Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
ZOTAC GTX465 Review !
STRANA 3 OD 3
dz0ni ... 06.06.2010. 22:09 #220414

status: user
broj poruka: 882
Evo jedna dva kvalitetna odgovora sa becnhmark foruma:

*Nema tu mnogo mozganja - upuceni ljudi znaju da su radeoni 3xxx, 4xxx i 5xxx serije rezultat tehnologije koja zivi josh od 2900XT. Chak je 2900XT bio dosta ispred svog vremena jer je jedina kartica koja je podrzavala 512 bit magistralu. Ne verujem da su svi tako brzo zaboravili na probleme koje je Ati/AMD imao sa serijom 2xxx koja je bila prva u nizu. Posle su sve sledece verzije bile sve bolje, a serija 5xxx je to najbolje pokazala.

Shto se tiche Nvidije, posle 8800GTX, GT100 je prvi realno novi dizajn i zato i ima odredjene probleme. Vec sledeci derivati ce biti bolji, a kroz 2 generacije ce biti na svom vrhuncu.*

Odgovor na ovo:
*Dobar post.

Mislim da će novi dizajn AMD kartica pretrpeti veće izmene nego što je to slučaj bio sa GT100 kod nVidije iako je Fermi arhitektura jako različita od G80/92/200 i imala težak porođaj. Ukoliko ATI-ju uspe da izbaci karticu sa manje problema od Fermija, na konju su, u suprotnom, čeka ih isti put kao i GT100 seriju ali ovog puta će nVidija već imati ispeglanu arhitekturu.
Govorim o Northern island arhitekturi koja će napustiti postojeću 5-way unified shader arhitekturu i verovatno biti veoma slična Fermi arhitekturi. Mada, Southern island bi trebali da budu hibrid postojeće i nadolazeće arhitekture na kojoj bi AMD trebao da ispeče zanat.*

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pametovanja bez...:P to sto vi kazete da ce nVidia da pukne je cista glupost, nebuloza obicna. Setite se samo kako je FX serija imala problema, to je bila prva generacija nVidijine arhitekture, koja je bas imala problema sa zagrevanjem itd... pa se to posle sredilo kroz seriju 6,7... dok se lepo ispeglala arhitektura. Tako ce isto biti i sa Fermijem, niko nije savrsen na rodjenju.
Isti slucaj i sa ATI-jem, kada je predstavio svoju drugu generaciju Shader arhitekture (serija HD2000) pa su usrali motku sa zagrevanjem i potrosnjom. ATI i dan danas koristi tu arhitekturu, logicno je da su je maksimalno usavrsili. Nvidia je ocigledno zelela da bude prva u tome, da prodje problem na vreme. Sada je ATI na redu da predstavi trecu generaciju shader arhitekture i predju na 512 bit-a magistralu. Mala je verovatnoca da ce to biti savrsen proizvod kao sto je sadasnja serija.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Pa nece nVidia propasti 06.06.2010. 22:36 #220422

broj poruka: 6502
ali da ce ih Ati oduvati sa sledecom serijom u to nema sumnje, u velikoj su prednosti, pa nVidia jos nije predstavila DX11 mainstream gpu o cemu dalje pricati...

Pazi svaka serija ima duplo bolje performanse od prethodne tako je bilo i sa 2k serijom u odnosu na R6x0, nego je nVidia izbacila nesto sto je ispred svog vremena 8800GTX pa je zato ispala 2k serija losa...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BassivitY ako se ovako nastavi ... 06.06.2010. 23:10 #220428

broj poruka: 911
tesko da ce nVidia odrzati svoj udeo ...ja ne kazem da su zelene karte lose ,vec da su skupe ,precenjene ...ako imam 30 000 din za hardver ,zar ne bi bilo logicnije kupiti (aj da uzmemo za primer 5830 posto su slicne sto se performansi tice) ,zar ne bi bilo bolje kupiti 5830 za 20 000 i mogu da uzmem phenoma x4 po ceni jedne gtx 465 ...EJ KARTICA I PROCESOR i to sasvim dobar procesor ...ili 4gb hyper x 1066mhz ...o cemu razmisljaju u nVidiji ? Ja mislim da su ljudi u toj kompaniji toliko uzdigli sebe da ni ne znaju da ati postoji ...neko ko ima pare za bacanje ce kupiti nvidiju sigurno ,ali velika vecina koja `jedva` skrpi za solidan komp ce uzeti ati ...kakve veze ima da li je proces izrade 40nm ili 40mm kada narod nema pare ? (cast izuzetcima) Kupicu onu kartu koja nudi vise za te pare koje imam ...nVidia zna da napravi odlicnu kartu ,ali isto tako na da joj napakuje cenu da se covek blago receno usere ...to im je mana ...inace ,de bi im bio kraj ...

i ne vredi da se svadjate i prepucavate ,svako ima svoje misljenje i svako gleda na neke stvari drugacije ,a to nije razlog za prepirke ...

