nebitno koje su oznake, mogu da imaju potpuno identicne oznake jer ispred oznaka stoji i ima kompanije, svakako se niko nece zajebati da kupi nv gtx285 a zeli amd 285. da ne pominjemo to sto gtxa vec duuuugo nema u prodaji pod tom oznakom.
da Mercedes i BMW nose potpuno iste oznake, opet bi bez problema znao koji je koji zar ne?
Mislim pogledam sliku lika ispod onog `The Author` i sve mi je jasno...
Lik i delo nekoga iz cigan-male koji se namece srbistancima kao vrhunski IT strucnjak...
Garant svoje blogove pise na nekoj raspaloj Nokia ili nekom jeftinom indijanskom tabletu za 22 dollar-a...
Budimo realni moje kolege indijanci me pitaju koji tablet da uzmu ja im kazem Nexus 7 oni kazu dobro i kupe neko indijansko govno... onda posle pitaju zasto mi ne radi ovo i ono... pa verovatno sto ste incijanci...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Ljudi kod nas ne citaju forume i review, jer nemaju pojma kako da nadju nesto. Ne vezano za hardver i softver. Narod ovde je tehnoloski nepismen. Mene je vec pocela da boli glava od silnih pitanja, od silnih reinstalacija sistema i ostalih cudesa. Firma gde sam radio i sadasnja firma nemaju pojma o hardveru. Znaju nesto o softveru u kojem rade, jer ipak je to alat i delimicno Windows, ono osnovno. Tako je i sa ljudima sa kojima sam radio. Brdo ljudi sam naucio da rade sa hardverom i jednostavno sam svima rekao, koliko para toliko muzike. I da naravno kada kupuju nov, da pogledaju ploca koju memoriju i procesor podrzavaju (socket i DDRx). Sada ljudi misle umesto njih, pa vec u ponudi imas sklapalice od kompjutera. Cak me i za to pitaju, `da li je dobro` pa im kazem da npr, samo promene plocu i da dodaju jos 1000-2000 za grafiku. Kazem ti, glava me boli odavno od tih stvari. OK je uvek cu pomoci, ali kada nagrnu svi zivi, bolje da sam se pravio da nemam pojma. _____________________________ http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jpg
:: Apsolutno se vidi da nisi radio sa ljudima i hardverom. :: Samo nagadjas bez potrebe. :: Danas ljudi dosta citaju i oslanjaju se na ono sto procitaju od forumasa ili revoew-a na sajtovima ali je to znanje bazirano vise na informativnom karakteru i tu nema vremena za detalje vec svako poveze kako je razumeo na prvu :: :: Korisnike kohe ti pominjes - totalni laici su sve redji , takve vidim samo u zaostalom obliku odseceni od sveta :: Npr danas klinci gledaju kakav je hardver u igraonici i odu tamo gde je bolji i nspredniji.. :: Toliko o tome da se ne zna..Zna se ali nedovoljno ne u tom obimu da bi se materija ozbiljno poznavala :: :: P.S.Dodji malo na Zemlju Nexusovac , mozda otvoris oci i konacno shvatis neke stvari :) :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Lepo si mu rekao.... Koga briga za oznake ? Da je NV oznacila kartu sa 897246935789322 on bi ti lepo `objasnio` da prva cifra znaci `ovo`, druga `ono` i tako u nedogled, i da je to u stvari GENIJALNO.
Covek je dosao do jos jedne `konstante` u univerzumu. Ko god i kako god pomenuo njemu i torti AMD, sledi isticanje `konstante`, koja glasi `Jos jedan marketinski trik AMD, bla bla,bla`
Ako neko i da kakav komentar, pokusa da nesto `objasni` (pravo koje nije nikome oduzeto ovde), onda sledi komentar tipa `vidi se da nisi nikad radio sa ljudima i hardverom`, sto aludira na smernicu da ljudima koji imaju 200-300e za komp treba reci da nikako ne kupuju AMD, i imaju odmah celu masinu, nego da sacekaju 2-3 godine, pa da sklope nesto od konkurentske firme. I tako u krug. P.S. Obaska me zabole qr za fanbojisanje, ali za objektivnost me je itekako briga.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Recimo AMD 123 i Nvidija 123 slicne karte slicnih performansi i slicnih cena tako bi svi znali ko je kome tu u kom segmentu koja tacno karta konkurencija, ista stvar samo iz suprotnog tabora.
