Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Sapphire R9 290X Tri-X OC Review !!!
STRANA 2 OD 2
pajsgudgud Re: Re: Re: Izgubio sam poverenje.. 05.02.2014. 23:21 #540481

status: user
broj poruka: 3746
Citat mi je izvanredno poznat..ali u svako j šali ima pola istine .)
support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, GA HD6850, puno prašine.

:: Rade li vama kad te stream jedinice ? Covece zar ne kapiras da se sve vreme zezam
:: Pa to sto sam napisao je citat iz Balkanskog spijuna.
:: Ccccc...Stvarno palite na guranje :
::
:: P.S.Borba ne postoji , te dve stvari nisu uporedive tj da preformulisem , nisu istog ranga.
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud
:: :: ako se odnosilo na mene...nemam šta da priznam..
:: ::
:: :: biram najbolje za svoje pare...borbu između nvidie i AMD-a vidim isto kao i navijanje za partizan i zvezdu...besmislen
:: :: opet ću ponoviti...zbog tebe i torte gadno ne želim da posedujem intel nvidia varijantu :)..bez da me pogrešno shvatiš..ok si ti.
:: :: support normalit
:: :: GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, GA HD6850, puno prašine.
:: :: :: Nemoj sad da se vadis nego ti lepo priznaj k`o covek pred svima i reci.
:: :: ::
:: :: :: JESTE, KRIV SAM, govorio sam ruzne reci, bas tim recima bez moljenja, govorio sam ruzne reci , vredjao sam kolegu , RADIO SAM TO I TO, JER SAM BIO SLEP PORED OCIJU. KAZNITE ME DA OKAJEM SVOJE GREHE DA PONOVO BUDEM COVEK DA STANEM NA SVOJE NOGE
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Vodos.. 05.02.2014. 23:32 #540484

broj poruka: 18472
Godine i stav koji individua zastupa prema sagovorniku apsolutno nisu bitne.
Tu pre svega igra ulogu intelekt i osobine samog coveka kako i elementarno kucno vaspitanje..

Moje misljenje i sumiranje mog misljenja je u okviru samog konteksta.Ja nikud nisam pobegao od teme..

Apropo hejta, jednom davno mi je jedan kolega sa foruma rekao sledece ` Covek koji ima crnu dusu sa tim se rodio i takav je ` Slikovito je opisao lose ljude , svako se kad tad otvori i pokaze kakav je kao covek hteo to ili ne a po najvise pokaze sa kojim stepenom inteligencije raspolaze a taj deo je meni najinteresantniji pa se zato nekad ponasam tako kako se ponasam - `provociram` kulturno.

Sto se tice tebe , jednostavno se vidi da odrzavas neki nivo i da ne dozvoljavas da upadnes u vatru i spustis se nisko..Naravno prodje tu po neka sitna prozivka ali ok to je sve za ljude ..
Nije uopste bitno da li sam ja ili ti u pravu koliko je bitno zadrzati medjuljudski odnos a to je ono sto fali ne samo ovom forumu vec citavoj nasoj drzavi .

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

SkyFire Vodos 2.. 05.02.2014. 23:33 #540485

Da se vratimo na temu..

Kada je rec o grafickim kartama nadam se da shvatas da pricas sa covekom koji je toj oblasti posvetio dosta vremena.Stoga ovo sto si naveo me uopste nije impresioniralo..

Dakle..

Ovako..
AMD po performansama debelo kasni za nVidia-om i kako vreme odmice kasnice u sve vecim raskoracima..
Na primerima kao sto su Tahiti vs GK110 (Kepler) jasno se vidi koja je arhitektura naprednija u tom pogledu , samo toliko je dovoljno a o tome smo milion puta do sad pricali..

Kepler je vec 2 godine prisutan na trzistu ..
Toliko o tome..
Sam znas da je nVidia sacekala AMD da ih koliko toliko sustigne ne bi li izbacili GTX 780 Ti i zavrsili Kepler sagu i ponovo zgrnuli kes jer su sa GK104 zaradili Boga oca..

1.Kepler arhitektura je efikasnija na polju perf/wat
2.U okviru Kepler dizajna stizu nove tehnologije kao sto su boost 2 , kao sto je recimo power balancing i sl..
Kad je rec o inovacijama tu nVidia prednjaci uvek a AMD pokusava da to iskopira naravno bezuspesno..

Uostalom sve sto treba da znas o Kepler-u nalazi se ovde :
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?pg=1&topid=45141&forid=12&katid=2
Poredjenje izvrsi sam..

Kada vec pravis razlike moras uzeti u obzir nesto sto se zove dizajn samog chipa.
nVidia je uvek imala chipove velike povrsine i to je bilo u okviru samog dizajna arhitekture i tim se vodi dugo godina ..

I ako poredis i osnovne specifikacije , pa tim gore je da karta koja ima siru memorijsku magistralu , vece defaultne klokove , vise rop jedinica bude sporija od karte koja ima slabije specifikacije, to jednostavno govori o ucinkovitosti te arhitekture..

Kada je rec o ceni tj kako se vodi cenovna politika zavisi od vise faktora.
Prvo od troskova proizvodnje a drugo od performansi i statusa kako i samog ukupnog kvaliteta..

AMD je bio prinudjen da ide cenom nize jer je nudio osetno losiji proizvod po defaultu.
Kartu koja je sporija od GTX780 Ti, koja ima malte ne krs referentni cooler, koja daleko vise trosi (mereno u watima) i koja se greje u nenormalnim granicama i koja je nenormalno bucna..

I ako su prvo najavili cene od 600 eur + (Bilo zvanicno na AMD blogu) shvatili su ubrzo sta moze da ih ceka tako da su se prizvali pameti i to je dobro po njih jer su na taj nacin obezbedili bolju prodaju..

Ove non referentne karte su za AMD standard odlicne pogotovu ova edicija o kojoj je ovde rec i istakao sam njene prednosti.

Ako se nadas da ce Mantle da porpavi situaciju moje misljenje je da je to jako tesko iz razloga sto se tu pita i Microsoft koji nece dozvoliti da DX bude potisnut kao i devaloperi koji moraju da se okrenu Mantle api ..Tesko , jako tesko ali vreme uvek sve pokaze kao i do sad..

Sto se tice cena, pa cene dole i svi to vole , tu nema neke posebne filozofije..

Aj uzdravlje..

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Miskonius Voli da piskara... 05.02.2014. 23:38 #540487

broj poruka: 4420

vise nego `leba da jede...

SkyFire ... 05.02.2014. 23:41 #540488

Cuti da znas koliki sam sad mail dobio od Bobija ne bi ti bilo dobro.
Ja sam mala beba..

Sad cu i tebi da munem jedan..Ne boj se necu se raspisivati samo linkovi i neke vesti :)

Zaludan sam sad priznajem... :)

Superior Technology

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647685.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs