas ima znanje koje mozda nikad necu imati, i bukvalno mozete da mi predajete u svim oblastima, a ponasate se kao overklokovani klinci... Ovde ima genijalaca. Ne, nisam medju njima... Nemojte trositi energiju uludo....prevazidjite ljudske slabosti.
:: P.S. Kad ce to okupljanje, da lepo ko ljudi, ne borgovi i kiborzi, sednemo, popricamo...
:: Ajd uzdravlje. Ko mi zameri, zameri. Ni po babu, ni po stricevima
SkyFire @Dejzan ..Jedno je sigurno a to je.. 23.04.2013. 00:03 #488933

Da me zabavljas svojim `trip` postovima iste pesme koju vrtis u krug..
Nije ni cudo sto i sam verujes u to kad si se autosugestivno nahranio..

Nego kad vec pomenu temu i cinjenice koje tebi izmicu a na koje se oslanjas navodno ..
7990 nije zvanicno ni predstavljena niti imas i jedan validan test ti pricas o nekim rezultatima..

Inace ja svakako dodjem da se poigram sa vama crvenima ,kao macka sa misem ,bude mi zabavno i odem..
Najveca bol u verbalnoj komunikaciji sa vama obojenima je kada istaknes istinu..Tu pucate po savovima a meni smesno da vas gledam kako se gusite u sopstvenom bolu a najsmesnije kad pocnete da pricate nekom o fanbojizmu..E to je tek komedija..

Doci cu kad izadju zvanicni testovi,da malo pregledam gde ova karta stoji na polju igara jer me Cmarkovi ne zanimaju - mozda ce ove koji se takmice..

P.S.Pa za to jedino i valjaju (bitcoin) ,za rudarenje bar sto se tice rezultata ali zato kad dodje racun za struju onda osmeh sa lica polako nestaje..
Da ne pricam koliko mora da se ulaze u platformu/e kada pravis farmu i koliko to tek srce struju..Kad analiziras koliko treba da se ulozi a koliko dobijas i kad mozes da isplatis ulozeno glava da te zaboli..

Nasao sam mnogo bolju soluciju od karte i ako Bog da dobicu spravicu iz Amerike a parice ima samo da lezu na racun i da se polako `bogatim`
Nema vajde od jedne karte ..

Haha ladno si se slozio sa Bornovnicom a sve sam to istakao u mojim postovima sto si demantovao ..Haha..

`Aj laku noc i lakse sa tim drozama :)))))

@Borovnica
Samo mi objasni tacno sta znaci pojam `Mnogo bolji` pa mi to lepo i pojasni strucnije ..
P.S.Jesam li trebao da se prepoznam u tvom postu ili ne?Rado cu ti pojasniti neke stvari sve po redu najobjektivnije ako ima potrebe za tim?

Superior Technology
SkyFire @Borovnica 23.04.2013. 00:55 #488937

Posto se nisi javio a ja jos nisam zaspao moracu da atakujem na tvoju objektivnost..

Idemo redom..

Tacno je da je AMD zakasnio i da je smesno sto sad objavljuje ovakvu kartu. Ali, karta jeste mnogo bolja od GTX 690, verovatno je i izlecena od mnogih bolesti...

Mnogo bolja?Kako to?Na osnovu cega?Rekla kazala?
Za ovakvu izjavu moraju da postoje validni rezultati,fizicki dokazi a karta jos nije ni predstavljena ..
Obzirom da se zna od kakvih materijala je ova karta pravljena,kakav je dizajn,pocev od PCB-a preko samog cooler-a vec u startu istice cinjenicu da ova karta nije na istom nivou kao GTX690 a kamo li mnogo bolja..
Evo bicu Slobodan da ti skrenem paznju na neke stvari koje ne znas ili ne obracas paznju..
Pogledaj koliko su chipovi razdvojeni tj koliko je dugacak PCB..Karta je u global dugacka 31cm,klasicna fosna.
Chipovi su razdvojeni nebi li se disipacija sto vise suzbila a sve to uz pomoc coolera sa tri venta sto vise potisnulo sto zapravo nagovestava
da ova karta I dalje srce debelo struju I da se debelo greje..Buka?Da ne pricam unapred I ako vec znam rezultate tj naslucujem videcemo kad izadju testovi…
Sta je sa CF profilom?Malo malo pa nemaju podrsku za CF ..Sta je sa microsttuteringom?Nemoj mi reci da si naseo na pricu kako su sredili problem sa sttuteringom?Kad je to pa bilo?Uvek se oglase ali uvek bude isto..Obecanje ludom radovanje..

Tacno je da karte u 7970 ediciji idu i do 300W neklokovane, i preko 300W klokovane, ali u tom maksimalnom overclocku prestizu klokovanu GTX680...slazem se da je GTX 680 kompletniji proizvod, ali AMD mu bezi za frejm, makar trajala karta i 3 dana...

Ovde si napravo paradox..Pa ako karta traje hipoteticki I 3 dana a realno “rok trajanja” im je daleko manji od Kepler produkta koji prakticno I nema problema kako to cini neki proizvod dobrim I uopste uporedivim sa onim drugim..To je prakticno fail.
I da bezi sta znaci broj frejmova na papiru kada u realnom radu je taj isti prakticno prepolovljen zbog problema sa sttuteringom!
Uvek je nV imala fluidniji gaming a kamo li sad od pojave Kepler produkta I nekih novih inovacija koje su dosle sa njim..

Tacno je da je limitiran napon na mnogim AMD kartama usled loseg ASIC-a. Ali je isto tako tacno da GTX 680 karte mnogih proizvodjaca imaju neki bottleneck pri visim frekvencijama, te same sebe nivelisu obaranjem OC taktova na nize bliske defaultnom...blokiraju performanse...Niko nije savrsen

To o blokiranju performansi prvi put cujem a niti sam doziveo..Izvrteh toliko Keplera radi sve kao sat..Ako se sa tim sretnem rado cu to izneti kao `manu` stim sto to nije uopste odlika ove serije..

Superior Technology
SkyFire Borovnica 2 23.04.2013. 00:55 #488938

Tacno je da je Titan bukvalno superior technology. Ali isto tako je mozda tacno da velike firme poput nVidia i ATI aka AMD imaju neki dogovor zbog kojeg je cenovni i performansni jaz takav kakav je, te politikama kakve vode uspesno opstaju i jedna i druga,a vi se ovde bezveze raspravljate

Moze biti,to niko ne spori..

Tacno je da bi Titan x2 sprzio bilo sta sto AMD izbaci u ovom momentu, ali osim sto ga nema, koliko bi kostao??? Za te pare kupicete pre auto nego bilo koju VGA, osim ako imate Bajatovicevu platu, tad je opravdano...

Pa novu eru space cena je doneo zna se ko..nVidia sa svojim kvalitetom,brzinom I tehnologijom I pre svega nedostatkom konkurencija sa pravom nabija cenu I ako ja licno to ne opravdavam jer je cena sumanuta za jednu single GPU kartu!

I ono najbolnije, tacno je da mnogi nVidia fanovi prelaze na AMD, jer za iste ili koji procenat bolje performanse, ne zele da daju 20-ak eura vise u srednjem, odnosno 50-100 eura u visem segmentu nVidiji...AMD marketing je manipulativan, obmanjujuci, DA, JESTE... ali deluje, a u praksi se isplati...i ne, AMD ne zacepljuje cene koliko to nVidia cini...

Ko to prelazi na AMD?Ja prvi put cujem..Obicno je kontra..A koji procenat boljih performansi kad u svim segmentima nV ima brze karte?
Ne pratis ocigledno a I tu stalno dolazi do promena kako se driver updateuju..
Marketing I ako je obmanjujucu je opravdan?E vidis za mene je to pitanje casti I ponosa..Obmanjivanje naroda mi se gadi,laz me iritira,od toga nema nista gore..
A I mnogi korisnici nemaju prakticno a ni teoretsko znanje pa se sve svodi na testove sa neta od kojis su mnogi napucani I potplaceni..
Ja stojim iza toga da u odredjenim segmentima razlika u ceni je opravdana jer se radi o dva razlicita proizvoda po svim svojim osobinama I kao takvi se svrstavaju u razlicite kategorije..Nadam se da razumes I d amozes da me ispratis?
I napomenucu jos jednom posto te secanje slabo sluzi..7970 kad se pojavila bila je svega 15% brza od GTX580 sa cenom od preko 600 eur!
To je opravdano I to je ok,ne nije nV ta koja zakida vec AMD koji je u poslednjih nekoliko godina postao alav I naplacuje ogromnu sumu novca za poluproizvode..Da li treba d ate podsetim da je I Cayman 6970 bio skuplji od GTX570 a pri tom sporijia u globalu losiji proizvod?!
Istoriju drzim u malom prstu..

Superior Technology
SkyFire Borovnica 3 23.04.2013. 00:55 #488939

A za kraj nesto licno. Bude mi krivo kad vidim koliko vas ima znanje koje mozda nikad necu imati, i bukvalno mozete da mi predajete u svim oblastima, a ponasate se kao overklokovani klinci... Ovde ima genijalaca. Ne, nisam medju njima... Nemojte trositi energiju uludo....prevazidjite ljudske slabosti.

Sto ce da ti bude krivo kad se ovde ista prica vodi godinama,iste lazi,isto dvolicno I bezobrazno ,nemoralno I nekulturno ponasanje sa jako cudnom percepcijom ljudi koji dolaze na ovaj forum (cast izuzetcima)
Treba lid a te podsetim na isto zapazanje koje si skoro istakao u mailu?
Neka kotrateza svim ovim budalastinama,neistinama I psiholoskim napadima mora da postoji..Da toga nema sve bi nas progutala crna rupa 

P.S.Ajde sto isto istoriju ne poznajes dobro i sto te secanje slabo sluzi vec sto sto si samo jak na recima..Stalno pitas i obecavas za to okupljanje ali nikako da dodjes

Superior Technology
Blueberry aman :) 23.04.2013. 01:44 #488945

Performanse su bolje . Idu u korist AMD karte.

Kvalitet izrade je u korist nVidia, nema paradoxa ...to i rekoh.

AMD 7990 srce vise struje, ali se gtx 690 vise greje, ima toliko reviewa koji to dokazuju, nisam ja izmislio...buka... relativna pojava... jesi li ih koristio? Nisam ni ja... ali nemoguce da bas svi lazu...

Titan ih jede u Single GPU... i to rekoh...dvoglava karta bi ih pojela ko strani klubovi Partizan i Zvezdu u fudbalu u LS/LE....

A sto se tice cena, nikad nisam video da je AMD u Srbiji skuplji od nVidia u toj klasi....Ako su ih neki od vas, ne mislim na tebe licno, dobili jeftinije u pretprodaji, ili nekim promocijama, to je nesto drugo...

Nigde ne rekoh da je opravdan marketing, vec da deluje...

tCayman compared to GTX 570 , nemam nista protiv :)
Da, nVidija ih je tu satrla, ni to nije sporno :)

Mislio sam na masovno okupljanje Berzasa... a sto se tice ovog drugog, najavljujem se, i nosim medicinsku iglicu sa sobom :)... Ne, nije narkomanija u pitanju, niti ima ikakve veze sa opijatima... Sky zna zasto
Blueberry Da ne kvarim temu drugu Bomidu: 23.04.2013. 01:48 #488946

GTX 660Ti je ubedljivo najbolja kupovina kod nas u odnosu kvalitet/performanse/cena. Osim ako je razlog kupovine mining...

Ali to ne znaci da ne treba kupovati i AMD karte,i svako ima pravo na misljenje , i na dokaze da ovo iznad napisano mozda nije tacno :)

Ama bas nista sporno ne rekoh. :)

SkyFire Cek cek prijatelju Ziko.. 23.04.2013. 02:38 #488948

U svom prethodnom postu onom `kilometarskom` si atakovao na Nvidiju potencirajuci kako je skuplja..
Cekaj,ako pricas o firmi i poslovanju kakve veze ima nase trziste?
Ako vec osudjujes onda to radi u globalu,sad od jednom nVidia ne valja jer je navodno skuplja kod nas..Pa nasi uvoznici,dileri i distributeri zakidaju,sta je tu novo?

A inace opet ti kazem,slabo te secanje sluzi..Cayman je bio skuplji od GTX570..Cak je u jednom momentu 6950 po ceni bila negde sa GTX570 dok je 6970 bila osetno skuplja sve dok nije proslo neko vreme pa su bili prisiljeni na secu cena ..
Kasnije se cene iznivelisale..
Pa GTX5xx serija je bila bas poznata po svojim cool cenama.
Imao si kartu po snazi GTX480 i nesto preko za 300 jevreja...Svi zivi su je pokupovali..

