Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Jasno je šta je budućnost...
STRANA 2 OD 2
hecate @gilopile, bebini koraci... 30.11.2013. 21:23 #529042

status: user
broj poruka: 472
niko se naučen nije rodio, stavi, probaj, drži paralelno, batali i vrati se na windows. Pa se opet vratiš, sve je to deo ljudske prirode, kao magma koja teče u toku erupcije. Hladi se i ponovo zagreva, dok jednom čovek ne prelomi i nađe sebe i šta ga čini srećnim...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 30.11.2013. 21:49 #529050

broj poruka: 4867

E jebiga sad, kako to magma moze opet da se ugreje kad se jednom ohladi? Nisam hteo vise da se javljam ali si sad prevazisao samog sebe.

I tacno je da smo svi za lecenje, ali ja se lecim kad stignem a ti neces da popijes lekic. U tome je problem.

Pa ako sam ti idol kao sto znam da jesam, ugledaj se na mene pa se leci i ti.

http://goo.gl/yP3b6V

Daum Re: Jasno je šta je budućnost... 30.11.2013. 22:19 #529060

broj poruka: 12805
A zašto bih kad mi Windows odlično radi, nemam potrebne programe na linuxu i ne mogu da se igram kao čovek. Lako je tek tako nekome preporučiti OS...

:: Zagriženi windows gameri, počnite sa edukacijom, kad mogu i `francuski poštari`, možete i vi
::
:: http://wrd.cm/18GSkW0
hecate @alrad 30.11.2013. 23:06 #529067

Vidim da ti se sviđam inače ne bi bio tako `emocionalan`. A `pesniča sloboda`, a, ništa ? `Erupcija` je čudo, čak i nemoguće stvari postaju moguće i `zakoni fizike` prestaju da važe. Što se lekića tiče, tu si možda i u pravu, nisam bio kod lekara, nepamtim, što znači da ili imam savršen imunitet ili sam sklon `samoočuvanju` i `zdravom` životu :)...

@Daum
kudos to you too, samo cepaj i uživaj :)...
imarkovic Re: @gilopile, bebini koraci... 30.11.2013. 23:31 #529074

broj poruka: 19075
Korisnici windows platforme bi trebali u eduakcione svrhe (ko zeli naravno, kao i ja) da krenu da uce linux na virtuelnoj masini, jer nemaju svi uslova da imaju fizicki dual/ za multiboot je malo nezahvalno stavljati, brisati, itd. Po meni prvo je najbolje prvo dobro prostudirati u virtuelnoj masini, dobro se poigrati, odluciti se za distribuciju posle dosta testiranja, pa tek onda dalje moze da ga postavi na svoj desktop. Ja sam napravio sebi storage na debian-u, podesio ga po mojim potrebama, a sa strane baratam na virtuelnoj masini, Debian uglavnom, i Slackware. Ubuntu mi se ne svidja, iako je hvaljen.

Ne treba nikog terati, ko nece, ne zeli da uci u redu, njegova stvar, samo neka ne govori kako linux ne valja i sl., da bi neko ucio linux, potrebno je da to pre svega jako zeli, bude jako uporan, strpljiv i snalazljiv. Neko ko ima najmanje kolebanje, nece ga ni pogledati kad shvati da nije uopste lagan..

:: niko se naučen nije rodio, stavi, probaj, drži paralelno, batali i vrati se na windows. Pa se opet vratiš, sve je to deo ljudske prirode, kao magma koja teče u toku erupcije. Hladi se i ponovo zagreva, dok jednom čovek ne prelomi i nađe sebe i šta ga čini srećnim...
JovanZ Hteo sam da pitam kada sam video temu, ali nazalost 30.11.2013. 23:31 #529075

broj poruka: 3012
nisam bio kod kuce pa sam se malo kasnije prikljucio, ali vidim da je kolega Alrad postavio pitanje koje stvarno ima smisla i koje je meni odmah palo na pamet - a to je kakve veze ima Windows gaming a tim sto je francuska zandrmerija presla na linux?

windows gaming VS linux gaming - razumem. Windows apps vs linux apps - razumem. Windows OS vs linux OS prepirku opet razumem. Ali Windows gaming VS usage of linux OS by the Gendarmerie... Pa kako to ima uopste dodirnih tacaka?

Cist primer baba i zaba. To jest mesanja istih.
solaja777 +1 30.11.2013. 23:50 #529080

broj poruka: 3278

za windows .)
Decica ne znaju ni da citaju a klikucu i koriste win 7 / net-igrice .)

Ko zeli da nauci vise slazem se linux pa ako se svidi sto da ne... Davno sam probao linux, nije mi se svidelo a koliko ima izdanja da ga j...
hecate @imarkovic 30.11.2013. 23:50 #529081

tu se u potpunosti slažemo i sam sam na derivatu manje više `čistokrvnog` debiana, jer ubuntu i njegov `unity` mi idu na živce i rekao bih da je napravljen da bi windows korisnicima lakše `blagosiljali` prelazak. Virutelno okruženje svakako, za početak, mada tu se slabo osete pune prednosti `stvarnog` operativnog sistema. Ali ok za početak, pametna primedba u svakom slučaju :)...

@JovanZ
francusku žandarmeriju sam stavio u isti koš sa `okorelim gamer windows` varijantama jer u `proseku` ni jedna ni druga grupa, nema blage veze da radi na linux-u, tako da sa apekta starta i upoznavanja manje više su na istom. Svaka čast izuzecima i multi operativnim varijantama korisnika, a takvih je malo ( možda se meni tako čini ) u Srbiji. To je moj lični stav, tako da slobodno mogu da me pljuju windows korisnici u koje se i sam ubrajam. Windows je svakako start, ali ne mora biti i krajnja destinacija, neko je sklon evoluiranju ka `boljim` rešenjima, drugi pak, vole `idiličnu atmosferu`. Nisam bukvalista niti uvek težim da sve mora biti kristalno jasno, `čitanje među redovima` je osobina koju ljudi treba da razvijaju i da se ne hvataju za svaku reč, sem ako fundimentalno ne menja smisao cele priče...
Pisko win - lin 01.12.2013. 08:44 #529102

broj poruka: 6670
Muka je preći. Skoro ista muka je i kod prelaska sa w98 MEEEE, SE na winxp, xinxp na win7, win7 na win8... sto kuradi paladi palamuđenja na svim forumima o tome, i dan-danas. Te ovo bolje, te ovo sporije, te ovo sigurnije, te ovo na glupom mestu, ovog nema, a ovo je ispod guzice, malo levo.
Isto je i kod linuxa, kad se pređe. Da je moguće masovno, za najveće glupane, preći na linux, dokaz je android. Tačka.
Zašto su prešli? Zato što je bolji i jeftiniji izbor bio? Ne. Zato što je i na njemu SVEGA bilo, i, rade igrice.
Dok god Microsoft bude potplaćivao AMD-ATI i nvidiju, naše omiljene teme sa foruma, da NE NAPRAVE drajvere za linux koji omogućuju jednako brz rad kao pod windows - licenciranim i zaštićenim instrukcijama, linux će da kaska. Znači, u samom startu. Drajveri grafičkih nisu otvorenog koda, nije moguće da linux zajednica napravi svoje verzije ili ove prepravlja i nazove ih drugačije. I to i ne rade. Imaju generičke, čisto da radi 2D i rudimentarno 3d, ali ti rade za bilo koju karticu.... Tu je caka ZAŠTO igre s windowsa, ne portuju masovno na linux. Čak i kada bi te firme koje ih prave, uložile pare i prilagodile kod u startu da se ne idu na DirectX. Ima takvih igara, ali malo.
Nije problem u masovnom portovanju, to se dešava sa xbox, ps i nintendo igrama na win platforme, ali, tu je pokretač novac i industrija. A kod linuxa, baš to je kočnica. Čak i kada portuju.
Pošteni i iskreni korisnik linuxa, trebalo bi ovde da prizna kako, jeste da linux uglavnom radi brže od windowsa ili tu negde, OSIM, kada se dođe do 3D-a. Umesto kao kod windowsa, da grafičari ispravljaju svoje grafičke dravere, ovde čekamo update linux distribucije ako se primeti problem sa grafikom. Pri tome, nemaju uvid u izvorni kod, već, na osnovu posledica ispravljaju šta znaju.
Znači, neka ili neke udružene izdavačke kuće za igre, da ulože pare i `kupe` podršku grafičkih drajvera bilo amd-a bilo nvidije ili najbolje, i jednih i drugih, za linux distribucije u kontinuiranom narednom periodu, i, portuju igre da se ne naslanjaju na directx, ... pa da onda, recimo, na benčmarovim komandant Mark-ovima, iste igre na istom hardveru postižu 10-30% više fps-a na linuxu nego na windowsu (bilo stvarno bilo putem varanja - `podešavanja` iliti `tweak`-ovanja)... pokrenula bi se lavina.

Budale računaju na sreću.

nbkom stvar ukusa 01.12.2013. 08:59 #529103

broj poruka: 354
Dobra su oba sistema-licno imam dual bot odavno,promenio jedno 2o distribucija.Za linux je po meni potrebno dobro raspolozenje,da covek bude odmoran-za ljude koji nsu iz informaticke sfere.Inace nije los za obicne korisnike u kancelariji-da im se namesti i da ne diraju nista . a smatram da su mozda zato i konzole za igru veoma popularne.Pa neka postoji sve na trzistu -ko sta voli u odnosu na vreme,potrebe,raspolozenje...ma ljudi jedu sve sta im se servira u svakom pogledu

hecate @Pisko, +1 01.12.2013. 09:02 #529104

Nešto mi govori da Pisko zna o čemu priča. Još jedan od primera zašto ovakve i njima slične teme treba uvek pokretati i raditi na edukaciji ljudi. Uradio bih još samo jednu analogiju:

Film Matrix I i priče `crvene i plave pilule`, a na ljudima je da odluče koliko zaista žele da `istražuju zečiju rupu`, :)...
alrad 01.12.2013. 09:33 #529106

Ne znam kako da ti kazem, ali to sto neko nije svestan da treba da ode do lekara ne znaci da je s njim sve u redu. Naprotiv, sto neko ima vise problema, taj zna sve vise i vise da bezi od pomoci. To je deo tuzne iracionalnosti u kojoj se nasao.

Ovo kazem ne zato sto hocu da te vredjam, sto ti cesto radis i meni i drugima, nego zato sto je istina. Pa razmisli o poseti doktoru za tvoje dobro. Koje ce boje biti pilule koje prepise, ako ih prepise, to je manje bitno. Ali ne bih se oslanjao samo na recepte koje potpisuje Dr. Reloaded.

Sto se lave i pesnicke slobode tice zao mi je, ali jednostavno ne radi. Moraces jos malo da vezbas pesnicku vestinu. Mislim, nije lose za pocetak...

codeus Re: @Pisko, +1 01.12.2013. 09:43 #529109

broj poruka: 4054

ja sam zgutao i plavu i crvenu lilulu i bio sam u zecijoj rupi a ni triniti mi nije pobegla.. ni frodo i gandalf

linux je linux , kad bi poceo masovno da se koristi kao sad windoze , pocela bi naplata distribucija !! sto je VEC pokusano, ipak je to unix koji nije free..

MS jos uvek naplacuje svoj prvenac MS DOS 6.2/7.0 nekih 50$

odlican je za servere jer za malo para sve radi, odlican je za office gde nije potreban custom softwer jer je legalan za dz.

za 20g rada samo jednom sam imao zahtev za istalaciju linuxa na kucni komp i stradala mi prostata dok nisam naterao integrisanu SIS-acu da radi ..

super je imati ga i znati raditi i na tom sokocalu (sto uopste nije problem) ali nikako nije za siroke narodne mase

i dobro je dejzan zapazio .. ima vise distribucija nego probusenih kondoma na trafici

:: Nešto mi govori da Pisko zna o čemu priča. Još jedan od primera zašto ovakve i njima slične teme treba uvek pokretati i raditi na edukaciji ljudi. Uradio bih još samo jednu analogiju
:: Film Matrix I i priče `crvene i plave pilule`, a na ljudima je da odluče koliko zaista žele da `istražuju zečiju rupu`, :)...
count Re: Jasno je šta je budućnost... 01.12.2013. 10:23 #529114

broj poruka: 1368

:: Zagriženi windows gameri, počnite sa edukacijom, kad mogu i `francuski poštari`, možete i vi
:: http://wrd.cm/18GSkW
Kakve sad to ima veze sa našim kućnim kompjterima. Pa ne misliš valjda da su stavili neki vanila besplatni Mint ??? Možda im je i bilo jeftinije nego M$ ali platili su sigurno dobro za neki Custom OS baziran na Linuxu i specijalizovane programe, sve je to daleko od ovoga sa čim mi treba da radimo.
alrad 01.12.2013. 10:33 #529115

Ma idi begaj. Ne kapiram uopste te vapaje za Linuxom. Nedovrsen i skoro beskoristan sistem i tacka.
Nije problem preci na njega nego je problem pobeci od njega.

Da, Windows kosta. PA STA? Da li treba da bude besplatan? Da li oni koji su napravili univerzalnu platformu i standardizovali hardversku dzunglu pod jednim krovom treba da nemaju za lebac? Gluposti. I kao sto codeus kaze, onog trenutka kada bi se Linux omasovio prestao bi da bude besplatan. Prakticno vec sad nije.

Pogotovo mi prica nije jasna ovde, gde Windows svi koriste besplatno.

Uveren sam da ce Windows gejmeri vrlo skoro preci na Linux.

hecate @ Ah ti windows branitelji 01.12.2013. 11:34 #529126

Jesam li ja negde rekao da je Windows `GOVNO`, a da mu Linux `lupa čvrge` ? Probajte i batalite i nastavite da živite u matrix-u što se mene tiče. Tačno je da još uvek imaju neke stvari koje prosto ne rade i neće raditi na Linux-u skorije. Ja lično nisam tvrdokorni LINUX-ovac niti tvrdokorni WINDOWS-ovac, ali jesam `HIBRID` varijanta i uvek ću da gledam da izvučem najbolje iz oba sveta. Moj trentuni stav je Linux kao bazni sitem i Windows ( Windows XP - alfa i omega svega, kod windows-a ) kao virtelni sistem za stvari za koje ne znam za alternativu ili prosto ne radi kako treba na Linux-u. Jeste datim iskazom pobijam dosta ideologije OPEN SOURCE-a, ali kako znanje napreduje i nove stvari izlaze, tako će i moja potreba za virtuelnim windows-om biti sve manja i manja i gde god mogu da ga izbacim to ću i uraditi.
Jedan primer `legaliteta` jailbreak iphone korisnika, je da pod linux-om bez problema možete da `indžektujete` preko virtualusb-a iphone u virtual mašinu i koristiti čuveni `ifunbox`, čisto za `sirotinju` koja nije voljna ili nema da plati za `legalne` aplikacije. Tako da dosta stvari se mogu na taj način rešiti, dok se `intelektualno ne uzdignete` na nivo da vam to nije potrebno i nađete ( kupite ) ili napišete aplikacije prema svojim potrebama. Ista priča je i za većinu USB drajvera, tipa skenera, štampača, miševa i sl. što je vodeći izgovor da ne radi i ljudi batale linux zbog toga. Čak i čuveni Logitech Setpoint je moguće podesiti u virutelnom Windows-u i odraditi štelovanje dodatnih dugmića miša bez problema. Rezultat je da ste izbacili sve čuvene antivirus softvere, za koje se može reći, da žešće smaraju sistem i usporavaju isti, `gremlina` više nema, a windows je na `tankoj uzici` i postao je `obična aplikacija`, lakši za kontrolu i modovanje :)...
alrad 01.12.2013. 12:04 #529136

Ne budi paranoidan. Mi samo iznosimo svoje misljenje. Ti si postavio temu tipa ja uzivam u tome i tome i volim to i to, dok vecina to ne voli i nema potrebu za time, sto i kaze.

I ja volim svasta ali ne postavljam teme o tome, niti bih se iznenadio da naletim na protivnike svog ukusa ako bih ih postavio.

hecate @alrad 01.12.2013. 12:15 #529138

moja želja je da se napravi jedan vid `portala` i razmene iskustva ljudi koji su bili voljni da idu mimo granica `konvencionalnog` operativnog sistema. Svi mi pre ili kasnije budemo oduševljeni ili razočarani istim, tako da postoji konstantana čovekova borba i težnja ka nečem boljem. Ja sam trenutno na ovom stadijumu razvoja, a možda je neko evoluirao i dalje od toga, pa je voljan da podeli svoju `životnu priču`. Naravno sve u granicama normalnosti i geek-izma :)...
alrad 01.12.2013. 12:37 #529152

Prihvatljivo.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647686.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs