Ne moze nikako biti blizu 5970 jer je doticna karta sastavljena od dve 5850-tke,koje su realno slabije od dve 470-tke,plus na sve ovo razlika u korist nVidia-e na polju dual GPU resenja.Ako se samo budu vodili primerom GTX295-ice dual 470 ima da pocepa 5970.
Nadam se samo da ce da ih pocepa jacinom a ne i cenom,jer ako bude skuplja makar i 100e od 5970 bolje da je i ne izbacuju.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Evo sad gledam, cena 470 je u nivou sa 5870, a ako se neko seća, bila je tema gde su igre merene frapsom, a ne benchmark tool-ovima, i gde je gtx 470 bio rame uz rame sa 5870, istina uz veću potrošnju i buku(mada je danas pojam buke relativan, živimo u modernom dobu). Ako izbace dual 470, kako god da je nazovu, ona će po performansama biti blizu 5970, što može da znači samo da će biti uspostavljena ravnoteža na tržištu za nekih par meseci i to je jedina stvar koja nama može biti od koristi, a ne uzaludno prepiranje ko je propao, a kome posao cveta :: :: GA-MA785GT-UD3H/Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB Kingston HyperX DDR3/CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: ::
5970 su dve 5870, ima 2x1600 stream procesora i ostalo kao 5870 po dva puta. Sem sto su klokovi spusteni na nivo 5850, znaci podignes klokove na 850/1200 i imas dve 5870 !
Dok nVidia napravi dual fermi koji ce imati normalnu potrosnju i zagrevanje, izadje ATI 6000 serija....
:: Ne moze nikako biti blizu 5970 jer je doticna karta sastavljena od dve 5850-tke,koje su realno slabije od dve 470-tke,plus na sve ovo razlika u korist nVidia-e na polju dual GPU resenja.Ako se samo budu vodili primerom GTX295-ice dual 470 ima da pocepa 5970 :: :: Nadam se samo da ce da ih pocepa jacinom a ne i cenom,jer ako bude skuplja makar i 100e od 5970 bolje da je i ne izbacuju :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Evo sad gledam, cena 470 je u nivou sa 5870, a ako se neko seća, bila je tema gde su igre merene frapsom, a ne benchmark tool-ovima, i gde je gtx 470 bio rame uz rame sa 5870, istina uz veću potrošnju i buku(mada je danas pojam buke relativan, živimo u modernom dobu). Ako izbace dual 470, kako god da je nazovu, ona će po performansama biti blizu 5970, što može da znači samo da će biti uspostavljena ravnoteža na tržištu za nekih par meseci i to je jedina stvar koja nama može biti od koristi, a ne uzaludno prepiranje ko je propao, a kome posao cveta :: :: :: :: GA-MA785GT-UD3H/Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB Kingston HyperX DDR3/CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3 :: :: :: :: :: ::
Pa ako klokujes 5850 dobijas skoro 5870,a sta dobijas kada klokujes dve 470tke na jednom PCB-u to ce mo videti kada izadje.Sva ta toplota se moze resiti sa nekim novim revizijama kulera ili aftermarket izvedbama,u ovom slucaju je i dalje cena ono sto ce biti presudno kada i ako ova solucija ugleda svetlost dana,a ja licno verujem da hoce jer nV nema trenutno takmaca najacem akceleratoru danasnjice.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: 5970 su dve 5870, ima 2x1600 stream procesora i ostalo kao 5870 po dva puta :: Sem sto su klokovi spusteni na nivo 5850, znaci podignes klokove na 850/1200 i imas dve 5870
Na ovom forumu se vrti jedna te ista prica uz neverovatnu dozu nerealnosti i pristrasnosti.. Prica se o nemogucnosti pravljenja GTX470 Dual GPU karte a recimo Galaxi vec izbacio model predstavljen na Computexu..Prica se o potrosnji i disipaciji a vec je uradjena revizija drugog Fermija..Znaci strasno..Prvo se potrkrepite malo informacijama i ne lupatejte ko maxim po diviziji,muka mi vise da citam ove bljuvotine..Ako toliko mrzite nVidiju i to se da izleciti od strucnih lica.Hardver shvatate licno..Aman koja bolest Bog te,ne mogu da shvatim! Revizija drugog fermija manje trosi,manje se greje,sto znaci u jednom da manje i disipira..Kad se vec pominje i potrosnja i grejanje i 5970 se greje go furuna pa sta a i ne trosi toliko malo da bi to bilo neprimetno.. Sad su nove GTX4xx karte furune a niko ne pominje RV770 na stock cooler-u koji leti radi u leru na 70c a u full load ide i do 100c !!!Rv 770 se grejao vise nego GT200 pa nikom nista..To niko ne pominje.Opet su napravili 4870X2 pa sta?!Sad zato sto je nVidija sad je katastrofa,uzas,propast sveta,igracka za zaludjenike..Ma samo ste vi pametni koji koristite ATI.Pristrasnost da li je ???
@Ishmerish Tebra nijesam te bas razumeo za onaj GHorse,imam trenutacan pad koncentracije pa bi bilo bolje da prevedes :)
O tome ko je pristrasan ne treba ti da govoris, sve govori ta tvoja NVidia `slicica` koja te predstavlja. Slika govori vise od hiljadu reci, tako da ......
:: Na ovom forumu se vrti jedna te ista prica uz neverovatnu dozu nerealnosti i pristrasnosti. :: Prica se o nemogucnosti pravljenja GTX470 Dual GPU karte a recimo Galaxi vec izbacio model predstavljen na Computexu..Prica se o potrosnji i disipaciji a vec je uradjena revizija drugog Fermija..Znaci strasno..Prvo se potrkrepite malo informacijama i ne lupatejte ko maxim po diviziji,muka mi vise da citam ove bljuvotine..Ako toliko mrzite nVidiju i to se da izleciti od strucnih lica.Hardver shvatate licno..Aman koja bolest Bog te,ne mogu da shvatim :: Revizija drugog fermija manje trosi,manje se greje,sto znaci u jednom da manje i disipira..Kad se vec pominje i potrosnja i grejanje i 5970 se greje go furuna pa sta a i ne trosi toliko malo da bi to bilo neprimetno. :: Sad su nove GTX4xx karte furune a niko ne pominje RV770 na stock cooler-u koji leti radi u leru na 70c a u full load ide i do 100c !!!Rv 770 se grejao vise nego GT200 pa nikom nista..To niko ne pominje.Opet su napravili 4870X2 pa sta?!Sad zato sto je nVidija sad je katastrofa,uzas,propast sveta,igracka za zaludjenike..Ma samo ste vi pametni koji koristite ATI.Pristrasnost da li je ?? :: :: @Ishmeris :: Tebra nijesam te bas razumeo za onaj GHorse,imam trenutacan pad koncentracije pa bi bilo bolje da prevedes : :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Pa pitao sam te kada ces(i da li)nabaciti neki GTX na tu tvoju makinu da ti radi fiziku,cisto da malo parimo oci na prikazu.
Ti se jos primas na ove decije bolesti,imao sam sve i svasta od grafi u posedu i nijedna od njih mi nije pravila problema sa toplotom,ljudi ne shvataju da ni jedna high-end grafika nije dovoljna sama sebi za hladjenje,pa kad roknu GTX280 u kineza krece prica o toploti.Jedino je cena razlog za trenutnu situaciju na trzistu i dok nVidia ne nadje resenje za to nema sta da ocekuje na polju high-end grafika.
Pre nego sto otvoris usta i pocnes da kenjas reci nesto pametno vezano za temu.. Ja sam tu da vam jasem za vratom sa informacijima i istinom a ne sa sranjem koje konstatno prosipate..A da o znanju i ne govorim tu ste najsupljiji.. Prema tome,to sto ja imam i imacu ko zna koliko dugo nVidija avatar to je zbog toga sto cenim tu firmu i navijam za nju a ko je pristrasan govori svaki dan kroz teme i teme i pljuvanje i baljezganje svakodnevno.. Tako da sinovce ako imas sta da kazes pametno na temu reci,nemoj meni prosipati decije price molim te ko brata.Opasno me to smara.. Za sve izreceno gore u sklopu ove teme demantuj mene i te cinjnice,reci da sam lazov,prevarant,neznalica ali nemoj me molim te samo zvati pristrasnim zbog glupavog i jadnog primera na koji se oslanjas a to je Avatar..Mani me toga..
@Ishmerish Najverovatnije da cu dobiti novu GTX260 SP 216 i to original by nVidia i nju cu koristiti za fiziku..Mozda mi se posreci da povratim i moj stari neprikosnoveni GTX280 by Asus koji radi i dan danas kao zmaj..Bruka od kartice.. Nego otanjilo se tebra sa parama..Ne ulazem vise u hw.Ovo sto imam je vrh i nemam potrebe za upgrade-om..Imam mnogo precih obaveza.Cucemo se pa cu ti pricati!
:: O tome ko je pristrasan ne treba ti da govoris, sve govori ta tvoja NVidia `slicica` koja te predstavlja. Slika govori vise od hiljadu reci, tako da ..... :: :: :: :: Na ovom forumu se vrti jedna te ista prica uz neverovatnu dozu nerealnosti i pristrasnosti. :: :: Prica se o nemogucnosti pravljenja GTX470 Dual GPU karte a recimo Galaxi vec izbacio model predstavljen na Computexu..Prica se o potrosnji i disipaciji a vec je uradjena revizija drugog Fermija..Znaci strasno..Prvo se potrkrepite malo informacijama i ne lupatejte ko maxim po diviziji,muka mi vise da citam ove bljuvotine..Ako toliko mrzite nVidiju i to se da izleciti od strucnih lica.Hardver shvatate licno..Aman koja bolest Bog te,ne mogu da shvatim :: :: Revizija drugog fermija manje trosi,manje se greje,sto znaci u jednom da manje i disipira..Kad se vec pominje i potrosnja i grejanje i 5970 se greje go furuna pa sta a i ne trosi toliko malo da bi to bilo neprimetno. :: :: Sad su nove GTX4xx karte furune a niko ne pominje RV770 na stock cooler-u koji leti radi u leru na 70c a u full load ide i do 100c !!!Rv 770 se grejao vise nego GT200 pa nikom nista..To niko ne pominje.Opet su napravili 4870X2 pa sta?!Sad zato sto je nVidija sad je katastrofa,uzas,propast sveta,igracka za zaludjenike..Ma samo ste vi pametni koji koristite ATI.Pristrasnost da li je ?? :: :: :: :: @Ishmeris :: :: Tebra nijesam te bas razumeo za onaj GHorse,imam trenutacan pad koncentracije pa bi bilo bolje da prevedes : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
nV od G92 cipa nista nije predstavila u srednjoj klasi da valja, GT220/240 kartice nastale iz GT200 su katastrofa ziva - red bi bio da sad naprave nesto sto valja. Ali nit je neko video karticu, niti zna koliko trosi, niti zna sta nV ima u planu - dzaba prica? Kad izadju kartice, onda cemo videti - sad su sve samo prazne price...
@mslavko Obrati paznju na post broj #228997 Bice jasnije zasto je ovo sada dobro.. A to da su GT220 i GT240 lose ne znam zasto?Mozda ti znas nesto sto ja ne znam.. Ja samo znam da su jako kasno izasle a da je taj segment trebao da se popuni derivatima GT200 a ne G92b kako su tad radili.. G92 nije bas bio srednja klasa kad je izasao..Parirao je tada vec proslavljenom G80 sa mnogo boljim karakteristikama..Kasnije se tek G92 slabio da bi se pravile karte za srednju klasu..Inace u to doba 8800 GTS 512 kad je izasao je bio preko 300 eur i spadao je u visu klasu..Kad je izasao GT200 tad je vec spao u srednju kako i po snazi tako i po ceni..
` ...cenim tu firmu i navijam za nju... ` = pristrasan, tako da lepo si priznao i sad tisina. Nemoj da se palis ko dete, smanji dozivljaj. Znas to je samo hardver, mesavina tranzistora, aluminijuma, plastike, silicijuma, zica i ostalog, neces se zeniti s tim...
