AMD novi desktop CPU i snizenje cena starijih modela
STRANA 2 OD 3
Jamire
Re: Re: Povecali klokove i to je to.
05.06.2013. 10:23
status: user broj poruka: 1119
Pa ni Intel nije se bog zna sta promenio sem clock nista drugo i stim to se greje ko sporet i sto su mu digli cenu na 330e vani za 4770k a ovde kod nas mozes da ocekujs 360-370 ako ne i celih 400.To mu je najveca novost. Oba tabora tapkaju u mestu ali mkara AMD moze da bude za svaciji dzep dok intel nemoze. AMD obara cene a intel dize. Nevidim svrhu toga.
:: Ja odavno privcam da AMD prodaje maglu samo mi nije jasn :: kako se ljudi i dalje pecaju?Valjda zbog ovih sezonskih snizenja i psiholiskog uticaja koji je vestacki nametnut `Deka je humanitarac` `Deka nudi vise ` :: Kakva patetika i koji mozgovi nemam reci. :: :: Sto se tice obaranja cena pa to je prosto neophodno kao jedan i poslednji bitan pote :: u poslovanju nebi li se prodaja povecala koliko toliko :: Postoji tu cista racunica koja se svodi na vecu kolicinu prodatih chipova sto omogucuj :: jos malo vecu zaradu sa nizom cenom nego sa cenom koja je bila ranije :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Zbog toga je naravno i veci TDP :: :: `Revizija` Vishere, kao.. :: :: :: ::
Ne vidim nigde da ima 4770k kod dobavljaca. Vidim samo da ima 4670k i 4570 INTEL Core i5-4570 (3.20GHz,1MB,6MB,84 W,1150) Box, INTEL HD Graphics 4600 19-22k i INTEL Core i5-4670K (3.40GHz,1MB,6MB,84 W,1150) Box, INTEL HD Graphics 4600 23-25k
Stigao je i 6350 i 6800, 6600 AMD. Cena 6300 je pala malo sad ce ksota nekih 95-100e sve zavisi kako gde! 4350 12.5-13.5k 6300 10.5-12k 6350 14-15k 6800 15 - 16k 6600 11-12k
Sve dobavlajce sam pretrazio nema ni jedan komad. Moguce da je u njavi da ce da stigne! Ali ga trenutno nema.! Ili je moguce da je sve kolicine pokupio neko unared.
Nemoj da pricas ono sto bi voleo da bude! Istina je da nije velika razlika u performansama izmedju Hawella i Ivy ali reci da je to isto uz promenu kloka je neverovatna budalastina.
Ova dva procesora se hardverski i te kako razlikuju a da Intel tapka u mestu to ne bih tek nikako rekao.
Da daje na kasicicu to da ali za neki racionalniji pomak i nema svrhe kad konkurencija prkaticno i ne postoji..Ovako daju po malo a zaradjuju vise..
AMD mora da obara cene jer je nekonkurentan i slabo zaradjuje,jedini nacin da privuce kupce na svoje sarene proizvode je da obori cene. Intel to ne mora jer mu i ovako prodaja ide dobro a cene su koliko vidim iste kao i Ivy Bridge kad se pojavio..
300 Eur na zapadu kosta 4770K !Cak su cene na launch-u i manje nego sto je bilo kod Ivy Bridge!Apsolutno ne vidim nikakav problem osim zanovetanja okorelih AMD-Ovaca !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Pa ni Intel nije se bog zna sta promenio sem clock nista drugo i stim to se greje ko sporet i sto su mu digli cenu na 330e vani za 4770k a ovde kod nas mozes da ocekujs 360-370 ako ne i celih 400.To mu je najveca novost. Oba tabora tapkaju u mestu ali mkara AMD moze da bude za svaciji dzep dok intel nemoze. AMD obara cene a intel dize. Nevidim svrhu toga :: :: AMD x6 1090T 3.9 O :: Cooler Master 212 EV :: MSI 870A 54 :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: MSI 6850 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: :: :: Ja odavno privcam da AMD prodaje maglu samo mi nije jasn :: :: kako se ljudi i dalje pecaju?Valjda zbog ovih sezonskih snizenja i psiholiskog uticaja koji je vestacki nametnut `Deka je humanitarac` `Deka nudi vise ` :: :: Kakva patetika i koji mozgovi nemam reci. :: :: :: :: Sto se tice obaranja cena pa to je prosto neophodno kao jedan i poslednji bitan pote :: :: u poslovanju nebi li se prodaja povecala koliko toliko :: :: Postoji tu cista racunica koja se svodi na vecu kolicinu prodatih chipova sto omogucuj :: :: jos malo vecu zaradu sa nizom cenom nego sa cenom koja je bila ranije :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: Zbog toga je naravno i veci TDP :: :: :: `Revizija` Vishere, kao.. :: :: :: :: :: ::
Sta bi bilo da se ti nekad ne javis,i na dupe bi progovorio!
05.06.2013. 13:44
status: user broj poruka: 18472
Ne nazivam ja njega vec sam se nadovezao na moj post `kako se ljudi i dalje pecaju? ` a odnosi se na vecinu tj mnozina ovaca-ovce i pored toga ima dvojako znacenje i saljivog i provokativnog kaaraktera!
A pre svega licno se pokazao kao nekorektan kolega tako da sam i mislio na njega bilo bi to bez trunke grize savesti!
A ti prestani vise da izigravas drvenog advokata i dobru vilu jer mi se realno kenja vise od tvojih postova!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Re: Sta bi bilo da se ti nekad ne javis,i na dupe bi progovorio!
