Galaxy HOF GTX 780 Ti - No.1 , KingPin na drugom mestu!
12.03.2014. 16:08
status: user broj poruka: 4641
Najzalije mi je Kingpin-a, jadnik sigurno kopa po evga kartama 24h ne bi li iskopao slucajno neki primerak bolji od Galaxy-ja. Radno mesto se klima i ako ne daj boze dodje do raskida ugovora ima sve da svale na njega.
Sto se kaze kod nas i iznad popa ima pop.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
Koja god karta da je na vrhu, posle 6 meseci vise nece biti i svi ce je zaboraviti i postace nebitna kao da nikad nije ni postojala... Totalno nebitna stvar wlado. Ne daj se!
` GALAXY wasn’t kidding when it set about to create the best performing GeForce GTX 780 based video card on the market. We haven’t seen a better GTX 780 than the HOF. Everything the HOF has to offer, from the design, to the cooling, to the overclocking ability, is the best. We achieved the highest overclock we’ve seen on a GTX 780 yet, and it provided a truly significant real world gaming improvement. Not only that, but just out-of-the-box GALAXY did not skimp on the HOF GPU frequency. It will run at 1.1GHz without even touching anything. this is an amazing clock speed for an out-of-the-box GTX 780.
It does cost a small premium over other GTX 780 cards, but it is worth every dollar being asked. If you are in the market for the best GeForce GTX 780 based video card, take a look at the GALAXY GeForce GTX 780 Hall of Fame Edition. you won’t be disappointed. `
Ako ja uopste znam engleski, ovi momci su budale - pa oni pricaju dijametralno suprotne stvari od Wlade, naseg kralja, koji se igra u HD a fotografise u `digitron edishn` rezoluciji... Svasta...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Nemoj da me teras da ti idem od branda do branda i da pise sta su oni napisali za svoje karte. Znaci i ona marka kako se zove... Sto nema da se kupi van Kine i Tajvana ja mislim pise da su njihove karte najbolje ali to ne moze da se poredi sa klokovima dostignutim na Kingpin karti. Kada bi sabrali 100 Galaxy i 100 ovih ja mislim da bi to bilo smesno.
EVGA`s latest GTX 780 Ti Classified comes with the highest out-of-the-box performance we`ve ever seen from a single GPU graphics card EVGA`s GTX 780 Ti Classified is the way to go if you want the highest performance and can afford it. The card is even a few percentage points faster than the previous generation`s dual-GPU flagships, the GTX 690 and HD 7990. TECHPOWERUP, - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - This is by far one of the best video cards we have ever used especially given the performance results using nothing more than the EVGA ACX cooling solution and a slight voltage bump. Overall we are extremely pleased with our results and yet, a sad that we couldn`t hit 1400Mhz on air but, that is why we have LN2. Keep in mind that overclocking is not guaranteed so your results may vary. hardwareasylum - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I da ti ne pricam dalje o tome sta pricaju sve drugi overklokeri i ko je sve od overklokera koji uopste nisu sponzorisani od EVGA dobio primerak Kingpin Edition jel znaju sta je to. Znaci to su imena iz vrha samog extremnog klokovanja koji su videli karte binovane da daju 1300MHz na 1.2V, 1800MHz na LN2, tako su selektovani cipovi. Kingpin je podvukao da je SVAKA MORALA DA TO POKAZE DA BI BILA SELEKTOVANA. TI PRICAS O NEKOM GALAXY KOJI JE SADA IZASAO I OVAJ REKORD CE BITI SVE DO SLEDECE KARTE KADA BUDE DRZAO NEKO SLICAN PAR DANA REKORD NA KOGA DODJE RED NA REKLAMU A OSTALO VREME EVGA. JA ZNAM DA VI TO SVE ZNATE. ZADJETE VI TAMO PO OVERCLOCK.NET, ZATO STE SE UZMUVALI TAKO JEL ZNATE STA JE OVA KARTA. ZNACI GALAXY BI IZBACIO POLA TIMA DA DOVEDE EKIPU KOJA RADI NA GRAFICKIM KARTAMA KOD EVGA. OD NJIH SVE EKSTREMNO POLAZI, ONI VUKU TO NAPRED UVEK PRVI SA UVEK INOVACIJAMA. ZNACI 3 MESECA NIKO NIJE PRISAO REKORDU, 3 MESECA, 5 MESECI POSTOJI GTX780Ti SVI ZAJEDNO BRANDOVI NISU USPELI DA NADJU MODEL KOJI CE DA DRZI REKORD, SANSE ZA TO SU ZNATE KAKO MALE, ZNAS KAKAV TI MODEL KARTI MORAS DA IMAS DA BI DRZAO REKORD TAKO DUGO. OVAJ GALAXY IDE ZA MESEC DANA NA 10 MESTO, TO CE SE SREDITI I U PRVIH 10 CE BITI EVGA DOMINANTNA ASUS ROG I MSI KASNIJE, OVO JE SLUCAJNOST JEDNA OBICNA. O Kingpin modelu ces cuti samo od ljudi koji su pomahnitali kada su videli sta karta moze na LN2, mislite da oni daju pare EVGA zato sto je vole, 90% njih nema EVGA plocu, samo napajanja i graficke.Znaci nema nikakve ostrascenosti jel da ima najbolju grafiku ROG imali bi nju kao plocu, ali nije tako. A Galaxy je smesan, samo pogledati dizajn onog dugmenta sa federom i bilo ko poznaje kvalitet zna o cemu je rec, drugo zadjite po temama pa procitajte. Videcete da nije broj bio 10 upaljenih, nego vise. Mozgovi su neke kardinalne greske napravili koje se ne mogu vezati za neznanje nego cistu stednju. Jel ih zna i beba.
:: ` GALAXY wasn’t kidding when it set about to create the best performing GeForce GTX 780 based video card on the market. We haven’t seen a better GTX 780 than the HOF. Everything the HOF has to offer, from the design, to the cooling, to the overclocking ability, is the best. We achieved the highest overclock we’ve seen on a GTX 780 yet, and it provided a truly significant real world gaming improvement. Not only that, but just out-of-the-box GALAXY did not skimp on the HOF GPU frequency. It will run at 1.1GHz without even touching anything. this is an amazing clock speed for an out-of-the-box GTX 780 :: :: It does cost a small premium over other GTX 780 cards, but it is worth every dollar being asked. If you are in the market for the best GeForce GTX 780 based video card, take a look at the GALAXY GeForce GTX 780 Hall of Fame Edition. you won’t be disappointed. :: :: Ako ja uopste znam engleski, ovi momci su budale - pa oni pricaju dijametralno suprotne stvari od Wlade, naseg kralja, koji se igra u HD a fotografise u `digitron edishn` rezoluciji.. :: Svasta.. :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Ahaaaaa, Galaxy bio agresivan sa cenom i kvalitetom... Pa njih nema na mapi sveta to su branovi II i III klase. Xexexe... Pa pogledajte samo odgovore ljudi kada ih pita neko za Galaxy, pre godinu dana 70% ljudi koji su koristili top karte nije ni culo za njih. Pa oni ni nemaju prvo i osnovno sto mora da izgradi firma pre nego sto pocne da se bavi ozbiljnije time, da napravi Forum gde ce da plati tehnicku podrsku 24h da pomazu kupcima. Oni nisu sposobni da to ostvare, jel je to brand III klase kome je usteda prioritet. Desetine su se pojavile i nestale posle 5-6 god pa su drugi uzimali njihov teret i ostvarivali garancije kako bi dobili reklamu. PNY je sam ostvarivao garanciju za BFG i jos neke... Vi kada vidim sta se desava Srbima vi kao da volite sami u probleme da udjete. Objasnite mi proces vas kada vam se pokvati Galaxy karta...Ne morate, ja cu vama. Ja mogu da vam objasnim. 3 meseca dopisivanja sa podrskom koja vam odgovara svaki 5 dan i tera vas da probate idiotske stvari pa kada isprobate sve onda u krug. Kome da se zalite, mislite da ce vam vredeti da na nekom forumu napisete da ste imali takvo i takvo iskustvo sa Galaxy, pa to nije neki brand koji ima armiju musterija koja ce da se zapita i da vas ispostuje. Prvo sto cete dobiti osudu sta ste pored EVGA, ASUS i MSI vi imali da reskirate uopste. Prvo ce vam na svu muku takvim pitanjima jos stajati na zulj i pricati vam price kako EVGA ima odlicnu podrsku i kako oni nisu imali problema, zamislite kako cete se osecati u tom trenutku. E tada bi ja trazio hvalospeve po netu koje ima svaka do jednog branda i kopirao vam.