:: To bi realno bilo super, evo zasto :: :: Recimo AMD 123 i Nvidija 12 :: slicne karte slicnih performansi i slicnih cen :: tako bi svi znali ko je kome tu u kom segmentu :: koja tacno karta konkurencija, ista stvar samo iz suprotnog tabora :: :: Svima lakse.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
da kopira NV daleko bilo (x650/gtx650) pripisuje se slucajnosti kao primer koji sam obojio, a da jeste malo zbunjujuce-jeste, Sky radi u zastiti potrosaca :P
Psihopata protestuje zato sto ce mu AMD (ako je ovo tacno, a sumnjam) opoganiti njegvo divno secanje na GTX 285 u svoje vreme najjaci Nvidijin single GPU. Jao sta ce da bude ako AMD izbaci 295 (GTX) ???? Ja bih cak i voleo da se ovo desi samo da bih ga video kako skvici po forumima.
Ne znam meni je po malo zao AMDa, trude se oko tih karti, daju poklone a slabo im ide prodaja. Nije lepo ipak zeleti zlo nekome. Ali opet idu mi na kurac kada pocnu da lupaju kako imaju najacu kartu u vidu ASUS ARES, Dobro nisu napravili 5 prototipova sa 3 cipa i suprotstavili to. Ali opet sve pokusavaju i nikako im ne ide. Moraju da obaraju cene a realno NVIDIA ima pametniji i strucniji tim a specijalno ljude koji drivere pisu.Iskreno voleo bi da jedan drugog pocnu da ruse sa cenama da se takmice sa driverima ko ce bolje i to. Dok mislim iskreno da nema sta da traze u delu za procesore za Desktop. Tu tek nisu dobri. I moraju da vide da srede te drivere koju su bagoviti retki, itd. Cisto i zbog nas ovako AMD drzi sada i Intel fanove u procepu jel tehnologija stoji u mestu skoro 3 god.
Po toj logici nvidiji odgovara to odgovara, delovace kao njihova stara serija koju niko nece hteti da kupi. Uostalom, ko ne razlikuje da li kupuje NVIDIA GTX 680 ili AMD 285 ne treba ni da ide u shoping bez prisustva roditelja/staratelja, odnosno medicinske sestre.
E bas tako. Moja prva grafika je bila ATI Radeon 9550, a posle nje sam pazario 8600GT, i nikada me nisu nesto pogadjale te cifre. Obicno prva pokazuje seriju, koja ide hronoloski u vremenu. Mozda je to samo moje vidjenje stvari,, ali zasto se zamlacivati oko toga. Kupis kartu, ubudzis ne u komp i vozi, igraj dok ne zastari :D
Bitno da sky zeza oko AMD/ATI grafika al nije rekao da mu je zveknula ROG ploca iz potpisa :D a tek kako mu je brzo resena RMA :D Sky bilo bi red da se pohvalis mislim
:: Jos jedan marketinski trik i pre svega jos jedna pometnja medju korisnicima :: Ovo do sad ce definitivno najvise da zbuni korisnike. :: I ranije je AMD bio sklon izmisljanju tople vode ali sad je definitivno dostigao svoj vrhunac. :: Recimo nalednik 7970 ce nositi oznaku R9 (GTX) 285 .. Fali samo ovo GTX i voila :: :: :: http://wccftech.com/amd-volcanic-islands-possibly-called-radeon-r200-series-radeon-hd-7970s-successor-r92 :: :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Re: Re: Novi Radeoni dobijaju oznake nVidia karti !
07.09.2013. 12:29
status: user broj poruka: 18472
Kad me vec pominjes sto ne kazes ko se kome prvi predstavio .) Cisto da se zna sta je kultura,mogao sam da iscooliram mada mislim da si ti provalio ko je u pitanju ali mozda i gresim nebitno..
