:: Zvucis kao klasican bot sa nekog foruma o automobilizmu, ja cuh od tetke od sestre da je njoj baba prepricala kako se Mercedes kvari, rekla-kazala i slicni marifetluci... :: :: :: Pa jel nije, Apple je u nove Mac-ove ubacio Thunderbolt navodeci to kao revoluciju, ali je `slucajno` zaboravio da spomene da postoji max 10 uredjaja koji podrzavaju taj standard :). iMac vrti vec par generacija problem sa prasinom i pregrevanjem, a narod nahype-ovan da je najnoviji iMac 27` sa i7 najbrzi Mac do sada po nekom testu se zahvaljujuci reklami napali da to kupi zahvaljujuci tom marketinskom triku, iako taj Mac ima zilion problema. Dalje imas iPod Touch koji ima kameru, ali samo su zaboravili da spomenu da je ta kamera od 0.7 MPX :). iPhone telefon sa vrhunskim dizajnom antene, a posle 3 dana se ispostavi da je antena bolna tacka. Zivo me zanima prezentacija iPhone 5, da li ce biti most advanced phone on the market kod koga ne mozes da snimis attachment iz mail-a, iOS nema file system itd. itd. itd :: :: :: :: Mac OS X je revolucionarni sistem koji do najnovije verzije 10.7 Lion nije imao Cut opciju pa je kao takav propagiran kao most advanced system, ali dobro cut opcija je mogla da se zbudzi :). File system na OS X-u je nesto kalemljeno, pa je samim tim dobio sklonost da sam od sebe bude jednog jutra corrupted i da samim tim izgubis sve svoje podatke :). Hoces jos :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Zanimljivo, narocito mi se svidja ovo `one koji ne znaju mnogo`.. HA HA H :: :: :: :: :: :: :: Vrhunski marketinski trik koji ce povecati prodaju `brand new AMD processor-a`. Koriste se klasicnim Apple-ovskom filozofijom prodaje proizvoda, malo nahype-uju narod pogotovu one koji ne znaju mnogo i samim tim ih nateraju da pre ili kasnije kupe taj proizvod.
Da bi pricao o nekom realnom stanju moras da posedujes odgovarajuce znanje, a ti ga nazalost ne posedujes. Ali evo, ako mislis da ipak znas, odgovori mi kojom se to politikom amd vodi, u par redova objasni po kojim se to tackama marketing miks amd-a poklapa sa tom konstatacijom `reklama koja je za neuke reper za sve` i sa onom cuvenom sa eplom, pa onda zacementiraj sa jednom pest i swot analizom gde bi tacno morala da se pokaze ta situaciona slicnost. Ozbiljan strucnjak ove najosnovnije analize ume da izrecituje u pola noci, pa eto prilike da te vidimo.
:: Ja ti pricam realno stanje a ti pricaj sta hoces .). Samo kazem kojom se politikom AMD vodi i kojom reklamom koja je za neuke reper za sve :: :: Pozdrav :: ::
Iskreno me malo brine ovaj marketing, jer govori da možda Bulldozer i nece biti Bog zna šta, čim je potrebno da se reklamira ovako. Nadam se da grešim, jer bih voleo da AMD bude ozbiljna konkurencija intelu zbog nas samih (trenutno su 2 stepenice ispod intela).
Za ostale off topic komentare mogu samo da kažem: to je ono što daje draž PC Berzi, zapleti dostojni samo turskih i meksičkih sapunica Go go go...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
ja ja znam da izrecitujem SWOT analizu i marketing mix, i moram da priznam da sam izuzetno strucan sto se marketinga tice, pravi prou jbt bez uvrede ali bas se vidi iz aviona koliko si pun sebe na negativan nacin, gadjas se nekim faktorima, hvalisavsi se, covek koji zna i ceni svoje znanje on ne namece to na tako sebican nacin i ne prica indirektno okolo svi ste vi budale nemate pojma, ja znam, ja sam profesionalac slusajte mene.. prijatelju, swot analiza i marketing mix su deo projektne oblasti pre svega, odredbe, naravno sve se to dalje primenjuje i ima veze jedno sa drugim, ali drugo je praksa a drugo `pametovanje`..
:: Da bi pricao o nekom realnom stanju moras da posedujes odgovarajuce znanje, a ti ga nazalost ne posedujes. Ali evo, ako mislis da ipak znas, odgovori mi kojom se to politikom amd vodi, u par redova objasni po kojim se to tackama marketing miks amd-a poklapa sa tom konstatacijom `reklama koja je za neuke reper za sve` i sa onom cuvenom sa eplom, pa onda zacementiraj sa jednom pest i swot analizom gde bi tacno morala da se pokaze ta situaciona slicnost. Ozbiljan strucnjak ove najosnovnije analize ume da izrecituje u pola noci, pa eto prilike da te vidimo :: :: :: Ja ti pricam realno stanje a ti pricaj sta hoces .). Samo kazem kojom se politikom AMD vodi i kojom reklamom koja je za neuke reper za sve :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: ::
Naravno da to deluje tako na it orijentisanom forumu, uostalom nisam ja taj koji je zapoceo pametovanje pa da me pronalazis i citiras, ako sam pogresio, ukazi na gresku, a kakav utisak ja ostavljam na forumu je skroz nevazno, ako te vec zanima moja licnost, naci cemo se na picu pa onda probaj da me ocenis, ovako je suvise neozbiljno.
:: ja ja znam da izrecitujem SWOT analizu i marketing mix, i moram da priznam da sam izuzetno strucan sto se marketinga tice, pravi prou jbt :: bez uvrede ali bas se vidi iz aviona koliko si pun sebe na negativan nacin, gadjas se nekim faktorima, hvalisavsi se, covek koji zna i ceni svoje znanje on ne namece to na tako sebican nacin i ne prica indirektno okolo svi ste vi budale nemate pojma, ja znam, ja sam profesionalac slusajte mene.. prijatelju, swot analiza i marketing mix su deo projektne oblasti pre svega, odredbe, naravno sve se to dalje primenjuje i ima veze jedno sa drugim, ali drugo je praksa a drugo `pametovanje`.. :: :: :: :: Da bi pricao o nekom realnom stanju moras da posedujes odgovarajuce znanje, a ti ga nazalost ne posedujes. Ali evo, ako mislis da ipak znas, odgovori mi kojom se to politikom amd vodi, u par redova objasni po kojim se to tackama marketing miks amd-a poklapa sa tom konstatacijom `reklama koja je za neuke reper za sve` i sa onom cuvenom sa eplom, pa onda zacementiraj sa jednom pest i swot analizom gde bi tacno morala da se pokaze ta situaciona slicnost. Ozbiljan strucnjak ove najosnovnije analize ume da izrecituje u pola noci, pa eto prilike da te vidimo :: :: :: :: :: Ja ti pricam realno stanje a ti pricaj sta hoces .). Samo kazem kojom se politikom AMD vodi i kojom reklamom koja je za neuke reper za sve :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: ::
ne, ne potcenjujem tvoju licnost, nikada to ne radim, samo recenice, mozda sam malo preterao, izvini. A sto se pica tice to uvek moze.
:: Naravno da to deluje tako na it orijentisanom forumu, uostalom nisam ja taj koji je zapoceo pametovanje pa da me pronalazis i citiras, ako sam pogresio, ukazi na gresku, a kakav utisak ja ostavljam na forumu je skroz nevazno, ako te vec zanima moja licnost, naci cemo se na picu pa onda probaj da me ocenis, ovako je suvise neozbiljno. :: :: :: ja ja znam da izrecitujem SWOT analizu i marketing mix, i moram da priznam da sam izuzetno strucan sto se marketinga tice, pravi prou jbt :: :: bez uvrede ali bas se vidi iz aviona koliko si pun sebe na negativan nacin, gadjas se nekim faktorima, hvalisavsi se, covek koji zna i ceni svoje znanje on ne namece to na tako sebican nacin i ne prica indirektno okolo svi ste vi budale nemate pojma, ja znam, ja sam profesionalac slusajte mene.. prijatelju, swot analiza i marketing mix su deo projektne oblasti pre svega, odredbe, naravno sve se to dalje primenjuje i ima veze jedno sa drugim, ali drugo je praksa a drugo `pametovanje`.. :: :: :: :: :: :: :: Da bi pricao o nekom realnom stanju moras da posedujes odgovarajuce znanje, a ti ga nazalost ne posedujes. Ali evo, ako mislis da ipak znas, odgovori mi kojom se to politikom amd vodi, u par redova objasni po kojim se to tackama marketing miks amd-a poklapa sa tom konstatacijom `reklama koja je za neuke reper za sve` i sa onom cuvenom sa eplom, pa onda zacementiraj sa jednom pest i swot analizom gde bi tacno morala da se pokaze ta situaciona slicnost. Ozbiljan strucnjak ove najosnovnije analize ume da izrecituje u pola noci, pa eto prilike da te vidimo :: :: :: :: :: :: :: Ja ti pricam realno stanje a ti pricaj sta hoces .). Samo kazem kojom se politikom AMD vodi i kojom reklamom koja je za neuke reper za sve :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ti si verovatno to studirao pa mozes mnogo vise o tome da pricas :).
Ja govorim praksu, Steve Jobs izadje kaze sta je sve novo i revolucionarnu na novom iPhone-u ili novom Mac-u, naravno narod nahype-ovan i to ide i kupuje, nema veze sto to vec postoji i sto se vec uveliko koristi, cist primer iOS 5, vecinu `brand new` opcija su iskopirali sa Android-a, vecina se vodi po fazonu to niko nije izmislio do sada itd. Apple inovator itd.
Aj opet da se vratim na Thunderbolt, bitno je da se on reklamira kao standard koji je 20 puta brzi od USB 2.0, ali nigde da spomenu da uredjaje sa Thunderbolt standardom mozes da nabrojis na prste, dalje Apple je izbacio neki report da ce da ponudi u skorijoj buducnosti eksternu graficku, prvi komentari su bili Apple inovator itd. itd. a istina je da je pre Apple-a Sony par meseci pre najave Apple-a isto resenje bacio u prodaju.
Novi Macbook Air je brzi `up to 2.5 times`, ali sto ne izbacise graficki test da vidimo koliko je Intelova integrusa u Sandy-u sporija od nVidia-e u prethodnom modelu :) ?
Imas i situaciju kada je Apple izbacio Final Cut Pro X, najavljivan je kao revolucija itd. itd. Sta je bilo u praksi 70% customera mu je dalo ocenu 1, jer nije imao pola opcija u odnosu na prethodnu verziju, uprkos tome Apple nije ni planirao nista da promeni, dok ih nisu stisli svi ti kupci pa u celoj toj prici dodje kao slag na tortu izjava jednog zaposlenog u Apple-u da Apple kao kompanija ne mari za pro vode. E vidis taj Final Cut Pro X je prodala u startu dobrim delom reklama, ali vec sutradan je pala prodaja.
Koliko sam puta cuo da su proizvodi sa `jabukom` ili `jabucicom` najbolji, a 90% nema pojma da ti kaze zasto je to tako, ali situacija je u 90% slucajeva obrnuta, `jabucica` je precenjena.
Trazio si uporedjivanje :
Apple : MacBook Air donosi inovativne tehnologije, brzi je 2 puta od proslog modela. Kupac : Vidi koliko kosta ovaj laptop, ima inovativne tehnologije, brzi 2 puta, sigurno ima razlog zasto kosta ovolike, uzecu ga.
Flyer : Ovaj racuanr dolazi sa najbrzim procesorom na planeti, oborio je Ginisov rekord. Kupac : Super iako je ovaj drugi racunra skuplji ovaj je sigurno brzi uzecu njega.
Pozdrav!
:: Da bi pricao o nekom realnom stanju moras da posedujes odgovarajuce znanje, a ti ga nazalost ne posedujes. Ali evo, ako mislis da ipak znas, odgovori mi kojom se to politikom amd vodi, u par redova objasni po kojim se to tackama marketing miks amd-a poklapa sa tom konstatacijom `reklama koja je za neuke reper za sve` i sa onom cuvenom sa eplom, pa onda zacementiraj sa jednom pest i swot analizom gde bi tacno morala da se pokaze ta situaciona slicnost. Ozbiljan strucnjak ove najosnovnije analize ume da izrecituje u pola noci, pa eto prilike da te vidim : :: :: Ja ti pricam realno stanje a ti pricaj sta hoces .). Samo kazem kojom se politikom AMD vodi i kojom reklamom koja je za neuke reper za sv :: : :: :: Pozdra :: : :: : ::
Oces reci da Apple nije inovator? Ne znam koliko si imao godina, ali vrati se u 2007, pa mi reci koliko je touchscreen telefona postojalo na trzistu i kako su oni izgledali? Kako je izgledalo trziste smartphone telefona pre 2007 i posle 2007? Ko je tu napravio revoluciju? Kako je izgledalo trziste tablet uredjaja pre pojave iPada a kako sada? Kako izgleda trziste ultraprenosivih laptop uredjaja pre pojave MBA i posle? Kakvo je trziste mp3/mp4 plejera posle pojave iPoda? Kljucno, oces li mi navesti bar JEDNU revolucionarnu funkcionalnost koju je izumeo bilo koji od svih proizvodjaca Android telefona? A ove propuste, mane kako god ih ti karakterises ne vidim sta bi trebale da predstavljaju, oces reci da android nema mana? Jel znas ti kako je taj android uopste dosao na svet i zasto, poveden cijom inovacijom i cijim idejama? MAC je fanstastican OS, ocigledno nisi imao znacajnijeg dodira sa njim.
I ovo je 100% debilizam , isto kao i onaj drugi oc o kojem pricas
Koliko brzo kola lete niz 90 stepeni liticu i slicno, sa 0% primenom u relanom ili bilo kakvom drugom zivotu...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: A tema je teska patetika da nemam reci. :: Isti ljudi koji su onomad pljuvali Intel i podsmevali se extremnim overklokom npr - postavljao je Nikolasur rezulatate sa hwgurus cije su teme docekane sa flejmom i podsmehom a sada je ovakav rezultat za respekt :: Od jednom se sad svi razumeju u sporstki overklok a do skoro je to bilo besmisleno,dosadno ,izivljavanje,gubljenje vremena da ne kazem debilizam :: E izem vam i obraz ,dvolicnost ,svaka cast :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: FrekFencija :: :: :: :: :: ::
@Gile23 Amam covece ako su ti se smucile jabuke ti predji na kurske mani vise te jabuke...
Sta si bre tolko zapeo jabuke pa jabuke, te skupe su, te nista ne valjaju itd...
A ovamo pratis cene i cekas da pojeftine pa da maznes neku...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: I ovo je 100% debilizam , isto kao i onaj drugi oc o kojem prica :: :: Koliko brzo kola lete niz 90 stepeni liticu i slicno, :: sa 0% primenom u relanom ili bilo kakvom drugom zivotu.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: A tema je teska patetika da nemam reci. :: :: Isti ljudi koji su onomad pljuvali Intel i podsmevali se extremnim overklokom npr - postavljao je Nikolasur rezulatate sa hwgurus cije su teme docekane sa flejmom i podsmehom a sada je ovakav rezultat za respekt :: :: Od jednom se sad svi razumeju u sporstki overklok a do skoro je to bilo besmisleno,dosadno ,izivljavanje,gubljenje vremena da ne kazem debilizam :: :: E izem vam i obraz ,dvolicnost ,svaka cast :: :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: :: FrekFencija :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Apple nije nista izumeo, samo je vec smisljeno spustio u mase. Imao si tada tonu touch telefona, ali su bili preskupi i retko ko ih je koristio. Touch telefon koji se pojavio pre iPhone-a koji je imao isti princip je bio LG Prada. Apple je promenio definiciju smartphone-a sa iPhone-om, ostali su poceli da prate taj trend i eto nas gde smo :). Android je nastao kao konkurent iOS-u, ali strasno je to da je taj Android presisao taj isti iOS i to debelo.
Druga `revolucija` je bio iPad, iako su tableti postojali ~10 godina i skoro niko nije shvatao za shodno da ce se prodavati masama, Apple je to pogurao.
iPod tu jesu nesto uradili tu stvarno ne mogu nista drugo reci, imaju par proizvoda koje konkurenti nemaju, ali to trziste lagano izumire zahvaljujuci Smartphone-ovima.
MacBook Air nije imao konkurenciju i tu se ogleda vrhunski dizajn, sto je stvarno za pohvalu, ali za te pare performanse su lose, situacija se promenila sa najnovijim refreshom. Ali sada se pojavljuju Ultrabook-ovi koji su pribliznih dimenzija sa slicnim performansama po nizoj ceni :). Ultraprenosive laptopove je prvi pogurao Asus, Apple je izbacio netbook koji kosta `samo` 00 dok netbook iz Asus-ove kuhinje kosta 300$.
iPad je uredjaj koga je pogurala reklama kao i ceo taj tablet segment, cinjenica je da je tablet uredjaj za ~90% populacije igracka i da nema nikakvu upotrebnu vrednost, za iste pare uzmes laptop koji ima 10 puta vise funkcija od bilo kog tableta. Zasto je iPad pogurala Apple reklama, imas za kucu 10 puta korisniji proizvod iz MSI kuhinje, a uskoro i iz LG, usisivac :) koji sam usisava kucu, samo ga pustis, on sam ide i usisava, ako mu se eventualno prazni baterija, sam se vrati na dock. Taj usisivac :) kosta manje od iPad-a, 10 puta je korisnija sprava, ali 90% kupaca kojima bi taj usisivac bio koristan nije uopste cula za njega, ali je zato zna za iPad :).
Sta imamo dalje OS X fantastican OS ? Mozda za pojedince, ogromni softverski paketi ne postoje za OS X,... OS X pokazuje svoje pravo svetlo na Mac-u a ne nekom kalemljenju na PC, jer tamo imas trackpad i ostala cudesa koja su stvarno ok :), mada moze sve to da se nakaci i na PC, ali retko ko to praktikuje :).
Android ima mana, ali daleko manje od iOS-a koji Apple razvija ka prosecnom korisniku koga zeli sto vise da ogranici, pa dolazis u situaciju da nemas file system nego se sve vrsi preko iTunes-a i toga da za vecinu iPhone / iPad dobijaju funkcionalnost kada urade JB.
Android telefoni revolucionarna funkcionalnost :) ? LTE, flash player, SAMLOED ekran, spustanje Touchscreen telefona u nize cenovne segmente. A uskoro ce od Google-a da dodje i Button free Android .).
Inace Apple je cak pokusao da udje u neke Enterprise IT, ali tu su sa xserve-om pukli :), pa ti se sada imas Mac Mini server :).
@abner you got me .). Fensi su :), imao sam kesa za iPad 2, ali nisam ga kupio :), a pare se izvukle :). Ne mogu posao da zavrse najbrze i najjeftinije, ali kao modni detalj su .),...
Pozdrav!
:: Oces reci da Apple nije inovator? Ne znam koliko si imao godina, ali vrati se u 2007, pa mi reci koliko je touchscreen telefona postojalo na trzistu i kako su oni izgledali? Kako je izgledalo trziste smartphone telefona pre 2007 i posle 2007? Ko je tu napravio revoluciju? Kako je izgledalo trziste tablet uredjaja pre pojave iPada a kako sada? Kako izgleda trziste ultraprenosivih laptop uredjaja pre pojave MBA i posle? Kakvo je trziste mp3/mp4 plejera posle pojave iPoda :: Kljucno, oces li mi navesti bar JEDNU revolucionarnu funkcionalnost koju je izumeo bilo koji od svih proizvodjaca Android telefona :: A ove propuste, mane kako god ih ti karakterises ne vidim sta bi trebale da predstavljaju, oces reci da android nema mana? Jel znas ti kako je taj android uopste dosao na svet i zasto, poveden cijom inovacijom i cijim idejama :: MAC je fanstastican OS, ocigledno nisi imao znacajnijeg dodira sa njim ::
ovo nista nije novo,poznato je da AMD nema problem sa cold bug-om i podnosi veoma niske temperature i zato je omiljen medju profesionalnim klokerima kojima je zanimljivo da obaraju svetske rekorde,i ovo je lepo videti da neki hardver postize takve rezultate,e sad najveci problem za neke ljude ovde je taj sto to nije INTEl ali sta da se radi ispravice oni taj problem vremenom pa ce i na intelu da se postizu svetski rekordi,strpite se malo :)))
Ova tema je jedna od mnogih koja je postala deponija i smetlište zahvaljujući mnogim izgovorenim glupostima koje nemaju veze sa temom.
Ja sam koristio i Intel platformu i Amd platformu i ni u jednom trenutku se nisam emotivno vezivao za procesor kao predmet mrtve prirode koji vredi braniti tolikom žestinom kao da se konj rita u štali.
Računarske komponente jesu potrošna roba (ali malo skuplja), mrtav predmet koji mogu da imaju emotivnu vrednost i novčanu vrednost. Fanboy-izam daleko prevazilazi emotivnu vrednost i blizu je stanja ne baš normalnog ponašanja.
Iskreno mi je muka više od prepucavanja koji je brži procesor, tj. Intel ili AMD, odnosno Ati ili Nvidia. Prosečan korisnik će se opredeliti za onaj procesor ili grafičku za koju ima sredstava da plati. Ja sam svojevremeno mogao da kupim Intel i750 i odgovarajuću ploču ali jednostavno nisam imao dovoljno para za to pa je izbor pao na Amd.
Biti najbrži je stvar prestiža, a od jeftinijih modela kompanije žive.
Amin !!! Lamborgini zivi od traktora a ne od sportskih auta...
Prvi su mu egzistencija a drugi su mu hobi...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ova tema je jedna od mnogih koja je postala deponija i smetlište zahvaljujući mnogim izgovorenim glupostima koje nemaju veze sa temom :: :: Ja sam koristio i Intel platformu i Amd platformu i ni u jednom trenutku se nisam emotivno vezivao za procesor kao predmet mrtve prirode koji vredi braniti tolikom žestinom kao da se konj rita u štali. :: :: Računarske komponente jesu potrošna roba (ali malo skuplja), mrtav predmet koji mogu da imaju emotivnu vrednost i novčanu vrednost. Fanboy-izam daleko prevazilazi emotivnu vrednost i blizu je stanja ne baš normalnog ponašanja :: :: Iskreno mi je muka više od prepucavanja koji je brži procesor, tj. Intel ili AMD, odnosno Ati ili Nvidia. Prosečan korisnik će se opredeliti za onaj procesor ili grafičku za koju ima sredstava da plati. Ja sam svojevremeno mogao da kupim Intel i750 i odgovarajuću ploču ali jednostavno nisam imao dovoljno para za to pa je izbor pao na Amd :: :: Biti najbrži je stvar prestiža, a od jeftinijih modela kompanije žive :: :: ___________________________________ :: :: Phenom II X4 955BE @3.6 Ghz, GA-MA790XT-UD4P, Sapphire 6850 1GB DDR5, Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1800 CL8, CM Hyper 212, Samsung F3 1TB + WD640AAKS, Corsair TX750W, Chieftec CH-05B-B-OP, Prestigio P3222W :: ::
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Ova tema je jedna od mnogih koja je postala deponija i smetlište zahvaljujući mnogim izgovorenim glupostima koje nemaju veze sa temom :: :: Ja sam koristio i Intel platformu i Amd platformu i ni u jednom trenutku se nisam emotivno vezivao za procesor kao predmet mrtve prirode koji vredi braniti tolikom žestinom kao da se konj rita u štali. :: :: Računarske komponente jesu potrošna roba (ali malo skuplja), mrtav predmet koji mogu da imaju emotivnu vrednost i novčanu vrednost. Fanboy-izam daleko prevazilazi emotivnu vrednost i blizu je stanja ne baš normalnog ponašanja :: :: Iskreno mi je muka više od prepucavanja koji je brži procesor, tj. Intel ili AMD, odnosno Ati ili Nvidia. Prosečan korisnik će se opredeliti za onaj procesor ili grafičku za koju ima sredstava da plati. Ja sam svojevremeno mogao da kupim Intel i750 i odgovarajuću ploču ali jednostavno nisam imao dovoljno para za to pa je izbor pao na Amd :: :: Biti najbrži je stvar prestiža, a od jeftinijih modela kompanije žive :: :: ___________________________________ :: :: Phenom II X4 955BE @3.6 Ghz, GA-MA790XT-UD4P, Sapphire 6850 1GB DDR5, Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1800 CL8, CM Hyper 212, Samsung F3 1TB + WD640AAKS, Corsair TX750W, Chieftec CH-05B-B-OP, Prestigio P3222W :: ::
Valjda je bilo neizbezno da se ovako nesto desi od teme
14.09.2011. 17:51
status: user broj poruka: 4420
ali posto sam indirektno prozvan aj` i ja da kazem nesto: = Spotski OC je po meni glupost nevidjena, i jedino sto me je bilo privuklo u vezi ove teme je sto sam mislio (pogresno, kako ce se ispostaviti) da je octa core nateran da radi na 8+ GHz . Posto se ispostavilo da je to netacno, ovo je stvarno nebitna vest. -Sto se tice rasprava AMD vs Intel, ne spadam u fanboy-eve ali ne dopustam da me neko pravi budalom i da mi lepi kojekakve etikete zato sto imam AMD procesor. Za gaming vise od Phenom x4 procesora nije potrebno ko razume-razume, ko ne, sta da mu radim. Za igre je najvaznija grafcka karta, vazda je bilo i bice, i bolje da se visak kesa prebaci na GPU.
:: ali posto sam indirektno prozvan aj` i ja da kazem nesto :: = Spotski OC je po meni glupost nevidjena, i jedino sto me je bilo privuklo u vezi ove teme je sto sam mislio (pogresno, kako ce se ispostaviti) da je octa core nateran da radi na 8+ GHz . Posto se ispostavilo da je to netacno, ovo je stvarno nebitna vest :: -Sto se tice rasprava AMD vs Intel, ne spadam u fanboy-eve ali ne dopustam da me neko pravi budalom i da mi lepi kojekakve etikete zato sto imam AMD procesor :: Za gaming vise od Phenom x4 procesora nije potrebno ko razume-razume, ko ne, sta da mu radim. Za igre je najvaznija grafcka karta, vazda je bilo i bice, i bolje da se visak kesa prebaci na GPU :: :: Toliko od men :: :: http://goo.gl/FS72A :: ::
.... to što ste me uvredili da sam mator, to ćemo posle da raspravimo... ali, uz sve lekcije o kulturi i uviđavnosti, i nije toliko problematična tema o amd vs. intel, kao što obično bude zbog (od mene) prozivanih funbois-a (i to skoro uvek prozivam nvidija - intel, ali radi se o istim likovima, šta ću... a hteo bi da budem objektivan). Nego da se vratimo temi (ukratko, ne obraćah pažnju na bezobraštine, ublažene smajlijima, jer često i sam tako zvučim), ali svejedno, hvala na odbrani.. Dakle, bulldozer neće biti najbrži procesor trenutka... što me veoma ne čudi. Neće biti ni najskuplji, što me veoma raduje, a, biće bolji od prethodnih, što bi hteo da bude što više, i, eto mogućnosti za povoljnu kupovinu. Ne zato da bi se preseravali i lizali guzicu Komandantu 3d Marku, već da bi mogli da bez problema pokrenemo problematični bloatware u svojim najnovijim, supersoničnim izdanjima i verzijama (mislim i na OS-eve i na drajvere i na programe... koji forsiraju, sve nešto novo i novo a ono isti q). Kome to smeta, morao bi malo da sagleda i koriguje svoje stavove, jer, živi u Serbistanu, gde se ubedljivo najmanje jede meso, deca najmanje piju mleka, svežu salatu gledaju u dnevniku sa izveštajem sa zelenjaka, a droga je najjeftinija. A, podatak o azotiranih 8-9 gigahurtza, pogađa samo jednako zaluđene - blesave, koji bi to i sami jurili kada bi imali para. P.S. Što jes` i ja bi jednom ranije, čisto da probam....
:: Nista novo... Kao i uvek stara dobra prica Intel Vs. AMD Vs. nVidia :: :: Pa, dokle vise :: :: Najbolje bi bilo da se lupi jedan lock. Ionako je tema postala otpad :: ::
Drugar, uzaludno je ostrašćenima bilo šta objašnjavati, a naročito kad pate od sindroma `kiselog grožđa`... Da nije Epla i njegovih inovacija i tehnoloških rešenja, takvi bi i dalje nosili plastične telefončiće oko vrata i kopirali porniće preko MS-DOS-a. Lepo kaže narod - šta zna svinja šta je dinja...
Kako je divno videti da smo svi spremni ušli u 21. vek. Međuljudski odnosi su uznapredovali, međusobno poštovanje je na nivou kakav nam dolikuje kao inteligentnoj vrsti, kultura i obraz su uzdignuti na viši nivo, prevazišli smo naše rasne, verske, nacionalne i sve druge razlike i pokazali svima da možemo živeti u novom i boljem svetu, čime smo stvorili jak fundament za budućnost i pokazali da se ne treba brinuti za generacije koje dolaze.
Kad matorci prvi daju najbolji primer... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Kako je divno videti da smo svi spremni ušli u 21. vek. Međuljudski odnosi su uznapredovali, međusobno poštovanje je na nivou kakav nam dolikuje kao inteligentnoj vrsti, kultura i obraz su uzdignuti na viši nivo, prevazišli smo naše rasne, verske, nacionalne i sve druge razlike i pokazali svima da možemo živeti u novom i boljem svetu, čime smo stvorili jak fundament za budućnost i pokazali da se ne treba brinuti za generacije koje dolaze :: :: O kako je lepo u ovom svetu živeti :: :: http://www.youtube.com/watch?v=frztHzU0_z :: :: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf :: :: ::
Ja ne znam zasto postoji naziv `Apple fan` .). Proveri sve sto sam napisao i videces sta je tacno a sta nije tacno. A Apple-ova tehnoloska resenja slobodno okaci macku o rep, kada u nekoj ozbiljnijoj operaciji sa sve notepal-om MacBook Pro mid 2011 ne moze da se ohladi .), ako se u tu pricu i brand new Anthena design za koji se ispostavi posle 3 dana da je jako los,...
Pozdrav!
:: Drugar, uzaludno je ostrašćenima bilo šta objašnjavati, a naročito kad pate od sindroma `kiselog grožđa`... :: Da nije Epla i njegovih inovacija i tehnoloških rešenja, takvi bi i dalje nosili plastične telefončiće oko vrata i kopirali porniće preko MS-DOS-a. Lepo kaže narod - šta zna svinja šta je dinja...
Izvinite sto prekidam vasu besmislenu raspravu, zanima me nesto vezano za temu :D Obzirom da sandy koliko sam obavesten ima GPU inkorporiran u sebi, a koliko sam vas razumeo i Buldozer ce imati GPU inkorporiran u sebi, znaci li to da ce svi buduci procesori iz `srednje i vise klase` imati GPU na sebi? Ne znam kao korisnik Autocad-a, Archicad-a i 3d max-a sta da ocekujem i cemu da se nadam od buducih platformi... Cini mi se da taj GPU nece biti bas pogodan za mene, nadam se da ga nece ugraditi u cenu obzirom da cu kupiti poseban gpu?
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647759. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.