:: Nisam bas najbolje formulisao.. :: :: Podrzavam prodor u `classified` tabor, sto sam pokusao da opisem u nastavku mog posta.. :: Znam za Galaxy, dugo postoje, na pocetku su bili agresivni sa cenom, ali i kvalitetom.. :: :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Govori mi da i corava koka ubode neko zrno a to je slucaj sada. Bolje skupite kes pa uzmite ovaj ASUS ROG Matrix kada izadje, tu imate kome da se obratite. Nada bar postoji, sa Galaxy sanse su vam nikakve, na beskrajnim linkovima njihov forum i tehnicke podrske nema. Kada trazite Galaxy jedino sto cete dobiti o mocnom i neprikosnovenom proizvodjacu grafickih cipova je Samsung Galaxy. To govori koliko su oni sigurni u sebe i ono sto rade.
Па није баш тако. Замисли да је Заставин Југо са Пежоовим мотором био бржи, боље израде... од неког Мерцедеса из највише класе. Хоћу да кажем да ако је неко трећеразредни произвођач ни у ком случају не може бити бољи од произвођача из прве класе, по теби далеко изнад свих. То озбиљан произвођач не би себи дозволио, зато сам те и питао шта ти то говоти о твојој карти. Поздрав!
Moze biti bolji jel u 90% grafickih karti ce izdrzati neko testiranje pod LN2 od nekoliko puta. Posle cega nece valjati nista vise ako nije dobro uradjena. Ako je odskocio cip od koga zavisi 70-80% moguce je da napravi veci skor. Pre je svaki brand dobijao odredjeni broj Golden Samplova sa kojima je raspolagao kako je hteo. Cilj je nakupiti u seriji sto vise takvih kako bi musterije bile zadovoljne, kod proizvodjaca ostane neki broj odlicnih cipova kojima oni i njihovi overklokeri testiraju to. To je cela tajna i mudrost. I sto NVIDIA ne pakuje takve cipove u referentne karte nego samo lose, dobre i odlicne. Ostale nereferentne imaju bolje hladjenje i naponsku da bi duze mogle lepo da rade na nekoj vecoj voltazi a sve ostalo zavisi od cipa i da li si ga izvukao, u najvecem broju slucajeva sanse da ga izvuces da bi osetio prednost nereferentne karte su 1 prema 4-5... Znaci svaka 4-5 ce videti benefit sto nije referentna. Naravno zavisi i od NVIDIA da li je dala dozvolu za otkljucanu voltazu. Sve te karte sa kojima su radjeni ti rezultati imaju hard mode na PCB, znaci da nije vise zakljucana voltaza. To se radi pre stavljanja pod LN2, e nase karte dolaze sa mogucnoscu da postignu nekih 1.5V bez EVBota i nesto vise sa EVBot iz kutije. Zato se kaze da su spremljene za LN2. Ti mislis ti ces da kupis HOF i sada ces da joj iscedis takvu kakva je iz kutije na voltazu neophodnu za 1800MHz, nema sanse bez lemilice... Jedina ova nasa ima taj tool koji joj daje 1.5-1.6V koji je pravljen tako za LN2 jel voltaza ne spada do restarta. Nema mogucnost da promenom aplikacije u 2D rezim voltaza padne. Za takvo koriscenje imamo 75mV + 25mV switch +25mV switch...
Galaxy HOF GTX 780 Ti - No.1 , KingPin na drugom mestu!
12.03.2014. 23:24
Da li je slucajno Galaxy bolji ili ne nije uopste bitno. Nista se slucajno ne desava. Cinjenica je da je bolji i ja to postujem. Kad EVGA bude slucajno bolji ja cu da priznam. Galaxy ne koristi marketing tipa KingPin i sl.... vec rezultatima dokazuje superiornost sto je za mene jos jedan plus.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
Re: Galaxy HOF GTX 780 Ti - No.1 , KingPin na drugom mestu!
13.03.2014. 00:00
status: user broj poruka: 578
Pa sta ti si znaci 3 meseca do juce govorio da je EVGA bolja, i pre toga se 2 meseca za Titan govorio, a jednom nedelju dana za ASUS Titan, i par dana jos tako po neki, znaci ti mesecno menjas par puta koji ti je brand najbolji. To su gluposti. Kupite Galaxy HOF i Kingpin Edition pa da vidim sta cete uraditi sa njima. Ja znam unapred. Galaxy mozete da nadjete gde hocete na tone a za ovu se ljudi lome zato sto sam rekao kako su binovane 1300MHz na 1.2V i svaka da moze 1800MHz na LN2... I dolaze tako napravljene iz kutije sa tim ciljem. Najbolje na svetu za LN2. I znaci sutra GIGABYTE kada postigne rekord on ce ti biti najbolji nema brand nema veze sto nije bio godinu dana na prvom mestu. To su gluposti. Mazohizam je odlika Srba, zato i placete cesto oko RMA. Vi ste budale, Srbi da me razbesne, pa paralelno sa vama je otvoren drugi tab gde citam ljude koji to imaju a onda dodjem da gledam sta lupetaju mazohisti koji ni ne kupuju hardware uzgred receno a citam ono sto pricaju kupci kao ja. Svi znamo da su vam pare pri ruci da bi ih stegli i cekali Monitor system da vam nabavi ASUS kao pravi Kinezi i cekali koliko dugo treba za to da vam drugi odabere hardware, kakav Galaxy kakve price. To svako zna, ne morate se folirati.Jel bi se kao i svako pod monopolom ASUSa navikli na stalne reklamacije plasili da bilo sta dobro uvezete misleci da je svuda takvo. Ne morate da lupate o nekom Galaxy jel samo svoje neznanje pokazujete. Iznervirali ste me koliko bi me i iznerviralo dete iz NS koje kaze Vojvodina je najbolji klub na svetu i pocne da lupa decije price, eto isto toliko. Znasi smejao bi se tamo i rekao da nastavi da uziva kao i sto vama kazem kupite je. Imacete Galaxy Power najbolju graficku na svetu. Ali ako vam se desi nesto bolje ne spominjite medju ozbiljnima sta ste kupili jel nece njih okriviti nego vas sto ste neinformisani i pored toliko mogucnosti izabrali budalastinu krajnju.
:: Da li je slucajno Galaxy bolji ili ne nije uopste bitno :: Nista se slucajno ne desava. :: Cinjenica je da je bolji i ja to postujem. Kad EVGA bude slucajno bolji ja cu da priznam :: Galaxy ne koristi marketing tipa KingPin i sl.... vec rezultatima dokazuje superiornost sto je za mene jos jedan plus :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: ::
Re: Re: Galaxy HOF GTX 780 Ti - No.1 , KingPin na drugom mestu!
13.03.2014. 00:07
Kolo srece se okrece..... tako da u principu najbolji i ne postoji. Nisam rob ni jednog brenda pa da kazem ovaj je najbolji.... boli me ona stvar za brend !!!! Ako Gigabyte bude bio brzi naravno da cu tu cinjenicu da prihvatim i da postujem. Za sada je to Galaxy a kasnije videcemo.
:: Pa sta ti si znaci 3 meseca do juce govorio da je EVGA bolja, i pre toga se 2 meseca za Titan govorio, a jednom nedelju dana za ASUS Titan, i par dana jos tako po neki, znaci ti mesecno menjas par puta koji ti je brand najbolji. To su gluposti. Kupite Galaxy HOF i Kingpin Edition pa da vidim sta cete uraditi sa njima. Ja znam unapred. Galaxy mozete da nadjete gde hocete na tone a za ovu se ljudi lome zato sto sam rekao kako su binovane 1300MHz na 1.2V i svaka da moze 1800MHz na LN2... I dolaze tako napravljene iz kutije sa tim ciljem. Najbolje na svetu za LN2. I znaci sutra GIGABYTE kada postigne rekord on ce ti biti najbolji nema brand nema veze sto nije bio godinu dana na prvom mestu. To su gluposti. Mazohizam je odlika Srba, zato i placete cesto oko RMA :: Vi ste budale, Srbi da me razbesne, pa paralelno sa vama je otvoren drugi tab gde citam ljude koji to imaju a onda dodjem da gledam sta lupetaju mazohisti koji ni ne kupuju hardware uzgred receno a citam ono sto pricaju kupci kao ja :: :: :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100 - EVGA Z77FTW - CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)-EVGA GTX580(900/1300/1800) > EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified-CORSAIR Force GT120- CORSAIR Obsidian 650D - EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: :: :: Da li je slucajno Galaxy bolji ili ne nije uopste bitno :: :: Nista se slucajno ne desava. :: :: Cinjenica je da je bolji i ja to postujem. Kad EVGA bude slucajno bolji ja cu da priznam :: :: Galaxy ne koristi marketing tipa KingPin i sl.... vec rezultatima dokazuje superiornost sto je za mene jos jedan plus :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: :: ::
Nema sta kolo srece se okrece, svake godine imate otvoreno glasanje za sve brandove od telefona do flash memorija i grafickih karti koje glasa ceo svet, dobrovoljno svi i popunjavate anketu. Na to ne moze da utice nijedan review, nista, znaci mogu samo da glasaju svako za sebe. Vec 5 god najbolja NVIDIA graficka karta je EVGA ispred ASUSa. To uvek pise ko je drugi. Tu mogu da glasaju i sa Tajvana i iz Kine i iz Amerike i vi. I uvek dobija EVGA od musterija. Galaxy je brand kome funkcionise polovina stvari potrebnih za jedan veliki brand, to je uzimanje para i naplacivanje, deo koji treba da bude 24h podrska, jel ljudi sede za kompom nocu oni nemaju ni forum gde mozes da objasnis lepo nesto. ASUS ima forum odakle su izbaceni vlasnici kompletnig ROG masina jel su samo rekli da su trazili od Newegg refund za graficku ASUS koja je nije radila i uzeli EVGA. Za to su leteli sa foruma. Dok na EVGA Forumu mozes da dodjes i da hvalis koga hoces, da pricas kako je ASUS najbolji, kako EVGA nema pojma, naravno mislice da si lud, ali te niko nece ni opomenitu za to. Zato sto se oni ne plase ostale konkurencije, znaju da sledece godine mogu da naprave odmah nesto sto drugi nece imati i da ce prodati koliko god mogu da naprave, a ASUS ne. Znaci ljudi sa par stotina postova sa ROG plocom, ROG, zvucnom, extreme procesorima. slusalicama su izbaceni jel su govorili da su sa EVGA imali najmanje problema i da najbolje grafike pravi, da li se klokuju ili ne klokuju dobro, uglavnom rade i menjali su im odmah, i isti ti ljudi sada sa svim tim hardwarom ROG mogu na EVGA Forumu da pricaju kako najvise vole ne znam Rampage 4 Extreme Black Edition i niko im nece zameriti to. Zato svaku godinu ASUS ce da ostane visak a EVGA nece napraviti koliko traze ljudi grafika. Pa ja ne mogu da menjam i da kazem neki tim nije najbolji zato sto je izgubio jednu utakmicu ili u ovom slucaju bog zaboravio na rekord 3 meseca i Galaxy izbacio kartu i oborio rekord. Pa Kingpin je cim se pojavio postavio rekord i u kloku i Firestrike rekord i 4 graficke karte rekord i stajao 3 meseca tu. Sta su trebali da svaki dan imaju sve spremljeno da ako neko stigne to da oni odmah za 2 minuta obore, ne razumem, to se stalno menja, ali EVGA je dominantna na grafickim testovima to su rekli i ljudi koji obradjuju te testova. Pa u 30 prvih karti najmanje 15 ima Kingpin Edition a neke su i Titan itd. Ne pise svima Kingpin Edition jel je radjeno jos kada Futuremark je prepoznavao kartu samo kao NVIDIA GTX780Ti, prva karta od Kingpina se vodi kao GTX780Ti, sto znaci da je test radjen u prvih nedelju dana od pojavljivanja karte na trzistu ili pre, a gledajuci taj isti skor na njegovom sajtu radjen je pre zvanicne pojave ove karte. I on nije imao nikakvu potrebu da dokazuje nista dok ih neko ne stigne.
