Da se niko ne svadja na ovom forumu bi bilo strasno dosadno :).
@vuk zasto je NV bolja od ATI-ja u tim profesionalnim programima ? Ja sam radio neke ne toliko ozbiljne crteze u AutoCad-u i nemam nikakvih problema, u Adobe-ovom paketu nema nikakvih problema, Photoshop CS4 opusteno podrzava Open GL na ATI-ju i tu nema frke, na Illustrator-u CS4 nema Open GL support ali tu radi super ? Sada se igram nesto u ProEngineer-u, uskoro cu malo ozbiljnije da startujem u Solidworks-u i na nijedan problem nisam naisao, iako imam ATI 4850 u kucistu.
Open GL, CUDA, PhysX kod dinammicke vizuelizacije recimo-anliza otvornih tokova i tecenja pod pritiskom, simulacija hidrailickih udara tj skokova i td., recimo vuzuelizacija raznih deformacija povrsinskin nosaca ljuski dijaframe i sl. KO se bavi time i td.
ZA neki rad prosecni u CAD-u radice ce bilo koja karta nije vazno.
:: Open GL, CUDA, PhysX kod dinammicke vizuelizacije recimo-anliza otvornih tokova i tecenja pod pritiskom, simulacija hidrailickih udara tj skokova i td., recimo vuzuelizacija raznih deformacija povrsinskin nosaca ljuski dijaframe i sl. KO se bavi time i td :: :: ZA neki rad prosecni u CAD-u radice ce bilo koja karta nije vazno :: ::
Slazem se ali za do toga je iu srbiji tesko doci a i kada bi se uvozilo bilo bi papreno tj dranje.
Meni odavno treba neka takva karat ali kao sto rekoh mozda u 22 veku kada se oboagtim. ovako i GF sa malo dovijanja moze da glumi one koje si ti nabrojao nije to to ali radi :)
Slazem se ali za do toga je iu srbiji tesko doci a i kada bi se uvozilo bilo bi papreno tj dranje.
Meni odavno treba neka takva kartica ali kao sto rekoh mozda u 22 veku kada se oboagtim. ovako i GF sa malo dovijanja moze da glumi one koje si ti nabrojao nije to to ali radi :)
Skyfire P.S.Ajde budi mi pozdravljen i nemoj previse da se nerviras,znam kako je,nvidia je surov igrac,nema milosti kad je tehnologija u pitanju..Ali sta da se radi,zadrzace se nekako i ATI bar sa cenom :)`
sa ovim se moram sloziti, samo bih ja malo promenio redosled reci u toj recenici tipa
Nvidija se nervira i preznojava, jer ati nema milosti kad je tehnologija, dok nas isti zeleni muce i ne izbace tu kartu vise :@ :@ :D
sl stvarno sky vidi se da volis nvidiju vise nego leba `jes .)
lepo saxija kaze, da nas usta zabolese od pricanja u prazno
Ja jedva cekam da izadje Fermi i da se pojavi kod nas.... Tada ce sigurno pasti cena 5870.... a ko zna, mozda i 5970.... jer to je jedini logican odgovor iz ATi ja. A mene bas boli uvo da se igram na najjacoj grafickoj na svetu.... 10-20 frejmova manje... pa sta! Vazan je odnos cena/kvalitet. A Pojavice se za neko vreme jos bolje kartice pa ce cena Fermija da padne na razumnu vrednost... Ne vidim svrhu kupovanja najskupljih komponenti... sem ako nisi pun k`o brod pa ti se moze....
We managed to get some additional prices of upcoming Fermi-based cards and the slower of two will sell for €349 or £299 in the UK market.
The plan is to attack the Radeon HD 5870, which is currently selling at roughly the same or a very similar price, as Geforce GTX 470 should end up at least slightly faster in most benchmarks.
We would not be surprised to see ATI dropping Radeon HD 5870 price further down, but this is yet to happen. Bear in mind that ATI increased HD 5850 prices a few weeks following the launch, so it clearly has some room to tweak the prices.
Of course, these are Nvidia’s recommended prices and they include taxes, distributor, partner costs and the shop’s part of the financial cake. However, as we warned you yesterday, the shops might increase the price if they feel like that the product will see huge demand and if it sells great.
This is the price to hope for on launch day, March 27th in Europe and March 26th in the US, but only if Nvidia sticks to what it said in its announcement.
Navodno zato sto Nvidia jos uvek istrazuje default frekvenciju. Inace hvale se dobri rezultati za karte u Tessellation DirectX 11,ali takodje i kritika da karte trose puno.
Nvidia je odvalila cene ovih kartica zbog veoma skupog proizvodnog procesa i zato sto zna da se nikako ne moze takmiciti sa ATIjem u obaranju cena...Nikako im ne odgovara da ATI spusti cene 5000 serije,jer tek onda nece imati nikakvu zaradu... ATI je sa 5000 serijom napravio znatno manji cip od Nvidie sa odlicnim performansama i manjom potrosnjom...Samim tim je znatno jeftinija izrada GPUa i jos jeftiniji proizvodni proces 5000 serije nego li 4000...Znaci da ima mnogo vise mesta za manevrisanje cenama...
ATI 5000: (+) mali cip, (+) manja potrosnja u odnosu na prethodnu seriju(4000), (+) manje temperature, (+) jeftina izrada, (+) odlicne performanse.
Fermi: (-) glomazan cip, (-) veca potrosnja u odnosu na prethodnu seriju(GTX200), (-) visoke temperature, (-) skup prizvodni proces, (+) odlicne performanse.
Ocekujem da 480 bude nekih 15% brza od 5870...A mislim da ce ATI zadrzati jos neko vreme krunu sa 5970,jer ne vidim kako ce NV smestiti dva cipa sa ovolikom potrosnjom na jednu plocicu,jer pri tome treba ohladiti i `nahraniti` te cipove. Kad su pravili GTX295 nije bilo govora smestiti dva 280 cipa vec su stavili dva 260 i jos su morali da im obore frekvencije da bi zadrzali potrosnju i temperature kartice u nekim razumnim granicama.
Ne vidim kako ce NV sa ovom potrosnjom izbaciti bilo kakvu dual GPU kartu koja bi trebalo da ugrozi ATI 5970,makar dok ne smanje cip...A ovi podaci logicno navode da ce se GTX400 kartice mnoooogo grejati,da ce biti izuzetno bucne i da ce zbog veoma visoke potrosnje imati prilicno ogranicen OC potencijal...
Sto se tice ATI kartica i aplikacija...5870 je vise puta na testovima nazivana novim reperom za OpenGL performanse...ATI je mnoooooogo napredovao na tom polju i nikada pre 5000 serije nije imao bolji OpenGL od Nvidie. Licno sam uvek preferirao NV za aplikacije,medjutim ako Fermi ne ispuni svoja obecanja vezana za aplikacije(a sve vise mi se cini da nece),uletece ubrzo i kod mene neki Ati 5000.
Zuti Markelja (jos uvek nisi postao crn) hehehe..Vidi,da se dzabe ne lozis,cenim da si ok lik pa da ti skrenem paznju kad nisi sam ukapirao. Postujem u ovakvim i slicnim temama samo kad naidje neka budala jer mi je zanimljivo da peglam ove trolove koji pored toga sto ne maju znanja nemaju ni pameti a vole da glume neke mangupe po forumu ,sto bi rekao dautovic : ` `Take najvise volim` ...
Ako mi verujes,juce smo ja i kolega plakali od smeha citajuci ovu temu..Znaci bruka :)
Sto se tice mene za nv gresis,meni Nvidia nije draga koliko si ti vatreni navijac svog klana.Problem je sto ti sebe ne vidis vec obracas samo paznju na druge
Smesno je sto tema u kojoj bi trebalo da se polemise naspram njenog naslova uvek preraste u VS a to samo zbog ATI korisnika koji jednostavno ne mogu da podnesu da se kaze lepa rec ili nesto u superlativu za nVidia-u ukljucuju se u temu i tad dolazi do prepirke.. Najmsesnije mi je koliko covek moze nisko da padne da u temi koja uopste nema veze sa ATI vec se polemise o Fermi -lik pravi dva naloga (lazno se predstavljajuci) mukotrpno pokusavajuci da dokaze kako je ATI bolji proizvod-Bem ti covece koja je to opsesija i bolest ! Sto se mene tice ja mogu cinjnicama,testovima,dokazima da objasnim da je generalno nvidia bolji proizvod,kvalitetniji,brzi i tehnoloski napredniji ali to nece biti od neke vaznosti jer je ovde opste poznato da je SUPLjA rec mnogo vaznija i njoj se daje vise vaznosti od onog sto je zapravo istina sto dolazi do zakljucka da ljudi sami sebe lazu/pitanje je zasto?!Shodno tome,svaka polemika na nivou znanja i pokusaju da se nesto objasni pada u vodu..Zasto onda biti ozbiljan>?E onda na snagu dela sala,kad vec ima pacijenata bar da se nasalimo :)
Pomenu Saxiju..Njemu samo mogu da dam cvet jer je generalno jako realan lik.Glasan i jasan a postenje najvise cenim od svega. Zato za njega ide ovo :
Zasto nVidia ima zeleni logo kad se u poslednjih pet godina uopste ne ponasa u skladu sa sve popularnijom idejom o zastiti zivotne sredine. Iz godine u godinu njihovi proizvodi trose sve vise i vise umesto da bude obrnuto...
ajaoj pa klempa na ovom forumu pada iz dana u dan sve nize i nize... samo ga jos deca uzimaju za ozbiljno. evo samo za njega jedna pesmica .) http://www.youtube.com/watch?v=GTwJo0HeNmU
za mene? JAO HVALA, salu na stranu volim i ja da pecnem nekad ali stvarno ne idem u neke price koje ne vode nikuda i rekao sam u nekoj temi vec ako izadje gtx470 sa cenom koja je najavljena (320-340e) skidam kapu, jos ce to da se utegne sa driverima i ostali djakonijama, o5 samo je potrosnja povelika
hahaha sky nisi me razumeo, vidim namuci se ti piskarajuci, ja sam samo dao primer kako se koristeci iste reci koje si ti naveo moze sve preokrenuti u ``korist atija`` .D
ako na neku temu budem ozbiljno odgovorio ,odg cu na to max strucno i bez ikakvih emotivnih izliva ko onomad kad neki decko postavi pitanje za najbolji anti virus .)
97% mojih odgovora na ovom forumu je sprdnja, jer ni teme kao sto su ove ( u sta je ova prerasla ) nisu vredne mojih zivaca .)
ne kontam sto bi trebalo da budem crn ? :P
klan za koji navijam?sliku grba crvene zvezde sam stavio jer mi je prva pala u oci , ne jer sam vatreni navijac kluba, klubovi su odavno propali :)
poprilicno mi je drago sto imas obozavatelja kalibra kao sto je Dautovic, mogu ti reci da ti cak i zavidim :DD :))))))
@markozutic Samo ti zezaj Markane,videces ti kad stigne Fermi.Ima bre sve da vas popali zajedno koliko disipira..Izgorece cela PC Berza P.S.Ja sam u dautovicevom fanclub-u hehehe..
Fermi is certainly one heck of a headline stealer. Despite the fact that Nvidia has announced the launch date and the cards` names, there is still plenty of information to write about this particular card.
The recent development is that the card might launch on the 26th in the USA and 27th in Europe mainly due to the 9 hours time difference between California (Pacific time PT) and Central Europe time (CET). At this time, they should remain the launch date but of course it can be pushed.
Now for the fun part, the world-wide availability of Fermi based Geforce GTX 480 and 470 is most likely to happen on the April 6th, due to some logistical issues. The final cards are ready and benchmarkers are getting them as we speak, but it takes some time to manufacture the cards and fly them from China to Europe and US and get them in shops. This might be the cause of the availability delay from 27th of March to April 6th.
As this is all under heavy discussion and it tends to change daily, there will probably be some more changes before 26th. ******************************************************************************* Ali 26.marta ce se znati specifikacije, klokovi, performanse...
Re: Re: re:Finally, Official Picture of GeForce GTX 480
18.03.2010. 12:41
status: user broj poruka: 3992
znaci nista revolucionarno,samo sto je revolucija u potrosnji
:: Imace malo bolje od 5870, jedino u delovima sa teselacijom prilicno bolje, bar tako tvrdi nVidia :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: http://tinyurl.com/y92ufs :: http://tinyurl.com/yka26c :: http://tinyurl.com/yh3x5v :: :: :: :: Board Power < 300 :: :: u prevodu na srpski dost :: :: za ovu potrosnju bi morao da ima veoma dobre performans :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: re:Finally, Official Picture of GeForce GTX 480
18.03.2010. 12:51
status: user broj poruka: 880
Ja ne razumem zasto svi govore unapred, videcemo da l je revolucija kada dodje na test, sad je besmisleno nagadjati.
:: znaci nista revolucionarno,samo sto je revolucija u potrosnj :: :: :: :: Imace malo bolje od 5870, jedino u delovima sa teselacijom prilicno bolje, bar tako tvrdi nVidia :: :: :: :: :: :: _____________________________ :: :: ATI HD5750 CrossfireX :: :: http://tinyurl.com/y92ufs :: :: http://tinyurl.com/yka26c :: :: http://tinyurl.com/yh3x5v :: :: :: :: :: :: :: Board Power < 300 :: :: :: u prevodu na srpski dost :: :: :: za ovu potrosnju bi morao da ima veoma dobre performans :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.