Ma daj, nekad je tdp bio nebitan kad je trebao agregat za crvene, a sad ce kao da bude problem, hahahaha, ajde da se nadamo da RYZEN bude los u necemu.. WHO CARES FOR TDP! I ovako nazovi gejmeri furate napajanja od 700+ vati, iako komp vam ne koristi vise od 400w..
Koliko ja vidim, desava se isto ono sto se desavalo i sa grafikama pre nekoliko godina, a to je da stvari idu na bolje po pitanju performasni, to je sad ocigledno ako su ovi testovi novog amd-a tacni, ali stvari ne idu bolje uopste po pitanju cena, na zalost.
Zar ne vidite ljudi sta rade, amd se priblizio intelu, pa i prestigao(po testovima), ali su zato i cene dobre, necemo mi vise videti high end AMD cpu za 150eur, to je sad svima jasno.
E tu lezi problem, prodje nekoliko godina i granice cena se jednostavno pomere, i za koju godinu svima ce biti normalno da low segment CPU placaju 100eur ko od sale.
Daj boze da gresim.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D Samsung PM961 M.2 250GB + WD(3TB+1TB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 X-Fi Titanium+Z-5500
:: Auuuu, hahahha... A ja se plasio da li ce Zen da dogura do 1100 i bude izjednacen sa 5820k/6800k.. :: Preko 1500cb na smesnom taktu, plus cinebench malo vise voli plave. :: :: Mogu misliti za godinu dana sta ce biti kada svetlost dana budu ugledali mrak cipovi koji se budu vozili lagano na 4.7-4.8ghz sa svim potrebnim instrukcijama. 2000cb kao od sale na boljem hladjenju(najjaci crveni cip). Uff kako mi je samo drago, sto su se crveni konacno vratili u igru da ne gledam vise ove sektase. Sada ce i sledeca generacija Intela lepo ponuditi 15% jace procesore, a ne da dobijamo po 2% iz generacije u generaciju. Pa onda rat sa cenama... Stvari idu na bolje na strani potrosaca i krajnjih korisnika, KONACNO!! :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647653. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.