Samsung Galaxy S6 i S6 edge sa prvim 14 nm SoC ugrozava Iphone 6?
STRANA 2 OD 2
Igor88
Re: apple
02.03.2015. 21:01
status: user broj poruka: 509
cek cek evo ti cene za S6
In fact, according to Sam Mobile, Samsung officials confirmed the prices of the two handsets for Europe. Reportedly, the cheapest Galaxy S6 (32 GB version) will cost €699. The 64 GB model should be sold for €799, while the 128 GB variant will be priced at €899. Unsurprisingly, the Galaxy S6 edge will be more expensive: €849 (32 GB), €949 (64 GB), and €1,049 (128 GB). We should expect prices to be similar in the US, thus starting at 9 for the Galaxy S6 32 GB, and going up to ,049 for the Galaxy S6 edge 128 GB. Naturally, these are prices for the unlocked Galaxy S6 and S6 edge. US carriers will most probably offer the two handsets starting at 9 on contract (though we assume that the S6 edge will actually be available starting at 9)
:: :: :: :: Sto se tice telefona kamera je na najglupljem mogucem mestu ikad... I tu se moze glabati na temu koliko hoceste. :: Sto se tice kompijuterskog dela jabuke , tu im svaka cast. Sve je kako treba samo cena je za vecinu smrtnika problem.
Ajde da ti ja otvorim oci posto ne visim ovde, pa ne mogu da cekam da procitam tvoja laprdanja.
Display Japan display vecinski potop Sharp potom LG korea.. A8 CPU : TSMC iliti (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) Flesh mem: Sandisk e sada samsung je radio na A7 procesuru pola pola sa TSMC a za A9 samsung se zalaze da radi na 100% . Apple kao najvrednija firma na svetu , mislis li da ne bi mogla da izradjuje svoje cipove? :-D Ne budi smesan. :-D Inace Ax cipovi su SOC cipovi napravljeni u apple-u a serijska porizvonja bacena u TSMC Samsgun ili sta god sutra bude aktuelno... Ja licno bih voleo da sami prave cipove, ali nema potrebe za tim jos uvek a i mislim da rade u talu ... Samo nam zamazuju oci gpupostima kao sto su sudnjeja itd...
:: Sta mislis ko Appleu radi procesore, displej, staklo... a ujedno i ostali za sve one sitne komponente sto cine telefon :: :: Abenru, bas odvalis, svaka ti cast :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
Odustali su od Qualcomm cpu jer se navodno grejao ,Apple ima svoj procesor i grafiku ,njihov je dizajn ,jedino sto nalaze fabrike kao TMSC ili Samsung da im stancuju CPU .
Na GeekBench testu Exynos 7420 je jaci od Qualcomm Snapdragon 810,na memory speed testu ovaj novi Samsung S6 je visestruko nadmasio S5 u read ,write i random testu. Samsung je odradio odlican CPU .
Nema sta dobra je masina. to samo govori da ce i6S biti zverka takodje :-D vec se zna da rade u dilu :-D
Mene cudi ovo single 1400 OCTA 5000? WTF i dalje apple ima bolje performanse per clock/core izgleda da ovaj cpu opasno trotluje i to jako brzo.. ali sve jedno dobar performans i kada je downclockovan ...
:: Odustali su od Qualcomm cpu jer se navodno grejao ,Apple ima svoj procesor i grafiku ,njihov je dizajn ,jedino sto nalaze fabrike kao TMSC ili Samsung da im stancuju CPU :: :: Na GeekBench testu Exynos 7420 je jaci od Qualcomm Snapdragon 810,na memory speed testu ovaj novi Samsung S6 je visestruko nadmasio S5 u read ,write i random testu :: Samsung je odradio odlican CPU . :: :: http://www.phonearena.com/news/First-Galaxy-S6-edge-benchmarks-show-peak-performance-in-AnTuTu-and-outrageous-memory-speeds_id6665 :: ::
Licno mislim da Apple ima najbolji dizajn CPU-a ,ali ovo je 14 nm finfet ,tako da ovde trenutno najmanji proces igra vise ulogu nego dizajn CPU.U poredjenju sa Iphone 6 ovaj duze drzi bateriju na wi-fi (12 sati u poredjenju sa priblizno 10 sati kod Iphone 6) ,gledanju videa itd ..