Reklama - tako skromna, postignuca - tako beznacajna :)
Kompanija koja osim svojih maticnih pogona ima jos jednu, KFA2, to jest, firmu koja Galaxy OEM distribuira na evropsko trziste.
Ah, tako su jadni, bedni, i drugoklasno nizerazredni! SHMRC!
Reklama - nikakva! Marketing - nikakav!, Cipovi, ocajni , dno dna!!! A i ko izmisli beli PCB, to je tako neukusno i tako latentno! A ko jos voli dobru kombinaciju metala, kad mozes sa druge strane uzeti fancy plastikaner, jer, eto, merak nema cenu :)
P.S. Posto smo svi mi koji volimo hardver pomalo deca, evo jedne lepe pricice iz detinjstva koje ce se mnogi setiti:
`Kornjača i zec prepirali se o tome ko je od njih dvoje brži. Odredivši rok i mesto, uzeše se takmičiti. Zec, po prirodi brz, nije se mnogo brinuo za trku, nego leže kraj puta i zadrema, a kornjača, dobro znajući koliko je spora, trčaše bez predaha te tako prestiže zeca koji je spavao i odnese pobedu.`
Ja nadjoh jedan jedini slucaj, i to lik otvoreno priznaje da je petljao sa biosima, i najnormalnije je da ce imati problema sa zamenom karte. Prema tome, ovde je ocigledno rec o nekom diletantu koji je, znajuci da ima najbolju GTX780ti kartu, pokusao da bude jos ljudji, ili, jos bolje receno, pokusao je da bude inzinjer NVidia...
dakle, niko cak ni ne garantuje da ovo sve nije i placeno, od strane konkurencije, protiv Galaxy-ja. A koju bi firmu interesovao ovakav negativan marketing, nije tesko zakljuciti...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Doci ce neko kod mene kada budem namestao vodu pa da uzme kartu u ruke pa neka vam prenese iskustva, posto ja koji sam imao GTX780 Classified sam impresioniran. Takva tezina, cvrstoca karte, kao da si kupio neki deo za avion od 10.000e a ne graficku kartu, svuda kvalitetno odradjena, nema gluposti koje sa slike vidis ustedu. A sto se tice Galaxy HOF naci cu vam sta se tacno dogodilo ne mogu da trazim medju temi koje imaju 1000 stranica na NVIDIA GTX780 temi... Ne specificno za Galaxy, ljudi koji su objasnjavali sta se desavalo Galaxy seriji GTX7xx HOF.
