@Obrade LinX nema veze sa Intelom,iskoriscava CPU resurse do maximuma sto ni jedan jedini test ne moze.To je univerzalni program za testiranje stabilnosti sistema.AMD/Intel sa tim apsolutno nemaju veze i reci da je marketing za tako nesto je smesno iskreno. Coveku je dat savet da bi njegov sistem bio stabilan i on bio siguran u isti.Ovde nema veze sa ljubomorom,to je definitivno pogresan zakljucak. Po tvom sistemu stabilnosti moj CPU radi na 4.5 Ghz za svaki dan ali je to daleko od istine! Cine bench nema nikakve veze sa testiranjem stabilnosti..Moze se samo deklarisati kao program za proveru brzine sistema i nista vise.
evo ga i7 920 na 4.2 http://goo.gl/4Wxp9 i rezultat je 7.03, sto ce reci da je cena za 1055T vise nego dobra i sam CPU je jako vredan pomena jer na istom kloku daje bolji skor, sad znam da ce da bude to je samo 0.25 i da AMD ima 6 fizickih jezgara ali opet je AMD jeftiniji 7500 din od
PS voleo bih da neko istestira na istom kloku i7 bez HT i PII sa 4 jezgra cisto da se vidi odnos kome sta koliko znaci.
:: evo ga i7 920 na 4.2 http://goo.gl/4Wxp9 i rezultat je 7.03, sto ce reci da je cena za 1055T vise nego dobra i sam CPU je jako vredan pomena jer na istom kloku daje bolji skor, sad znam da ce da bude to je samo 0.25 i da AMD ima 6 fizickih jezgara ali opet je AMD jeftiniji 7500 din od :: :: PS voleo bih da neko istestira na istom kloku i7 bez HT i PII sa 4 jezgra cisto da se vidi odnos kome sta koliko znaci ::
@Saxija Taj klok o kome ti govoris je prilicno neupotrebljiv jer su retki primerci koji mogu na 4.2 Gaz za svaki dan dok svaki intel i7 920 moze na 4.2 Ghz da ide D0 stepping,mnogi i preko toga. Drugo poredis 6 jezgara sa 4 fizicka. Ne znam da li je tamo uopste i ukljucen HT.Takodje postoje mnostvo drugih programa za testiranje brzine sistema mada je Cine Bench ok. @Rajo Deder baci ga na 4.2 Ghz i provozaj CPU render test..`Aj cisto me interesuje..
Evo odradio sam linx 50x sa 2 Gb memorije, bez problema, samo sam loadovao pogrešan profil iz biosa(ne onaj sa 1,415V, već onaj sa 1,428V) jer u trenutku kad sam pisao cpu je radio na 4,3Ghz(hteo sam da malo duže radi na 4,3 da vidim kako će se ponašati). http://www.dodaj.rs/f/1N/U8/3DyxOvWQ/6core40full.jpg
@Sky Tek sad sam video da si napisao all za memoriju, ali i ovako je merodavno. Sat vremena drndanja i to je to.
Da napomenem da temperatura ovog puta nije prešla 60c u linx-u za sat vremena, istina stranica mi je bila otvorena, jer u kućištu mi je slab protok vazduha trenutno.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Jebiga trebalo mi malo, nisam ga dizao preko 4 ranije, pa taman kad sam ga stabilizovao vidim da se napraviše jastučići na kuleru, pa dok sam i to očistio ...
Na 4GHz na čemu ga inače držim rezultat je okruglo 5.0, interesantno cinebench kaže da je procesor i dalje na 4, verovatno bag, zato sam pored stavio i cpu-z
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
@obradmi Nešto me svrbelo pa sam odradio ponovo 10puta Cinebench na 4,2GHz, rezultat je 7,38p http://www.dodaj.rs/f/3w/GH/2jdhzCt6/6core42cinebench.jpg @rasa007 Memorija je Geil @2000MHz 9-9-9-28 na 4,0Ghz 3:8 1525Mhz 7-7-7-21 na 4,2 3:8 1665Mhz 7-7-7-21
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Memoriju na ALL stavis a ne na 2gb. Pa onda pustis min 50 krugova.
:: Evo odradio sam linx 50x sa 2 Gb memorije, bez problema, samo sam loadovao pogrešan profil iz biosa(ne onaj sa 1,415V, već onaj sa 1,428V) jer u trenutku kad sam pisao cpu je radio na 4,3Ghz(hteo sam da malo duže radi na 4,3 da vidim kako će se ponašati) :: http://www.dodaj.rs/f/1N/U8/3DyxOvWQ/6core40full.jp :: :: @Sky :: Tek sad sam video da si napisao all za memoriju, ali i ovako je merodavno. Sat vremena drndanja i to je to :: :: Da napomenem da temperatura ovog puta nije prešla 60c u linx-u za sat vremena, istina stranica mi je bila otvorena, jer u kućištu mi je slab protok vazduha trenutno :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: ::
Stavio sam na 2gb iz razloga što je Sky njegovih 50x u lixnxu prešao sa 1800MB(dakle ako je to njemu bilo merodavno, onda će i ovo moje biti). Druga stvar, nisam mogao da čekam 100 minuta da završi test sa memorz na all. I ovako je stabilno, radio sam sa memorijom na all 20 prolaza(imaš u prvom postu) i to je to. Kad je prošlo 20 sa all i 50 sa 2GB onda će da prođe i 50 na all. To je to. Sa moje tačke gledišta stabilan OC je postignut.
:: Memoriju na ALL stavis a ne na 2gb :: Pa onda pustis min 50 krugova :: :: :: :: Evo odradio sam linx 50x sa 2 Gb memorije, bez problema, samo sam loadovao pogrešan profil iz biosa(ne onaj sa 1,415V, već onaj sa 1,428V) jer u trenutku kad sam pisao cpu je radio na 4,3Ghz(hteo sam da malo duže radi na 4,3 da vidim kako će se ponašati) :: :: http://www.dodaj.rs/f/1N/U8/3DyxOvWQ/6core40full.jp :: :: :: :: @Sky :: :: Tek sad sam video da si napisao all za memoriju, ali i ovako je merodavno. Sat vremena drndanja i to je to :: :: :: :: Da napomenem da temperatura ovog puta nije prešla 60c u linx-u za sat vremena, istina stranica mi je bila otvorena, jer u kućištu mi je slab protok vazduha trenutno :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: ::
Moze da bude a ne mora da znaci da je stabilno. U tome i jeste poenta u tih 100 min stress testa. Ako prodje 20 ne mora nuzno da znaci da nece puci recimo kada radi 30ti prolaz. To sto si stavio 2 Gb nije dovoljno da bu zakljucio stabilnost. Premalo testiranja ovo ti kazem iz licnog iskustva. Moze se destiti i da prodje LinX 75-100 krugova i da se posle nekog vremena pokaze da je nestabilan tako sto povremeno popijes plavi ekran i ovo sam vidjao, znam o cemu pricam. :: Stavio sam na 2gb iz razloga što je Sky njegovih 50x u lixnxu prešao sa 1800MB(dakle ako je to njemu bilo merodavno, onda će i ovo moje biti). Druga stvar, nisam mogao da čekam 100 minuta da završi test sa memorz na all. I ovako je stabilno, radio sam sa memorijom na all 20 prolaza(imaš u prvom postu) i to je to. Kad je prošlo 20 sa all i 50 sa 2GB onda će da prođe i 50 na all. To je to. Sa moje tačke gledišta stabilan OC je postignut :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: :: :: Memoriju na ALL stavis a ne na 2gb :: :: Pa onda pustis min 50 krugova :: :: :: :: :: :: :: Evo odradio sam linx 50x sa 2 Gb memorije, bez problema, samo sam loadovao pogrešan profil iz biosa(ne onaj sa 1,415V, već onaj sa 1,428V) jer u trenutku kad sam pisao cpu je radio na 4,3Ghz(hteo sam da malo duže radi na 4,3 da vidim kako će se ponašati) :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1N/U8/3DyxOvWQ/6core40full.jp :: :: :: :: :: :: @Sky :: :: :: Tek sad sam video da si napisao all za memoriju, ali i ovako je merodavno. Sat vremena drndanja i to je to :: :: :: :: :: :: Da napomenem da temperatura ovog puta nije prešla 60c u linx-u za sat vremena, istina stranica mi je bila otvorena, jer u kućištu mi je slab protok vazduha trenutno :: :: :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Opušteno, ne žuri ti se nigde da utvrdiš je li stabilno ili nije. Ako nije pući će kroz najviše nedelju dana, ako ne pući će kroz mesec, ako ne pukne ni tad stabilan je.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Stavio sam na 2gb iz razloga što je Sky njegovih 50x u lixnxu prešao sa 1800MB(dakle ako je to njemu bilo merodavno, onda će i ovo moje biti). Druga stvar, nisam mogao da čekam 100 minuta da završi test sa memorz na all. I ovako je stabilno, radio sam sa memorijom na all 20 prolaza(imaš u prvom postu) i to je to. Kad je prošlo 20 sa all i 50 sa 2GB onda će da prođe i 50 na all. To je to. Sa moje tačke gledišta stabilan OC je postignut ::
Sa tog stanovišta, ni 100 ni 200 krugova ne garantuje stabilnost i situacija postaje relativna da tako kažem, jednostavno, ako ikad dobijem bsod ni to ne mora da znači da je od procesora ili memorije, ljudi dobijaju bsod i sa lošim hd-om. Verujem ja tebi, ali sad nemam ni vremena ni živaca da ponovo radim linx ili prime ili nešto treće. Ako ikad dobijem bsod, onda ću sesti i odraditi to fino, ali realno koja aplikacija može da naruši stabilnost cpu-a kao linx? Sve ostalo je posledica stohastičkog ponašanja OS-a, HD-a i interakcije CPU-a i memorije.
:: Moze se destiti i da prodje LinX 75-100 krugova i da se posle nekog vremena pokaze da je nestabilan tako sto povremeno popijes plavi ekran i ovo sam vidjao, znam o cemu pricam :: ::
Ma da, evo od kad sam uzeo ploču ima nekih 18-19 dana i sve vreme je radio na 4,0 i nisam na tom taktu ni jedan bsod imao.
:: Opušteno, ne žuri ti se nigde da utvrdiš je li stabilno ili nije. Ako nije pući će kroz najviše nedelju dana, ako ne pući će kroz mesec, ako ne pukne ni tad stabilan je :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Stavio sam na 2gb iz razloga što je Sky njegovih 50x u lixnxu prešao sa 1800MB(dakle ako je to njemu bilo merodavno, onda će i ovo moje biti). Druga stvar, nisam mogao da čekam 100 minuta da završi test sa memorz na all. I ovako je stabilno, radio sam sa memorijom na all 20 prolaza(imaš u prvom postu) i to je to. Kad je prošlo 20 sa all i 50 sa 2GB onda će da prođe i 50 na all. To je to. Sa moje tačke gledišta stabilan OC je postignut :: :: ::
@Sky znam sta je LinX ,ima to u okviru AMD overdrive.LinX je third party softver u odnosu na AMD overdrive.Cak mislim da bi pre pao na Overdrive nego na LinX.Ja testiram, direkno u aplikaciji koju koristim nemam vremena cak ni za AMD overdrive.Ako mu za primer prodje 3DmaX na toj frekvenciji to je to. Meni licno Nero Vision transcode koji uzima resurse do jaja , kad prodje na 3,7 Ghz ,uvek ce prolaziti nema bsod nema nista ,moras samo da ga nastelujes dobro ,a mogu da zamislim njegov CPU koji je da kazemo novija tehnologija.Ne znam koliko se razumes u AMD, ali vidis po brzini fsb-a koji je zadao vidis u CPU Z shot da je CPU mazga i da ce podneti mnogo toga.Moj CPU ne bi mogao da se podigne na ovu brzinu fsb-a.
Ovo ti je test stabilnosti u okviru AMD overdrive,ti donjim klizacem koji pomeras zadajes vreme. kao sto vidis na slici ima vise tipova CPU testova.
@Mortificat Ja mislim da je to to..Cool.Ne znam zasto je tamo pisalo 1800 MB,test sam radio sa ALL memory no nema veze..Uglavnom 4.0Ghz hoce i to je bitno. Ja sam zadovoljan na tvoj primerak CPU-a.Do sad retko vidjen klok od strane AMD-a.Ovo je odlicno . Dodacu jos jednu bitnu stavku a to je da imas vrh plocu..Ne znam kako bi se ponasao na nekoj drugoj tipa Gigabyte,MSI..Asus je ipak Killer mada se i Gigabyte jako dobro pokazao. No sve u svemu jako lepo spakovana masina,svidja mi se taj AMD setup,voleo bih da ga imam kao sekundarnu uporednu masinu. No fali ti samo jedan ATI i da budes komplet
Neki dan sam našao na netu, lik je radio OC ovog 1055T na crosshair IV i na GA-890FXA-ud5 i rekao je da su i jedna i druga vrh za OC i da gotovo nema razlike, osim da na Asusu može da izvuče veći fsb. Ja sam zadovoljan setup-om i neću ga skoro menjati, osim kućišta i eventualno neke novije grafike, ali ništa mi nije hitno, mogu da se opustim i na miru da radim i uživam. Hvala svima na svojim komentarima i sugestijama!
:: @Mortifica :: Ja mislim da je to to..Cool.Ne znam zasto je tamo pisalo 1800 MB,test sam radio sa ALL memory no nema veze..Uglavnom 4.0Ghz hoce i to je bitno :: Ja sam zadovoljan na tvoj primerak CPU-a.Do sad retko vidjen klok od strane AMD-a.Ovo je odlicno :: Dodacu jos jednu bitnu stavku a to je da imas vrh plocu..Ne znam kako bi se ponasao na nekoj drugoj tipa Gigabyte,MSI..Asus je ipak Killer mada se i Gigabyte jako dobro pokazao :: No sve u svemu jako lepo spakovana masina,svidja mi se taj AMD setup,voleo bih da ga imam kao sekundarnu uporednu masinu :: No fali ti samo jedan ATI i da budes komple :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Auuu šta je ovo? Gledao sam ovaj Biostar, tj. gledao sam svaku moguću fx890 ploču, ali mi je ovo promaklo. Prosto neverovatno da na vazduhu mogu ovoliki klokovi! Sad me izbedači Zezam se.
pa ne znam da li si uopste pogledao klip gde se lepo vidi i task menadzer a i 8 kockica koje renderuju, za 4.2 i AMD mozda nece svaki da ide ali i da ga drzis na 4GHz a svaki hoce bez ikakvog problema opet imas zverku, a za male pare, nekako mi zvucis pristrasno u ovom komentaru, mozda gresim i kao sto rekoh AMD ima 6 fizickih jezgara i zato rekoh da se uradi test i7 bez HT vs AMD x4 na istim frekvencijama, raic ga uradi a ja mogu da placem jer mi je sistem opalio skroz pa cim uradim reinstal odradicu test
EDIT @ morti It`s been phase cooled, za air je uzet venomous X ali kaze da je (koliko videh na brzaka) dosegao na kratko 4.5, nisam detaljno citao
Ako klokujes Northbridge dobijes jaci rezultat u Cinebenchu
21.11.2010. 23:21
status: user broj poruka: 7732
Ako smanjujes northbridge kada klokujes CPU dobices i nesto manji rezultat u Cinebenchu ,mislim na AMD naravno.Onaj lik sto kaze kao dobio 8 pts sa 1055 T na 4 Ghz cini mi se da i ne govori istinu.
eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
keep your head up legs closed eyes open
:: @obradm :: Nešto me svrbelo pa sam odradio ponovo 10puta Cinebench na 4,2GHz, rezultat je 7,38 :: http://www.dodaj.rs/f/3w/GH/2jdhzCt6/6core42cinebench.jp :: @rasa00 :: Memorija je Geil @2000MHz 9-9-9-2 :: na 4,0Gh :: 3:8 1525Mhz 7-7-7-2 :: na 4, :: 3:8 1665Mhz 7-7-7-2 :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.