:: Nema sta dobra je masina. to samo govori da ce i6S biti zverka takodje :-D vec se zna da rade u dilu :- :: :: Mene cudi ovo single 1400 OCTA 5000? WTF i dalje apple ima bolje performanse per clock/core izgleda da ovaj cpu opasno trotluje i to jako brzo.. ali sve jedno dobar performans i kada je downclockovan .. :: :: Intel i5 3570 :: Intel DZ77BH-55 :: 16GB Hyperx @160 :: 120GB SS :: :: :: :: Odustali su od Qualcomm cpu jer se navodno grejao ,Apple ima svoj procesor i grafiku ,njihov je dizajn ,jedino sto nalaze fabrike kao TMSC ili Samsung da im stancuju CPU :: :: :: :: Na GeekBench testu Exynos 7420 je jaci od Qualcomm Snapdragon 810,na memory speed testu ovaj novi Samsung S6 je visestruko nadmasio S5 u read ,write i random testu :: :: Samsung je odradio odlican CPU . :: :: :: :: http://www.phonearena.com/news/First-Galaxy-S6-edge-benchmarks-show-peak-performance-in-AnTuTu-and-outrageous-memory-speeds_id6665 :: :: :: ::
:: Licno mislim da Apple ima najbolji dizajn CPU-a ,ali ovo je 14 nm finfet ,tako da ovde trenutno najmanji proces igra vise ulogu nego dizajn CPU.U poredjenju sa Iphone :: ovaj duze drzi bateriju na wi-fi (12 sati u poredjenju sa priblizno 10 sati kod Iphone 6) ,gledanju videa itd . :: :: :: :: Nema sta dobra je masina. to samo govori da ce i6S biti zverka takodje :-D vec se zna da rade u dilu :- :: :: :: :: Mene cudi ovo single 1400 OCTA 5000? WTF i dalje apple ima bolje performanse per clock/core izgleda da ovaj cpu opasno trotluje i to jako brzo.. ali sve jedno dobar performans i kada je downclockovan .. :: :: :: :: Intel i5 3570 :: :: Intel DZ77BH-55 :: :: 16GB Hyperx @160 :: :: 120GB SS :: :: :: :: :: :: :: Odustali su od Qualcomm cpu jer se navodno grejao ,Apple ima svoj procesor i grafiku ,njihov je dizajn ,jedino sto nalaze fabrike kao TMSC ili Samsung da im stancuju CPU :: :: :: :: :: :: Na GeekBench testu Exynos 7420 je jaci od Qualcomm Snapdragon 810,na memory speed testu ovaj novi Samsung S6 je visestruko nadmasio S5 u read ,write i random testu :: :: :: Samsung je odradio odlican CPU . :: :: :: :: :: :: http://www.phonearena.com/news/First-Galaxy-S6-edge-benchmarks-show-peak-performance-in-AnTuTu-and-outrageous-memory-speeds_id6665 :: :: :: :: :: ::
Test verovatno ne koristi GTS (Heterogeneous multi-processing) već samo onaj klaster sa četiri Cortex-A57.
Exynos 7420 nema osam identičnih jezgara već ima po klaster od četiri Cortex-A57 koja imaju veće performanse i četiri Cortex-A53 koja se koriste kad je potrebna niža potrošnja, a performanse nisu kritične - klasična ARM big.LITTLE arhitektura.
Zato ne očekuj da će multi-threaded test biti jednak single * ukupan broj jezgara.
Ok 2x4 jezgra ,ali mogu da prepostavim da ce dosta vise da drze bateriju na wi-fi na hardverski slabijim modelima. @Igor to su testovi ,u realnosti je kao sto i sam kazes.
:: Nije osam jezgara ~5000 nego četiri jezgra :: :: Test verovatno ne koristi GTS (Heterogeneous multi-processing) već samo onaj klaster sa četiri Cortex-A57 :: :: Exynos 7420 nema osam identičnih jezgara već ima po klaster od četiri Cortex-A57 koja imaju veće performanse i četiri Cortex-A53 koja se koriste kad je potrebna niža potrošnja, a performanse nisu kritične - klasična ARM big.LITTLE arhitektura :: :: Zato ne očekuj da će multi-threaded test biti jednak single * ukupan broj jezgara :: :: :: Mene cudi ovo single 1400 OCTA 5000? WTF ::
Broj postavljenih tema: 60437. Broj poslatih odgovora: 647782. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.