RMA je resena za 3 dana ,pohvale za Monitor ili za mene sto imam drugare na visokim pozicijama ..Nesto od toga jeste :))))
Milose,lepa ti ta masinica,bas fina samo bre losa ti karta ,menjaj to pod hitno :)))
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Bitno da sky zeza oko AMD/ATI grafika al nije rekao da mu je zveknula ROG ploca iz potpisa :D a tek kako mu je brzo resena RMA :D Sky bilo bi red da se pohvalis mislim :: :: :: :: Intel Core I7 4770K@Alpenfohn K :: ASUS Z87- :: 2x8GB Kingston HyperX 1600Mh :: Sapphire 7950 3GB Dual- :: Fractal Design Define R4+window@Seasonic 520G :: Samsung 830 128GB,2x2TB WD Gree :: Xonar D :: Logitech Z906 5. :: MX Performans :: G105 MW ::
:: Kad me vec pominjes sto ne kazes ko se kome prvi predstavio .) :: Cisto da se zna sta je kultura,mogao sam da iscooliram mada mislim da si ti provalio ko je u pitanju ali mozda i gresim nebitno. :: :: RMA je resena za 3 dana ,pohvale za Monitor ili za mene sto imam drugare na visokim pozicijama ..Nesto od toga jeste :))) :: :: Milose,lepa ti ta masinica,bas fina samo bre losa ti karta ,menjaj to pod hitno :)) :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Bitno da sky zeza oko AMD/ATI grafika al nije rekao da mu je zveknula ROG ploca iz potpisa :D a tek kako mu je brzo resena RMA :D Sky bilo bi red da se pohvalis mislim :: :: :: :: :: :: :: :: Intel Core I7 4770K@Alpenfohn K :: :: ASUS Z87- :: :: 2x8GB Kingston HyperX 1600Mh :: :: Sapphire 7950 3GB Dual- :: :: Fractal Design Define R4+window@Seasonic 520G :: :: Samsung 830 128GB,2x2TB WD Gree :: :: Xonar D :: :: Logitech Z906 5. :: :: MX Performans :: :: G105 MW :: :: ::
To je kod NVIDIA drugacije sada sa GK110 drugacije pa ko zna kada i ja sam ih za to nagradio. Kakav crveni tabor NVIDIA znate kako boje realnije izgledaju nego na AMD. Realnija slika totalno. Ja se ne vracam se dok sam ziv vise na AMD. Jos imaju onaj driver isti WHQL. Drzao sam ga 3 meseca na karti koju sam zaboravio kada sam promenio.
Ne želim ni da gledam ni da slušam ono o čemu ti pričaš
08.09.2013. 08:08
status: user broj poruka: 6107
Ali znam da AMD nema potrebe da izbacuje novi drajver jar ovaj poslednji radi bez problema sa bilo kojom novijom igrom koju sam probao na mojoj 6950. A to što nVidija izbacuje svakih 5 minuta novi drajver je samo dokaz da nešto nije u redu i da stalno nešto treba da ispravljaju (one roze nišane iz Betlfilda na primer).
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
ovaj deo za hardver i `poznavanje` hardvera i računara (makar i u najprimitivnijem obliku), za to samo mogu da se složim sa bobijem. (bez bilo kakve namere da se zameram drugima, ovo što pišem je offtopic) Na svu ŽALOST (da, raditi sa našim narodom je žalost), svakodnevno radim sa ljudima i niste svesni koliko je narod tehnološki nepismen a što je još gore, kur#i se da sve zna i kad im kažeš fino da su se zajebali, to neće da prihvate nego to je jednostavno do tebe, kao da si ti kriv što si to primetio i ubeđuju te u to jer misle da si ti ne samo sisao vesla, nego i ceo titanik. Ljudi bre ne znaju gde da ubace disk, gledaju u kućište kao u paralelopiped od milijardu strana al su zato oni pre 50 godina završili elektrotehnički fakultet (kada je digitron smatran kompjuterom) i nećeš ti tu da ih učiš gde se ubacuje disk, oni znaju kako to funkcioniše. To je takva kriminalna bagra da je to neverovatno. Ako je iko planirao da radi negde kao lice koje ima bilo kakvih kontakata sa našim narodom, ja toj osobi od sveg srca preporučujem da od toga jednostavno odustane. Možda bi posao i bio prihvatljiv, ako samo ako recimo stojite za nekim štandom i delite nešto za džabe i ne morate ništa da im kažete osim recimo dobar dan .. Možda da imate i povez preko očiju čisto da ne pomisle da ih gledate mrko pa vam onda neče pomoći ni da im date 100eura samo da odu.
text nema nameru da proziva ljude, naravno da ovde ne treba da se pronađe niko ko ima bar 5 posta na forumu ...
Što se tiče oznaka grafičkih kartica, nekako sam očekivao da će da ih smanje na 3 cifre ...mada su ovi nazivi čudni. Al opet, manje bitna stvar
:: Nisi me najbolje skapirao, verovatno kofein te ne radi jos uvek! :- :: Nas IT korisnike i zaludjenike zanimaju perf. a koju ce oznaku nositi, kao da je bitno :: Veruj da klinci nemaju pojma koji je HW u kompu u igraonici, njima je bitno samo da igra koju igraju tece kako treba :: :: A ovaj deo ako se odnosi na mene da nisam radio sa ljudima I HW-om, mogu samo slatko da se nasmejem. :-)
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.