Takodje kad se serija 7xxx pojavila konkretno 7970 bila je oko 600 eur dok je GTX680 bio osetno jeftiniji (kod nas naravno) a sama launch cena je bila bolja od AMD-ove uz bolje performanse..
Ti si ocigledno pogodio los timing kada si trazio GTX680..nVidia je tek relativno skoro spustila cenu dok je AMD sekao 2x cene zbog lose prodaje..

Znaci nije AMD povoljniji vec je ovde nesto drugo po sredi ..
nVidia nije prinudjena da spusta cene jer se i ovako dobro prodaje a to vec svi znamo..

To da se GTX690 vise greje zaista ne znam,imao je kartu Nikola,mogao sam da je uzmem ali nisam..Imas na benchu temu pa pogledaj koliko se greje i to zestoko overklokovana..Buka,vec receno,tiha karta..A komponente?Dizajn,kvalitet?Hm..Nebih tako olako poredio ovu ref 7990 sa GTX690 !

karta jeste mnogo bolja od GTX 690, verovatno je i izlecena od mnogih bolesti...

Tvoje reci,paradox cist..
Nigde nisi spomenuo kvalitet izrade,mozda si mislio ali se nisi izjasnio .)

Kazes performanse 7990?Koje karte kad jos nije izasla?Jedino je Ares 2 brzi od GTX690 referentne (i to ne u svakoj igri) sve ostale edicije su sporije..Ovu referentnu treba tek da vidimo u gamingu..Sintetika mi ama bas nista ne znaci..

Ali to ne znaci da ne treba kupovati i AMD karte,i svako ima pravo na misljenje

Slazem se..To niko nije ni sporio..

Superior Technology
Blueberry :) 23.04.2013. 02:50 #488949

Sky: zeleno je

blueberry: zeleno je

Sky, ali da, zeleno je

blueberry: pa naravno da je zeleno

U cemu je bre onda problem? :)

Ajmo u pripremu za novi (radni ) dan :) Laku noc tebra :)

Upropastismo temu.

Valjda ce biti vise testova , pa ce se detaljno utvrditi kakva sve poboljsanja Malta 7990 donosi....
obradmi Rezultati u komandant cmarku su otprilike ko dve 7970 Ghz 23.04.2013. 07:30 #488965

ostaje jedino pitanje da li je skaliranje u igricama bolje ,nego kod OEM-a.

sakall Pa naravno... 23.04.2013. 09:19 #488972

broj poruka: 101
da ce biti bolje.Nvidia ionako samo dreci kako ima superiornu tehnologiju a ATI zaradjuje.Ima da ih oderu sa ovom kartom samo tako.

Bobi4ever Citiram. 23.04.2013. 09:35 #488974

broj poruka: 4890
`Koji zakljucan napon?`
`Na referentnim kartama napon je
dozovoljen do 1.21v ,moze da se
otkljuca..`

Pa upravo taj koji `moze da se otkljuca` al` je zakljucan. :)))

Titan je ogranicen temperaturom, tj. Boost klok ide do neke granice, a granica je temperatura, nego odosmo u off.

Jel se zna zvanican izlazak 7990 u prodaju?

Btw, Sky jel si nasao kartu za BTC?
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

Daum Re: Pa naravno... 23.04.2013. 09:47 #488977

broj poruka: 12805
Teško da će bilo koga da deru sa ovim cenama... smanji fanboy-izam.

:: da ce biti bolje.Nvidia ionako samo dreci kako ima superiornu tehnologiju a ATI zaradjuje.Ima da ih oderu sa ovom kartom samo tako
Dejzan Re: Re: Pa naravno... 23.04.2013. 14:34 #489021

Naravno tesko kad su imbecili jedni i drugi.Odvale cene puste proizvodnju a ti narode placaj.Epa nece moci ....
Iskreno se nadam da ce ova karta kostati 600 evra max 700

:: Teško da će bilo koga da deru sa ovim cenama... smanji fanboy-izam
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: da ce biti bolje.Nvidia ionako samo dreci kako ima superiornu tehnologiju a ATI zaradjuje.Ima da ih oderu sa ovom kartom samo tako
:: ::
Daum ... 23.04.2013. 16:13 #489047

broj poruka: 12805
Uzmeš dve 7970 za 700 evra, tako da ako košta 700-750 biće ok za onog kome treba uopšte takva karta.

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs