Tek se ocekuju bubice..Sad ih love na cenu..Ne zelim nikakvu propast zaista ali pitanje je koliko je ovakav chip stabilan na duze staze i sta ce se kasnije sve desavati! Osecam da ce karta u realnom radu da trotluje u dosta situacija .
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda<
Ali ja sam malo stariji od vas i imam maloooo vise iskustva sa ovim stvarima i to sto govorim ne pricam na pamet. Vec sad se nazire u praksi da ce karta ako nista drugo da trotluje zbog temperature i pre svega ovo su testovi pretpostavljam u idealnim uslovima tako da u nekim normalnim ovih 94c postaje 100c+ opusteno! Drugo za ovu kartu ti treba kvalitetno i jako napajanje .. Cena jeste ok ali sa aspekta ukupnog plasmana proizvoda i kasnjenja od skoro 2 godine ovo je apsolutno NISTA! Za ovo vreme su trevbali da imaju kartu koja je od Titana brza bar 30% sa karakteristikama koje su u granicama normale a kako godine prolaze oni prave sve toplije i power hungry karte !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda<
to mu dodje prilicno ispod 500e. Cena odlicna, karta jos bolja. Doduse to je PC, ceka se cena nekog Asusa, verujem da ce biti oko 500e ravno, sto je i dalje vrhunska cena za ovakvu kartu.
Ja kada pogledam ovu cenu, i koliko sam ja platio svoju 7970 prosle godine, ovo je odlicno, s obzirom na performanse. Naravno treba sacekati nereferentne karte, ovo nikako uzimati do tada, a ako se recimo Asus DCU II ili MSI TF pokazu kako treba sa temperaturama, vidim da ce mi ovo biti sledeca karta. :) AMD-u mogu samo da kazem jedno veliko HVALA zbog cene, jer je red da se vise promeni trend koji prati high end karte poslednjih godina, a to je nenormalno povecanje cena novih karti.
Isti taj trend su oni i zapoceli , red bi bio i da ga zavrse tj ukinu! Daj Boze da se cene normalizuju ali nisam siguran jer u ovom slucaju su na neki nacin bili prinudjeni da idu cenovno nize.Mortification je lepo objasnio u svom postu. Sta ce biti u buducnosti pitanje je..
AMD je ocigledno uradio dobar posao i svaka mu cast na tome. Nvidia vise nema sta da trazi u GPU segmentu.. Da pojasnim... Cene karti Nvidia su paprene u svakom segmentu a performanse ni blizu AMD....malo da obrazlozim... 770 GTX maximalno treba da kosta 30 000 ona kosta 42 000.. Spustanje cena je po meni neophodan..... Te fore vreo cip sam ima prilike da vidim sa GTX 400 serijom..To su bili mocni cipovi ali si mogo u Gucu sa njima na rostiljadu :D Imaj te u vidu da Nvidia moze lako da izbaci novu seriju sa TI oznakama i da uradi nesto po pitanju plasiranja proizvoda.... AMD nikad u svojoj istoriji nije imao napumpane cene osim ako zaista nisu imali pokrice ... Sa druge strane Nvidia udara sa cenama kao Srbi sa Malinama po EU... :D Mada R280 X kosta 34000 a GTX 770 MSI Gaming kosta 38 000 vidi se spusanje cena...
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: :: AMD je ocigledno uradio dobar posao i svaka mu cast na tome :: Nvidia vise nema sta da trazi u GPU segmentu. :: Da pojasnim.. :: Cene karti Nvidia su paprene u svakom segmentu a performanse ni blizu AMD....malo da obrazlozim.. :: 770 GTX maximalno treba da kosta 30 000 ona kosta 42 000.. Spustanje cena je po meni neophodan.... :: Te fore vreo cip sam ima prilike da vidim sa GTX 400 serijom..To su bili mocni cipovi ali si mogo u Gucu sa njima na rostiljadu :D :: Imaj te u vidu da Nvidia moze lako da izbaci novu seriju sa TI oznakama i da uradi nesto po pitanju plasiranja proizvoda... :: AMD nikad u svojoj istoriji nije imao napumpane cene osim ako zaista nisu imali pokrice .. :: Sa druge strane Nvidia udara sa cenama kao Srbi sa Malinama po EU... :D :: Mada R280 X kosta 34000 a GTX 770 MSI Gaming kosta 38 000 vidi se spusanje cena.. :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: ::
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Sta ti da pojasnis leba ti??? Komedija.. :: :: :: :: :: :: AMD je ocigledno uradio dobar posao i svaka mu cast na tome :: :: Nvidia vise nema sta da trazi u GPU segmentu. :: :: Da pojasnim.. :: :: Cene karti Nvidia su paprene u svakom segmentu a performanse ni blizu AMD....malo da obrazlozim.. :: :: 770 GTX maximalno treba da kosta 30 000 ona kosta 42 000.. Spustanje cena je po meni neophodan.... :: :: Te fore vreo cip sam ima prilike da vidim sa GTX 400 serijom..To su bili mocni cipovi ali si mogo u Gucu sa njima na rostiljadu :D :: :: Imaj te u vidu da Nvidia moze lako da izbaci novu seriju sa TI oznakama i da uradi nesto po pitanju plasiranja proizvoda... :: :: AMD nikad u svojoj istoriji nije imao napumpane cene osim ako zaista nisu imali pokrice .. :: :: Sa druge strane Nvidia udara sa cenama kao Srbi sa Malinama po EU... :D :: :: Mada R280 X kosta 34000 a GTX 770 MSI Gaming kosta 38 000 vidi se spusanje cena.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: ::
AMD-ov cip je manji od gk 110,a daje, recimo identicne performanse, da ne zalazimo u procente.
Pobeda je izvojevana krvavo, uz pregrevanje i cak 400+W total draw power (na objektivnim sajtovima), ali, pobeda se pise, niko ne pita kako je ko igrao.
Na visim rezolucijama AMD zaista pobedjuje, te se prava isplativost karte vidi tek beyond 1080p.
Deluje da Nvidia ne zna sta hoce sa GTX 780Ti... bolje bi im bilo da odmah gurnu full cip u vatru, ako vec hoce da uzvrate, bogme, ozbiljan udarac.
:: ovde ga je TITAN popusio... drago mi je da je presednik ziv!!! da nije dobio srcani prilikom gledanja testova hahahahha.... :: :: DAUM=TRAUM=CRVENO=BI :: :: ::
:: AMD-ov cip je manji od gk 110,a daje, recimo identicne performanse, da ne zalazimo u procente :: :: Pobeda je izvojevana krvavo, uz pregrevanje i cak 400+W total draw power (na objektivnim sajtovima), ali, pobeda se pise, niko ne pita kako je ko igrao :: :: Na visim rezolucijama AMD zaista pobedjuje, te se prava isplativost karte vidi tek beyond 1080p :: :: Deluje da Nvidia ne zna sta hoce sa GTX 780Ti... bolje bi im bilo da odmah gurnu full cip u vatru, ako vec hoce da uzvrate, bogme, ozbiljan udarac :: :: Nadmenost AMD-a inace ide do ovakvih krajnosti :: :: http://www.maximumpc.com/amd_benchmarks_show_radeon_r9_290x_outgunning_nvidia_geforce_gtx_780_4k_resolution201 :: :: https://teksyndicate.com/news/2013/10/17/amd-trolls-shows-r9-290x-vs-gtx-780-nvidias-even :: :: Ali, cela ta prica AMD/Nvidia iz bilo cijeg aspekta pada u vodu kada se zna sledece :: :: 290X - oko 500 eu :: :: GTX780 - oko 600 eu :: :: GTX Titan - oko 900 eur :: :: :: :: Logicno je ocekivati vrtoglav pad cena uzevsi u obzir performanse i cenu AMD karte, kakva god ona po nasim misljenjima bila...
:: svaka ti ko Njegosev :: :: Intel i3 4130, Alpenfohn Himalaya, Gigabyte Z87-HD3, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + externi 500gb, LG IPS277L-BN 27`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Mad Catz R.A.T. 9, Altec Lansin :: :: :: AMD-ov cip je manji od gk 110,a daje, recimo identicne performanse, da ne zalazimo u procente :: :: :: :: Pobeda je izvojevana krvavo, uz pregrevanje i cak 400+W total draw power (na objektivnim sajtovima), ali, pobeda se pise, niko ne pita kako je ko igrao :: :: :: :: Na visim rezolucijama AMD zaista pobedjuje, te se prava isplativost karte vidi tek beyond 1080p :: :: :: :: Deluje da Nvidia ne zna sta hoce sa GTX 780Ti... bolje bi im bilo da odmah gurnu full cip u vatru, ako vec hoce da uzvrate, bogme, ozbiljan udarac :: :: :: :: Nadmenost AMD-a inace ide do ovakvih krajnosti :: :: :: :: http://www.maximumpc.com/amd_benchmarks_show_radeon_r9_290x_outgunning_nvidia_geforce_gtx_780_4k_resolution201 :: :: :: :: https://teksyndicate.com/news/2013/10/17/amd-trolls-shows-r9-290x-vs-gtx-780-nvidias-even :: :: :: :: Ali, cela ta prica AMD/Nvidia iz bilo cijeg aspekta pada u vodu kada se zna sledece :: :: :: :: 290X - oko 500 eu :: :: :: :: GTX780 - oko 600 eu :: :: :: :: GTX Titan - oko 900 eur :: :: :: :: :: :: :: :: Logicno je ocekivati vrtoglav pad cena uzevsi u obzir performanse i cenu AMD karte, kakva god ona po nasim misljenjima bila...
Samo malo da su se vise potrudili oko kulera mogli su imati stvarno odlican proizvod, nije mi jasno sto im je problem da to malo izmene makar karta kostala malko vise.
Zbog neupucenosti u materiju (njihove) nemoj ljudima dodatno davati neprecizne informacije. nVidia ima veci chip povrsinski ali sa manjim brojem aktivnih shader jedinica , sa uzom mem magistralom i sa manjim brojem ROP jedinica i pre svega GK110 ima takav odnos da je chip konstruisan za GPGPU a da su gaming performanse samo rezultat celokupnog proizvoda. Da je nVidia podesila da GK110 bude gaming chip kao sto je GK104 Titan kao takav bio bi brzi bar za 20% at least !
A sto se tice visokih rezolucija tu igra uloga sirina memorijske magistrale kao i kolicina memorije!
A pored svega uopste nisi uzeo kljucni faktor a to je koliko kasne a opet nisu uspeli da naprave dostojnu kartu!
Jos nesto, pogledaj koliko su non referentni GTX780 koji su brzi od Titana , imas ih recimo za 530 eur kao sto je ovaj model :
hahhah koji si ti IDOL=ANDOL GK110 GpGPu cip hawaji ga uniste idemo dalje da su hawaji gaming chip bio bi ja ci 50%od TITANA i ovako je brzi podosta Sto se tice visoki rez. KITAN IMA 6GB I sporije od R9290X sa 4GB - znaci i ovde si omasio GTX780 kosta 649$ a R9 290X 549$ u prevodu 100$ manje a kara je posteno govoreci. A najaci argument to sto kasne hahhahahhahahha IDOL ANDOL IDOL ANDOL- popij bice ti bolje hahhahahahahah
DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
:: @Blueberr :: :: Zbog neupucenosti u materiju (njihove) nemoj ljudima dodatno davati neprecizne informacije :: nVidia ima veci chip povrsinski ali sa manjim brojem aktivnih shader jedinica , sa uzom mem magistralom i sa manjim brojem ROP jedinica i pre svega GK110 ima takav odnos da je chip konstruisan za GPGPU a da su gaming performanse samo rezultat celokupnog proizvoda :: Da je nVidia podesila da GK110 bude gaming chip kao sto je GK104 Titan kao takav bio bi brzi bar za 20% at least :: :: A sto se tice visokih rezolucija tu igra uloga sirina memorijske magistrale kao i kolicina memorije :: :: A pored svega uopste nisi uzeo kljucni faktor a to je koliko kasne a opet nisu uspeli da naprave dostojnu kartu :: :: Jos nesto, pogledaj koliko su non referentni GTX780 koji su brzi od Titana , imas ih recimo za 530 eur kao sto je ovaj model :: :: http://www.guru3d.com/articles_pages/palit_geforce_gtx_780_super_jetstream_review,1.htm :: :: Njihova referentna izvedba nema sta da trazi sa ovakvim GTX780 edicijama pogotovu po ISTOJ CENI :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Kakva si ti malena spodoba pa to je strasno.Bar da nesto znas nego lupetas kao nedozreo! Uzas!Samo me intersuje sta ces raditi kad izadje taj GTX 780 Ti pa FULL GK110? Hoces plakati ? Kepler je odavno na snazi nista se nije menjalo,sve je isto !Hoce li AMD i dalje prosirivati chip ? Hehe.E moj ti.Znanje ti je taman toliko proporcionalno tvojoj inteligenciji.
hahahhah tvoj IQ ravan mojoj sobnoj temperaturi u sred zime hahhahahha, zao mi te, sazaljevam takve kao ti i slicne tebi. IDi popij nesto za smirenje nece ti srce izdrazt hahahhahaah DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
Brate sto uopste trosis vreme na budale? Ne vreme, nego mozak...
:: Kakva si ti malena spodoba pa to je strasno.Bar da nesto znas nego lupetas kao nedozreo :: Uzas!Samo me intersuje sta ces raditi kad izadje taj GTX 780 Ti pa FULL GK110? Hoces plakati :: Kepler je odavno na snazi nista se nije menjalo,sve je isto !Hoce li AMD i dalje prosirivati chip ? Hehe.E moj ti.Znanje ti je taman toliko proporcionalno tvojoj inteligenciji :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.