Ali ja ovo ne kazem radi reda i zato sto ja imam, jel bi meni mnogo manji problem bio da ja kupim recimo Rampage 4 Extreme Black i ROG Matrix GTX780Ti ali ne mogu da idem protiv sebe i da kazem da ne vidim nesto sto vidim, a to ce videti i taj kada dodje kod mene i kada uzme kartu u ruke. Nece imati izglled karte, nego nekog skupog masinskog dela za ultra skupu masinu, cvrstoca konstrukcije iako je plastika ti bukvalno osecas onaj metal ispod i backplate, baseplate ogroman i debeo PCB, bukvalno fanove kada zavrtis rukom ti imas iskustvo tako skupog dela za koji je ASUS klasu ispod, a vi znate da ASUS ima najskuplje masine za proizvodnju od svih brandova i da njihov PCB pogledan u velikoj rezoluciji je daleko iznad i MSIa i GIGABYTA a da ne pricam prema Galaxy. Ali ovo je jos mocnije od ASUSa... Pa videce taj pa neka vam prenese koliko tu nema utisak da je unutra suplje, nema klimavosti, kao iz jednog dela da je karta. Znate meni nije problem da kupim najbolje, ali ja znam sta me ceka ako bi uzeo ASUS, znaci jedna preskupa stvar, losiji izgled za mene jel svako ima svoj ukus, problemi sa nasim prodavnicama. Pa te karte sto ja kupujem to bi verovatno bio donet 1-2 primerka na moje insistiranje, sta da dobijem za 6 meseci ako mi se pokvari, 2 chiftec napajanja od 1000W i 1 Kingston SSD on 512GB. Pa vi ste ludi, ne treba mi to u zivotu. Ne treba mi nerviranje oko toga, uvek su mi vratili pare ali sam se nervirao jel nisam imao sta da uzmem. Sta mislite koliko ce ROG Matrix GTX780TI da bude doneseno, 1 ili 2 ako neko trazi i to kada nadju vremena za Spske distributere, ja dobio lepo broj 33 karte. Nebitno je da li ce mi se ASUS pokvariti, nije rec o tome da ja volim taj dizajn, da imam iskustvo kada drzim u ruci kao EVGA kartu... Uopste onda nije bitno da li cu naleteti i na 2 neispravne, ali da imam radnju gde cu da dodjem i da kazem ona ne radi, onaj ko bi najvise voleo da ona radi to sam ja, nema sanse da nisam u pravu i da nesto je drugo u pitanju, izvolite zamenite je za 2 nedelje, ali to je kod nas nemoguce. Znaci ja ne bi trazio od ASUSa ni 1400MHz ni 1500MHz kao sto ne trazim to ni od ovih koje ljudi ladno klokuju na te brzine, jel ja ne koristim te software za 24/7, meni bi bilo najbitnije da karta dodje sa veoma velikim boostom jel je to ono sto je najbitnije i koliko voltaze ona moze da dobije sa Afterburnerom, da ako iskljucim igricu i pustim film karta ne radi na 1.4V i dalje nego da obori voltazu. Uopste nije to poenta da ja idem na EVGA jel drugi mogu da klokuju njih najvise, to je istina da oni mogu, ali mene brojke malo zanimaju, zanima me na koliko ce MHz karta raditi iz kutije i da to bude bar jedno 10-15% bolja karta od GTX780Ti obicnog. Zamislite koliko je on brz a vi dobijete jos brze.
Nesto me bije maler znas sve ocu da skupim i da kupim od tebe 780 Ti ali imam muke,pa samo da te pitam ajede keve ti doci cu kod tebe da uzmem karticu da je probam na kompu da vidim kako radi pa da ti platim po 20 eura mesecno cisto da ako ne budem bio zadovoljan za par meseci da ti je vraim fer i posteno .. Necu biti grub prema kartic i testirati je besumocno nego se izigrati ko covek imaces i hig end testera pa cu ti reci ako bude imalo problema da vidimo da li mozes nekako da pises vrhovnom savetu da se rese isti , imam kod mene i rostilj koji ce nam lepo posluziti da pecemo katricu ako joj se nesto desi ne daj boze ali uvek sam hteo da osetim misris 780 Ti pa te pozvao da mi budes gost i ne brini ako unistimo karticu imamo osiguranje kod Dunav osiguranje jbg nece niko drugi da prihvati sem nase osiguranje.. Nema zime Vlado da ako oces mozes da mi das jednu na par mesi ako se odlucis da probam da vidim kako je imati svemirki brod u kompu i osecati se nepobedivo,ako neko ospori nas rezultat samo mi posalji jos jednu da je stavim u komp i eto nas opet na tronu ..
Nadam se da neces biti sebican i pomoci mi das ostvarimo zajedno ciljeve..
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647685. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.