Iskreno a o tome sam vec pisao Kepler-a GK110 gusi malo 384 bit. Sa 512 bit bi ta karta prodisala kao turbo. Drugo GK110 nije gaming chip , ne smem ni da zamislim koliko bi performanse odskocile kada bi ga optimzovali kao GK104 !
A Maxwell je tek druga prica o tome je izlisno i govoriti ! Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Dobro a sta je Nvidija uradila sa 760 i 770?? Sta je to. Jedina novina kod nvidije je TITAN! OStalo je sve rebrend. Ali polako videcemo. Bas sam se bio zgrejao za 760. Ali cu da sacekam da vidimo sta ce bude.
:: AMD je jos jednom namagarcio svoje fanove a pogotovu fandevojcice :: :: ▶Obecali su novu arhitekturu - odradili su refresh , prosirili Tahiti chip uz odredjene optimizacije a zadrzali kodna imena :: ▶Obecali su nov sistem i dizajn coolera - uradili jos gore nego sto bi trebalo. :: ▶Pustili su najverovatnije lazne rezultate da se sto vise ljudi upeca na preorder pre nego sto u oktobru krene masovna produkcija i izadju zvsnicni testovi tj paper launch krajem ovog meseca :: :: Sve u svemu klasika ..Ista pesma svake godine samo je refren drugaciji :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Da AMD napravi cip povrsine GK110 zamislite samo kakve bi performanse imao, ustvari samo da se odluci da skresu DP kao sto je to uradila Nvidia sa GK104 imali bi danas cip koji bi 50% bio brzi od GK110.
Jednostavno ne zele da prave velike cipove, ne zele da izbace kartu od 999$ jer te se karte prodaju na prste jedne ruke. Da je Tahiti gejming cip bio bi jaci od GK110. Siguran sam da ce u 20nm da naprave takav cip da ce naprosto biti ne moguce da mu pariraju.
Ja ti lepo opet kazem nauci sta je rebrend. Jedini pravi rebrend bi mogao da bude GTX770 jer se radi o full GK 104 , i ako se i tu radi o drugoj reviziji chipa + poboljsan memorijski kontroler i brza memorija ali nema veze. GTX760 to svakako nije. GTX 660 je baziran na GK106 chipu , GTX760 na GK104.
Drugo AMD je preskocio jednu celu seriju i opet izbacuje refresh sto je tuzno. Natezu chipove u nedogled nr bi li sustigli jedan jedini Kepler i opet gotovo kroz tri generacije to ne uspevaju..O cemu mi dalje da pricamo ? O Hawajskom refresh - u ? :)
Bas me interesuju performanse , potrosnja , grejanje ..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Dobro a sta je Nvidija uradila sa 760 i 770?? Sta je to. Jedina novina kod nvidije je TITAN! OStalo je sve rebrend. Ali polako videcemo. Bas sam se bio zgrejao za 760. Ali cu da sacekam da vidimo sta ce bude :: :: AMD FX-6300, 4228 MHz (21 x 201 :: Cooler Master 212 EV :: Motherboard Gigabyte GA-990FXA-D :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: MSI 6850 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: :: :: AMD je jos jednom namagarcio svoje fanove a pogotovu fandevojcice :: :: :: :: ▶Obecali su novu arhitekturu - odradili su refresh , prosirili Tahiti chip uz odredjene optimizacije a zadrzali kodna imena :: :: ▶Obecali su nov sistem i dizajn coolera - uradili jos gore nego sto bi trebalo. :: :: ▶Pustili su najverovatnije lazne rezultate da se sto vise ljudi upeca na preorder pre nego sto u oktobru krene masovna produkcija i izadju zvsnicni testovi tj paper launch krajem ovog meseca :: :: :: :: Sve u svemu klasika ..Ista pesma svake godine samo je refren drugaciji :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Cela serija GTX 700 je rebremd pomiri se sa tim i tacka... Aman vise doke teras inat ??? Pa da nije Rebrand sigurno nebi imala tako povoljne cene.... Maxvell kad se pojavi videces pomak ova serija 700 je cisto izbacena zbog ljudi koji oce nove masine (poput mene fazon posle 3 i kusur godine ) ... Ali ni tu nisu uspeli... Sa velikim iscekivanjima cekam Maxvel pa kad ispadne da igre nisu optimizovane za Nvidia (to ce te vi zeleni da kenjate ) bice jako veselo :D :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Ja ti lepo opet kazem nauci sta je rebrend :: Jedini pravi rebrend bi mogao da bude GTX770 jer se radi o full GK 104 , i ako se i tu radi