:: Pre nego sto otvoris usta i pocnes da kenjas reci nesto pametno vezano za temu. :: Ja sam tu da vam jasem za vratom sa informacijima i istinom a ne sa sranjem koje konstatno prosipate..A da o znanju i ne govorim tu ste najsupljiji. :: Prema tome,to sto ja imam i imacu ko zna koliko dugo nVidija avatar to je zbog toga sto cenim tu firmu i navijam za nju a ko je pristrasan govori svaki dan kroz teme i teme i pljuvanje i baljezganje svakodnevno. :: Tako da sinovce ako imas sta da kazes pametno na temu reci,nemoj meni prosipati decije price molim te ko brata.Opasno me to smara. :: Za sve izreceno gore u sklopu ove teme demantuj mene i te cinjnice,reci da sam lazov,prevarant,neznalica ali nemoj me molim te samo zvati pristrasnim zbog glupavog i jadnog primera na koji se oslanjas a to je Avatar..Mani me toga. :: :: @Ishmeris :: Najverovatnije da cu dobiti novu GTX260 SP 216 i to original by nVidia i nju cu koristiti za fiziku..Mozda mi se posreci da povratim i moj stari neprikosnoveni GTX280 by Asus koji radi i dan danas kao zmaj..Bruka od kartice. :: Nego otanjilo se tebra sa parama..Ne ulazem vise u hw.Ovo sto imam je vrh i nemam potrebe za upgrade-om..Imam mnogo precih obaveza.Cucemo se pa cu ti pricati :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: O tome ko je pristrasan ne treba ti da govoris, sve govori ta tvoja NVidia `slicica` koja te predstavlja. Slika govori vise od hiljadu reci, tako da ..... :: :: :: :: :: :: :: Na ovom forumu se vrti jedna te ista prica uz neverovatnu dozu nerealnosti i pristrasnosti. :: :: :: Prica se o nemogucnosti pravljenja GTX470 Dual GPU karte a recimo Galaxi vec izbacio model predstavljen na Computexu..Prica se o potrosnji i disipaciji a vec je uradjena revizija drugog Fermija..Znaci strasno..Prvo se potrkrepite malo informacijama i ne lupatejte ko maxim po diviziji,muka mi vise da citam ove bljuvotine..Ako toliko mrzite nVidiju i to se da izleciti od strucnih lica.Hardver shvatate licno..Aman koja bolest Bog te,ne mogu da shvatim :: :: :: Revizija drugog fermija manje trosi,manje se greje,sto znaci u jednom da manje i disipira..Kad se vec pominje i potrosnja i grejanje i 5970 se greje go furuna pa sta a i ne trosi toliko malo da bi to bilo neprimetno. :: :: :: Sad su nove GTX4xx karte furune a niko ne pominje RV770 na stock cooler-u koji leti radi u leru na 70c a u full load ide i do 100c !!!Rv 770 se grejao vise nego GT200 pa nikom nista..To niko ne pominje.Opet su napravili 4870X2 pa sta?!Sad zato sto je nVidija sad je katastrofa,uzas,propast sveta,igracka za zaludjenike..Ma samo ste vi pametni koji koristite ATI.Pristrasnost da li je ?? :: :: :: :: :: :: @Ishmeris :: :: :: Tebra nijesam te bas razumeo za onaj GHorse,imam trenutacan pad koncentracije pa bi bilo bolje da prevedes : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: ::
Nadao sam se vise dubokoumnijem odgovoru i zeljno ocekivao pametno za reci u vezi teme pogotovu da budem demantovan na osnovu svega izrecenog.Cinjnice je tesko pobiti ali zato ljudska glupost nema granice.. Uzivaj..
@RAICU Pitanje ne da nije umesno vec je previse pocenjivacki prema nasem kolezi Tortojedu.. Ako uopste postoji neko trpanje,selekcija i sl radije cu da budem sa Tortojedom tj ne radije,bice mi cast da budem sa njim u istom kosu nego sa ovim isfrustriranim sektasima koji prosipaju baljezgarije.. Takodje kad bi ti znao Tortojeda kao ja,sa cime se decko bavi,koliko znanja ima mozda se nebi poistovetio sa ovom grupicom pljuvatora/kenjatora pa se nebi ni ti ophodio prema coveku tako kakav sada stav imas. Da vas zeza to stoji ali ko je vama kriv sto se palite a takodje ima i dosta istine u tim njegovim izlaganjima kad nesto stvarno polemise pored toga sto vas trpa kad god stigne.. No podseti cu te jos na nesto..Pokusavali su mnogi meni ovde da na razne nacine `dodju glave` ali nisu uspevali tako da se sva rulja krene sasvim mi je sve jedno jer mi ne moze nista.. Stav koji zauzimam gradjen je na osnovu cistih kao suza cinjnica,istine,znanja i iskustva.. Prazne price ni najmanje ne podrzavam a ovde se polemika na to i svodi pa do samog pljuvanja,svadje i vrejdanja jer nema argumenata u odbranu istih koji zele bezuspesno da isteraju svoje.. Tako da to sto neko pokusava da provocira,vrsi neku jadnu selekciju spustivsi se na takav nivo za to je zasluzan njegov mentalni sklop a i sama kultura..Sve dalje reci je suvisno.. P.S.Mislim da Alphacore nije uopste mislio tako nego si to to malo izvukao iz konteksta kako se tebi svidelo
Naravno da ne znam čoveka lično, mogu da zaključim samo na osnovu onoga što piše ovde, mene ni ne zanima kakav je van foruma već šta ovde radi. Vidim da oće da pomogne drugima ali ta njegova zajebancija na račun crvendaća otegla se toliko da više nije ni smešno ni zabavno. Nije bitno što znam da lik ne misli ozbiljno, što je mnogo mnogo je, s obe strane.
Uostalom, ako se već i tortojed i ti zajebavate zašto ne prihvatiš i ovo što sam ja napisao kao zajebanciju na račun vaše nezasluženo loše reputacije ovde.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
@raicu Hm..Ja ne vidim da je to uopste mnogo naspram onog sto se ovde desava..On je jedan koji sa vremena na vreme baci po koju opasku na racun ATI fanboyeva a svakodnevno ovde mozes procitati razna pljuvanja,izlive histerija i baljezgarije koje se odnose na Nvidiju pa nikom nista..To tek traje bas,bas dugo tako da to sto Tortojed zeza je u poredjenju sa tim ZERO!Ja bih vise voleo da se ovde polemise konstruktivno a ne da se ljudi loze i svadjaju,lupaju bez granice i naklapaju kojekakve budalastine..Sve se previse shvata licno,desila se neka podela na grube,tabore kao da se sprema neki forumaski obracun,rat ili je taj rat vec odavno poceo na zalost kod takvilj lhudi tog razmisljanja.. Mrzi se user cim se razlikuje od ostalih,mrzi se hw..Kud ide ovaj svet?Sto se ne zapitas dokle to vise?Uhvatio si se Tortojedove zajebancije koja je totalno bezazlena..Sto se siri mrznja sa strane,komplexi pucaju,izigravaju se neke velicine na forumu i gradi neka karijera,lazi ,prevare,omalovazavanja to nikom nista.. To je strasno.Ovo sto tortojed radi je cista sala na koju se vi pecate..I na kraju se postavlja pitanje..Ko je tu kriv?Navodno onaj koji se upeca..To je to my friend.. Ja se ne zajebavam!Salim se samo nevezano za temu..Kada pricam u toku polemike vezano za tematiku sam extremno ozbiljan!
Stanje na forumu i nije neko ali ja tu ne mogu ništa, sreća pa me boli kurac i za tebe i za tortojeda i za mnoge druge ugledne i uvažene članove foruma. Dolazim iz čiste zajebancije da mi vreme brže prođe, ako pritom poneko slabije obavešten upita štogod o čemu ja imam pojma, utoliko bolje, s tim da ne bude nešto mnogo zajebano jer mi je znanje manje od makova zrna u odnosu na ovdašnje vrhovne entuzijaste.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
@Rale brale Eto sad se nadje jos i isprovociran.. Ja recimo za razliku od tebe i tvog bolnog qrca izadjem svakom useru u susret a sa mnogima sam i ostvario konakt i hvala Bogu to su sve dobri ljudi.. Ugled ovde ne postoji,postovanje po najmanje tako da to sve pada u vodu.. A Entuzijast kao sto rekoh sam objasnio sta znaci u nekoj od prethodnih tema pa nebi da se ponavljam.Takodje ne pije ni vodu da ako je neko entuzijast da mora da ima i znanje.. Znanje se stice voljom i zeljom da upijes svaku informaciju kao i radom..Ima dosta ljudi koji nisu entuizjasti pa ubijaju koliko znanja imaju.. Itd..Itd..Itd..
@raic Ako,kao sto kazes na forum dolazis da ti prodje vreme i da pritom nekome i pomognes,ti si uvredivsi Tortojeda demantovao sam sebe. Cim neko napravi temu o novim Nvidia grafikama @danijelk i tebi slicni pocnete da bljujete vatru i da se sirite... Sta onda Tortojed treba da kaze za tebe?
Već sam napisao šta me suštinski boli po pitanju toga šta članovi foruma misle, takođe sam napisao jednom da i nisam neki čovek, te sam krajnje subjektivan a nekad i otvoreno lažem kako bih promovisao ono što imam u kućištu koje ni nemam. A to što me zabole i što mi čovekoljublje i nije jača strana ne znači da neću pomoći ako mogu i nema nikakve veze sa tim da li sam dobar, loš ili šućmurast, što će reći ako i pomažem nekad nekome, ne radim to iz svoje dobrote. A ako sam uvredio sam sebe, ništa strašno, mogu da se izborim s tim nekako, ako pak nisam onda znači da nisam uvredio ni tortojeda i čitava ova priča ne vodi nikuda.
A i ne mora da vodi, priča je sama po sebi prazna.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.