Ma nije mi bio cilj uporediti tvoj test sa ovim linkom sto sam postavio nego tu ima i drugih kartica pa je lepo videti sta koja moze da se nebi neko od nas maltretirao.Inace cenim svaciji trud pogotovo oko novih komponenata.Samo ti nastavi i da si u mogucnosti da isprobas sto vise kartica.
:: Ok je test, al nema 15 igara kao sto sma ja radio
Jbt kako bi se zajebao da sam uzeo ovu GTX570. Covece vas slusati, ne znam. Citam sada one postove dok nisam odlucio koju cu i ovo. Grozni ste Nvidia fanovi, grozne licnosti, losu dusu imate.
Vece opravdanje ima Nvida fan da kaze daj da probam ove 2% bolje a 5% ako klokujem obe i 10e jkeftinije crvene nego da ja uzmem Nvida losiju kartu. A da ne govorim o prevari i uskracenoj EAH6970DirectCu, nijedan nereferentan model najbolje ATI single grafike, stidite se, nemam reci za to. A i najaca Nvida single ima ona od koje dobijam ospice kada pomenem ime. Inace nas teraju na 6950 flesovanje BIOSa drugim recima, mene su to u 3 prodavnice odmah nagovarali da uradim. Moram to da kazem. I da kupujem karte, pa koja kupovina kada kupujemo sta oni hoce i sta nam serviraju. 5 primerka da su doneli, ma koja 5 55 ATTI6970 DirectCu bi otisla ali ljudi ne bi kupovali GTX570 i ne bhi flesovali BIOS na 6950 i rizikovali.
Da odem u radnju io da trazim 2 kutije da donesu da pogledam razmislim kao covek i da cute i da ne govore nista sve na netu vidim sto me zanima, da nego cekaju pored kase da kucaju racun. Ovo da trazim da pogledam
To je kupovina a ne ovo. Nabedjivanje sa sirotanima koji prose grafike na netu. A ne po netu da pitam opciona kuipovina. Kada nema ovo daj sta das za 400e. Meni 10% koliko je jaca 6970 znaci veoma to je 2x AA i x8AA na normalnom igranju. A 60e mi ne znaci. Evo vam gde su vam karte kod normalnih. Nemaju degenerike od dobavljaca i njihov narod ne skida gace pred prodavnicama da ih guze nego NEMA KESHA AKO NEMA TO STO TRAZI. I mora da donose. Pa ko hoce nek kupuje XFX, Sapphire i ostale ali ASUS mora da ima dostupne sve modele. SVE MODELE JEL TO JE ASUS.
Ovde nema ASUS ali ce zato da donesu graffiku firme koja se juce otvorila ako im da 3% vecu zaradu i da joj stave cenu 10% nizu od ASUS i pojavice se 10 lazljivaca koji ce da poricaju da je to istoi. Neke lude firme, nikome poznate a ASUS nema nereferentne modele najacih karti.
Nije mi jasan mozak coveka koji je doneo ASUS ARES a nije EAH6970DirectCu I engtx580dIRECTcu. Taj mozak mi nije jasna. Ma koji ARES to Spacemaster prodaje njegovu kartu po ceni nove. Ovde jebe lud zbunjenog u ovoj zemlji. ARES U Srbiji, jste sa grbom Srbije specijalno napravljen. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win 7
Samo ti njima reci Wlado...odma` ih nateraj da se pokaju i da izgovore po 20 puta molitvu overclock-era: `O.C. naš koji si na nebesima...`
Najbolje da ti posaljes mail ASUS-u da te oni puste u njihovu fabriku u Gvangdzou, pa da lepo napravis graficku kakvu hoces jer je musterija uvek u pravu.Ipak je to ASUS, oni cene svoje kupce.
Pa cene musterije. Pogotovu preko. Nije musterija uvek u pravu ali kod nas uglavnom jeste jel niko se ne zali zato sto mu je lepo. Pravim profil u Afterburneru sada. Jedinoj stvari koju su oni napravili a da valja. Moram spreciti kartu od pocetka da se fan ne pokrece na 89C a poludi na 95 C pa na 89 se ugasi 205 ponovo i posle 5 sec poludi kada dodje do 95C. AUTO Profil ne valja ni za k....ATI. ENGTX580 naravno da je hladnija kada odmah krene na 85% ventilator vec pri 60C. Ali vi to ne znate naravno. Dobro i ventilator na 85% je kao ovaj na 455 po buci. Ovi nisu smeli da povecaju vise jer im niko kartu ne bi kupio. Zato su sakrili to. Ludi ATI. Nikada vise, NIKADA, DEFINITVNO OVO ME JE OPAMETILO ZA SVA VREMENA. Ja vam se kunem nema tog benchmarka i texta koji ce me naterati da dam pare njima. NIKADA VISE.
Moram da namestim da se od 50-55% postepeno penje prema gore a da od 75C ozbiljnije ubrzava. Videcu, onaj mali je OK. Vrti se na 4000rpm skoro. Kada igram ne cuje se ali ovako malo susti. Moracu da smanjim nekako to. On ima 4 pina i moci ce lako na CHASSIS da mu se smanji brzina.
Gledam nekog Hrvata koji ima Corssfire EAH6970 i 74C na AUTO U Furmarku. Stavio je neki ventilator na karte kod pin connectora kao time je smanjio temp. To je neizvodljivo te rupe su 3mm a dugacke 1 cm.Gledam onu temp i place mi se. Time je mogao da smanji 1C. Svaki vazduh koji dolazi spolja moze da joj steti samo da se sudara sa njenim ventilatorom. nE VALAJ CAK N ISA KUCISTA DA BIJE U ONAJ OTVOR JER NEDA TOPLOM DA Izlazi.
Ja ne kapiram da je poremeceni ATI, ali moram reci totalno poremeceni ovaj put zapusio rupe iza odakle je karta uvlacila vazduh i hladila se. To se kosi sa zdrqacvim razumom. Ona prakticno je oklopljne ai samo taj ventilator sta ubaci, nema ulaska nikakvog nigde drugo. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win 7
Nauci sta znaci jel,a sta znaci jer. Ja bi ti jebao mamu da mi udjes u radju tako retardiran i nepismen, + ne umes da pricas, pa jos pocnes da trazis nesto-zahtevas od mene!
To je scenario kad bih ja bio prodavac...
``To se kosi sa zdrqacvim razumom. Ona prakticno je oklopljne ai samo taj ventilator sta ubaci, nema ulaska nikakvog nigde drugo.``
Mogao bi da me povuces za onu stvar. Ja kada idem u radnju ispred me ceka obicno neko sa bejzbol palicom i naoruzanjem.
Dete od 15 godina da je bilo tamo kada su pravili bi reklo onom inzinjeru sta to radite nesrecnici ludi. Jel ste normalni napravili ste kovceg chipu za koji iovako nemate hladjenje. Mogu da sanjam samo sta je sa ATI6990. Ono je bolest dati pare za ono. 2 ludaka u kovcegu umesto jednog kao kod mene. Jedan zapusio ulaz a drugi izlaz, a vazduh cirkulise izmedju dok ne implodira karta. Mozda su joij to operativne temp na 70-165C. Brljavi ispod 70C. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win 7
Šta uopšte čitaš šta bolid piše, više čak nije ni smešno.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: Nauci sta znaci jel,a sta znaci jer :: Ja bi ti jebao mamu da mi udjes u radju tako retardiran i nepismen, + ne umes da pricas :: pa jos pocnes da trazis nesto-zahtevas od mene :: :: To je scenario kad bih ja bio prodavac.. :: :: ``To se kosi sa zdrqacvim razumom. Ona prakticno je oklopljne ai samo taj ventilator sta ubaci, nema ulaska nikakvog nigde drugo.` ::
:: Šta uopšte čitaš šta bolid piše, više čak nije ni smešno :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: Nauci sta znaci jel,a sta znaci jer :: :: Ja bi ti jebao mamu da mi udjes u radju tako retardiran i nepismen, + ne umes da pricas :: :: pa jos pocnes da trazis nesto-zahtevas od mene :: :: :: :: To je scenario kad bih ja bio prodavac.. :: :: :: :: ``To se kosi sa zdrqacvim razumom. Ona prakticno je oklopljne ai samo taj ventilator sta ubaci, nema ulaska nikakvog nigde drugo.` :: :: ::
Pa kako se izvuces ako TEBE neko ceka ispred sa bejzbolkom ili naoruzanjem?Ako ovako lupas i uzivo, cudo da uopste stignes do radnje. :D A ukoliko si mislio da ispred radnje ceka neki ortak koji je naoruzan, onda znam na koga mislis, video sam ga: http://tiny.cc/uoom5 http://tiny.cc/rm4rb AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :)
:: Mogao bi da me povuces za onu stvar. :: Ja kada idem u radnju ispred me ceka obicno neko sa bejzbol palicom i naoruzanjem :: :: Dete od 15 godina da je bilo tamo kada su pravili bi reklo onom inzinjeru sta to radite nesrecnici ludi. Jel ste normalni napravili ste kovceg chipu za koji iovako nemate hladjenje :: Mogu da sanjam samo sta je sa ATI6990. Ono je bolest dati pare za ono. 2 ludaka u kovcegu umesto jednog kao kod mene. Jedan zapusio ulaz a drugi izlaz, a vazduh cirkulise izmedju dok ne implodira karta. Mozda su joij to operativne temp na 70-165C :: Brljavi ispod 70C :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win :: ::
Zar stvarno mislite da me neko ceka ispred sa neki oruzijem ili tako. Pa ne idem da kupujem 100gr koke nego graficke karte i ostalo. Sta mi ko moze, sta da nece da me opsuje mozda ili da se bije. Ajde da vidim i to cudo da li bi preziveo on i radnja sledeci ponedeljak ili bu mu vadili DDR memorije iz bubrega posle eksplozije.
:: Zar stvarno mislite da me neko ceka ispred sa neki oruzijem ili tako. Pa ne idem da kupujem 100gr koke nego graficke karte i ostalo. Sta mi ko moze, sta da nece da me opsuje mozda ili da se bije. Ajde da vidim i to cudo da li bi preziveo on i radnja sledeci ponedeljak ili bu mu vadili DDR memorije iz bubrega posle eksplozije :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win :: ::
Mozda zato sto slabo prate forum, ljudi nemaju vremena za ovu rupu.
:: Nije mi jasno dokle će ga admini puštati da tipka gluposti na forumu, na benču su ga već dva puta banovali!! :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: ::
Meni nije jasno gde je onaj Sky, jel namestio kartu i treba mi da mi pojasni ovu recenicu. Da mi kaze kome je karta neispravna meni ili ovom liku.
1. On the 5870 it never topped 60 degrees under load, on the 6970 its closer to 70 ( with the fan on the lowest setting ) . but its very very quiet and thats enough for me.
Jel nekome od nas je karta neispravna. Sobzirom d aoboje imamo ATI5870 i videli ste da klokovana jedva mi stigne nekako do 65C kao i njemu ovo je cista istina od recenice. To je ono sto ja pricam o nasem mentalitetu. I kako onome mogu da rade ATI6970 u Crossfire na 74C u Furmarku. Hrv ati djubrad uvalkili mu neispravnu kartu koja nece da radi, tek malo onako nesto, nece kucka da se zagreje posteno. 2 kucke a ne jedna. Sta ste pisali o Caymanu o 95-100-105C lagano, ono da je video neko iz AMD-a ja mislim da gbi stavio Embargo na test primerke. Naravno videli su ljudi da je djavo odneo salu i ako vole mene da zajebavaju suvise je tu veliku ulog bio da nardo cuje da to sve radi nedaj boze na 85-90 a ne na 95C i preko pa su se zaustavili. Inace pricali bi oni o svojim kartama koje su radile na 140C. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - X4 965BE-H70-Crosshair 4 F-ATI5870-HyperX 1600 4x2GB-SSD V+ 64GB-WD500AAKS-X-750-CM-690 Basic-G510-P2450H...Win 7
Broj postavljenih tema: 60475. Broj poslatih odgovora: 648185. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.