Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD:Nvidia PhysX ce biti nevazan
STRANA 3 OD 5  
obradmi Nisam ja ni rekao da ti treba nesto vise 04.10.2009. 11:37 #145320

status: user
broj poruka: 7741
od CPU sa 2 jezgra i 4850 /9800 GT ,ja sam imam to.Sto se tice konzola ,mogu samo da prokomentrisem ,standard gradjana u nekoj drzavi ,je u relaciji sa konzolama za igre.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Re: Kako ne bi opstao Ishmerish 04.10.2009. 11:38 #145321

broj poruka: 9121
Konzola je i za Single player, ali su one vise okrenute ka multiplayer-u, mozes li da poredis PES-a na PS3 i LCD-u i igranje PES-a na kompu i 22 inca ? Ja konzolu ne bih kupio jer ja vecinom igram strategije, a takve igre ne izlaze za konzolu :). Ne bih rekao da su Japanci ko Ameri. Na konzoli igras svaku igricu u full-u dok da bi igrao na Pc-u u full-u treba ti ipak malo vise para nego sto kosta konzola :).

Pozdrav!

:: Ja gledam usko a ti citas jos uze.Napisao sam da nebi opstao u tom obliku koji je sada,e sada mi kazi dali je za to sto si naveo potrebno vise od dual core-a i plafon 4850/9800GT?A sto se konzola tice davno je proslo vreme master sistema,saturna,nintenda,mega drive-a kada su konzole bile izbor,sada iole ozbiljno igranje zahteva PC.Nemojte molim vas da mi stavljate ozracene Amere i Japance kao primer jer oni za drugo i neznaju,za te debile je i konzola komplikovana
::
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: ne budi smesan ,baze podataka multiimedia,animacie,3d programi ,CAD programi itd.. itd...,malo usko gledas kroz gamersku prizmu.Imas dosta gamerskih konzola
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re: Re: Re: Kako ne bi opstao Ishmerish 04.10.2009. 11:58 #145323

broj poruka: 7285
Pa u pravu si nemogu se porediti,video sam bas pes na LCD-u(LG 37`) i na full HD-u
(Viewsonic wm2260vx)i meni je dosta bolji komp,inace u pitanju je PS3 i GTX260.

U vezi Japanaca,upravu si nemogu se porediti jer su jos gori od Amera,od takve nacije da ce postati ovo nebi nikada verovao.Mi se zalimo na Nato a oni uzeli sve od onih koji su pokusali bukvalno da ih istrebe.Imam utisak da Ameri pocnu da jedu govna da bi Japanci momentalno prestali da proizvode solje i poceli da seru na srebrne posluzovnike.Pa oni cak i na TV-u vise pricaju Americki nego Japanski a o tehnickoj podrsci da nepricam.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Konzola je i za Single player, ali su one vise okrenute ka multiplayer-u, mozes li da poredis PES-a na PS3 i LCD-u i igranje PES-a na kompu i 22 inca ? Ja konzolu ne bih kupio jer ja vecinom igram strategije, a takve igre ne izlaze za konzolu :). Ne bih rekao da su Japanci ko Ameri. Na konzoli igras svaku igricu u full-u dok da bi igrao na Pc-u u full-u treba ti ipak malo vise para nego sto kosta konzola :)
:: Pozdrav
:: :: Ja gledam usko a ti citas jos uze.Napisao sam da nebi opstao u tom obliku koji je sada,e sada mi kazi dali je za to sto si naveo potrebno vise od dual core-a i plafon 4850/9800GT?A sto se konzola tice davno je proslo vreme master sistema,saturna,nintenda,mega drive-a kada su konzole bile izbor,sada iole ozbiljno igranje zahteva PC.Nemojte molim vas da mi stavljate ozracene Amere i Japance kao primer jer oni za drugo i neznaju,za te debile je i konzola komplikovana
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: ne budi smesan ,baze podataka multiimedia,animacie,3d programi ,CAD programi itd.. itd...,malo usko gledas kroz gamersku prizmu.Imas dosta gamerskih konzola
:: :: ::
SkyFire Razlika postoji,PC je univerzalna platforma! 04.10.2009. 17:22 #145405

broj poruka: 18472
Ne znam dal je neko imao prililke uopste da uporedi PC Gaming sa konzolama.Nikad ali nikad konzole nece dostici nivo kvaliteta gaming-a koji pruza PC.Razlike su neminovne.Pocev od gameplay-a do samog grafickog prikaza i nivoa efekata koji su na PC-ju najvise docarani realno i najobogaceniji.Na konzolama toga nema i grafika vise ide na blurovanu ,nekako osencenu,nema te ostrine,dzaba sve..
Kakav sam fanatik za tehnologijom i to sam istrazivao.Drugar je napravio igraonicu,ulozio 30000 eur - pa sad zamislite kakva je bila.Sedeo sam igrao razne igre,Assassins Creed,tek se bio pojavio,Gears of War,Formula 1, i razne druge igre i uporedo sam posle probao na PC-ju.Znaci nije to to..Ne vredi.Konzola jeste zahvalna ali nema taj spektar grafickog prikaza kakav je docaran na PC-ju..

E sta je korsino.Treba imati i jedno i drugo.Ja bih recimo napravio spoj konzole i kompa.Uzeo bih XboX360 ,narucio ga iz Amerike i imao jos jednu gaming platformu.Dosta igara koje su extra nemas na PC-ju a opet su vrh igre po svim parametrima.Mislim da je XboX360 sto se tice konzole ipak najbolji.Nekako sam tako primetio,ne znam,i Sony 3 sam probao ali XboX360 Elite mozes da kupis za 200 Eur u Americi i ispod pa vi meni recite sta je onda bolje!

Green Green Grass Of Home

Daum Re: Re: 04.10.2009. 17:34 #145406

broj poruka: 12811
Daj ne budi smesan - Ati lider na GPU trzistu?... boze mili... To sto trenutno imaju najjaci single GPU ih sigurno ne cini liderom na trzistu.

Sta mi vredi graficka od 30.000 i kusur dinara kad imam graficke probleme sa igrama? Ako cu da je koristim za druge stvari onda mi ne treba sigurno ta karta...

ATI je uvek kaskao za Nvidiom i to ce ostati tako. Mogu jedino nizim cenama da se izvlace...

:: Hajde nek mi Daum i svi ispod njega objasne sa cim su se to zgrozili?Znaci sa koje Nv karte su presli na 489
:: ili neku drugu.Po cemu su zakljucili da su se zgrozili
:: Mislim da je malo neumesno pljuvati bez razloga trenutnog lidera na polju GPU-a samo zato jer neko ima afinitete prema drugom proizvodjacu
:: A posto nisam nerealan i nikada to necu biti,recu jos samo da je Physx matoro cudo odnosno da je Aegia odavno usavrsila svoj produkt a Nvidia ga kupila i implementirala u tada najnoviju 88xx seriju GPU.Naravucenije ove besede je da je fizika po meni ok stvar i da AMD ma sta god mi voleli jos nema adekvatan odgovor za istu.Nema potrebe trositi reci za nesto sto definitivno ima svrhu(ko voli)a sto je donedavno dolazilo kao stand alone karta i kostalo dosta preko 200€
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
GAMER4LIFE NVIDIA AND INTEL Number ONE! 04.10.2009. 17:51 #145410

broj poruka: 839

Zajebani76 LOL sta ti meni ima da objasnjavas bilo ko ovde ne samo ti, igram igrice vec 15god samo na Kompu da ne spominjem sony sega terminator komodor itd... to sto ti pricas da je za danasnje igre dovoljan GTX 260 ili ATI 4890 mozes dupe da obrises sa njima, ja imam 24`` monitor samo rezoluciju da stavim 1920x1200 dovoljno je plus detalji a da ne pominjem AA ili AF za to bi mi trebale dve GTX295!
Zajebani76 @GAMER4LIFE 04.10.2009. 19:10 #145420

broj poruka: 538
To sa brisanjem dupeta itd ostavi za sebe, meni ako hoces nesto da kazes potrudi se da bude razumno bez dupeta i slicnih stvari, kao sto sam ja tebi rekao, nadam se da je to ok.

Ako sam rekao objasnicu ti, znaci objasnicu ti ono sto sam tvrdio slikam iz samih igara, ne vidim nista lose u tome pa da mi ti pominjes neko brisanje dupeta i sta ja tebi imam da objasbnjavam, ne razumem cemu takva ton? Cak sam i obrazlozio ono sto sam rekao recima, ali ne volim samo da pricam tako da cu par ovih najzahtevnijih igra malo da provrtima u 1920x1200 bez AA sa AF i 4890 pa onda ako imas neki komentat na to samo napred.
obradmi RE 04.10.2009. 19:24 #145423

@Sky
Vama gamerima treba jedna konzola ,u kojoj ce te moci da menjate te vase graficke Nvidia kada izadju nove i mislim da je to to.Ovako ceniti graficku po tome sto u nekoj igrici ima manje detalja mislim da je smesno.

