:: Ljudi da znate samo da je Punto govno od kola! Kao ovo, kao ono, na kraju dobijes govno :: Mercedes je bre prava stvar, zanemarite sto ja trenutno vozim punta , to nije bitno uopste, to je privremeno :: :: Mercedes je masina ljuta i besna i vredi toliko para, bolje stedite i idite peske ceo zivot nego da kupite punta i da se vozite po gradu i okolini.. :: :: Losa vam je percepcija , punto ne vredi ni tih 3000e , ali mercedes vredi svih 150 000e :: Sto ne bi vozili bolja kola? ::
Moram da dodam, AMD obzirom na poziciju MORA da se koristi agresivnim marketingom, i to nije posledica zlih čika iz uprave, već nekih evolutivnih promena, aktuelnog stanja i između ostalog globalizacije. Ti sky, ako smatraš da taj agresivan pristup sa sobom donosi previše negativnih stvari, koje tvoji stavovi i principi ne mogu da prihvate je tvoje mišljenje i apsolutno imaš pravi na njega a postoji i velika šansa da je ono zaista i ispravno. Ali pazi, ubeđivati ovde masu u neke stvari koje njima nisu od nekog prevashodnog značaja je uzaludno trošenje energije, isto kao da sam ja otišao pre 5 godina na pumpu i ubeđivao ljude da ne sipaju olovni benzin iako je jeftiniji (uslovno rečeno)a obavlja isti posao, jer jelte on zagađuje okolinu, uništava omotač i šta ti ja još znam. Mnogi bi rekli, čista glupost. Da li je fer da ja platim 500e GTX580, a tamo neki kinez je sklopio 50 komada u toku jedne smene i zaradio 3$? Aktuelno stanje je produkt mnogo mnogo faktora i daleeeko je od prirodnog, zdravog, onakvog kakvo bi trebalo da bude. Moje mišljenje je da je generalno stanje dovoljno loše da nisam u mogućnosti da izvučem amd iz priče i kažem oni su lažljivci i manipulatori. Na tome treba da se radi globalno, a ne sad izvučem jednu crnu ovcu iz stada i rešio sam sve probleme. Treba da se zna istina, ali mislim da je suvišno što potenciraš jednu te istu priču stalno. Iz razloga što ispada da je recimo Intel cvećka, a nije.
Pa suvisno je nesto i izdizati u nebesa sa toliko mana iz dana u dan. Ako postoje kvaliteti postoje i mane i treba istaknuti i jedno i drugo. Moze da se globalizuje vrlo prosto iz razloga ako ti neko nesto potencira godinama unazad,bukvalno se istorija ponavlja samo slep ne moze to da vidi. Pitanje je dokle ce istim sistemom da se bave jer je postalo i vise od jadnog poteza. I opet ,kao sto si i sam rekao,to je moje vidjenje i naravno imam pravo na njega kao sto imam pravo da to javno iznesem kao sto je recimo napisano i u ovom clanku koji jednostavno potvrdjuje sve ono sto sam do sad izrekao na tu temu. Intel nije cvecka ali bar ispostuje ono sto navede da ce da uradi!
I dalje stojim iza toga.Lazljivci bili i ostali ali nek rade i napreduju za to sam uvek.
::Koje ti skaj nalaziš mane kod trenutnih phenoma II ::
Zavisi kako na to gledas.
::da nisu skupi? - nis ::
Za ono sto nude i ne treba da budu. Pod 2 AMD mora da se dovija kupcima nizim cenama jer je u takvoj poziciji. Pod 3 ,uporedjivati sadasnje cene procesora koje su izasle pre Y vremena je apsurd. Seti se koliko su bili kad su se pojavili a koliko su nudili.
::performanse? - solidn ::
Sto jes,jes.Za prosecnog usera sasvim dovoljno.
::grejanje? - slab ::
Diskutabilno.Heat bug prilikom OC-a,jako bucni ventilatori po defaultu.
::Šta još prosečni Đoka da traži od procesora ::
Mozda neku Ljubicu da se fino smesti.
Vise ne pasuju.Tradicija prekinuta.
- - - - - -
No izvukao si iz konteksta ali sam ti ipak odgovorio..Mislio sam generalno i na mane i na prednosti ..
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Naravno. Imaš pravo, i kad izneseš nešto što je rezultat gramzivog, neetičnog, bezobraznog, nemoralnog ponašanja neke kompanije ja ću biti 100% uz tebe i podržati te. Ali ako to već uradio, onda isto treba uraditi i sa svim ostalim kompanijama, jer ako si jednoj napravio negativnu reklamu a drugu si zaobišao i prešao preko toga, ti suštinski ništa nisi uradio već si doprineo još lošijoj situaciji i doveo u još veću zabludu. Vidim da imamo pripadnike i jednih i drugih tabora pa se slika nekako generalno izbalansira, ali ako želimo da budemo objektivni moramo biti jednaki prema svima.
ajmo sada realno,trenutno u masini imam 1090t i mislim da je zmaj od procesora..ali kako sada stvari stoje ne bih mogao da preporucim nekome 1090t ili 1100t pored 2500k a razlika je jedna ili dve crvene..amd je po meni u ovom trenutku apsolutni pobednik ali ako se ide na 955+770-c45 zato sto za taj ulozen novac,nudi stvarno mnogo ! sto se tice x6 trenutno ne vidim zasto bi to neko kupovao..da bi lepo vozio x6 treba ploca 80e+ i opet za jednu ili dve crvene sastavi se SB platforma,eto to je moje neko zapazanje :)
Sećam se, ali onda su i nudili više nego danas, u odnosu na konkurenciju takođe.
Grejanje jeste slabo, to što su amd-ovi box kuleri govno od govneta je druga priča. Da vidiš kako ga lepo ladi kuler od intela 1156. Probao.
Ljubicu i Leposavu bi ja voleo i uz sladoled da dele - al ne može.
Jebiga, lepo je pričati uopšteno al tako stoje stvari na našem primeru. Sećam se i ja phenoma1 na šta je ličio, strepim (mislim i ne strepim nešto posebno al ajd) da se to ne ponovi i s buldozerom pa tek neki buldozer II bude interesantan za kupovinu.
I naravno nije mi jasna poenta teme: `Ne kupujte ljudi AMD`, pa šta drugo da kupuju naše finansijski obogaljene komšije? Istina je ionako malo precenjena.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Za ono sto nude i ne treba da budu :: Pod 2 AMD mora da se dovija kupcima nizim cenama jer je u takvoj poziciji :: Pod 3 ,uporedjivati sadasnje cene procesora koje su izasle pre Y vremena je apsurd :: Seti se koliko su bili kad su se pojavili a koliko su nudili :: :: Diskutabilno.Heat bug prilikom OC-a,jako bucni ventilatori po defaultu :: :: No izvukao si iz konteksta ali sam ti ipak odgovorio..Mislio sam generalno i na mane i na prednosti . ::
Naravno da treba i ja to i radim.Nikad nisam porekao nesto sto se desilo.
Evo ti jedan primer lazi koje me uzasavaju. Intel nije porekao gresku u chipset-u vec se javno izvinuo svim korisnicima i zajedno sa vendorima pokrenuo kampanju da se sve ploce zamene sa novim revizijama o trosak firme.
AMD recimo ima problema u proizvodnji koje krije.Nemamo mi to,mi smo to onako samo odlozili dok informacija ne izbije na porsinu pod pritiskom.
nVidia recimo nije nikad krila da ima problem sa 40nm i ako su LAGALI za Fermi da je spreman a nije bio -NEOPRAVDAVAM i ako imam svoju verziju vidjenja toga. Dok su drugu krivili arhitekturu ukljucujuci mene na samolm pocetku ispostavilo se da je problem zapravio bio proizvodni proces zbog komplikovanog Fermi-ija.
E vidis AMD to sve radi na pokvaren nacin,krije ,laze i maze,obecava a ne ispunjava. Licno tu firmu necu nikad postovati dok god ne promeni nacin poslovanja i dok ne stane iza svojih datih reci!
Da je AMD za igrice bolji jer Intel nema nista da ponudi u tom cenovnom segmentu (x4 955). A ako je nekome potreban CPU za neki ozbiljniji posao da AMD nema sta da trazi pored Sandy-a :) ?
I da Intel ima ekstremne graficke u svakom pogledu,...
Sto se tice procesora nema tu neke filozofije. Skuplje je bolje jeftinije je losije i tu se prica zavrsava. Intel za sada vodi glavnu rec i to je to. Svako kupuje ono sto mu treba i ono sto voli, i naravno ono za sta ima novca. Ako gledamo realno, vecini ne treba skuplji Intel, jer se ne iskoristi njegova snaga.
Intel i N vidija Koliko vidim koristi se prilika da se povezu ove dve firme u celinu. To je nemoguce jer su interesi kompanija iznad onoga sto bi neko licno voleo. Intel i AMD su krivci za propast n vidija maticnih ploca (n force cipset). Tu je najvecu ulogu imao Intel. Intel je ucenjivao N vidiju i bilo je tu svega i svacega. Oni su sve samo nisu `prijateljski povezane kompanije` kako to neko misli. Mislim da dalji put n vidije zavisi od Intela i od poteza koju ce povuci ova kompanija. Jednosatvno njihov menadzment je perfektan.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Slusaj prijatelju.To sto si se ti vezao za svoj brend i sto ne zelis da vidis nista vise od toga ti ne daje za pravo da me vredjas bez razloga. Imas pravo da imas misljenje kakvo god zelis i da sebi ako zelis stvaras i neprijatelje ali nije lepo da se ponasas tako kako se ponasas na jedan potpuno nezreo i bezobrazan nacin.
Ako vec smatras da zbog jebenog hardvera imas neke nesuglasice samnom i da sam ti neprijatelj mozes to licno da resis i da mi kazes u oci da sam los covek jer smo u istom gradu a i lonely max te poznaje.Mogu da ti pruzim i to zadovoljstvo ako bas zelis . Jedno je gledati coveka u oci a drugo je kenjati virtuelno o nekom koga ne poznajes.
Pozdrav.
- - gotov citat
E to SKy nema smisla. Razmisli cime se ti bavis. A i drugi da vide.
@KalifNS Sta se kocoperis.Mislis da ce ti ovo nesto pomoci ?Kao ja sam los i dalje furas taj fazon ahahahahahaha. Sam sebe pokopavas..A neka si okacio i treba pa razmisli jer vredno da se ljudi zavadjaju tj da vredjas nekog koga ne poznajes zarad silicijumske plocice?
Ajde brze gukni,cekam taj odgovor.Sta imas,sta hoces od mene?Limun?
jedino sto mene interesuje je da za sto manje pare kupim procesor koji ce dovoljno brzo obavljati stvari koje radim, i koji se nece kvariti i brljati. AMD mi se vise svidja zato sto ne smara kao intel sa gomilom chipseta i omogucuje laksu nadgradnju. I tu je kraj price. A to dal je intel najavio pa odlozio, amd prodao manje pa lagao, intel igrao prljavo ili cisto i podmicivao prodavce, amd finansirao talibane, intel izmislio otp a amd iskopirao pa ga ovi tuzili pa ovi podmitili sudiju a ovi drugi kongresmena pa iskoristili sto je Obama na vlasti da im se osvete jer su ovi finansirali protivkandidata BAS ME BRIGA. To je isto ko da gledas spansku seriju. ZAGLUPLJIVANJE.
Znamo kako se zove i kako izgleda - u mail se potpisao kao Miki Maus. Svi znaju kako izgleda Miki Maus alias Skyfire - mali klempavi mish sa piskavim glasom.
:: a koliko se secam nije ni sliku ostavio kod teme `portrait` tako nesto. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.