o drugoj reviziji chipa + poboljsan memorijski kontroler i brza memorija ali nema veze. GTX760 to svakako nije :: GTX 660 je baziran na GK106 chipu , GTX760 na GK104 :: :: Drugo AMD je preskocio jednu celu seriju i opet izbacuje refresh sto je tuzno :: Natezu chipove u nedogled nr bi li sustigli jedan jedini Kepler i opet gotovo kroz tri generacije to ne uspevaju..O cemu mi dalje da pricamo ? O Hawajskom refresh - u ? : :: :: Bas me interesuju performanse , potrosnja , grejanje . :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Dobro a sta je Nvidija uradila sa 760 i 770?? Sta je to. Jedina novina kod nvidije je TITAN! OStalo je sve rebrend. Ali polako videcemo. Bas sam se bio zgrejao za 760. Ali cu da sacekam da vidimo sta ce bude :: :: :: :: AMD FX-6300, 4228 MHz (21 x 201 :: :: Cooler Master 212 EV :: :: Motherboard Gigabyte GA-990FXA-D :: :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: :: MSI 6850 O :: :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: :: 1.5 WD+500gb W :: :: Chiftec CX-05B- :: :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: :: :: :: :: :: AMD je jos jednom namagarcio svoje fanove a pogotovu fandevojcice :: :: :: :: :: :: ▶Obecali su novu arhitekturu - odradili su refresh , prosirili Tahiti chip uz odredjene optimizacije a zadrzali kodna imena :: :: :: ▶Obecali su nov sistem i dizajn coolera - uradili jos gore nego sto bi trebalo. :: :: :: ▶Pustili su najverovatnije lazne rezultate da se sto vise ljudi upeca na preorder pre nego sto u oktobru krene masovna produkcija i izadju zvsnicni testovi tj paper launch krajem ovog meseca :: :: :: :: :: :: Sve u svemu klasika ..Ista pesma svake godine samo je refren drugaciji :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: ::
Kako moze da je cela serija rebrend kada GTX780 nije ni izbacen na trziste u vreme serije 6xx. Pa to je drugi cip skroz. Rebrend je GTX770. Taj cip je postojao. GK110 prvi put izlazi sa Titan kartom na trziste gaminga a pre toga za profesionalna karta za kalkulacije, medicinu, simulacije... Profesionalne karte bi bile mnogo bolje kada bi pisali drivere za njih za igrice. Onda bi mogao da ih koristis za obe stvari. Ovako daju Performanse malo preko obicne skupe karte, gubis preko 1500e ako ih koristis za igrice. Mozes bolji skor da postignes sa 2 gaming karte nego sa profesionalnom jel ne mozes drivere da nadjes. Sada je GK110 optimizovan za obe stvari. Oni mogu taj cip da jos doteruju driverima 5-10% da bude bolji u igricama, u skorovima ne znam da li moze bolji da bude ali u igrama da. NVIDIA nema teoretske sanse da ce izbaciti kartu 60% jacu od AMD. Pa to bi bio suludi gubitak novca. Jel bi AMD se stisao, ne bi izbacivao nista, obarao bi cene a onda bi i on za godinu dana 60% jaci izbacio. Oni to hoce po malo da nam doziraju. Videli ste kako je bilo i za izlazak GTX680, ceo najaci cip su ostavili za posle. Nisu hteli ni 40% vise da nam daju a ne 60%.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
nece se proslaviti tad ce uveliko izaci igre koje ce se optimizovati za konzole, a znamo ko drzi konzole, tad ce da dozive definitivni krah bice ima najaca karta kao AMD-ova iz srednje klase :D
Brate a sto si surov?? Kapira to 90% planete a ti sad ovako ko grom iz vedra neba.... Nisi ok stvarno.... Ja gotivim AMD a da im tako u facu srucis jagodice :D :D BUAHAHAHAHHAHA Zato i kazem ko ima AMD uvek ce imati prednosti :D dzaba vam tehnologija i moc kad ce optimizacija biti na strani AMD : :D :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: nece se proslaviti tad ce uveliko izaci igre koje ce se optimizovati za konzole, a znamo ko drzi konzole, tad ce da dozive definitivni krah bice ima najaca karta kao AMD-ova iz srednje klase : :: :: :: :: DAUM=TRAUM=CRVENO=BI :: ::
Koje kenjajne i proseravanje, bas procitam prvi post ove teme i s obzirom ko je i postavio temu za amd karte, imam sta i da procitam. Kako ti kenjas, kao nista novo, plastikaneri, buka, ovo ono.... strasno! Nvidia rules! Gospode boze!
Inace uvek je tu asus sa svojim DCU hladjenjem, ili recimo MSI sa svojim resenjima, tako da to o izgledu i slicnim stvarima je totalno proseravanje, pa stvarno ne znam sta da se ocekuje od stock karte!?! Taj ko ima repa i hoce samo najbolje naravno da ce da kupi neki od modela vec pomenutih kompanija, ili slicne.
Bitno je sta je ispod haube, a sama cinjenica da jedan single gpu od amd-a, 7970, vec dugo se vozi unaokolo, dovoljno govori. Drajvere nisu bas cesto menjali u poslednje vreme, bogami bas bas dugo, sto samo po sebi govori koliko su ispeglali stvari, tako da mozes ti da pises sta god, cinjenice su tu, a i nadolazece nove konzole. :)
Opet .... a zasto to govoris ???? pa NVIDIA je zakon ... nemoj to ... pogotovu za 7970 koji je 10 % slabiji od 780.... nisi mi jasan :D :D Matori drago mi je da si primetio ... a nisi jedini.... Jedva cekam izlazak PS4 Xbox One pa kad izleti nova linija procesora AMD a vec spremne graficke bice ludnica.,... Nvidia komotno moze da pravi tastature jer tamo jos uvek nema AMD :D :D :D
:: Koje kenjajne i proseravanje, bas procitam prvi post ove teme i s obzirom ko je i postavio temu za amd karte, imam sta i da procitam. Kako ti kenjas, kao nista novo, plastikaneri, buka, ovo ono.... strasno! Nvidia rules! Gospode boze :: :: Inace uvek je tu asus sa svojim DCU hladjenjem, ili recimo MSI sa svojim resenjima, tako da to o izgledu i slicnim stvarima je totalno proseravanje, pa stvarno ne znam sta da se ocekuje od stock karte!?! Taj ko ima repa i hoce samo najbolje naravno da ce da kupi neki od modela vec pomenutih kompanija, ili slicne :: :: Bitno je sta je ispod haube, a sama cinjenica da jedan single gpu od amd-a, 7970, vec dugo se vozi unaokolo, dovoljno govori. Drajvere nisu bas cesto menjali u poslednje vreme, bogami bas bas dugo, sto samo po sebi govori koliko su ispeglali stvari, tako da mozes ti da pises sta god, cinjenice su tu, a i nadolazece nove konzole. :)
Ispuvku mali, vrtis jednu te istu pricicu mesecima... Nemas ti pojma o kakvim cipovima se radi, gledas samo nazive grafickih kartica i vrtis u krug jedno te isto oko ribrenda.
Smeje ti se bre ceo forum o tvojim konstatacijama da je 780-ica nekih 10% brza od 7970 i da skok od tih 10-15% u odnosu na 680-icu je klasican ribrend. Pojma ti nemas o tim oznakama, i koja karta koji cip poseduje.
Mogu da se kunem da zeleni mogu samo poraditi na tom cipu, da ga igre jos bolje iskoriste i da prosire magistralu na 512bita i oni prakticno ne moraju da izbacuju novu seriju karti. Takav cip, optimizovan i nagruvan do bola bi bio jaci od sadasnjeg bar 40-50% u igrama, a sta da se prica dalje o stavljanju dva takva i pravljenju dvoglave karte?
Vidim ovaj jamir pominje kako je samo titan revolucija, i da je sve ostalo prakticno stara serija 6xx. Ljudi, molim vas odajete se gadno. Nemojte nista pricati, jer kada zelite da udjete u neku dublju dubiozu otkrivate da pojma nemate sem naziva grafickih kartica... Sky, koji i preterano naginje ka zelenima, toliko testova i linkova ostavio, a koliko vidim i dalje se ne znaju osnovne stvari. Za takve neke stvari malter otpada sa zidova koliko je samo pricano o tome, a ljudi sa pc berze i dalje imaju velike konfuzije u glavi i stalno se postavljaju jedna te ista debilna pitanja...
A koji od ova dva ips monitora za gejming? ...... :):)
Ja iskreno ne naginjem ni ka jednom taboru, licno imam Nvidiu u kucistu, i bas me briga koja je koliko jaka, dokle god se ja lepo igram za ulozen novac meni je to OK. Generalno to sto se ovde vrti prica izmedju ati vs nv u nedogled, vise je bre postalo bolesno. Dajte ljudi molim Vas. Ti pises, a sta kad bi NV napravila kartu sa magistralom od 512 bita, a evo, ja kazem, a sta da ATI napravi sa tom magistralom, recimo neki rebrand karte 7970, sta onda, tako moze u krug da se prica.
Sto se tice price oko 7970 vs 780, tu nema sta mnogo da se diskutuje, zna se, i to vrlo dobro, da je 780 dosta bolja i jaca karta, i ta razlika izmedju njih svakako nije 10%, vise je:
...ali koja je razlika u ceni, to niko ne gleda, i sta se dobija, pa pobogu, ta ista GTX780 je gotovo, za neke modele maltene 50% skuplja od 7970, a sta nudi sto ati ne nudi, to je vec diskutabilno.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Da, kapira se sta hoces da kazes, a evo ja cu da ti kazem gde je, uzmi jednu cenu, recimo koliko kosta sada 7970 i lako imas VS. .)
:: Gde je tu u celoj toj prici VS ? Zar to postoji :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Opet ti ??? IMas opsanih problema probaj alkohol opusti se malo.... Opet te niko nista nepita..... znam sta te muci.... Nevidljivi problemi sad znam i koji neko ti je stavio drogu u heroin...... Mali? se znamo ? ? ne bi reko ....
:: Ispuvku mali, vrtis jednu te istu pricicu mesecima... :: Nemas ti pojma o kakvim cipovima se radi, gledas samo nazive grafickih kartica i vrtis u krug jedno te isto oko ribrenda :: :: Smeje ti se bre ceo forum o tvojim konstatacijama da je 780-ica nekih 10% brza od 7970 i da skok od tih 10-15% u odnosu na 680-icu je klasican ribrend :: Pojma ti nemas o tim oznakama, i koja karta koji cip poseduje :: :: Mogu da se kunem da zeleni mogu samo poraditi na tom cipu, da ga igre jos bolje iskoriste i da prosire magistralu na 512bita i oni prakticno ne moraju da izbacuju novu seriju karti. Takav cip, optimizovan i nagruvan do bola bi bio jaci od sadasnjeg bar 40-50% u igrama, a sta da se prica dalje o stavljanju dva takva i pravljenju dvoglave karte :: :: Vidim ovaj jamir pominje kako je samo titan revolucija, i da je sve ostalo prakticno stara serija 6xx. Ljudi, molim vas odajete se gadno. Nemojte nista pricati, jer kada zelite da udjete u neku dublju dubiozu otkrivate da pojma nemate sem naziva grafickih kartica.. :: Sky, koji i preterano naginje ka zelenima, toliko testova i linkova ostavio, a koliko vidim i dalje se ne znaju osnovne stvari. Za takve neke stvari malter otpada sa zidova koliko je samo pricano o tome, a ljudi sa pc berze i dalje imaju velike konfuzije u glavi i stalno se postavljaju jedna te ista debilna pitanja.. :: :: :: :: A koji od ova dva ips monitora za gejming? ...... :): :: :: :: ::
Nije tebra vec se salim a vi se dzabe lozite tj mracite bez veze sa negativnom energijom. A sto se tice tebe tvoja retorika je takva da se svrstavas u manje napredne korisnike.
Ja i nekolicina usera ovde polemisemo u detalje i iznosimo zakljucke i ako to nekog smara nek temu zaobidje kad sustinu vec ne razume.
Apropo cene , to je najmanji problem sa stanovista prosecnog korisnika ali kad se sa hardverom bavis i kad materiju poznajes debelo tu se prica sva zavrsava i normalno je da vs u nekim situacijama i ne postoji. A sa aspekta poslovanja AMD je primoran da spusti cene da bi ostvario prodaju jer je u losoj poziciji dok nVidia ne mora da spusta cene jer prakticno nema konkurenciju. Zato je bitno da se ta nova R9 serija pojavi sto pre da bi se napravio balans na trzistu..
:: Da, kapira se sta hoces da kazes, a evo ja cu da ti kazem gde je, uzmi jednu cenu, recimo koliko kosta sada 7970 i lako imas VS. . :: :: :: :: Gde je tu u celoj toj prici VS ? Zar to postoji :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Na veliku zalost, danas se sve vrti oko novca, pa tako poredjenje i te kako ima smisla. Uzmi na primer auto industriju, i recimo poredi cenu auta od 20 000 eura, na primer sta nudi BMW a sta nudi Kia za te pare, u istoj klasi, kapiras.
:: Nije tebra vec se salim a vi se dzabe lozite tj mracite bez veze sa negativnom energijom :: A sto se tice tebe tvoja retorika je takva da se svrstavas u manje napredne korisnike :: :: Ja i nekolicina usera ovde polemisemo u detalje i iznosimo zakljucke i ako to nekog smara nek temu zaobidje kad sustinu vec ne razume :: :: Apropo cene , to je najmanji problem sa stanovista prosecnog korisnika ali kad se sa hardverom bavis i kad materiju poznajes debelo tu se prica sva zavrsava i normalno je da vs u nekim situacijama i ne postoji :: A sa aspekta poslovanja AMD je primoran da spusti cene da bi ostvario prodaju jer je u losoj poziciji dok nVidia ne mora da spusta cene jer prakticno nema konkurenciju :: Zato je bitno da se ta nova R9 serija pojavi sto pre da bi se napravio balans na trzistu. :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Da, kapira se sta hoces da kazes, a evo ja cu da ti kazem gde je, uzmi jednu cenu, recimo koliko kosta sada 7970 i lako imas VS. . :: :: :: :: :: :: :: Gde je tu u celoj toj prici VS ? Zar to postoji :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: :: :: ::
Ja tebe drugar i mogu da razumem ali ti mene ocigledno ne vec mene i meni slicne odmah osudjujes. Hardver ima svoje dimenzije shvatanja , ti poznajes i interesuje te samo jedna strana i dalje od toga ne vidis. Postoje razlike koje nisu zanemarljive sa aspekta gledista nas naprednijih korisnika. Jasno je da smo kao takvi , razliciti u shvatanju i saznanjima odmah osudjeni kao fanbojevi jer situaciju posmatramo dublje i detaljnije od vas koji niste upoznati toliko i ne zanima vas ali opet treba imati razumevanja za sve i zelju da se znanje produbi i vidici prosire. Najlakse je odmah napadati na licnoj osnovi i stvarati neprijatelje a ne sagledavsi da mozda bas ti/ ste ti koji pravite gresku.
Vidi, ja savrseno razumem sta ti hoces da kazes, i znam ja vrlo dobro na sta ti ciljas, ne branim ja ni jednu stranu vec samo pokusavam da budem objektivan. Ti uporno pricas to sto inace pricas po forumu, nvidia ovo, nvidia ono.... Sve je meni jasno, i ne kazem ja da je amd bolji, nije i ja to vrlo dobro znam, nvidia ima kvalitetniji proizvod i to stoji, to ne osporavam, opet iz objektivnih shvatanja.
Ali najlakse je da ti objasnim ovako: Dva lika kupuju u istom trenutku novu grafiku, jedan od njih kupi ati 7970, i plati koliko vec kosta nova, a ovaj drugi kupi NV 780, ili mozda jos bolje, s obzirom da je to najnovija generacija, bolje je da ovaj drugi kupi GTX 680, jer to je zapravo pravo poredjenje. Dakle zna se koje su cene i sta koja nudi. Moje pitanje je, da li ce oba lika da budu zadovoljni sa gaming-om sa svojim kartama naredne, recimo 2 godine. Da li mislis da ce mozda ovaj sto je kupio 680 da prodje bolje od ovog sto je uzeo ati, i zasto, ili je sasvim sve jedno???? Ako bas hoces mozda je i bolje u ovoj prici koristiti ipak kupovinu GTX 780, upravo zbog cene i zato sto je mnogi ovde, ili bar pokusavaju, porede sa 7970, i ako nema ama bas nikakvog smisla kada su performanse u pitanju.
:: Ja tebe drugar i mogu da razumem ali ti mene ocigledno ne vec mene i meni slicne odmah osudjujes :: Hardver ima svoje dimenzije shvatanja , ti poznajes i interesuje te samo jedna strana i dalje od toga ne vidis :: Postoje razlike koje nisu zanemarljive sa aspekta gledista nas naprednijih korisnika :: Jasno je da smo kao takvi , razliciti u shvatanju i saznanjima odmah osudjeni kao fanbojev :: jer situaciju posmatramo dublje i detaljnije od vas koji niste upoznati toliko i ne zanima vas ali opet treba imati razumevanja za sve i zelju da se znanje produbi i vidici prosire :: Najlakse je odmah napadati na licnoj osnovi i stvarati neprijatelje a ne sagledavsi da mozda bas ti/ ste ti koji pravite gresku :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Pa vec sam ti odgovorio na to pitanje.To sve zavisi od kranjeg korisnika i saznanja kao i standarda koji korisnik potrazuje. Ako je obican user koji se mnogo ne razume naravno da ce da gleda samo sta je jeftinije i sa tim sto uzme bice zadovoljan. Moje misljenje je da danas ima upucenijih ljudi nego ranije , to se vidi i po forumu a imam i iskustva sa ljudima koji mi se obrate na mail za pomoc. Nikad nikog nisam terao da uzme nesto ako sam to nibe zeleo i ako sam nije dosao do zakljucka da je to za njega najbolje.
Sve se vrti oko stanja svesti. Mi koji sire vidimo celokupnu situaciju drugacije se i ponasamo. Oni koji ne mare mnogo i nisu posebno zainteresovani za problematiku uzece kno sto im se najvise isplati.
Eto ja se nadam da sam bar nesto uspeo da pojasnim.
da se umesam, ako ne zameris, shvatam poentu koju si izneo i stoji, za neko povrsinsko i razumno/racionalno razmatranje ne obracajuci paznju ni na sta sem performansi, odnosno cene/rezultata. Ali jasno ti je da nije rec samo o performansama, naravno da je to stavka br.1, ali tu je i mnostvo drugih bitnih stvari koji se racunaju.. zatim, tu su razliciti ljudi sa razlicitim potrebama/razlicitim pragovima tolerancija, prihvatanja itd. Ostacu na ovome, da bih bio objektivno shvacen.
:: Vidi, ja savrseno razumem sta ti hoces da kazes, i znam ja vrlo dobro na sta ti ciljas, ne branim ja ni jednu stranu vec samo pokusavam da budem objektivan. Ti uporno pricas to sto inace pricas po forumu, nvidia ovo, nvidia ono.... Sve je meni jasno, i ne kazem ja da je amd bolji, nije i ja to vrlo dobro znam, nvidia ima kvalitetniji proizvod i to stoji, to ne osporavam, opet iz objektivnih shvatanja. :: :: Ali najlakse je da ti objasnim ovako :: Dva lika kupuju u istom trenutku novu grafiku, jedan od njih kupi ati 7970, i plati koliko vec kosta nova, a ovaj drugi kupi NV 780, ili mozda jos bolje, s obzirom da je to najnovija generacija, bolje je da ovaj drugi kupi GTX 680, jer to je zapravo pravo poredjenje. Dakle zna se koje su cene i sta koja nudi. :: Moje pitanje je, da li ce oba lika da budu zadovoljni sa gaming-om sa svojim kartama naredne, recimo 2 godine. Da li mislis da ce mozda ovaj sto je kupio 680 da prodje bolje od ovog sto je uzeo ati, i zasto, ili je sasvim sve jedno??? :: Ako bas hoces mozda je i bolje u ovoj prici koristiti ipak kupovinu GTX 780, upravo zbog cene i zato sto je mnogi ovde, ili bar pokusavaju, porede sa 7970, i ako nema ama bas nikakvog smisla kada su performanse u pitanju :: :: :: :: Ja tebe drugar i mogu da razumem ali ti mene ocigledno ne vec mene i meni slicne odmah osudjujes :: :: Hardver ima svoje dimenzije shvatanja , ti poznajes i interesuje te samo jedna strana i dalje od toga ne vidis :: :: Postoje razlike koje nisu zanemarljive sa aspekta gledista nas naprednijih korisnika :: :: Jasno je da smo kao takvi , razliciti u shvatanju i saznanjima odmah osudjeni kao fanbojev :: :: jer situaciju posmatramo dublje i detaljnije od vas koji niste upoznati toliko i ne zanima vas ali opet treba imati razumevanja za sve i zelju da se znanje produbi i vidici prosire :: :: Najlakse je odmah napadati na licnoj osnovi i stvarati neprijatelje a ne sagledavsi da mozda bas ti/ ste ti koji pravite gresku :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.