@Daum
Za CAD programe (gde treba sto veca rezolucija),multimedia ,stednja energije,Ati firepro render ,tu je Ati zakon i za sada Nvidia kaska,i tu cepa ne samo sa cenom
nego i sa kvalitetom ,da li ce se nesto promeniti sa GT 300 videcemo.

philaemos ... 04.10.2009. 19:26 #145424

broj poruka: 2743
Ljudi toliko pisu o cuvenim problemima sa drajverima i igricama na ATI kartama...
Ja ni sa jednom mojom kartom nisam imao problema, a imao sam i jednu nVidi-a graficku u zivoti, to je bila 7600GS, ni sa njom nisam imao problema...

Trenutno imam HD4850 blago klokovanu (675/993), Win 7 x64 , Catalyst 9.8, i instalirane igre:

World of Warcraft
Prototype
Assassin`s Creed
Bioshock
Crysis
Fallout 3
Dawn of war II
Far Cry 2
Demigod
Heroes 5

Sve rade na max detaljima u 1440x900 osim Crysis-a, i nemam nikakvih problema.

GAMER4LIFE ... 04.10.2009. 19:27 #145425

Koju ces ti igricu da pokrenes na maximum na toj 4890 ? 1920x1200 sve max! bez aa i af? Ne mozes ni NFS SHift a da ne pricamo o Crysis War Head. nervira me kad tako neko prica sa nekom grafickom od 150eura moze da igra danasnje igrice na maximum jos u 1920x1200, a ja sa GTX285 ne mogu
SkyFire Re: RE 04.10.2009. 19:27 #145426

broj poruka: 18472
Ajde sad obrazlozi na koji moj post si dao ovakav odgovor jer stvarno ne razumem?Ja sam govorio o razlikama izmedju konzola i PC platforme u gaming-u a ne izmedju razlika u grafickim kartama i njihovom renderingu!

Green Green Grass Of Home

:: @Sky
:: Vama gamerima treba jedna konzola ,u kojoj ce te moci da menjate te vase graficke Nvidia kada izadju nove i mislim da je to to.Ovako ceniti graficku po tome sto u nekoj igrici ima manje detalja mislim da je smesno

obradmi Re philaemos 04.10.2009. 19:28 #145427

Obicno ljubitelji Nvidia redovno imaju probleme sa ATI driverima CCCCC.
obradmi Sky izvini 04.10.2009. 19:33 #145428

Ovaj deo moje recenice u pravu si ne odnosi se na tebe
`Ovako ceniti graficku po tome sto u nekoj igrici ima manje detalja mislim da je smesno.`

To je odgovor Daumu.
philaemos Re: Re philaemos 04.10.2009. 19:34 #145430

Primetio sam...

Sada cu reci nesto zbog cega ce me 70% foruma zamrzeti:
Onaj ko ima probleme sa ATI drajverima i igrama je ocigledan retard da uklopi hardver i softver da mu sve radi kako treba...

Pozdrav mrziteljima ATI-ja (gledaj sad pljuvacinu...)

:: Obicno ljubitelji Nvidia redovno imaju probleme sa ATI driverima CCCCC.
gile23 Re: Re: Re philaemos 04.10.2009. 20:19 #145442

Ne nerviraj se bezveze, i ja imam kombinaciju Intel/ATI (4850), trenutno instalirano na kompu imam World of Warcraft: Wrath of Lich King, Chessmaster 10 th edition, Warcraft III The Frozen Throne, Crysis Warhead, GRID, NBA 2k9, PES09, Need for Speed Shift i CS 1.6, a u instalacijama imam jos 15-ak igara od ovih navedenih. Pre mi se bugovao Crysis/Crysis Warhead i Mass Effect, kada sam ponovo podigao Vistu 32bit, Crysis Warhead se nije bugovao za Crysis i Mass Effect nisam probao, ali mislim da se verovatno ne buguju ni jedna ni druga. Znaci na ATI-ju svaka igra radi, po meni je mnogo bolje organizovan Control Panel na ATI-ju nego na nVidia-ji, imam Catalyst 9.8.

Pozdrav!

:: Primetio sam...
:: Sada cu reci nesto zbog cega ce me 70% foruma zamrzeti
:: Onaj ko ima probleme sa ATI drajverima i igrama je ocigledan retard da uklopi hardver i softver da mu sve radi kako treba...
:: Pozdrav mrziteljima ATI-ja (gledaj sad pljuvacinu...
:: ________________________________________________
:: Hope is the first step on the road to disappointment.
:: :: Obicno ljubitelji Nvidia redovno imaju probleme sa ATI driverima CCCCC.
MaliAbner Problem sa ATi drajverima je oduvek bio URBANA LEGENDA... 04.10.2009. 20:37 #145449

broj poruka: 7784
Zasto ?
Svi su culi za problem ali ga niko nije doziveo !!!

Tomato Republic Of Serbia !!!

philaemos Re 04.10.2009. 20:51 #145456

Milion puta sam pomislio isto, dok sam imao nVidiu, i gledajuci kod drugova koji imaju zelene karte.

:: po meni je mnogo bolje organizovan Control Panel na ATI-ju nego na nVidia-j

gile23 Re: Re 04.10.2009. 21:08 #145466

Dosta ljudi to kaze :), mnogo je laksi za upravljanje, a pogotovo sekcija ATI Overdrive u Catalyst-u je odlicno odradjena.

Pozdrav!

:: Milion puta sam pomislio isto, dok sam imao nVidiu, i gledajuci kod drugova koji imaju zelene karte
:: :: po meni je mnogo bolje organizovan Control Panel na ATI-ju nego na nVidia-j
Slavuj Re: 04.10.2009. 21:50 #145493

broj poruka: 2236
+1.

Pacijenti, svi do jednog.

Bre, ja, koji nisam ni No.594 u srbijanskom svetu HW-a, nisam imao problema ni sa najozloglašenijim drajverima za AGP modele, 2600XT i x1650 Pro. Bila je fora da se posle drajvera instalira HotFix i to je to, mada sam koristio one Omega drajvere, radili su bolje.

Takođe, ni sa jednom PCI-E kartom nisam imao nijedan jedini problem, a čačkao sam ih sigurno 20, serija 2, 3 i 4.

Srbologija, nauka belosvetska.

:: Onaj ko ima probleme sa ATI drajverima i igrama je ocigledan retard da uklopi hardver i softver da mu sve radi kako treba...
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: Re: Re philaemos 04.10.2009. 22:11 #145497

Samo se ti tesi...

:: :: Obicno ljubitelji Nvidia redovno imaju probleme sa ATI driverima CCCCC.
GAMER4LIFE !!! 04.10.2009. 22:43 #145506

Daum bas gotivis Fallout 3? , ja sam pri kraju :)) zavrsavam one questove za vault 87!

NVIDIA No.1
Daum Re: !!! 04.10.2009. 23:29 #145524

Samo ti skini add-onove sve, ima ih 5 cini mi se... Bolji su mozda od originalne igre...

:: Daum bas gotivis Fallout 3? , ja sam pri kraju :)) zavrsavam one questove za vault 87!
:: NVIDIA No.1
Zajebani76 @GAMER4LIFE 04.10.2009. 23:31 #145525

broj poruka: 538
Kao sto sam rekao da cu ti objasniti slikovito ono sto sam mislio i rekao to sam i uradio.
Znaci 5 najnovijih igara za koje postoje bench pod programi. Svaka od igara ima debelo preko 40FPS u proseku sa 4890 kartom u rezoluciji 1920x1200 sve podeseno na maksimum bez AA sa AF8x, kome to nije dovoljno neka kupuje 295GTX i moci ce da se pohvali kako je odigrao Crysis sa prosecnih 50FPS. Inace 285GTX nije nesto mnogo brza od 4890. Sve sto je iznad 260GTX je jednako dobro kao i 260GTX ako se ne ukljucuje AA u igrama, 40 ili 120fps, potpuno je sve jedno.

http://img40.imageshack.us/img40/6061/igre4890.jpg

Cruysis sa istim podesavanjima daje 25fps:(
imarkovic @GAMER4LIFE 04.10.2009. 23:52 #145530

broj poruka: 19142
Brate, o cemu ti to pricas, da ne preterujes malo, ja imam GTX260+Q9550+4G, presao sam NFS Shift, bez ijednog `seca` sa svim detaljima, pa i AA AF i rez. 1920x1080 FHD na WXP-u x64...?

::Koju ces ti igricu da pokrenes na maximum na toj 4890 ? 1920x1200 sve max! bez aa i af? Ne mozes ni NFS SHift a da ne pricamo o Crysis War Head. nervira me kad tako neko prica sa nekom grafickom od 150eura moze da igra danasnje igrice na maximum jos u 1920x1200, a ja sa GTX285 ne mogu

GAMER4LIFE Game 05.10.2009. 00:32 #145539

imarkovic, super!

Zajebani, ja sam bas sada uradio benchmark batman max fps 170 a u Resident Evil 93.4 isti seting kao kod tebe s tip sto je moj E8400 na 3.6Ghz a GTX285 Stock! vidim ti si tvoj I7 OC na 4ghz i GPU takodje.. i onako mi baguje windows plus nemam najnoviji driver bas cu veceras da lupim format pa cu da postavim rezultate
STRANA 3 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60472. Broj poslatih odgovora: 648167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs