pa ako nekome ne treba jaca karta od ove nece je ni kupiti, a ja nisam kriv sto je jeftinija proizvodnja karte nego monitora i hteo ili ne hteo tome je namenjena, vidim da ti ne treba pa nemoj da se nerviraj zbog toga, znam da smo ti se smucili sa ATIjem ali da nevedija manje kasni krace bi vas davili :)
da se podsetimo jos jednom karkateristika ATI HD 5450 :
DIRECTX 11
DirectX® 11 support
* Shader Model 5.0 * DirectCompute 11 OpenGL 3.2 support1 ATI Eyefinity multi-display technology2,3 Three independent display controllers
Drive up to three displays simultaneously with independent resolutions, refresh rates, color controls, and video overlays
ATI Stream acceleration technology
* OpenCL Support1 * DirectCompute 11 * Accelerated video encoding, transcoding, and upscaling4,5 o Native support for common video encoding instructions
ATI Avivo HD Video & Display technology7
* UVD 2 dedicated video playback accelerator # Support for H.264, VC-1, MPEG-2, and Adobe Flash11 # Dual-stream (HD+SD) playback support12,13 # DXVA 1.0 & 2.0 support
# Integrated dual-link DVI output with HDCP14
* Max resolution: 2560x160015
# Integrated DisplayPort output
* Max resolution: 2560x160015
# Integrated HDMI 1.3 output with Deep Color, xvYCC wide gamut support, and high bit-rate audio
Integrated HD audio controller
* Output protected high bit rate 7.1 channel surround sound over HDMI with no additional cables required * Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats
ATI PowerPlay™ power management technology7
* Dynamic power management with low power idle state
Gile poruci ovim ljubiteljima Nvidia da je D I R E C T X 11 mnogo bitna stvar, stvarno nemam vise vremena da se raspravljam sa ljubiteljima Nboodia ,mozak ko diabola.
:: :: Covek izbacuje informacije o novom hardveru na IT forumu,sto i jeste poenta ovog foruma :: :: A koja je korist/razlog za prozivanje i provociranje coveka koji postavlja informacije koje nekome mogu biti od koristi :: Dosada :: :: Koga ne interesuje ne mora da cita niti da smara druge koje to zanima.. :: :: :: @Admini :: Sto ne bi otvorili novi odeljak u temama...Npr: :: `Tema za nabijanje postova` :: :: Koliko vidim ovih dana je to najpopularniji hobi na forumu :: :: :: DaSickSystem :: ::
cak ni u ovom low-end segmentu Nvidia nema nikakvo resenje koje bi barem priblizno pariralo Ati-jevom....jednostavno ova 5xxx serija je tehnoloski iskorak u odnosu na Nvidia-u,i to je tacka na diskusiju...Dok god Nvidija ne napravi nesto slicno(a da to nisu imaginarni testovi)glupo je uopste postavljati i poredjivati....kakve sad ima veze i da je 9600 10 x brza od ove karte,kad ova karta je pravljena za nesto drugo,a ne za brzinu....znaci funkcije nove generacije,tehnoloski savrsenije koje Nvidia nema...i to je to...
:: @Admini :: Sto ne bi otvorili novi odeljak u temama...Npr: :: `Tema za nabijanje postova` :: :: Koliko vidim ovih dana je to najpopularniji hobi na forumu :: :: :: DaSickSystem :: ::
:: pogledaj ko je postavio temu... Video sam ko je postavio...Ja kazem da Obrad izbacuje informacije o karti,sto predpostavljam da je bila poenta tvoje teme...Makar dok nije pocelo provociranje... Samo kazem da nema razloga provocirati nekoga ko hoce najnormalnije da polemise na temu zato sto favorizuje ATI(ili NV)...
Onda se ukljuci neki klinac koji je totalno promasio poentu price,jer vidi samo zeleno i pocinje da poredi kartu koja je namenjena ofis korisnicima i namenski predvidjena da bude najmanji portosac,sa kartom koja uopste nije dizajnirana da ofis korisnike i znatno je veci portosac i jos izvuce zakljucak da 9600 znamo sta radi njome...Genijalno.
9600 nema sta da trazi pored ove karte,jer je 5450 za namenu za koju je predvidjena apsolutno bolja karta.
Jednostavno postoji proizvod za svakog potrosaca i to je ono sto ja pricam vec godinama...Ljudi sa forumua znaju samo za gejmerske kartice i procesore koji se doboro overklokuju...Ne mogu da shvate da postoje i druge namene racunara osim gejminga(cast izuzetcima)...Jos nisam video neku sekretaricu,advokata,knjigovodju da oveklokuje graficku i procesor da bi otkucao tuzbu ili ugovor.
Masa ljudi po firmama koristi racunare,a ne igraju krajsis u radno vreme vec hoce da imaju racunar koji ce im obavljati funkcije koje koje su potrebne toj firmi...MS Office,videoo prezentacije,interenet,itd...Takvim korisnicima je namenjena ova karta.
Javljali takvi korisnici na forumu i trazili predlog za ofis koniguraciju uvek su dobijali kopi/pejst gejmerskih konfiguracija...Kako shvatiti ozbiljno nekog ko moze da predlozi tako nesto.
:: onda sam ja Veliki Strumf....ajd da strumfijemo.. :: poenta cele teme je upravo ono sto je Syck rekao,u stvari preveo na srpsk :: :: IZA UGLA CIGLA U VUGLA:) :: :: :: ATI fanovi = strumfovi , ko je bio prisutan u temi zn :: :: :: :: `O-O`amdgeek`O-O` :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: I love my computer because my friends live in it! :: :: :: :: :: ::
e ali najjaci je ovaj sto ima 3 reda zelene boje u sigu i kao muka mu je od pristrasnih ljudi... koji lik jbte, smorim se kao tozovac na exitu svaki put kad vidim njegovo urlanje na druge clanove. a recenice su mu u istom fazonu kao i ovoj lujki... http://www.youtube.com/watch?v=YGvni3Pjnao decko kao da je udaren zelenom mokrom carapom dok je bio beba
Samo par njih je dokazalo da ima smisla za humor i da salu shvataju zdravo sto govori i o njihovim intelektualnim sposobnostima! Vecina sve uzima k srcu a ono sto je iskljucivo vezano za harver i suprotno misljenje shvata kao napad na svoju licnost..To govori koliko je nas narod zatucan.. Ove ostale sto izigravaju bolesne majmune i fine `obzirne` forumase,drvene advokate za njih tek nemam reci ,uvek su tu kad treba da se siri zlo i da se svadja,nema ih nigde kad treba svi zajedno da se kolektivno nasalimo! Ovaj forum je odavno otisao daleko u neozbiljnost.Negativna energija je uvek prisutna i raspolozenje za prepirku i svadju!Sad sto se covek malo nasali i to treba sankcionisati?!Znaci radije bi da se koljete i da jedan drugom hebete sve po spisku.Pa nebi me ni to cudilo takvi smo mi srbi,draze vam je da se mrzite nego da se postujete!
Sala? Ti ne umes da se nasalis bre... Skoro svaki tvoj post sadrzi neku uvredu, a da se salis potvrdjuje i onaj smajli iz tvog prvog posta u ovoj temi. Ti si bre poremecen covek.
EDIT: `... tek nemam reci` i onda ispises pola strane. Retardirano nema sta. Zatucana je samo tvoja loza a ne `nas narod`.
Da slazem se sa DSS odrzava i moje misljenje u vezi karte
05.02.2010. 17:06
status: user broj poruka: 7732
na kraju krajeva ja sam takav komentar i dao eses da je ta GF 96000 po pitanju igrica bolja od ove ,ali ova karta ima drugu namenu,nema cak ni kuler na sebi nego samo radijator.
Ja sam i postavljao temu za Nvidia gt240 koja je isto solidna karta.Sto nema postova o Nvidia DX 11 kartama ,sama je kriva Nvidia ne izbacuje nista novo,odlaze Fermi ,a ATI zaokruzuje celu DX 11 seriju od mobilnih ,high end do low end GPU,
Re: Re: Re: Ne vidim razlog za prozivanje Obrada...
05.02.2010. 21:11
status: user broj poruka: 8138
Je li, da te pitam nešto nevezano za ovu temu... Jel ti nekad iskuliraš ili tako nešto? Tvoje širenje negativne energije je smorno. Iskuliraj malo, ne moraš uvek da budeš ozbiljan i da uvek nekog ispravljaš/prozivaš.
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Onda se ukljuci neki klinac koji je totalno promasio poentu price,jer vidi samo zeleno i pocinje da poredi kartu koja je namenjena ofis korisnicima i namenski predvidjena da bude najmanji portosac,sa kartom koja uopste nije dizajnirana da ofis korisnike i znatno je veci portosac i jos izvuce zakljucak da 9600 znamo sta radi njome...Genijalno :: :: :: DaSickSystem ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.