Uglavnom saljem beks-om ili postexpress-om i do sada nikakvih problema nikada nisam imao.
A sa AKS-om... o boze... ne mogu ni da se prisetim vise, od naplacivanja vece postarine pa do jurnjave po gradu sa njima da preuzmem paket,... bilo je tu mnogo toga, ne mogu ni da se setim vise. Od sada kada saljem nesto i kupac me pita: jel moze aksom - samo kazem: imam veoma losa iskustva tako da necu sa njima da saradjujem
Imao sam problema i sa jos jednom kurirskom sluzbom ali necu da klevecem zato sto ne mogu da se setim koja od (druge) dve kompanije je bila posto sam kupovao u isto vreme od dve razlicite firme koje su slale preko dve razlicite kurirske sluzbe.
Pre koji mesec narucio jednu 750ti u e**i,ocekivao City Express kao uvek ali ovaj put se javlja kurir Aks-a,ja mu dao pare on meni graficku (upakovano u kesu) i ode sto brze. Na putu ka kuci (jer nije hteo da dodje do vrata vec sam morao da preuzmem na nekoj daljini od ~300m) vidim da je na jednoj strani kesa poderana,uklonim kesu i karton graficke je svugde gnjecen i na mnogim mestima izgreban (sa malim rupicama)...
Ja ih zovem i trazim zamenu jer necu da primam robu u takvom stanju i tako dodje isti kurir posle 3 dana (bio vikend) i kako ja njemu dajem osteceno pakovanje on meni drsko i bezobrazno kaze: zar zbog te sitnice vracas paket? pa to je samo pakovanje,ako oces perfektno idi u radnju pa kupi,mislim nezanima me radi sta oces samo kazem......uzeo graficku i ode.
Ipak,narucio samo pre neki dan hranu za macku,isto su slali Aks-om,ovaj put je isti kurir dosao do vrata i bilo sve u redu,tehniku ipak nebi vise preko njih.
Najbolje iskustvo sam imao sa City Express-om,onda D-Express pa Post Express. Bar od Post Express-a sam odavno prestao primati robu pouzecem,nekoliko puta platio postarinu od 700-900 dinara (sad je jos skuplje za istu vrednost posiljke).
Ajde sad jedno pitanje na temu paketa... Jel postoji negde opcija provera paketa pre nego sto se otvori? Makar to iziskivalo dodatno placanje (npr. 200 dinara + postarina)?
Znam da to nije praksa ali (prvo da se ogradim da ne znam nikoga ni u jednoj kurirskoj sluzbi) ja sam imao ovu opciju par puta kod beksa kada sam kupovao nesto posto nisam hteo da rizikujem da paket otvaram kuci...
E sad i druga stvar, kada kazem da nisam hteo da otvaram paket kod kuce, meni beks redovno kada nesto stize preko njih, donose paket na kucnu adresu, posto sam u to vreme 99% na poslu, oni mi redovno donesu tamo, cak i pare, bez ikakvih problema. Naravno, kurir mi redovno javi u koje ce otprilike vreme da bude u gradu.
Sa nekim od dve kompanije o kojima sam pisao u prethodnom post-u sam imao problema da sam se natezao 3 dana da mi isporuce paket posto i cale i ja radimo i ne mozemo da budemo kuci BAS u to vreme u koje oni dodju (mogu, ali da mi jave bar pola sata ranije da izadjem sa posla) a doticni kurir me smarao kako ne mogu da dodjem... Obavestio sam njihovu centralu i posle 3 dana, znas kako mogu lepo da dodju i da me nazovu pola sata ranije i sve da se dogovorimo. Naravno, kurir jeste bio drzak, ali me to ne zanima toliko. Bitno da sam zavrsio posao...
Ja pa za AKS imam samo reči hvale. Post ekspres izbegavam koliko god mogu, jer samo prođu i ubace poruku u sanduče da imam pošiljku koju treba da pokupim u pošti na drugom kraju grada... Fora nikog nije bilo kod kuće... Svaki put... I ne pozvone, najlakše im je da ubace poruku u sanduče i produže dalje... Aks i beks su mi donosili pakete i na posao, a nalazio sam se sa njima i po gradu kad nisam bio kući da preuzmem paket.... Za kintu me nikad nisu zakinuli, niti sam imao bilo kakvih problema.
Isto ubaci cedulju i u N.Becej i nestanu, meni to odgovara jer u glavnom nisam kući, gotovo uvek podignem paket sutradan a za novac nema brige. A sa aksovcima se jurim po selu…
I sa Postexpresom moze da ti kasni novac, tj, moze da podigne odmah ili posle 5. dana, jer ce toliko da stoji u posti - 5 radnih dana....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: apsolutno ste u pravu, Post Express ili nema slanja i to je to. Zašto da se cimam sa kombi kuririma i td. ovako odem kao gospodin čovek u poštu, predam, popune mi formular i to je to. Već sutra stigao novac :: ::
AKS je katastrofa. Cekam lika ceo dan, zovem par puta i jedva ga dobijem i kaze eto me za 5 minuta kod tebe... Ja cekam - nema ga. Opet zovem, ne javlja se. Zovem 3-4 puta i jok. Posle par sati ( cekam kuci ko budala ) stize mi SMS kaze: jbg. drug nisam stigao, dolazim sutra.
Jbmlga, ima i dobrih likova, ali.... Jednom su mi pregazili kombijem namerno paket sa nekim procesorima zato sto su me zvali, a ja nisam bio kuci i rekao da stizem za 10-ak min i za toliko sam i dosao i preuzeo paket. Valjda ga je to cekanje iznerviralo i pregazi mi stoka paket. Videlo se na njemu tragovi guma :D ( one zute koverte sto su ranije pakovali ) Proc spljosten, nogice sve savijene....
Mrzilo me da slikam i da se bakcem sa budalom, jer na svu srecu bease neki krs socket 478 procesori u vrednosti 1000rsd...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Da ti ne objasnjavam kako da dodjes do tog istog kurira i da ga navuces na neku nn lokaciju, sacekas ga i udri po farovima po soferci cemu god stignes. Ako izadje to je super, onda udri i njega i kazi mu da objasni zasto je dobio masazu.
Em ce imati traume, em ce se ovi opametiti i tako si doprineo malo pcberzi i onima koji rade sa aksom :)
Jednostavno to je univerzalno resenje za skoro svaki problem
Haha. Kad pomenu. Imao sam takvo iskustvo da me lik izbacio iz takta i bio sam besan ekstremno. Jeo sam ga ocima. Ali on je toliko puta rekao izvini, delovao je u tim trenucima kao neka devojcica, prosto vidis da je uplasen, nekako mi bilo zao ali ne mogu da kazem, pored svega sto me je zavlacio bio je kulturan, verovatno sam se najvise zbog toga smirio. Samo sam mu rekao brisi da te ne vidim.
Sve mogu da podnesem ali nepostovanje tj. izivljavanje i prelazenje granice, crvene linije, kurcenje, tad ne mogu da se kontrolisem. Mada volim takve likove koji traze probleme .)
E cool ja biti NE pismen iz SaBca,odem kod jednog ortaka i mi o poslu blabla,ja nigde ne radim i on odmah uze fon i okrenu nekog lika kaze mogu da ti sredim da radis au aksu na traci da razvrstavas robu radi se nocna smena,rekoh sto da ne,kaze tak ortak `nemoj napravis neki shit tamo se posibas i slicno,zbog mene ako ne budes mogao ,samo sejavi sefu i idi ciku` ja mu kazem don`t worry,kad sam dosao stavli su me na istovar kamiJona kuku lele,posle 7og 8og,slepera sam prestao da brojim,svakih 10-15 min dodje neki sef i kaze ej momci aj malo brze, itako,on dodje i kaze mi momak idi malo odmori pa nastavi, e sad to je ogromna hala i odmah neko ej druz aj mi pomozi ,doslo je do toga da mi je obican dusek za krevet bio tezak koji premor sam dobio,nista javim se tom sefu kazem nije ovo za mene hvala vam,ali ja odoh,nebitno..e sad taj rad je otprilike kao da radite cucnjeve i neka mrtva dizanja 2-3 h konstantno bez tezine ili da stavite 20-30kg,bio sam i u sumi sticajem okolnosti nisam znao o cemu se radi,nas 10 sa 3 motorne testere smo oborili i poslagali nekih 500m3,mozda i 600 kubika drveta,od 7 do 17h,i tvrdim garantujem da je rad u magacinu aksa dosta tezi i od sume,njihiva firma je na principu kao robovlasnici na plantazama i princip izrabljivanja i 7 dana je probni rad koji se ne placa, a posle toga se dobija posao na odredjeno vreme vlasnici i sefovi su neke seljacine iz SaBca, a ja znam da nekih 60-70% ljudi kad ih pitas odakle su kazu iz Sapca ,a oni su iz okolnih sela kojih ima mnogo u krugu od 5 do 50 kilometara,tako da nije nista cudno sto prave probleme koje ste naveli a taj posao koji oni imaju da voze kombi(prodajemkoNbi jeVtino):))))))))),je doktorski posao,s` tim sto treba nekom od drcnih i bezobraznih seljaka,koji su stvarno dosli sa sela i prodali kravu ili bika za soma evra ili vise i kupili radno mesto,razbiti glavu jednom dvojici i kad ostali cuju,drukcije ce da se ponasaju,nisu svi sljamovi ali velcina jeste,i ti fazoni izadji ispred kuce da ti donesem novac ne bi trebalo da moze kad radis sa firmom,to je moguce ka kombinujes sa nekim privatno pa se dodje do nekih dogovora,ali nije dzabe u africi banana republika ta i ta a mi smo paradajz republika Serbia BRE Так как никто не виноват, то накажем по жребию. Anthony Pettis p4p king
Ranije je to moglo kod bex i aks, sada ne. tako da mislim da vise neko ne dozvoljava proveru paketa pre urucenja. Njegov posao je da ti isporuci, a ne da se macuje da li je unutra to sto si trazio ili nije.
Ista prica i kod mene :-) Na zahtev kupca poslato AKS-om, zbog ranijeg loseg iskustva ih izbegavam. Paket poslat 30.03, isporucen 31.03. Pare dobio 20.04 i to sam morao sam da idem da uzmem u njihov paket shop. Te isporuka je 4-5 radnih dana, pa je onda novi kolega u pitanju kome jos ne daju novac, pa drugi kolega nije poneo pare. Pa konacno dobio telefon kurira koji me zajebavao te nisam blizu, doci cu do kraja dana.... Zvao zalio se u Sabac- nista, i na kraju sam morao da trazim da ostave novac negde i da odem licno. Sto se mene tice vise nikad AKS
Tri dana ranije ostavio podatke da kurir dođe i pokupi pošiljku od mene. Zvao zatim svakog dana da vidim zbog čega je problem i ne dolazi. Uvek je imao neki razlog, da bi nakon poziva 22.04.2015.godine najzad kurir došao po istu. Te kako sam pošiljku poslao 22.04.2015.godine, ista plaćena i preuzeta 23.04.2015.godine. Danas je 06.05.2015.godine i 17,28 sati i ja novac još nisam dobio od kurira. Zvao četri puta centar u Beogradu-Šapcu, pošto se posle 15h retko javljaju na broj u Zaječaru, dana 29.04.2015.godine mi rečeno da je rok za uručenje sedam dana, te da ako ne stigne do kraja dana da pozovem sutra. Sutra dan mi je rekla da sačekam uzela kod i navodno pozvala i rekla kuriru da mi odmah donese. Naravno nije se dogodilo. JA danas zvao ponovo, znači 06.05.2015.godine i prvo me dežurni po kontaktu s kurirom obavestio da će me pozvati kurir da mi objasni da ne može danas da uruči, a kada sam tražio odgovornog šefa da razgovaram, rečeno mi da su svi otišli i ponovo dat broj u Zaječaru. Kada su se najzad javili u Zaječaru, ženska osoba mi je rekla da je novac preuzet 23.04.2015.godine i da ga od 24.04.2015.godine kurir nosi sa sobom na teren, ali da nezna zašto mi nije uručen. Zatim me pita koji mi je broj telefona, a ja joj kažem isti onaj koji sam naveo i koji je upisan na računu kada mi je pošiljka preuzeta, kao i da tu stoji i moja adresa takođe. Ista zatim drsko kaže da će videti sa kurirom zašto nije uručeno, a zatim da će uručiti kurir za pola sata od mog poziva. Potom me zove kurir i pita me da li mi je i koliko hitno za novac????? Ja odgovaram da je to novac koji je odavno trebao da mi uruči, novac na koji sam računao i posle svega moj novac za koji je naplaćena i poštarina pošiljke. Zatim me isti obaveštava da će videti da mi uruči novac na kraju smene, i poneće ga kada krene kući??? Moje pitanje je - Da li vi sebe stvarno smatrate za brzu, tačnu i profesionalnu uslužnu firmu??? Najgore iskustvo koje sam imao sa bilo kojom kurirskom službom na ovim prostorima, i verujte izblatiću AKS na netu, na svim forumima zbog ovoga. A nek samo gledaju da mi danas ne dostavite novac!!!
Bože moj, koji problemi sa ovom brzom poštom. Jedino čemu valja je prijem pošiljaka, inače, slanje pošiljaka AKS službom je ravno ludilu. Post Express je ipak i dalje neprikosnoven.
Post Express i City Express. Sve ostale uvijek mi zagube u 2 sedmice bar jedan paket. Post i City jednom u 2-3 mjeseca, a za pare kad šaljem samo Post. Beks samo mrtav.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647654. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.