05.06.2013. 14:56
status: user broj poruka: 1119
Intel ubacio novu inegirsanu grafiku ostalo skro u potpunosti isto 95% sve je to tu. AMD dodao bolju podrsku za video redernig i jedni i drugi prespiaju iz supljeg u prazno. A to ko je ovca znamo svi. Nema potrebe da on nikog naizva ovcom. Neznam dal je ikad iciji post procitao do kraja ili dal se okrenu za onim sto je nekad pisao, makar cisto da vidi da ne ponvalja sebe. Pa svedoci smo njeogvih teme gde je sebe uhvatio u lazi u istoj temi bar 10 puta.
:: Ne nazivam ja njega vec sam se nadovezao na moj post `kako se ljudi i dalje pecaju? ` a odnosi se na vecinu tj mnozina ovaca-ovce i pored toga ima dvojako znacenje i saljivog i provokativnog kaaraktera :: :: A pre svega licno se pokazao kao nekorektan kolega tako da sam i mislio na njega bilo bi to bez trunke grize savesti :: :: A ti prestani vise da izigravas drvenog advokata i dobru vilu jer mi se realno kenja vise od tvojih postova :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda ::
Pavijani, ovce, slepci itd. Tako nazivas nekoga ko eto voli AMD, a sta tebe to uopste briga?! Opsednut si nebitnim stvarima, nek kupuje ko sta hoce za svoj novac, opet kazem, sta to tebe briga?!
@Jamire Sokolicu..Prvo nauci pravopis a drugo zagrej stolicu pa nauci malo i materiju pa se onda javi sa mnom da razgovaras a onda mozemo i da moralisemo posto nisi ni malo razlicit od tvojih dvolicnih kolega koje pripisuju svoje osobine drugima. A takvi ste vi vecina AMD-ovaca,ja stojim iza toga da ste teski sektasi-oni koji su drugacije hardverski opredeljeni gledate kao neprijatelje..Grose!
Ja bih voleo da budem svedok da ti napises nesto konstruktivno i pametno a ne neke budalastine.Kad to dozivim onda cu te mozda gledati kao normalnog usera a ne kao pajaca..
Jezik dugacak,znanje 0 !
Idi tamo predaj materiju nekim drugim ovcama slicnim tebi nemoj meni. Muka mi je od tebe vise majmune okamni me se vise kad vec ko normalan covek ne umes da pises. Sta bi da svi sledimo tvoje stavove i misljena i da klimamo galvom.
E moj Jamire za cas se pokazes ko si mada smo to odavno znali na milionskim primerima.. E moja nekulturo neznalicka..Sramota me je tvog neznanja i neinteligencije!
Normalno je za tebe spansko selo jer ti funkcionises po veoma niskim frekvencijama .)
Hahaha. Bas si me nsmejao fizicaru. A jos vise ovaj tvoj drveni advokat. Ti ces mene da nazaivas nekulturnim a prvi si poceo sa uvredama. Neznam u cemu sam neznalica objasni mi molim te fizaru moj. Sve se vidi na testovima. I jedni i drugi izbacili nove serije procesora sve se zsniva na skoro istom OC i to je to 10% bolji rezultati. Niko ni mrndo nije sa mesta sem sto Intel napravio Vurunce da se grejemo zimi. Sta a se radi. A cene digao do besvesti. Nova serija novi soket i sve tako u krug. Presipanje iz supljeg u prazno. Prosli put bili stavili orbit zvaku sad stavli zvazbuku pa se vise greje. Sledeci pu ce onu turksu od 1 dianar.
:: E moj Jamire za cas se pokazes ko si mada smo to odavno znali na milionskim primerima. :: E moja nekulturo neznalicka..Sramota me je tvog neznanja i neinteligencije :: :: Normalno je za tebe spansko selo jer ti funkcionises po veoma niskim frekvencijama . :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Imam LC Power LC600H-12 i na njemu prikaceno hd7850,8gb,x3 440,2 HHD-a i jos par kulera Pa zato pitam,dal mogu komotno da uzmem fx6300..ili da uzmem fx4100 i budem miran(ako je to neki upgrade na fx4100)??
Ja bih na tvom mestu razmislio o skoroj kupovini jačeg napajanja. Dobar je taj LC ali za privremeno rešenje kod jače grafičke i jačeg procesora. Na duže staze bi ti recimo napajanje iz mog potpisa bilo idealno.
Pogledaj moju konfiguraciju. 5x 12-tice kuleri, graficka kloknuta uz podizanje napona, FX6300 na 4GHz konstantno. A napajanje ovo http://goo.gl/uGsWs staro samo kod mene 4 godine (i jos preko godinu kod prvog vlasnika)... tako da stavi ali imaj na umu kao i ja sto JEDVA CEKAM DA GA PROMENIM!!!
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 /LC 550W / V3 BLACK
Zar mu nije bolje da kupi fx6350... Noviji proizvod bolja revizija chipa...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: fx 6300 je 95 :: 7850 nije veliki potrosa :: :: Ako sve drzis na default-u bice to ok :: Ali nemas lufta za oc bilo cega :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
:: Zar mu nije bolje da kupi fx6350.. :: Noviji proizvod bolja revizija chipa.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: fx 6300 je 95 :: :: 7850 nije veliki potrosa :: :: :: :: Ako sve drzis na default-u bice to ok :: :: Ali nemas lufta za oc bilo cega :: :: :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: :: Cooler:TitanVanesa- :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: :: MBO:Asus M5A9 :: :: Case:CM Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: Mouse:Mx 51 :: :: Screen: Dell :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.