Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Da li su Amerikanci sleteli na Mesec
STRANA 3 OD 3
MaliAbner Re: evo nekih odgovora... 2 21.07.2009. 16:15 #129926

status: user
broj poruka: 7783
@IDIKUCI

The Van Allen belts are most intense over the Equator and are effectively absent above the poles. No real gap exists between the two zones. they actually merge gradually, with the flux of charged particles showing two regions of maximum density. The inner region is centred approximately 3,000 km (1,860 miles) above the terrestrial surface. The outer region of maximum density is centred at an altitude of about 15,000 to 20,000 km (9,300 to 12,400 miles), though some estimates place it as far above the surface as six Earth radii (about 38,000 km [23,700 miles]).

Znaci spoljni pojas je udaljen od povrsine zemlje svega 38,000 km, a koliko manje vise svi znamo udaljenost meseca od zemlje je pisljivih 300,000 km`, sto ce reci da kosmonauti tokom 9/10 puta nisu imali zastitu zemljinog EM polja i navedenih pojaseva, sto ce pak reci da su bili izlozeni visokoj dozi kosmickog zracenja koje stvarno degradira DNK a poziveli su po 80-tak godina.

Mene ta cinjenica potpuno zbunjuje, ili su oni na mesecu pronasli eliksir mladosti, i da ne zaboravim Baz Oldrin je bio mason kao i ostali kosmonauti iz ekipe sa misije na mesec.

Tomato Republic Of Serbia !!!

::

:: 2. Uticaj Van Alenovih radijacionih pojasa je takav da astronauti prilikom prolaska kroz pojaseve ne bi mogli da preživ
:: Van Alenovi pojasevi nastaju usled dejstva Zemljinog magnetnog polja. Oni štite našu planetu od opasne radijacije Sunca tako što je “sakupljaju” i od nje formiraju svojevrsne pojaseve koji opasuju Zemlju. Tokom leta prema Mesecu brodovi “Apolo” su presecali Van Alenove pojaseve. Prosečno vreme prolaska kroz pojaseve iznosilo je oko četiri sata, a nivo radijacije kojoj su astronauti bili izloženi daleko je bio ispod kritič nog nivoa i odgovarao je količini koja se ima tokom medicinskog X-zračenja u ambulanti. Izvan pojaseva, bliže Mesecu, nivo radijacije je daleko manji i postaje problem samo ako astronauti godinama borave u takvom ambijentu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
liman ... 21.07.2009. 17:09 #129930

broj poruka: 812
Masoni kosmonauti, zbog velikih obaveza na pripremama za let, nemaju vremena da vode ljubav. Zbog toga im opada kosa ali i duze zive!

Pisko Elevatori 21.07.2009. 18:06 #129933

broj poruka: 6672
Da li su se ili ne, popeli na mesec, ne mogu da skroz ubeđeno tvrdim, ali, da su se popeli na q, jesu.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

JOSILENKO Re: ... 21.07.2009. 18:12 #129936

broj poruka: 1013
Ovo o organskim celijama koje imaju RNK i razmnozavaju se, to sam gledao na jednoj emisiji valjda na History. Experiment je jos uvek u toku, jos uvek nisu uspeli a ocekuje se da ce uspeti za 5-10 godina. Nisam upamtio imena, naucnik je sa Harwarda, ne mogu da iskopam link na google... A jednostavne organske celije iz neorganske materije su jos pre 60 godina dobili, to smo ucili u skoli :)
Zivo me interesuje u koju istinu ti verujes (obzirom da ne verujes u naucno objasnjenje nastanka coveka i zivota)
Dakle zivot i svest su nastali kako...

JOLE

:: Mozda mogu da stvore organski molekul u laboratoriji, ali da je zivot, tj. svest nastala slucajem to je besmisleno. A daj link za tu informaciju o primitivnom organizmu sa mogucnoscu reprodukcije
:: `Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xendza koji je ovo vek???? 21.07.2009. 18:33 #129938

broj poruka: 601

Hmmmm dokle vishe!!!! Toliko smo nepismena nacija da je OVO pitanje tvoje dokaz! A jos nepismeniji iliti gluplji ljudi su ONI sto raspravljaju na ovu stupidnu temu.....opsss potroshih ovde svojih dragocenih par minuta ae zbogom.....imam vaznija posla :))))
2m4Y re: 21.07.2009. 23:40 #129979

broj poruka: 2355
Kao sto rece xendza, glupo je raspravljati o tome, ali ipak, postoje dokazi da ameri nisu bili prvi na mesecu, i da je njihovo takozvano prvo sletanje bilo snimano u nekom od njihovih vojnih hangara, ...ali su ipak naposletku sleteli na mesec, ali posle rusa...
Sto se tice zasto sad ne idu tamo, jednostavno zbog opasnosti, posle nekoliko neuspelih misija, shvatili su da je beskorisno i opasno tako da su batalili to, a i utvrdjeno je da je mesec istog porekla kao i zemlja, iako se to vec odavno znalo, pa cak i elemente koji su na mesecu, mogu se naci i na zemlji, jer su i do nas sletali meteori!

Sve u svemu, ...nismo sami...

Pozz...
scientist ... 22.07.2009. 09:44 #129999

broj poruka: 488
Zaista su kosmonauti bili puna dana van Zemljina magnetosfere, i pretpostavljam da su Ameri imali grdne muke da ih odrze u zivotu kasnije u zivotu. Pa mi pada na pamet druga stvar: koliko bismo mi vremena ziveli kada nam se DNK ne bi degenerisao usled kosmickog zracenja.

`Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade`

strela75 @ JOSILENKO 22.07.2009. 10:53 #130007

broj poruka: 1591
Darvinova teorija je ipak SAMO teorija! Evolucija definitivno postoji, ali bez skokova (lagana -kontinualna).

Ja ne kazem da znam kako je covek nastao, ali ovo sto nam pricaju je obicno sra*e.

PS. Gledah skoro na National Geographic emisiju o nekoj pecini gde su bile po svodu (koji je bio deo lopte - precnik valjda 20tak metara) nacrtane zivotinje (12 zodijackih znakova - te bik, te lav,...). Pecina je otkrivena davno i sve vreme je prikazivana kao prostor umetnickih radova praljudi. E sad skoro se nasla jedna pametnica - istrazivac i uzela neki digitalni uredjaj da snimi karakteristicne tacke nacrtanih kontura (to su valjda zvezde na nebu koje spajanjem daju figure). Odredjivala je tacnu poziciju svake tacke na svodu i prenela koordinate u racunar. Sve snimljene tacke su oformile neki prikaz neba. Prethodna istrazivanja su pokazala da je pecina stara Y hiljada godina. Otisla je u opservatoriju i trazila da vrate zvezdano nebo u te godine. Poklapanje snimljenih tacaka u pecini i neba je bila neverovatnih 97%. E to su uradili isti oni avanzovani majmuni iz dzungle koji su sagradili piramide.

I opet imas naucnike koji tvrde da je to ipak umetnost, slucajnost, a da bi bilo moguce to uraditi (da su to hteli tada - sa alatima i znanjima koja po zvanicnoj istoriji su imali), a imas i one koji kazu da sa onim znanjima i tehnikom to nije bilo moguce uraditi sa takvom tacnoscu.

Sve su teorije. Prema tome ti veruj u ono sto verujes, a ja cu i dalje sa znakom pitanja primati informacije koje nam se serviraju. A ni ja ni ti nemamo dovoljno informacija da bi bili 100% sigurni sta je istina (zakon, a ne teorija).
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647783.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs