А како се тек смењују игре на десктопу... Прво `Алане пробуди се!`, па `Спец Опс`, па `Асасин крид`, па `Атомик тенк`. Ова последња је најзахтевнија игра за ЕВГА.
Znate jedan lik prodaje cpu na EVGA Trade i ja vidim sa jednog skidao IHS, znaci lik je proveren tester EVGA HW a ne samo njihovog, znaci znate koliko kaze da je dobio sa skidanjem, moze da garantuje za 3C ali ajde da kaze 5C. Znaci nije zajebancija, ima svakih 6 meseci ciscenje iz kuce gde se prodaje ne znate sta sve od HW, skuplje nego svi mi zajedno ovde. 3C je dobio. Toliko ako hocete da skidate pastu a pre toga razlmislite da postoji bilo sta sto od 3770K pravi ne 2500k nego 2700k ljudi koji to rade bi imali dostavu od 100CPU a dnevno najmanje ja mislim da bi do sada MDPC-X napravio tool za otvaranje CPU, svi bi pevali i stavljali najbolju pastu i ostalo. Ovako o tome se i dalje tiho i pojedinacno i sa nesigurnoscu prica jel nekada ne moze da se garantuje nizasta da je poboljsano sem sto se poboljsala prodaja onog CPUa koji se prodavao manje a zbog unistenih tokom tog zahvata kupuju se novi na kojima se to ne cacka vise. Razmislite da li vam je dovoljno 30% OC da igrate na 65C i testovi na 90 bezbednih daleko za IB ili zelite da probate da li ce moci 82C i 62C u igrama na istom kloku i da ne znate kako ubacujte CPU posle u socket i da li je leglo ili se pomerilo ili ste zakacili dublje i ostalo. Preko 4.8-4.9 ne moze ga ohladiti kingpin pod vodom a ne skidanje paste, to mu je kraj za voda vazduh a ja bez tih zahvata na H100 mogu 4.7 pa vidite ko moze da o tome prica i ko ce na to nasesti.Postoji barijera koja moze da te zakjaci na 4.5 i na 4.9 preko toga samo da ga smrznes na duboki - da nema slab prenos toplote.Prolazili su testovi na 115C i padali na 80C na manjem kloku. Nema pravila zavisi od sampla. Eto taj vam je OK batch Costa Rica #3218BXXX kao moj i jos par mogu da vam kazem koji ako uzimate. Neki kazu Malay neki Costa Rica, nema pravila... i ploce imaju 20-25% uticaja. Pazite ljudi Overklokeri imaju veliku uticaj u sranju koje ljudi misle o IBu, posle pokusavaju da izvade stvar i prodaju time da ce ljudi da skidaju IHS, to sto zvoni u ljudima u glavama njihovo lose a niko se ne pita da ja bez vodenog hladjenja imam 200MHz stabilno preko 30% OCa to nikom nista. Zamislio sam 1GHz, imam i vise od toga. Pa koliko je dosta 1/2 vise, koliko 6GHz, za dve godiner trazili bi duplirane triplirane performanse, kao sampon 2 in 1, kupis ga posle 5 godina kada bude maltene mrtav ti mu dupliras klokom performanse i on vozi jos 5 godina. Ne moze to, nece nikada dozvoliti to makar ce vestacki skratiti kada imaju tehnologiju kao sto NVIDIA vestacki odvaja GK104 pa isti cip ima 350e razliku. Od 6000 3D Mark 11 pa do 10-11000 koliko su imali neki sa GTX680 Classified iz kutije.
Vlasnici IBa koji nisu zagrizeni za visoki klok mozete probati sledece Disable Vdrop, CPU Core 1.100 znaci da oborite, Disable Internal PLL Overide, 4.0GHz. Verujem da ce vam LinX proci. Ali to podesite prvo Load BIOS Default i nikakve opcije, memoriju ostavite na 1333 jel trazite prvo klok CPUa. Za vise ne znam na koliko vam prolaze testovi meni 4.5-4.6GHz na 1.200V prolazi LinX. Kada dodje bolja memorija onda idem na Prime95 da bi testirao sve po malo ili OCCT posto nova verzija uoci greske za koje Prime95 nekada treba 5-6h, on uradi za 1-2h. Mislim da vam je to najlepsa igrackica 4.0GHz sa malo oborenom jos voltazom nego stock. Jedva cekam sada malo hladnije da testiram jos pa cu prikljuciti i drugi 8pin za plocu. Mada je on cisto za sigurnost sa dve strane jel svaki od njih moze da isporuci 150W CPU. A koji treba klok IBa za preko 150W.Ali cisto da ima sa dve strane za bolju stabilnost.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647688. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.