ATvIDIA RulZZ

CARPE DIEM

obradmi Re dz0ni 06.06.2010. 23:48 #220447

broj poruka: 7741
Mislim da taj decko lupa jer Southern Island je kompromis izmedju Northern Island i Cypress,u stvari bice na 40 nm .izgubiti 8 % trzista nije malo ,sto se desilo Nvidia zahvaljujuci nepametnoj politici kompanije,ne mislim da ce da propadne Nvidia ,ali ce doci do momenta kada ce je preuzeti novi investitori i trazice drugacije ponasanje Nvidia na trzistu.

dz0ni Re: Re dz0ni 07.06.2010. 09:31 #220569

AMD Graphics Gain Share From Nvidia’s In Q1 *NVIDIA Reply**
t looks like you based this thread on a story from CRN, which in itself was based on a story from Fudzilla.

Unfortunately, all of these stories are factually inaccurate.
We did not lose 8 points of market share in Q1. According to Mercury Research, NVIDIA actually gained marketshare in Q1, raising our discrete share from 57% to 58%. This despite the fact that AMD had the 5000 series in the market.
In fact, over the last three quarters, we went from 56 to 57 to 58 percent. AMD went from 44 down to 42 and stayed flat at 42.

The 8 point number that was erroneously reported was in fact a year over year figure, which doesn’t have any major relevance today.

link: http://alienbabeltech.com/abt//viewtopic.php?f=6&t=20997&start=0

Toliko o tih 8%. U poslednja tri kvatala nVidia je uvek rasla za 1% svog market share-a koja iznosi sada 58%, dok je ATI pao sa 44 i ostao na 42.

Pa ono sto je sigurno je to da ce Southern island imati dosta veci TDP od sadasnje 5000 serije...a performanse, ne verujem da ce biti nesto bolje od fermi-ja. No, videcemo kad izadje, nesto ga mnogo kriju..:) samo da se ne otegne kao fermi :P
Ali jedno je sigurno nVidia ce da saceka Southern Island sa 512CC GTX480(5) ili kako god.

:: Mislim da taj decko lupa jer Southern Island je kompromis izmedju Northern Island i Cypress,u stvari bice na 40 nm .izgubiti 8 % trzista nije malo ,sto se desilo Nvidia zahvaljujuci nepametnoj politici kompanije,ne mislim da ce da propadne Nvidia ,ali ce doci do momenta kada ce je preuzeti novi investitori i trazice drugacije ponasanje Nvidia na trzistu
::
MaliAbner Umisljenost... 07.06.2010. 09:57 #220570

broj poruka: 7784
Hijerarhije na forumu nema... FIKS !!!
Bar ne u smislu kako bi to neki zeleli, ima je u smislu administrator i korisnik i to je to.

Drugo najbolja kombinacija za SLI/CF je novi 5850 sa 2Gb memorije (kao primarna kartica) + dodatna bilo koja 5850 i kraj price zato sto takav CF ima vise memorije pa moze da se razmase u prikazima sa vise tacaka na ekranu.

I pri svemu tome ovo kosta kao kombinacija GTX465 u SLI a mozda i manje.

Tomato Republic Of Serbia !!!

obradmi ATI Celebrates Another DX11 Milestone 07.06.2010. 10:18 #220573

ATI Ships Eleven Millionth DirectX 11 Graphics Chip.

http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20100601232937_ATI_Ships_Eleven_Millionth_DirectX_11_Graphics_Chip.html

http://www.ngohq.com/news/17906-ati-gains-market-share-from-nvidia.html

gained 8.2 share points in the discrete graphics market in the first quarter of 2010,
lifting the chip maker to a 42.1 percent overall share of that market.
Nvidia lost 8.2 share points during that same period, according to the research firm.

http://forums.vr-zone.com/news-around-the-web/685681-amd-graphics-gain-share-nvidiaa-s-q1.html

AMD, headquartered in Sunnyvale, Calif., gained 8.2 share points in the discrete graphics market in the first quarter of 2010

To su sve neutralni izvori ,a ima ih toliko da je bezpredmetno to dovoditi u pitanje.
Sam AMD izvor potvrdjuje 11 miliona prodatih DX 11 grafickih i to se podudara sa informacijama iz nezavisnih izvora o preuzimanju 8 % trzista na polju odvojene grafike.

TheBear Re: Umisljenost... 07.06.2010. 10:36 #220576

broj poruka: 6502
Mislim da bi tada obe koristile memorije koliko ima slabija karta, jer tako radi CF...
sve te kombinacije su po meni overkill i preskupe, jer i jedna 5850 tera sve na max. u recimo 1080p, cf bi bio preterivanje mozda za godinu dve ce biti pristojna kombinacija...

:: Hijerarhije na forumu nema... FIKS !!
:: Bar ne u smislu kako bi to neki zeleli, ima je u smislu administrator i korisnik i to je to
:: Drugo najbolja kombinacija za SLI/CF je novi 5850 sa 2Gb memorije (kao primarna kartica) + dodatna bilo koja 5850 i kraj price zato sto takav CF ima vise memorije pa moze da se razmase u prikazima sa vise tacaka na ekranu
:: I pri svemu tome ovo kosta kao kombinacija GTX465 u SLI a mozda i manje
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
obradmi .... 07.06.2010. 10:55 #220581

Sapphire ATI 5850, 1GB DDR5

Cena: 25.900 din.

Asus ENGTX470/2DI/1280MD5

Cena: 38.450 din.

kod Nvidie tu nije kraj zaebanciji ,+ treba
ti jace napajanje ,a i bolje kuciste zbog
rostilja.

atom.rs

ovo je bezobrazluk tipican za Nvidia.
A obe karte slicne po perfomansama.

Razlika je 14000 din za te pare kupis PII X 965 BE.

Equinoxe Re: .... 07.06.2010. 11:00 #220582

broj poruka: 12057

Obrade, zaboravio si da uračunaš i još jednu karticu za fiziku.......bez toga ništa nema smisla.

Besposlen pop i goveda krsti...

:: Sapphire ATI 5850, 1GB DDR5
:: Cena: 25.900 din
:: Asus ENGTX470/2DI/1280MD
:: Cena: 38.450 din
:: kod Nvidie tu nije kraj zaebanciji ,+ treba
:: ti jace napajanje ,a i bolje kuciste zbog
:: rostilja
:: atom.r
:: ovo je bezobrazluk tipican za Nvidia
:: A obe karte slicne po perfomansama
:: Razlika je 14000 din za te pare kupis PII X 965 BE
NMY Dzoni... 07.06.2010. 11:00 #220583

broj poruka: 1509
Hajde molim te malo razmisli kako je to nVidia imala porast prodaje kada manje vise niko ne kupuje njihove karte, bice cudo ako se ovaj rast ATI-ja ne nastavi s obzirom koliko se prodaju karte iz 5000 serije...

A drugo, vezano za hijerarhiju, mogu reci da sam se samo slatko nasmijao, s obzirom ko se poziva na tu neku hijerarhiju...

I za kraj, obradmi je potpuno u pravu, nenormalno su visoke cene tih Fermi karti, s obzirom koji nivo performansi daju...
Zagrijavanje/potrosnju bolje da ne spominjemo...

@ bax : Barem jednu GTX280 za fiziku, da bi sve to bilo na nivou PRO igraca... Buhaha

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

obradmi Meni ovo lici 07.06.2010. 11:09 #220584

ko kad bi poredio Maxtor i WD ili slicno ,a pritom Maxtor ima dosta vecu cenu.
dautovic ... 07.06.2010. 11:14 #220585

broj poruka: 2856

A maxtor je pokojni : ) (citam izmedju redova)

dz0ni Re: Dzoni... 07.06.2010. 11:52 #220596

Odakle ti to da niko ne kupuje nVidia karte? e da je tako kao sto ti pricas nVidia bi se do sad ugasila. u Americi su cene realne sto se nVidia-e tice... tacno je smestena cenovno gde treba da bude. Evropa je druga stvar.
Sto se tice fizike, kad nVidia bude izbacila verziju 3.0, bice mnogo brza na fermi kartama, koja ce imati dodatnu optimizaciju... tako da nece biti potrebna druga karta.

:: Hajde molim te malo razmisli kako je to nVidia imala porast prodaje kada manje vise niko ne kupuje njihove karte, bice cudo ako se ovaj rast ATI-ja ne nastavi s obzirom koliko se prodaju karte iz 5000 serije..
:: A drugo, vezano za hijerarhiju, mogu reci da sam se samo slatko nasmijao, s obzirom ko se poziva na tu neku hijerarhiju..
:: I za kraj, obradmi je potpuno u pravu, nenormalno su visoke cene tih Fermi karti, s obzirom koji nivo performansi daju..
:: Zagrijavanje/potrosnju bolje da ne spominjemo..
:: @ bax : Barem jednu GTX280 za fiziku, da bi sve to bilo na nivou PRO igraca... Buhah
:: https://www.tinyurl.com/ye5z6b
:: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha
:: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
MaliAbner Re: Re: Umisljenost... 07.06.2010. 12:18 #220600

broj poruka: 7784
Cini mi se da se koristi samo memorija sa prve kartice...
No moracu da proverim...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Mislim da bi tada obe koristile memorije koliko ima slabija karta, jer tako radi CF...
:: sve te kombinacije su po meni overkill i preskupe, jer i jedna 5850 tera sve na max. u recimo 1080p, cf bi bio preterivanje mozda za godinu dve ce biti pristojna kombinacija..
:: _____________________________
:: ATI HD5750 CFX
:: Vantage Score OC930/1240:
:: http://ultraphoto.org/images/l5haovgeaue6on2xi4z.jp
saxija Re: ... 07.06.2010. 13:25 #220615

broj poruka: 4016
+1

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

:: A maxtor je pokojni : ) (citam izmedju redova
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60472. Broj poslatih odgovora: 648167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs