Zavisi zasta ti treba grafika... Kada bi znao koliko rudara pored 7-8 Radeona igraa igrice na NVIDIA... Videcete kada nas rudnik bude gotov. Radeon uzeti za gaming je los posao totalno.
Budale jedne ja nisam uzimao heroin, vi ste odlepili totalno. Vas covek pusti da pricate gluposti o onda kada vas ne koriguje vi mislite da time sto se ne raspravlja on potvrdjuje to. I ja nigde nisam ni isao iz svog stana da bi se vracao sem kada odem povremeno van grada.
Nego da se vratimo na temu Maxwell, ovi poceli sa pricom power efficinecy. Oni bre ko Intel. Sada kada izadje na jesen karta 10% jaca od GK110 sa manje potrosnje. Sta Intelu je proslo zahvaljujuci ljudima koji su uzeli Haswell overklokersko govno.
Uzimajte vi lepo K6000 samo optimizivan za gaming tj full GK110. Kakav Maxwell, kakva efikasnost. Cim tako pricaju znaci spremaju nas polako da performanse suve nisu glavni cilj i ko ih zeli morace 2 karte.
Budale jedne ja nisam uzimao heroin, vi ste odlepili totalno. Vas covek pusti da pricate gluposti o onda kada vas ne koriguje vi mislite da time sto se ne raspravlja on potvrdjuje to. I ja nigde nisam ni isao iz svog stana da bi se vracao sem kada odem povremeno van grada.
Nego da se vratimo na temu Maxwell, ovi poceli sa pricom power efficinecy. Oni bre ko Intel. Sada kada izadje na jesen karta 10% jaca od GK110 sa manje potrosnje. Sta Intelu je proslo zahvaljujuci ljudima koji su uzeli Haswell overklokersko govno.
Uzimajte vi lepo K6000 samo optimizivan za gaming tj full GK110. Kakav Maxwell, kakva efikasnost. Cim tako pricaju znaci spremaju nas polako da performanse suve nisu glavni cilj i ko ih zeli morace 2 karte. Nego posle kada osete bes naroda posle prve generacije i kada AMD izbaci kartu jel on nece izbaciti svoju pre prvog Maxwella. E onda kada on izbaci kartu pa drugi Maxwell e tada cemo svi da razmisljamo o tome.
Pa ja ne mogu da ti kazem sada sta ce biti krajem Marta recimo. Pitaj me tada. Ako imas sada pare ili da cekas moj ti je savet ne znam koliko si odvojio para da se domognes bilo koje polovne GTX780... Jel razlika je ogromna. To je razlika GTX560-GTX580...mozda 5-6% manja. Ako mora onda GTX770 vredi uzeti. Pazi GTX780 je tacno 2xGTX580. Takve su performanse. Naravno pod uslovom da je skaliranje 90-100%...
Sacekaj, ako nista drugo, pojavom nove serije padace cene staroj. .) Znam da te svrbi dzep verovatno, ali strpi se.
:: Vlado brate brzo pitanje za tebe, i ako je moguci kratak i precizan odgovor. :: :: Da li da uzimam 760/770 ili da cekam 800 seriju karata? Planirana kupovina u martu. :: :: ::
prelistaj te malo magazine u nazad pa se vratite na jedno 4-5 meseci pred izlazak serije 7xx. Vec se skoro sve znalo. Da je proizvodjnja pocela, specifikacije i ostalo... Sta mi znamo o Maxwellu, sem 2 slike ultra ruznih kartica iz low segmenta verovatno...Jel zna neko specifikacije, okvirno, bilo sta...Vise znamo o X99 nego o Maxwellu. Prvi high end Maxwell koji nije dobra kupovina po meni bez obzira na performanse nema teoretske sanse da se pojavi pre 4-5 meseci od sada. Znaci to je ono najmanje, da vec vidimo specifikacije ovih dana i da je sve gotovo, i da nema odlaganja. O Maxwellu se prakticno zna kao i pre godinu dana. Nagadjanja. Oko budu pratili krug da izbacuju na godinu dana i to od najnovije karte GTX780Ti, ako budu pratili tempo izbacivanja posle serije 7xx i Titana on nece pre kraja leta. Zato kome treba sada brate u prodavnicu... Cemu to cekanje da bi bio prvi, pa isto tako su mislili i oni koji su capili prvi Fermi pa kupili grejac preko zime a posle samo gledali u performanse GTX580. Pa GTX680, i dalje kukaju o neoptimizovanosti, driverima, slaba opcija za povecanje voltaze, sta uleteli su prvi i NVIDIA je na njima testirala Kepler. E sada cekati nesto slicno pored ovakve karte kakav je GK110 nema smisla dok se ne bude sve konkretno znalo.
Preporucujem ti da uzmes GTX 8xx tj da sacekas malo, ne znam koju trenutno imas, ali smatram da ce GTX 860 biti vrhunska kupovina, mala potrosnja 1x6pin (lupam), velike performanse ( tipa GTX 680) ....
I ja imam taj osecaj, ali gledao po netu, spominju nesto mart, daj Boze, ali videcemo.. 700 serija mi ne gine onda.. ubise sa cenama za 770.. inace bih je odmah uzeo.. vlado 780 je preskupa, nije to moj rang.. :)
Ljudi ne ocekujte ne znam sta..20nm nece skoro , tek mozda na leto i to je pitanje kakav ce proces biti rj koliko produktivan. Postoji mogucnost da nVidia odradi ceo Maxwell u 28nm , ovaj GTX 750 je samo test poligon koliko moze da se izvuce iz 28nm .
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ma jasno ljudi nece da seku sami sebi zaradu izbacili graficku kartu pre 2 meseca koju razbijaju kako prodaju i celu seriju 7xx. Od kada se pojavila serija 7xx pa 12-13-14 meseci od tada moze se ocekivati prvi Maxwell. Tek mi treba da vidimo dual AMD kartu, pa dual GK110 pa polako. Sada je vreme za kupovinu GTX780Ti. A na leto ozezi po kloku na vodi, 1300MHz i 1900MHz na memoriji i 2880 CUDA pa znate sta je to, brije. A hydro copper lepo drzi to na 55-60C.Znate kakav Maxwell treba da izadje da prebaci to, pa taj cip se koriste takav isti samo sa vise memorije u K6000. Ima oni da crnce da razviju Maxwell i to 15% jaci. A tek ako ga spuste u 20nm e tek ce onda da zastekuju na performansama. Ionako se AMD napeo ko bubasvaba da i ovo izbaci, trebace im 2 god da jos jedan takav naprave.
Koji brend mi predlazete da uzmem 760/770? Asus, Gigabyte, Msi? Vlado, znam da je tvoj predlog Evga, i dobra je ona, sve to stoji, ali cene su malo vece u odnosu na druge, sto mi realno nije opcija...
Moje razmisljanje 760- Asus ili Gigabyte, 770 Giga, Asus mi se ne svidja jer je stari sistem hladjenja..
:) Iskreno kako stoje stvari 760 cu najverovatnije, jedino ako do marta ne padne dodatan kes, 150e je razlika u ceni... Ali potrudicu se, ako treba sacekacu jos malo i uzeti 770, nek pukne! :D
Koja je fora sa MSI Gaming 770, cena 310e...? I koja je prednost karte sa 4gb od ove od 2gb? Za gaming nista ne doprinosi toliko zar ne?
Dopricnosi brate, Vrama nikada dovoljno, Sto vise to bolje , teksture, obrata tekstura , rendering je bolji itd pogotovo ako imas monitor visoke rez. Recimo meni sa 2GB cepa zauzece vrama do1.8 na full HD dok na 4k mislim da bi bilo malo i 4GB :-D
Iskreno malo sam glup za te stvari, mislio sam da je 2gb verzija vise gaming a 4gb verzija vise ono video rendering, obrade, 3d i ostala cuda.. Sto se tice cene, tu su negde.. Sada ako je bolja za gaming, da li ici na nju? Zeleo bih da mi neko objasni lepo sta su plusevi sta ne.. Ja ne radim nista zahtevno, monitor mi je 24 inca, i ugrlavnom gaming je cilj za sada..
Fora je da je pristupacnija, i da ne zrtvuje previse kvalitet zarad cene. Dobar performance per cost. Uzmi slobodno, neces zazaliti. U suprotnom DC2 resenja ili Lightning.
:: :) Iskreno kako stoje stvari 760 cu najverovatnije, jedino ako do marta ne padne dodatan kes, 150e je razlika u ceni... Ali potrudicu se, ako treba sacekacu jos malo i uzeti 770, nek pukne! : :: :: Koja je fora sa MSI Gaming 770, cena 310e... :: I koja je prednost karte sa 4gb od ove od 2gb? Za gaming nista ne doprinosi toliko zar ne :: :: ::
sto vise vrama, to bolje, jer vremenom ce biti teksture sve bolje i bolje, ako GTA V izadje ikada sa dobrim eksturama cenim da ce 4GB biti neka savrsena mera a 2GB minimalna :-D Intel i5 3570k Intel DZ77BH-55K 16GB Hyperx @1600 120GB SSD
Skoro uzeeh gtx770 , slabo igram video igre ( godisnje mozda do desetak naslova), vidim najave Maxwell-a ono sto me interesuje koliko sam miran sa gtx770 ?
Eh da koja karta od Maxwell-a ce biti u rangu sa GTX770 ?
Broj postavljenih tema: 60437. Broj poslatih odgovora: 647782. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.